Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

בשבוע שעבר קיבלתי הביתה הזמנה למשפט בעקבות עבירה שנטען שעברתי לפני שנתיים (!) בדיוק.

מדובר בנסיעה במהירות של 102 קמ''ש בשטח עירוני בו מותר לנסוע עד 70 קמ''ש.

בפועל, מרבית הנהגים נוסעים תשעים - מאה קמ''ש. הירידה מבגין צפון לכיוון רמות בירושלים, למי שמכיר. שמו שם מצלמה שהיא מטחנת דוחות.

בכל מקרה, כאמור, אני מקבל את הדוח לאחר שנתיים. אין לי כל כך דרך לשחזר מה היה אז...

אציין גם שכחודש לאחר תאריך העבירה, הם שלחו מכתב לקוני בו נאמר משהו כמו ''צולמת, צפה פגיעה'', ללא שום תיעוד.

יש טעם לשלוח בקשה לביטול המשפט? מישהו עבר פרוצדורה דומה?

הקנס הכספי פחות מדאיג אותי. הנקודות והשלילה, אם תהיה חלילה, מדאיגות יותר.

אציין גם שמאז 2010 לא עברתי שום עבירת תנועה. נכון ל2010 היו לי 26 נקודות, ועשיתי שני קורסים בעקבותיהן. מבין שהן לא נמחקות, ואם העבירה הנוכחית, שתאריכה הוא 2013, לא תימחק, יצטרפו 10 הנקודות שלה לאלה הקודמות כך שאני צפוי לבעיות מרגיזות.

נא עצתכם. שאו ברכה.

צ'ה גווארה.

פורסם

המשטרה צריכה תוך 4 חודשים מיום העבירה שנתפסה במצלמה לשלוח לבעל הרכב דו"ח בדואר רשום לפי הכתובת הרשומה במשרד הרישוי. בכל מקרה בו עברה שנה מיום ביצוע עבירת קנס, לא יוגש עליה כתב אישום ולא הודעת תשלום קנס.

ממליץ שתפנה מייד למשטרה לביטול הדו"ח.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אפשר בבקשה קישור לסימוכין למה שכתבת? קיבלתי את המכתב "צפה פגיעה" ואני מחכה למכתב הבא...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

השאלה היא לא מתי קיבלת את הזימון למשפט אלא מתי הוגש כתב אישום.

אם הוגש תוך פרק זמן של עד 1 שנה מיום ביצוע העבירה – אתה בבעיה.

במידה והרכב אינו שלך (רכב ליסינג / חברה/ רשום על שם מישהו אחר) והיהצורך לבצע הסבה – אז יש פרק זמן של עד 2 שנים להגשת כתב אישום.

אחרת – אתה יכול לפנות לתביעות משטרה ו/או ביום המשפט ולטעוןלהתיישנות עבירה (אם ע"י פנייה לתובע ואם ע"י פנייה לשופט כאשר הוא שואל אותך אם אתה מודה בביצועעבירה).

מבוסס על סעיף 225א לחסד"פ

225א.(א) עברה שנה מיום ביצוע עבירת קנס, לא יוגשעליה כתב אישום ולא יומצאו בענינה הזמנה לפי סעיף 222 או הודעת תשלום קנס לפי סעיף228(ב); ואולם, בעבירת קנס שהיא עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, ובעל הרכבהוכיח כי לא חלה עליו אחריות לעבירה לפי סעיף 27ב לפקודה האמורה, ניתן להגיש כתבאישום או להמציא הזמנה למשפט או הודעת תשלום קנס, למי שנהג ברכב אם לא עברו שנתייםמיום ביצוע העבירה.

פורסם

אם כבר הלכת לחסד"פ, למה עשית חצי עבודה?

225א. (א) עברה שנה מיום ביצוע עבירת קנס, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו בענינה הזמנה לפי סעיף 222 או הודעת תשלום קנס לפי סעיף 228(ב); ואולם, בעבירת קנס שהיא עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, ובעל הרכב הוכיח כי לא חלה עליו אחריות לעבירה לפי סעיף 27ב לפקודה האמורה, ניתן להגיש כתב אישום או להמציא הזמנה למשפט או הודעת תשלום קנס, למי שנהג ברכב אם לא עברו שנתיים מיום ביצוע העבירה.

(תיקון מס' 43) תשס"ה-2005

(א1) היתה העבירה עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, שהחשד לביצועה מבוסס על צילום רכב כאמור בסעיף 27א לפקודה האמורה, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו לבעל הרכב בענינה הזמנה או הודעת תשלום קנס, אם כתב האישום, ההזמנה או הודעת תשלום הקנס טרם נשלחו ועברה תקופה כמפורט להלן:

(1) ארבעה חודשים ממועד ביצוע העבירה, למעט רכב כאמור בפסקה (2);

(2) שישה חודשים ממועד ביצוע העבירה, אם היה הרכב רכב חדש או רכב מסוג שקבע שר התחבורה, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת.

