Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנו בשוק היום מבחר גדול של תאורת H4 אשר מאירות חזק בצבע לבן-כחלחל.

קראתי בעיתון כתבה שפילפס הוציאו מנורות כאלה,שעובדות על גז ומאירות בלבן.

הלכתי לקנות אותם,וראיתי כל מיני סודים למיניהם של מנורות.

ישנם גם כאלה שמצופים בצבע כחול שקוף,וקראתי שזה נותן אור לבן יותר,וגם נראה יפה יותר (כמו מרצדסים חדשים).

קניתי בסוף את אלה של פילפס. אני דיי מרוצה מהם. הם מאירים את הדרך כמו פלורוסנט.(לא כמו בתמונה שעל האריזה,כי הם בטוח הגזימו,או שהאור שלי לא מכוון)

אך להבדיל מאחרות,לא רואים "כחול" בפנס.

* שאלתי היא האם המנורות עם הציפוי הכחול הם טובות באמת, או שהם "זבל" שמסתובב בשוק?

תשובות ממבינים בעניין יעזרו לי מאוד.

lh7-55w.jpg

PIAA_superxtreme_h4_sm.jpg

I30 CW

פורסם
* שאלתי היא האם המנורות עם הציפוי הכחול הם טובות באמת, או שהם "זבל" שמסתובב בשוק?

אני עד עכשיו נתקלתי בזבל...

שמתי באוטו שלי h7 לראשי, ו- h1 לערפל.

של חברה שלצערי אני לא זוכר את שמה. (קניתי באוטו דיפו זוג ב-50 ש"ח).

הנורות בפנסי ערפל האירו בכחול!!! (אבל לא כמו קסנון כמובן...) אבל אחת מהם נשרפה תוך חודש והשנייה התפוצצה( :!::!::!: ) בתוך הפנס. (לא, אני לא נגעתי בזכוכית כשהרכבתי).

הנורות באור הראשי לא האירו בכחול בכלל (אולי בגלל רפלקטור גדול?) וגם הם נשרפו מהר למדי.

שמעתי מעוד כמה אנשים שטוענים שהן נשרפות.

אם מישהו מכיר חברה טובה אשמח לשמוע.

פורסם

עפ"י נסיון אישי בהרכבת שני הסוגים - הנורה המצופה כחול והנורה השקופה אפשר לראות בבירור שהנורה המצופה בכחול עדיפה בהרבה על השקופה.

הנורה המצופה בכחול נותנת אור יותר חזק, בגוון הרבה יותר בהיר וכחלחל.

רק חבל שהיא נשרפת אחרי 3 חודשים במקרה הטוב.

אבל הגיעה לרשת אוטו-דיפו חברה חדשה שהנורות שלה לא מצופות בכחול ולמרות זאת היא הכי יקרה מבין כל הנורות, כ-120 ש"ח לזוג! לא ניסיתי אותן עדיין אבל אולי המחיר מצדיק את הרכישה והן עדיפות על הנורות הכחולות שעולות בין 50-80 ש"ח.

פיאט אונו - כי האימפרזה בשטיפה. angryrazz.gif

פורסם

אני עד עכשיו נתקלתי בזבל...

שמתי באוטו שלי h7 לראשי, ו- h1 לערפל.

של חברה שלצערי אני לא זוכר את שמה. (קניתי באוטו דיפו זוג ב-50 ש"ח).

הנורות בפנסי ערפל האירו בכחול!!! (אבל לא כמו קסנון כמובן...) אבל אחת מהם נשרפה תוך חודש והשנייה התפוצצה( :!::!::!: ) בתוך הפנס. (לא, אני לא נגעתי בזכוכית כשהרכבתי).

הנורות באור הראשי לא האירו בכחול בכלל (אולי בגלל רפלקטור גדול?) וגם הם נשרפו מהר למדי.

שמעתי מעוד כמה אנשים שטוענים שהן נשרפות.

אם מישהו מכיר חברה טובה אשמח לשמוע.

