Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה התחיל בזה שהיה קשה להכניס להילוך. ורק לאחר פמפום הקלאץ' זה היה מתאפשר.

ואתמול , אני בא לקחת רוורס, מכניס לרוורס ,והאוטו לא נוסע.

מכניס לראשון, משחרר קלאץ' , הרכב לא נוסע..

שם ניוטראל , משחרר קלאץ' , האוטו נכבה...

כשהאוטו כבוי ואני על ניוטראל ואני מנסה להניע הוא קופץ קדימה כאילו הוא בהילוך..

2 דברים שחשוב לציין:

הקלאץ' לא מחליק בכלל. מפריד קצת גבוה אבל לא מחליק וגם לא בהילוכים גבוהים.

כשלוחצים על דוושת הקלאץ , היא לא נשארת למטה (שזה בדכ סימפטום למשאבה גמורה)

אשמח לעזרה.

עריכה אחרונה על ידי gargamel1

G-D will give me justice

פורסם

בהונדה סיוויק ישנן שתי משאבות מצמד - עליונה ותחתונה, וכנראה שאחת מהן "גמורה".

ברר כמה עולה לשפץ וכמה עולה חדשה, ותעשה בעצמך את החשבון.

בלאי משאבות המצמד אינו קשור כלל לבלאי המשאבות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

גלעד צודק לדעתי.

אם תיבת הילוכים נשארת משולבת להילוך כשידית הילוכים בניוטרל, זה לא קשור לקלאץ'.

מהמר על תקלה בבקסות או שטנגות של ידית הילוכים או תקלה פנימית בגיר.

פורסם
גלעד צודק לדעתי.

אם תיבת הילוכים נשארת משולבת להילוך כשידית הילוכים בניוטרל, זה לא קשור לקלאץ'.

מהמר על תקלה בבקסות או שטנגות של ידית הילוכים או תקלה פנימית בגיר.

אז למה הרכב לא נוסע אם ההילוך משולב והקלאץ' תקין?

שאלה לחן:

אם המשאבה הראשית או המשנית גמורה , כשלוחצים על דוושת הקלאץ' היא הייתה אמורה להישאר למטה לא?

אני אציין שאין נזילה ממשאבת הקלאץ' התחתונה שמחוברת לדוושה

G-D will give me justice

פורסם

עכשיו ידית ההילוכים תקועה על רוורס ולא מצליח לשחרר אותה משם..

משאבות קלאץ לא יקרות. אין לי בעיה להחליף את שניהם.

השאלה אם זה שטנגות, ידית הילוכים, זרוע של השיפטר או בעיה בגיר

אשמח לדעת איך קוראים לחלקים האלו באנגלית שאוכל לראות סרטונים שמציגים את הפרוצדורה של התיקון

תודה לעונים

G-D will give me justice

פורסם

למה שלא תיקח איזה חבר שיירד מתחת לרכב ובזמן שאתה לוחץ קלאץ ומשלב בין הההילוכים ייראה אם בכלל קיימת תנועה של השטאנגות ושל משאבות הקלאץ ושל מזלג הקלאץ?

פורסם
למה שלא תיקח איזה חבר שיירד מתחת לרכב ובזמן שאתה לוחץ קלאץ ומשלב בין הההילוכים ייראה אם בכלל קיימת תנועה של השטאנגות ושל משאבות הקלאץ ושל מזלג הקלאץ?

ידית ההילוכים תקועה על מצב רוורס.

אם אני מניע האוטו קופץ כאילו הוא בהילוך

גם כשהקלאץ לחוץ אי אפשר לדחוף את הרכב. הוא תקוע

G-D will give me justice

פורסם

נשמע מאוד מוזר מה שאתה מתאר כמו בעיה גם עם המצמד וגם עם בורר ההילוכים.

כאשר המנוע דומם ואתה משלב הילוכים ללא לחיצה מצמד האם התחושה בידית הילוכים היא תקינה? האם שומעים את הרעש של השילוב מכוון תא המנוע?

פורסם
נשמע מאוד מוזר מה שאתה מתאר כמו בעיה גם עם המצמד וגם עם בורר ההילוכים.

כאשר המנוע דומם ואתה משלב הילוכים ללא לחיצה מצמד האם התחושה בידית הילוכים היא תקינה? האם שומעים את הרעש של השילוב מכוון תא המנוע?

