Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז כמו שכבתי , מבקש המלצה לווקס נוזלי וגלייז לצבע כסף מטאלי , מעולם לא עשיתי אף אחד מהשתיים ,וההיגיון אומר לי שווקס נוזלי יהיה לי יותר קל .

כמו כן אשמח לעבור אתכם, לראות שהבנתי את השלבים והסדר הנכון :

-ניקוי רכב

-פלסטלינה

-שטיפת רכב עם מים

-גלייז

-ווקס

פספסתי משהו?

תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי winnerm
  • תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תקציב?

למגווריס יש את הקוויק ווקס,שהוא חביב, גם לCG יש את האינסטהווקס שאני פחות התלהבתי ממנו (מוזמן לבוא ולנסות אותו טרם קניה), יש להם גם את המוצר BUTTER ווקס שמתיימר להיות טוב יותר - אך לא ניסיתי.

לגבי הגלייז - יישום ידני?

M-TECH E46

פורסם

הסדר שלך טוב אבל לאחר הפלסטלינה לשטוף את הרכב עם שמפו רכב או IPA (ורצוי מאוד IPA) כלומר אלכוהול נקי / רפואי מעורבב עם מים ביחס של 1:3

ובעקרון אחרי הרבה שאלות דומות שלי הומלץ לי להשתמש בגלייז העונה לשם SRP של חברת Autoglym.

יש להם אחלה מוצרים, גלייז ידני או למכונה, ממלא סווירלים ושריטות קטנות יפה מאוד (תוכל לעשות חיפוש תמצא גם פוסטים שלי עם מעט תמונות).

הווקס נוזלי של כימיקל - BUTTER WET WAX נותן מראה יפה ויישום קל מאוד, אבל מחזיק זמן קצר מאוד כשבועיים מבחינת ברק לא יותר, מבחינת הגנה לא יודע, אבל לפי התוצאות ברשת הוא חלש , כלומר מראה יפה אל מול עמידות, זה אחד כזה שאני בד"כ מורח כשאני שוטף את הרכב פעם בשבוע.

אם אתה רוצה למרוח משהו נוזלי על הרכב לאחר טיפול שכזה - לדעתי כדאי לך מאוד Collinite 845 שהוא אוטם ווקס נוזלי קל ליישום בעל הגנה ארוכה של כמה חודשים יפים לפחות 3-4 כשההכנה היא טובה.

Opel Adam S 2017

פורסם

3 מים 1 אלכוהול.. אם זה הפוך אז זה מים מדוללים באלכוהול חחח.

דרך אגב הדילול שלך ליאב הוא דיי מרוכז למה שראיתי שממליצים כאן בפורום,ברוב הפורום רשום 1ל4 ובחלק מהמקומות הגזימו ללכת, לדעתי לפחות, ל1 ל10.. בחו"ל לפי מה שראיתי ממליצים גם על 1:1..

דרך אגב יש לכם המלצה למקום לקניית כמות?, לפני חצי שנה קניתי ממקום באשדוד חצי ליטר ב9 ש"ח, עכשיו באינטרנט מצאתי מקומות שאפילו מציעים אלכוהול 96% במחירים דומים.

פורסם (נערך)

קודם כל תודה.

התקציב הוא באיזור ה250-300 ש"ח עבור 2 התכשירים יחד (אפשר קצת למתוח אם זה שווה את זה)

היישום ידני ל2 התכשירים.

eli:

הבנתי שquik wax של מגוואריס לא מחזיק הרבה זמן (נאמר 2/3 שטיפות), אני מעדיף ווקס נוזלי שיחזיק טוב.

LIAV:

אתה מדבר על גלייז בשם ׁׂׂׂSRP)Super Resin Polishׂ)? (גלייז בשם פוליש?)

Collinite 845 הוא במקום ה

BUTTER WET WAX ? או בנוסף?

IPA מורחים על הרכב עם מטלית מיקרופייבר ? , ואז שוטפים עם מים ? או שלא נוגעים?