לפני איזה חודש נשרפה לי המנורה, הלכתי להום סנטר וכשעמדתי מול הדוכן של המנורות, הבחירה היתה זוג מנורות ב 40 שקל של חברה מאבו גוש או משהו ומנורה אחת של hella ב 50 שקל, כמובן שקניתי את זו של hella כי כמו שאומרים, מה שזול, יקר.

פורסם

אז ככה:

גם אני משעתי שיש הרבה כאלה שנשרפו להם מהר, אבל הם קנו מנורות חרטה.כלומר התלהבו מעצם "הכחול היוקרתי", ואכלו חרא.

ובקשר לתגובה של "איטי ורגוע" - לא ציינת מה שם החברה החדשה שראיתה באוטו דיפו.

אני קניתי "פיליפס" . אין להם בכלל צבע כחול על הזכוכית,אבל תתפלא שהם מאירות בלבן.(עשיתי השוואה עם החלפה בצד אחד,ובצד שני -מה שהיה קודם).

אגב הם עולות 119 ש"ח, מחיר עממי.יש לי אותם חודש,ואני ממליץ עליהם מאוד. הם לא נותנות לך רפלקטור כחול כמו שהערסים שמים,אך הם נותנות צבע לבן על הכביש.

*בכל אופן,הנקודה שלי היא שפשוט נראה לי ש"הציפוי" הכחול הזה פשוט מוריד הצורה מסויימת מעוצמת האור,לא? הרי אם ניקח פלורוסנט רגיל,ונעטוף אותו בנייר צלופן,הוא יתן אור כחול או אדום לדוגמא,אבל העוצפה תפחת.

I30 CW

פורסם
אז ככה:

גם אני משעתי שיש הרבה כאלה שנשרפו להם מהר, אבל הם קנו מנורות חרטה.כלומר התלהבו מעצם "הכחול היוקרתי", ואכלו חרא.

אני קניתי "פיליפס" . אין להם בכלל צבע כחול על הזכוכית,אבל תתפלא שהם מאירות בלבן.(עשיתי השוואה עם החלפה בצד אחד,ובצד שני -מה שהיה קודם).

אגב הם עולות 119 ש"ח, מחיר עממי.יש לי אותם חודש,ואני ממליץ עליהם מאוד. הם לא נותנות לך רפלקטור כחול כמו שהערסים שמים,אך הם נותנות צבע לבן על הכביש.

*בכל אופן,הנקודה שלי היא שפשוט נראה לי ש"הציפוי" הכחול הזה פשוט מוריד הצורה מסויימת מעוצמת האור,לא? הרי אם ניקח פלורוסנט רגיל,ונעטוף אותו בנייר צלופן,הוא יתן אור כחול או אדום לדוגמא,אבל העוצפה תפחת.

אז ככה, קודם כל אני לא זוכר מה שם החברה החדשה אבל הנורות שלה היו שקופות והן עלו 120 ש"ח. אולי באמת זה של פיליפס כמו שאתה קנית.

לגבי ההשוואה בין הכחולות ללבנות - יש נורות כחולות שנותנות אור לבן לחלוטין, ללא שום גוון כחלחל גם לא ברפלקטור. אחת מומלצת : California Eagle.

לעומת זאת, הלבנות לא תמיד נתנו את האור הלבן החזק ויש כאלו שסתם מאירות באור לבן-צהבהב שאתה אפילו לא מרגיש הבדל בינן לבין הנורות של ה-4.90 ש"ח...

פיאט אונו - כי האימפרזה בשטיפה. angryrazz.gif

פורסם

טל שלום-כל המנורות הצבועות לסוגיהן השונים בד"כ מתגלות כנורות באיכות נמוכה .

אם אתה רוצה אור חזק ובהיר,נטול דאווין וצבעים,לך על פיליפס VISION PLUS.הן לא זולות,אבל הן חזקות מאוד.יש "פלוס 30" ,יש "פלוס חמישים" (שמאוד חזק) ויש עוד דרגה,שאינה חוקית בארץ ,אבל ישנן חנויות ברח' המסגר (בעיקר "גל-אור") שישמחו למכור לך גם מנורות מהדרגה הגבוהה.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

אז ככה:

לתומר עם ה106ראלי:

חבל מאוד שאתה לא קורא את ההודעה שלי טוב, כי אני רשמתי שקניתי את המנורות האלה של פיליפס, ה-50. הם עלו לי 119 ש"ח.

