Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

יש ל שאלה תיאורטית,

מה קורה במקרה שבוכנות הבלמים (נניח כל הבוכנות- גם הקדמיות וגם האחוריות) נתפסות סגורות, כלומר גלגל נעול כאילו הברקס לחוץ עד הסוף.

האם דוושת הבלם תהיה ממש רכה ותרד עד הסוף או שהיא תהיה ממש קשה/ סיטואציה אחרת?

תודה

שלומי

פורסם

היי מאור

אני שואל כי יש לנו רכב ישן שעמד כמעט שנה במושב, וכשניסינו להחיות אותו אז הדוושה ירדה ממש עד הסוף, וכשפירקנו את כל הגלגלים ראיתי שהבוכנות די לחוצות עד הסוף ואין סיבוב חופשי של הגלגל, נראה שהבוכנות סוג-של תפוסותב80 אחוז בלימה בערך (הגלגל מסתובב אך בקושי מסויים, יש התנגדות מהקליפר).

ראיתי שהצינור מהבוסטר מחובר כמו שצריך, ואין שום נזילות של שמן ברקס - המפלס תקין ולא זז בכלל, לא משנה כמה לוחצים ומשחקים עם הדוושה.

לכן החשד שלי הוא שזה משאבת בלמים מרכזית תקולה או שהבוכנות נתפסו סגורות כמעט לחלוטין.

כשזה נוגע לברקסים אני מבצע לבד רק החלפת צלחות ורפידות, לא מתעסק עם כל מה שקשור לשמן/משאבת שמן/ניקוז אוויר/בוסטר וכאלה, אז סתם להתעניינות, אני סוג של לומד ומנסה דברים על הרכב הזה..

שלומי

פורסם

לי זה נשמע כמו אחלה הזדמנות ללמוד איך משפצים קאליפרים ומנקזים אוויר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אם הבוכנות בלם תפוסות לצלחות זאת אומרת שהמשאבה המרכזית נימצאת במצב בו היא לחוצה כלומר דחפה את השמן אך לא חזרה למצב הנורמאלי וזה המרווח של הדוושה שאתה מרגיש על ריק. מה שנותר כעת לעשות זה להתחיל לשחרר את כל הקאליפרים על ידי ניקוז נוזל הבלמים והכנסת הבוכנות בחזרה, לפרק את המשאבה המרכזית ולראות מה מצבה ועל פניו היא פשוט נחוצה שיפוץ או החלפה.

פורסם

לא הגיוני שהבוכנות בלמים נתפסו (הדוושה הייתה צריכה להיות תחת לחץ שנה שלמה), כנירה הקושי של הגלגל להסתובב זה מהחלודה שנוצרה על הדיסק.

במקרה ובאמת הבוכנה נתקעה "המשאבה המרכזית" MASTER CYLINDER הייתה שואבת עוד נוזל בלמים מהמכיל והדוושה הייתה חוזרת להיות קשה כמו תמיד (בתנאי שאין נזילות). אם זה לא קורה כנירה הבעיה היא במשאבה.

אם תרצה לתקן אני ממש לא ממליץ על שיפוץ כי זה לא מחזיק לאורך זמן ומניסיון עדיף לקחת תחלופי, אם אתה רוצה ללמוד ולהחליף לבד תוכל לקנות משאבה סינית, מחירם זול ממש (אם האוטו בה בלי ABS כ150ש''ח), אין שום דבר מסובך בלהחליף אותה, כדי לעשות עבודה מסודרת אתה צריך מפתח צינורות מיוחד כדי לא לפגוע בראש הברגה של הצינור (אפשר לפתוח אם פלייר פטנט או אם מפתח רגיל אבל זה כבר קומבינה וצריך להיזהר לא להרוס את הראש) לשחרר את הברגים שמחזיקים אותה על הבוסטר וזהו, כמובן לבדוק שהאוטם יצא ולא נישאר בתוך הבוסטר.

לפני התקנה של המשאבה החדשה צריך לנקז את האוויר ממנה ובשביל זה צריך לסגור אם 2 אצבעות את 2 היציאות ולפמפם עד שיוצא רק נוזל בלי אויר לא צריך שום דבר מעבר לזה.

תרכיב הכל בחזרה, בדוק שאין נזילות מהחיבור של הצנרת, נקז אויר מכל גלגל וסיימתה.

בהצלחה.

• תוכן חדש...