פורסם

הדילול הוא כמובן 1 אלכוהול 3 מים, אפשר גם 4 או 3.5 מים.

זה לא מוגזם מדי כי זה שימוש חד פעמים שלא יגרום נזק, זה לא שאתה מנקה את הרכב עם אלכוהול מדולל ביומיום.

יש גם נוזל מיועד מחברת Gtechniq panel wipe שהמליצו לי וטרם ניסיתי, אבל הבנתי שהוא החומר הכי טוב להסרה של שומנים ולכלוך שלאחר פלסטלינה, שאותו ארכוש השבוע.

הקוויק ווקס של מגווירס נחמד מאוד אבל לא מחזיק הרבה, רוצה QUICK WAX איכותי? יש לך את OPTIMUM ,CAR WAX שהוא מעולה, לפי החברה נאמר שמחזיק עד 5 חודש, אני מיישם כל חודש +- לאחר שטיפה כמובן.

הגלייז הוא אכן SUPER RESIN POLISH

תראה תוצאות שלו ברשת ותבין, אני אשתדל שבוע הבא להעלות הבדלים של 50:50 עם ובלי.

הקולינייט הוא ללא תוספת של ווקס נוסף, הוא ווקס בעצמו ולא צריך תוספת מעל, אתה יכול אם בא לך אבל עדיף שלא, מומלץ יותר להשתמש בנוזל ONR מדולל בתור QUICK DETAIL כ 60 מ"ל לליטר (תעשה חיפוש ONR בפורום תמצא 1001 תוצאות ונסיונות).

IPA משפריצים על הפח ומנגבים ישירות, כמו מסיר שומנים מהיר, מנגבים עם מטלית מיקרופייבר.

לפני שאתה מתחיל את התהליך דאג לעצמך למגבת ניגוב איכותית כגון UBER / MAMMOTH ומטליות מיקרופייבר עם סיבים קצרים וארוכים, קצר בד"כ לשימוש עם קוויק דיטיילרים וארוכים בד"כ להסרה של ווקס נוזלי, להסרה של ווקס קשה אני משתמש במטלית עם סיבים קצרים.

ממליץ מאוד לעשות חיפוש על טיפול דיטייל לפני שאתה מתחיל, אם אתה פחות מכיר את העולם הזה (כמו שאני הייתי לפני כמה חודשים), תצטרך להכיר אותו טוב לפני, זה יקל עלייך מאוד.

הגלייז SRP עולה כ 140 ש"ח אם אני לא טועה דרך האיביי, אין בארץ לצערי אלא אם מישהו מוכר.

הווקס עולה אותו הדבר עם משלוח ממה שראיתי, יש כמה חברי פורום שמוכרים אתה תמצא בסטיקי בהודעות האחרונות.

אגב יש גם מנזרנה Power Lock שהוא אוטם מצויין, גם מומלץ, וכמו שנאמר עדיף לא לשים משהו מעל האוטם הנ"ל כפי שגם אני שאלתי לא מזמן וקיבלתי תשובה דומה מכאלה שמתעסקים בזה יותר זמן ממני.

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

LIAV תודה על התשובה המנומקת , אני אזמין את 2 המוצרים שהמלצת עליהם

SUPER RESIN POLISH ו

Collinite 845

אשמח אם תסביר לי איך אתה מיישם את הCollinite 845 , ואם איזה אפליקטור...

אגב ,דיטיילר אפשר לעשות רק מONR ? מה לגבי שמפו אחר כמו Wash&Gloss ?

תודה.

פורסם

חשוב לזכור שיש אופציה נוספת במקום IPA והיא שימוש ב-paint cleanser. יש הרבה מוצרים בקטגוריה הזו, חלקם נקראים Pre-Wax Cleaner, חלקם נקראים All In One (וגם ה-All In One מתחלקים לכאלה יותר אגרסיביים המתאימים לביצוע פוליש חד שלבי, וכאלה פחות אגרסיביים או לא אגרסיביים בכלל המתאימים לניקוי הצבע).

