Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רגע לפני שאני מתחיל להתקין את המערכת יש לי אפשרות להביא סאב DLS UR-15 במקום 12" או את הדגם החדש של הסאבים של IRIDUM ?

אגב אני אוהב יותר עומק של באס ...

יובל

פורסם

מתן, לגודל האלמנט אין השלכות לגבי התפקוד המעשי שלו..

אלה אם כן יש לך ניסיון ממשי עם שני האופציות שעומדות לרשותו.

יובל, מה נשמע אחי, הכל טוב ? :) שנים .. לא רואים לא שומעים ..

בכל אופן לפי דעתי רוב האנשים שפה מסתכלים על גודל האלמנט שהולך לגרוע להם מקום מהבאגז, ותיבה שמתוכננת בתוך הבאגז שגם היא תגזול לא מעט מקום, תיכנון ..

אני מבין שהשלכות אלו, אינן תקפות לגבייך ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

שי זה לא נכון מה שאתה אומר

תראה אני לא מכליל ואני בטוח שיש סאבים של 15 אינטש שיותר מדויקים ויותר SQ

מסאב 10 איטנש

אני מדבר על הממוצע

אתה מסכים איתי שסאב 15 אינש יהיה יותר SPL מסאב 12 אינטש ?

( אני לא מדבר על מקרה ספציפי אני מדבר על הרוב. )

פורסם

כשמישהו מבקש ייעוץ, הוא לא מבקש STATICS בנוגע לנושא,

הוא רוצה מידע מהימן, ממקור ראשון - הלקוח, הצרכן, ניסיון מעשי....... וכו וכו.

אני סומך על הידע של יובל, שהוא יודע מה הרוב, ומה לא ..

הוא לא בא לשאול על הרוב.. הוא מתייעץ לגבי סאבים ספציפיים..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

ה15 יהיה יותר מדוייק ? יותר חזק ?

הציוד המדובר היה בהישג ידך, ושמעת אותו באפליקציות שונות, שאתה נותן הודעה שכזו ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

ואי, המצב ממש בקנטים.

אתה חושב, לפני שאתה נותן לאנשים עם התלבטויות שכאלו אינפורמציה מטעה ?

בהתחלה חשבתי שהאינפורציה השגויה שאתה מוסר, נובעת מבורות.

אני עוד אתחיל לחשוב שיש בכוונתך כוונות זדוניות כדי לפגוע ביכולות הרכישה שלהם, אני חושב שאתה כבר חוצה גבולות ..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

נכון שיש סאבים של 15" שהם יותר מדוייקים מסאבים בעלי קוטר קטן, אך הבנייה שלהם צריכה להיות מעולה!

לרוב ככל שהקוטר יותר קטן הסאב יותר מדוייק! ואני לא מתייחס לתחום התדרים שהוא יכול להפיק אלא לדיוק!!! ולמה? כי הממברנה חייבת לנוע כדי להתאים למוזיקה, וככל שתהיה יותר גדולה כך היא תהיה עם סבירות של דיוק מופחת למקור.

אם בשביל איכות הייתי הולך על 12" ואם הייתי מעדיף עוצמה הייתי בוחר ב- 15".

פורסם

אלו הנתונים של ה-URים, ה-12 וה-15 אינטש.

מבחינת עצמה - הם זהים, Xmax - זהים, נצילות - ל-15 יש יתרון בכמה DBים טובים, נוסיף לזה שטח ממברנה יותר גדול, ה-15 לוקח בקטגוריית עצמה.

לגבי דיוק אני לא יודע להצביע לפי הנתונים הנ"ל, רק דבר אחד ידוע לי, שעד לא מזמן הסדרה הזאת הייתה הכי גבוהה אצל DLS.

איציק.

ur12_15.jpg

פורסם

יש סאבים 15" שמיועדים ל SQ . ונשמעים טוב יותר מ 12". EAW, CELESTION , ELECTRO VOICE ....

וזאת מכיוון שיכולת דחיפה של שטח, שלהם גדולה יותר. למשל לשחזר BASE-DRUM (של תופים)

לסאב בעל קוטר גדול, יהיה קל יותר.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם
אם בשביל איכות הייתי הולך על 12" ואם הייתי מעדיף עוצמה הייתי בוחר ב- 15".

כפי שהסברתי ל7 אנשים שונים, הבחור שואל על סאבים מסויימים.

התיאוריה איננה מעניינת אותו, כמובן שהתיאוריה היא בגדר תיאוריה משום שזה נושא תיאורטי בכלל ואינו קשור לסאבים הספציפיים שלו.

לבוא ולהגיד לו, שסאבים של 12" הם בשביל SQ, וסאבים של 15" זה בשביל עוצמה,

זה פחות או יותר כמו ללכת ולהגיד לבחור עם BMW, שב אמ וו, זה בשביל יופי, ואימפרזה, זה בשביל מהירות.

מה הקשר !?

"I prefer bigger drivers (15", 18", etc.); or should I say in general I prefer having greater cone area."

"Most of the big studio monitors I've seen/dealt with have large woofers. The Genelec 1036A has two 18" bass drivers crossed over at 400Hz, and I don't think anyone is complaining that they're "sloppy." And they're even ported "

"IMO 15s can sound just as good as anything.. Look at Jeff Gasiers 64 Impala with 18's, The sweet Mustang(sorry dont know the owner's name) with IDW18s, Earl Zauzmer's BMW with 15s, Mark Eldridge(15s I believe) and I could go on for a while..

The problem is that most people that are ignorant of the fact larger subs can sound good is that they usually hear them in awful boxes"

"BTW, most of the "boominess" and "sloppiness" associated with subs is due to FREQUENCY RESPONSE issues, and has absolutely nothing to do with group delay, transient response (directly), etc"

"It may have been either the driver having an inadequate suspension/motor to control the cone at resonance (keep the Q down), or the box was too small.

Putting drivers in boxes that are too small is the leading cause of sloppiness. smile.gif

If it's the sub I'm thinking of, a 6 ft^3 sealed box would have given it a Q of over 0.9 (it needed 12.5 ft^3 for Q=0.707).

That's why it was "sloppy.""

"Now that I think about it, the bass might have been "sloppy" because the midbass couldn't keep up with the extremely high level of subbass output. A 18" driver is a formidable beast. smile.gif

"

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...