קצת רקע:

בשנה האחרונה יש רעש שמזכיר נסיעה בינעירונית של אוטובוס פנימי של אגד. המיסב הראשי הפנימי של הגיר (לא של הinput shaft) הלך. זה המיסב שבדרך כלל הולך בגיר בהונדות. המיסב לא הוחלף.

לאחרונה היה קשה להכניס להילוך ראשון. וכשהצלחתי היה רעש של חריקה "קחחח".

ואז זה קרה, הכנסתי לראשון והאוטו לא זז. רק רעש עמום. רוורס גם לא נוסע. אבל היה עוד אפשרי לדחוף את הרכב כשהקלאץ לחוץ

עכשיו ידית ההילוכים תקועה על רוורס וכשלוחצים על הקלאץ אי אפשר להחזיר אותה לניוטראל. וכאי אפשר לדחוף את האוטו גם כשהקלאץ לחוץ.

אם זה בעיה של משאבות אני יודע להחליף

אם זה שטאנגות (ידית שמחברת בין מוט ההיחוכים לגיר?) או בוקסות (???) אין לי שמץ..

וגם אי אפשר לאבחן את פעילות תנועת השטנגות מתחת לאוטו כפי שמאור הציע מכיוון שידית ההילוכים תקועה על רוורס

G-D will give me justice

פורסם

דן, לפני שידית ההילוכים נתקעה על רוורס לא היה אפשרי להכניס להילוך ללא לחיצה על המצמד. משמע - תחושה תקינה

G-D will give me justice

פורסם

הדבר היחיד שאני רואה לנכון לביצוע כרגע הוא פשוט לנתק את השטאנגות מהחיבור שלהם לגיר ולנסות להעביר את ההילוך ידנית דרך המוט שיוצא מהגיר או לפחות לשחרר מההילוך החמישי דרכם.

פורסם
הדבר היחיד שאני רואה לנכון לביצוע כרגע הוא פשוט לנתק את השטאנגות מהחיבור שלהם לגיר ולנסות להעביר את ההילוך ידנית דרך המוט שיוצא מהגיר או לפחות לשחרר מההילוך החמישי דרכם.

תודה מאור. תוכל לתת לי הסבר קצר על המונחים האלו - שטנגות, המוט שנכנס והמוט שיוצא ומזלג הקלאץ (עם שמותיהם באנגלית) ?

תודה רבה על העזרה עד כה

G-D will give me justice

פורסם
תודה מאור. תוכל לתת לי הסבר קצר על המונחים האלו - שטנגות, המוט שנכנס והמוט שיוצא ומזלג הקלאץ (עם שמותיהם באנגלית) ?

תודה רבה על העזרה עד כה

שטאנגות אלה המוטות שיוצאים מידית ההילוכים לכיוון הגיר שבזכותם למעשה אתה מעביר את ההילוכים. המוטות האלה מיתחברים קצה אחד לידית וקצה שני לכיוון הגיר. המזלג לא קשור כי עליו שולטת דוושת הקלאצ באמצעות משאבות או כבל. מה שאתה מתאר יכול להצביע על 2 אפשרויות שהראשונה והבעייתית יותר היא בעיה פנימית בגיר או בעיה במוטות שמשהו שם ניתפס וזה בסבירות נמוכה.

פורסם
שטאנגות אלה המוטות שיוצאים מידית ההילוכים לכיוון הגיר שבזכותם למעשה אתה מעביר את ההילוכים. המוטות האלה מיתחברים קצה אחד לידית וקצה שני לכיוון הגיר. המזלג לא קשור כי עליו שולטת דוושת הקלאצ באמצעות משאבות או כבל. מה שאתה מתאר יכול להצביע על 2 אפשרויות שהראשונה והבעייתית יותר היא בעיה פנימית בגיר או בעיה במוטות שמשהו שם ניתפס וזה בסבירות נמוכה.

תודה רבה מאור על העזרה לכל אורך הדרך !

א) נפסלת האפשרות שאחת ממשאבות הקלאץ תקולות?

ב) איך אפשר לברור את הבעיה האמיתית מתוך מספר השערות

ג) איך ניתן להזיז את הרכב במצב כזה? (גם בשביל לגרור אותו צריכים להזיז אותו כמה מטרים מהמקום הבעייתי שבו הוא חונה)

G-D will give me justice

• תוכן חדש...