למעשה, גם אחרי ששטפת ועשית פלסטלינה יש הרבה פעמים עוד לא מעט לכלוך שנמצא בצבע ושאותו המוצרים הנ"ל מנקים. IPA לא מבצע את הניקיון הזה, הוא רק מסייע בהסרת שיירי שכבות ההגנה הקודמות (שאת הפעולה הזאת עושים גם ה-paint cleansers כמובן).

שימוש ב-Paint cleanser מכין את הצבע שלך היטב, וטוב יותר מאשר IPA כך שתשיג תוצאות טובות יותר עם שכבת ההגנה.

פורסם
אגב יש גם מנזרנה Power Lock שהוא אוטם מצויין, גם מומלץ, וכמו שנאמר עדיף לא לשים משהו מעל האוטם הנ"ל כפי שגם אני שאלתי לא מזמן וקיבלתי תשובה דומה מכאלה שמתעסקים בזה יותר זמן ממני.

מצטרף להמלצה על Power Lock, במיוחד אם אתה עושה זאת פעם ראשונה. אוטם איכותי שניתן להשיג בארץ, ומאד מאד ידידותי למשתמש וסלחן לגבי טעויות שונות אפשריות.

אגב ליאב, למה עדיף לא לשים שכבת וקס מעל האוטם? בכל הפורומים בחו"ל ממליצים על התהליך הזה למי שמעוניין. אל תבין אותי לא נכון, אני גם חושב שזה קצת מיותר וגם לא הכי מאמין שזה תורם משהו למראה הרכב - אבל לא מבין למה עדיף לא לעשות את זה. רבים וטובים מיישמים שיטה זו.

LIAV

אשמח אם תסביר לי איך אתה מיישם את הCollinite 845 , ואם איזה אפליקטור...

Collinite 845 - באמת אחד הוקסים המדהימים בעיניי (גם מבחינת תמורה למחיר, גם מבחינת עמידות), אבל פחות ידידותי למשתמש המתחיל. הדבר החשוב ביותר הוא להקפיד מאד על יישום שכבה דקה ביותר על כל פאנל, לחכות שיתייבש (אם אתה מעביר אצבע וזה מסיר את הוקס - זה התייבש. אם הוקס נמרח, עדיין לא התייבש), ולהסיר. כל אפליקטור ייעודי אמור להתאים. אני מדגיש שוב שצריך למרוח שכבה דקה - כאן זה הקטע הפחות סלחני, כי אם השכבה עבה מדי, יהיה מאד קשה להסיר את הוקס. ממליץ לך לקרוא עליו עוד לפני שתיישם אותו. אם יש לך אפשרות ליישם עם מכונת DA - הכי טוב.

פורסם

עצבים, כתבתי חצי עמוד והאתר נתקע.

בכל אופן - את ה CLEANSER אני לא מכיר, אבל לפי המחיר הוא מאוד יקר, ויש לך את הפאנל וויפ שעולה כ 70 ש"ח בתור תרסיס באוטוסטור, משפריצים לאחר השטיפה והפלסטלינה ומנגבים, חוו"ד ברשת אומר המון דברים טובים על זה, אז זה יהיה המוצר הבא שלי בדרך לשטיפה הקרובה לאחר הגשם המזעזע שהיה השבוע.

לגבי ווקס מעל האוטם - אני לא חושב פותח השרשור הוא סדיסט שרוצה למרוח ווקס כל שבועיים שלושה / חודש, כמוני. :)

לי אין בעיה למרוח ווקס כל תקופה כזו לכן גם אם יש אוטם או ווקס לבדו אני עושה זאת באופן קבוע, רק מבחינת האוטם הוא כביכול דוחה חומרים וכימיקלים לכן ווקס ככל הנראה לא יחזיק עליו את התקופה שהוא אמור להחזיק, מנסיונם של אחרים אני לומד כאן.

