Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני רוצה להשחיר 2 חלונות קידמיים, 2 אחוריים ושמשה אחורית בסקודה אוקטביה שלי. ראיתי באיביי שיש יריעות שחתוכות לפי מידה בדיוק לדגם הרכב ואפשר לבחור רמת צבע. אשמח לדעת אם מישהו התנסה בזה בעבר וביצע זאת לבד? האם מותר להשחיר שמשה אחורית ברכב? רוצה להשחיר ברמה של 5% או 20% עדיין לא החלטתי. הנה הקישור: http:// http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=321850308853&alt=web

תודה וחג שמח!

פורסם

אסור להשחיר שמשה אחורית.

העבודה הכי קשה היא החיתוך של החומר,אבל תהליך ההדבקה גם לא קל למי שלא מנוסה במיוחד בחלק גדול כמו שמשה אחורית.

לכן הייתי ממליץ שתלך לבעל מקצוע.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

איך יתכן שיש רכבים כמו שלי (סקודה אוקטביה) רכבים ממשלתיים לשעבר-משטרה שהשמשות האחוריות שלהן מושחרות? כמו שרואים בקישור החומר חתוך כבר לפי מידות החלונות. האם יש ערכה מומלצת (סבון, מגב, מים מסויימים, סכין להוצאת בועות) שאתם יכולים להמליץ? אגב, מה לדעתכם עדיף לחלונות קדמיים ואחוריים באחוז ההשחרה? 5,20,35,50?

עריכה אחרונה על ידי tomy669
פורסם

אסור להשחיר גם חלונות קדמיים. בטח שלא בהדבקה.

נוסף להכשלה בטסט, כבר ראיתי שוטר שעצר רכב לבדיקה של החלונות הקדמיים שחשב שנים עברו הכהיה.

חפש בפורום, יש הרבה מידע כולל תקנות התעבורה הרלוונטיות.

פורסם

נשלח בטעות מוקדם מידי, בכל אופן לי יש ציפוי גם בחלונות הקדמיים וגם באחורי, זה הרבה פחות כהה ממה שיש בחלונות האחוריים. עובר עם זה טסט ללא בעיה. הרעיון בציפוי ריכותי הוא לא רק שזה נראה יותר טוב, אלא שציפוי איכותי מסנן קרינה וחוסם במידה משמעותית את חדירת החום פנימה לרכב.

ממליץ על התקנה מקצועית, זה לא פשוט ואני מניח שקיט שאתה קונה מוכן יהיה עם ציפוי באיכות ירודה.

בכל מקרה אני איך שרכשתי את הרכב ישר ביצעתי את הציפוי אצל פיליפ בר"ג, נדמה לי שקוראים להם סאנפילים, יקר אומנם אבל עבודה מקצועית וציפוי הכי איכותי שיש. הרכב אצלי כבר ארבע שנים וחצי והציפוי כמו חדש.

במדינה מוכת שמש כמו שלנו לדעתי זו השקעה משתלמת למי שמבלה מידי יום זמן משמעותי בנהיגה ברכב, שלא לדבר על כך שהרכב נראה הרבה יותר טוב עם חלונות כהים.

פורסם
נשלח בטעות מוקדם מידי, בכל אופן לי יש ציפוי גם בחלונות הקדמיים וגם באחורי, זה הרבה פחות כהה ממה שיש בחלונות האחוריים. עובר עם זה טסט ללא בעיה. הרעיון בציפוי ריכותי הוא לא רק שזה נראה יותר טוב, אלא שציפוי איכותי מסנן קרינה וחוסם במידה משמעותית את חדירת החום פנימה לרכב.

ממליץ על התקנה מקצועית, זה לא פשוט ואני מניח שקיט שאתה קונה מוכן יהיה עם ציפוי באיכות ירודה.

בכל מקרה אני איך שרכשתי את הרכב ישר ביצעתי את הציפוי אצל פיליפ בר"ג, נדמה לי שקוראים להם סאנפילים, יקר אומנם אבל עבודה מקצועית וציפוי הכי איכותי שיש. הרכב אצלי כבר ארבע שנים וחצי והציפוי כמו חדש.

במדינה מוכת שמש כמו שלנו לדעתי זו השקעה משתלמת למי שמבלה מידי יום זמן משמעותי בנהיגה ברכב, שלא לדבר על כך שהרכב נראה הרבה יותר טוב עם חלונות כהים.

אפשר לדעת איזה רכב יש לך? בנוסף איך עובד התהליך של הריתוך חלונות? כמה עולה ציפוי חלון בערך?

פורסם

חוקי זה לא, עובר טסט כן. רק בישראל ציפוי חלונות זה לא חוקי, כשניסיתי להבין למה אמרו לי שזה קשור לטענה שבמקרה של תאונה לא ניתן יהיה לנפץ את החלון כדי לחלץ את הנוסעים ברכב...מעניין כי ברכב הקודם שלי שהיה גם עם ציפוי פעמיים ניפצו לי בקלות את השמשה הצדדית ברכב כדי לגנוב ממנו את המערכת ופלאפון ישן שהיה מותקן דרך קבע בדיבורית.

הרכב הנוכחי שלי הוא סיאט לאון. לא זוכר את העלויות.

פורסם

הציפוי אומנם חתוך במידה הנכונה אבל בשמשה האחורית תצטרך לכווץ את הציפוי

בגלל שהשמשה מעוגלת, ואם תשים את הציפוי כמו שהוא יהיה הרבה פסים "חופפים"

סרטון להמחשה:

פורסם

ראיתי איש מקצוע עושה 4 חלונות צדדיים בשעה. באוטו הקודם שלי זה החזיק שלוש שנים עד שמכרתי את הרכב. כמו חדש. אם אתה רוצה לעשות לבד: יש לחתוך בערך לפי החלון, קצת יותר גדול לכל הכיוונים. מנקים את החלון היטב מבפנים ומבחוץ. מכינים שמפו תינוקות (זה מה שהוא השתמש) בריכוז 20 אחוז בשפריצר. מפרקים את ריפוד הדלת בחלקו העליון בלבד ומפרקים משם סרגל שמגביל את הגישה לתחתית החלון. מרטיבים בנדיבות רבה את החלון מבחוץ ומדביקים מבחוץ את היריעה עם הצד השקוף (שמקלפים בסוף) פונה אליך וחותכים, עם סכין יפני - להב חדש, את היריעה בדיוק לפי החלון חוץ מאשר למטה - שם משאירים עוד ס"מ. מתחילים לקלף את השכבה השקופה תוך הרטבה מתמדת ונדיבה של השכבה להדבקה. מרימים את היריעה ומעבירים אותה פנימה לאחר - נכון - הרטבה נדיבה של החלון מבפנים. אם ההרטבה טובה, ניתן להזיז את היריעה על החלון ולמקם אותה בדיוק. לאחר שהיריעה במקום מתחילים לנקז את תמיסת הסבון החוצה. מתחילים מהאמצע, כמובן, באמצעות פנל פלסטיק חלק. מחזירים את הסרגל ואת ציפוי הדלת.

זה בטח לא יהיה האוטו האחרון שלך. ממליץ ללכת לאיש מקצוע בפעם הראשונה. בהצלחה.

פורסם

הייתה פה הודעה שאסור להשחיר שמשה אחורית, אז זו טעות.

היה משפט בעניין והשופט טען שלנהג יש שדה ראייה במראות הצד, ולכן אסור להשחיר חלונות קדמיים - אבל, מוצר להשחיר שמשה אחורית.

• תוכן חדש...