Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני משתמש כבר כמה חודשים באפליקצית אנג'י לניטור תקלות ברכב.

(רכיב המחובר למחשב הרכב ומשדר בבלות'ות' לטלפון את מצב המערכות ברכב).

מזה כמה זמן שהאפליקציה מתריעה לי שטעינת האלטרנטור היא 13-13.5 mA.

עד כמה זה קריטי והאם לגשת למוסך בשביל זה?

תודה,

שחר

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה..

האפליקציה היא רק מתווך למחשב הרכב.

לא לסמוך על המחשב?

אני לא מכיר מישהו שמחזיק בבית מד מתח.

פורסם

האפליקציה מחלצת מידע ממחשב הרכב והיא אשר מתריעה ולא מחשב הרכב.

1. האם יש לך בעיות התנעה ?

2. האם מנורת אזהרה של האלטרנטור בלוח השעונים דולקת ?

תתפלא, אבל כמעט לכולל חובב רכב בפורום יש בידיו רב מודד.

איזה כייף לי :)

פורסם

בדוק בספרות הרכב מהי טעינה תקינה לרכבך , יכול להיות שזהו ערך תקין , לדוגמא אצלי בC3 - ערך הטעינה עם מזגן דולק + אורות דרך הוא 13.8-13.7. ושאין שום דבר מהצרכנים לא דולק הערך 14.1 עם פזילה ל-14 שהונטה נדלקת לשניה.

פורסם
אצלי האפליקציה מראה על מתח אלטרנטור בטווח 12-12.2 שזה נמוך מאוד. הרכב חדש מהניילון. מה שדי מוזר.

האם בדקת את המתח כאשר הרכב מונע ?

פורסם
האפליקציה מחלצת מידע ממחשב הרכב והיא אשר מתריעה ולא מחשב הרכב.

1. האם יש לך בעיות התנעה ?

2. האם מנורת אזהרה של האלטרנטור בלוח השעונים דולקת ?

תתפלא, אבל כמעט לכולל חובב רכב בפורום יש בידיו רב מודד.

1. לא

2. לא

פורסם
תחילת נסיעה האפליקציה מראה 13.5-14.3 בערך ואז מתח האלטרנטור מתחיל לרדת ל12 בערך. לא נדלקת שום נורה. הרכב חדש.

בדיוק מה שקורה אצלי רק עם מספרים טיפה אחרים. בהנעה ותחילת תנועה הכל תקין באפליקציה.

פורסם
בדיוק מה שקורה אצלי רק עם מספרים טיפה אחרים. בהנעה ותחילת תנועה הכל תקין באפליקציה.

מתח המוצא של האלטרנטור תלוי במספר גורמים עיקריים והם:

1. העומס על האלטרנטור קרי צריכת הזרם.

2. הטמפ' החיצונית.

3. סל"ד המנוע.

מספר דוגמאות:

1. בהתנעה ראשונה בבוקר ביום קיצי כאשר האלטרנטור קר מתח המוצא של האלטרנטור ללא הפעלת צרכנים נוספים עשוי להיות בין 14-14.5 וולט. בחורף המתח עשוי להגיע גם ל-14.8 וולט.

2. הפעלת צרכנים כבדים בסל"ד סרק כמו מזגן, אורות, מערכת שמע כבדה עלולים לגרום לירידת מתח המוצא של האלטרנטור מתחת ל-12.6 וולט וזה תקין. השאלה איזה ערכים מנטרת האפליקציה ומתי היא מחליטה להציג הודעה שמתח האלטרנטור נמוך.

פורסם

היום בהרבה רכבים הטעינה נשלטת ע"י מחשב ניהול מנוע, כך שמתח הטעינה יכול להשתנות כל הזמן וזה תקין כי המחשב שולט בזה.

פורסם
מתח המוצא של האלטרנטור תלוי במספר גורמים עיקריים והם:

1. העומס על האלטרנטור קרי צריכת הזרם.

2. הטמפ' החיצונית.

3. סל"ד המנוע.

מספר דוגמאות:

1. בהתנעה ראשונה בבוקר ביום קיצי כאשר האלטרנטור קר מתח המוצא של האלטרנטור ללא הפעלת צרכנים נוספים עשוי להיות בין 14-14.5 וולט. בחורף המתח עשוי להגיע גם ל-14.8 וולט.

2. הפעלת צרכנים כבדים בסל"ד סרק כמו מזגן, אורות, מערכת שמע כבדה עלולים לגרום לירידת מתח המוצא של האלטרנטור מתחת ל-12.6 וולט וזה תקין. השאלה איזה ערכים מנטרת האפליקציה ומתי היא מחליטה להציג הודעה שמתח האלטרנטור נמוך.

אני אעשה שבוע הבא ניסוי ללא מזגן ואעדכן, תודה !

פורסם (נערך)

שליטה על מתח המוצא של האלטרנטור קיימת גם ברכבים יישנים לדגמא: הונדה סיוויק משנת 1996 ומאזדות למיניהן. ההבדל שהיום מרבית הייצרנים עוברים למערכת 'טעינה חכמה' בעלת תקשורת דו כיוונית עם האלטרנטור דרך ערוץ CAN BUS.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...