רק בחורף אני מעדיף למרוח אוטם ו"לשכוח" - כגון ה FUSSO בו אני משתמש רק בחורף, אבל הרבה פחות ידידותי מהקולינייט.

Opel Adam S 2017

פורסם

ליאב, ה-Cleanser הוא קטוגריה, הוא לא מוצר. יש הרבה מוצרים שהם paint cleanser (מנקי צבע) והם דווקא לא יקרים. לדוגמה, מוצר מאד מוצלח ומומלץ:

http://www.cleanyourcar.co.uk/pre-wax-cleaners/r222-paintwork-cleanser/prod_638.html

תזכור גם שהפאנל ווייפ הוא לא אותו מוצר כמו מנקי צבע למיניהם. פאנל וייפ הוא כמו IPA משופר, אבל הוא לא מנקה את הצבע.

השימוש העיקרי של IPA ודומיו הוא בזמן פוליש של רכב, כאשר אנו רוצים לוודא ששמנים שונים של הפוליש לא מילאו סווירלים ושבאמת תיקנו את הפגמים - ה-IPA מסיר את השמנים, ואנו יכולים בזמן אמת לראות אם הפוליש גירד את הלכה לשביעות רצוננו או שיש לבצע עוד מעברים.

אז כן, IPA טוב לנו גם לפני שכבת הגנה, כי הוא מסיר שיירים של שכבות הגנה קודמות. אבל הוא לא עושה את כל העבודה עד הסוף בשביל להכין את הצבע בצורה מקסימלית. מנקה צבע כן.

וקס מעל אוטם - לא בטוח עד כמה וקס הוא פחות עמיד כשהוא מעל אוטם מאשר כשהוא לא. בתיאוריה יש בזה היגיון, אבל חברות שמייצרות אוטמים וגם וקסים מצהירות כי המוצרים קומפטביליים אחד עם השני ונועדו לשימוש אחד עם השני, וגם עם מוצרים של חברות אחרות.

פורסם (נערך)

Mc'lovin הצלחת להפחיד אותי :(

מעולם לא יישמתי ווקס ,ראיתי סרטונים כללים בYoutube , לא צפציפית לווקס הזה , שם זה לא נראה משהו מיוחד ,מנגבים ומסירים.

אולי כדי בכל זאת עדיף לי לקנות את ה

Power Lock

ולאCollinite ?

מדובר על זה?

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%90%D7%95%D7%98%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-Menzerna-PL

http://www.cleanyourcar.co.uk/sealants/menzerna-power-lock-sealant-16oz-/prod_890.html

פורסם

חח, לא התכוונתי להפחיד! רק לייעץ שכדאי יותר להיזהר איתו בהתחלה. הוא באמת לא וקס קשה ליישום, רק דורש תשומת לב.

המלצה שלי - תתחיל איתו בחצי פאנל (נגיד, חצי ממכסה המנוע), תחכה שייתייבש ותסיר. אם הלך חלק - אתה מיישם כמו שצריך ואפשר להמשיך באותה שיטה לשאר הרכב. אם ההסרה קשה, כנראה ששמת יותר מדי ותנסה לשים פחות על החצי הנוסף ולראות את ההתנהגות של הווקס אז, עד שתגיע להתנהגות הרצויה (אם יש צורך, לעבור לפאנלים אחרים) ומשם על כל הרכב.

לגבי Power Lock - כן, זה המוצר.

פורסם

אוקיי אני אנסה את מה שאמרת .

אני אקנה דרך cleanyourcar , עולה 220 ש"ח לשניהם עם משלוח , ועל הדרך נוסיף כמה דברים קטנים (אם כבר משלמים משלוח)

אגב , אם נגיד והגעתי למצב שקשה להוריד את הווקס , אני יכול להעזר בקצת שמפו Wash&Gloss עם מים ?

• תוכן חדש...