לאיטי ורגוע:

אם אתה זוכר את הקופסא- קופסא מפלסטיק כמו בתמונה ששמתי -זה בטח החרטות שמסתובבות. אם הקופסא היא מקרטון מלבני, ו"קונוס" למעלה ,אלה פיליפס- ואותם קניתי.

I30 CW

פורסם

למעונינים בתאורה חזקה , בהירה ולא מסנוורת עליכם להשקיע המון המון המון כסף (בסביבות 4-5K) למנורות XENON (לא החרטות ב300 ש"ח) אלא למנורות XENON אמיתיות עם ממירי מתח (כמו של המרצדסים), אין צורך להחליף מנורות (לא נשרפות) בערך 7-8 שנים!!! (נורה עולה בערך 600 ש"ח)

פורסם

ידוע לי על המערכת הזאת.

אגב חבר שלי הזמין אותה מחו"ל ויצא לו קצת פחות מ2000 ש"ח...

**** שימו לב לשהו....****

ישנה בחו"ל "ערכה" ליצירת אור כחול.

זוהי בעצם חבילה שיש זה 2 לדים זרחניים כחולים(או צבע אחר),שעובדים על 12V.

צריך לקדוח חור קטן ברפלקטור,מהצד האחורי שלו,ולשים את המנורה בקצה בפנים.

ישנו מפסק שעובד לתא הנהג אשר מדליק את המנורות האלו .

אגב אפשר ליצור רפלקטור כחול גל ללא קשר למנורות.(גם שהאור מכובה!)

לד בפנס.jpg

I30 CW

פורסם

את הלדים האלה אני ראיתי גם בארץ לפני כמה חודשים

תחפש בסניף AUTOCENTER שנימצא בצומת ירקון , יש בחלק הפנימי של המקום חנות

אביזרי רכב ושיפורים קטנה , אם אני לא טועה הוא מחזיק את הלדים האלה .

עם זיכרוני איני מטעה אותי הם עלו 120ש"ח.

דוד

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

פורסם

DAVID הביא לנו עוד הוכחה שהלדים האלה לא פשוטים ורגילים כמו שמיהו כאן חשב...

(לשם השוואה- לד רגיל עולה 0.5-1.5 ש"ח).

אגב ,אני ראיתי אותם בחנות באשקלון בסביבות 60 ש"ח לזוג...

ככה שבאוטוסנטר גנבים הייתי אומר...

I30 CW

פורסם
DAVID הביא לנו עוד הוכחה שהלדים האלה לא פשוטים ורגילים כמו שמיהו כאן חשב...

(לשם השוואה- לד רגיל עולה 0.5-1.5 ש"ח).

אגב ,אני ראיתי אותם בחנות באשקלון בסביבות 60 ש"ח לזוג...

ככה שבאוטוסנטר גנבים הייתי אומר...

אני לא חושב שהלדים האל הם משהו מיוחד פשוט בגלל שזה מיועד למטרה מסויימת הם מרשים לעצמם לגזים מחיר .

ההבדל היחידי שאני מעריך שיכול להיות זה העוצמה של הלדים ,וגם זה ממש לא סיבה להעלות את המחיר בצורה כזאת. :evil:

לאנשים יש נטיה להפריז במחיר בכל פעם שמדובר ב"קוסמטיקה" או "שיפורים" ,בדיוק כמו שחברות הביטוח נותנות מחיר אבסורדי לחלוטין כשמדובר ברכב שעליו יש את התגית GTI או ספורט... :shock:

דוד

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

• 9 שנים מאוחר יותר...
פורסם
אז ככה:

איזה דגם של פיליפס רכשת?מה הדגם ומאיפה?

• תוכן חדש...