פורסם

בכל מקרה, כאמור, אני מקבל את הדוח לאחר שנתיים. אין לי כל כך דרך לשחזר מה היה אז...

אציין גם שכחודש לאחר תאריך העבירה, הם שלחו מכתב לקוני בו נאמר משהו כמו ''צולמת, צפה פגיעה'', ללא שום תיעוד.

יש טעם לשלוח בקשה לביטול המשפט? מישהו עבר פרוצדורה דומה?

צ'ה גווארה.

באדום הוא הקץ'

בניגוד לקודמי היה עליהם להתקדם הלאה בחוק סדר הדין הפלילי עד לסעיף 239 א

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]מסירת הודעה בעבירות תעבורה

(תיקון מס' 20) תשנ"ה-1995

(תיקון מס' 43) תשס"ה-2005

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

239א. (א) עברה שנה מיום שבוצעה עבירה לפי פקודת התעבורה או לפי התקנות לפיה, או לפי פקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל-1970, שלא גרמה לתאונת דרכים שבה נפגע אדם או ניזוק רכוש, לא יוגש עליה כתב אישום ולא תומצא בעניניה הזמנה למשפט לפי תקנה 38 לתקנות סדר הדין הפלילי, תשל"ד-1974, אלא אם כן, תוך אותה תקופה, הוזמן החשוד בביצוע העבירה לחקירה, או נשלחה לו הודעה על ביצוע העבירה; אולם, אם הוכיח בעל הרכב החשוד בעבירה כי לא חלה עליו אחריות לעבירה לפי סעיף 27ב לפקודת התעבורה, ניתן להגיש כתב אישום ולהמציא הזמנה למשפט למי שנהג ברכב, אם לא עברו שנתיים מיום ביצוע העבירה.

[TABLE]

[TR]

[TR]

[TD](תיקון מס' 43) תשס"ה-2005

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(ב) היתה העבירה כאמור בסעיף קטן (א) עבירה שהחשד לביצועה מבוסס על צילום רכב כאמור בסעיף 27א לפקודת התעבורה, לא יוגש עליה כתב אישום ולא תומצא בענינה הזמנה למשפט, אלא אם כן הוזמן החשוד בביצוע העבירה לחקירה או נשלחה לו הודעה על ביצוע העבירה בתוך התקופות כמפורט בסעיף 225א(א1)(1) או (2) או התקיים האמור בסעיף קטן (א2).

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה כולם.

על פניו נראה שישה צודק. באסה.

מישהו יכול להוסיף מידיעתו בעניין? החוק מנוסח בצורה סופר מסורבלת.

מהסעיפים הראשונים משתמע שאין די בהודעה, אלא צריך הזמנה לדין תוך כדי הזמן שנקוב שם. מהסעיף שישה מצטט משתמע שדי בהודעה.

עוד מישהו?

תודה לעונים.

פורסם

ואחרי שכתבנו את מה שכתבנו

שלח מכתב ובקש ביטול לאור הזמן הארוך שחלף מיום האירוע.

האם יש לך את ההודעה שנשלחה בזמנו אליך?

תוכל להעלותה לכאן ?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה ישה.

אנסה לצלם ולהעלות בהמשך.

שאלות נוספות יש לי, אודה (שוב) לעזרתכם. באופן תמוה משהו, לא הצלחתי למצוא תשובות ברשת, וגם לא קיבלתי אותן בשיחה היום עם עו''ד שמתמחה בדיני תעבורה, לפי הפרסום שלה:

א. המועד הקובע לעניין צבירת נקודות מעבירה שגררה זימון למשפט, הוא יום ביצוע העבירה, או יום מתן פסק הדין? (במקרה שלי צפוי להיות פער של יותר משנתיים, וחשוב לדעת לעניין התווספות הנקודות החדשות לישנות).

ב. בתדפיס שהוצאתי מעמדה של רשות הרישוי בסופרפארם מפורטות הנקודות שלי, 26 במספר, ומצויין בו ש''לחובתך 26 נקודות בתקופת צבירה של ארבע שנים''. ממתי מתחילה תקופת הצבירה, מהעבירה הראשונה או מזו האחרונה?

אסביר את הבעיה שלי -

יש לי, כאמור, 26 נקודות על כל מיני עבירות לא ממש דרמטיות, בעיניי, כמו חגורת בטיחות ודיבור בסלולרי. הראשונה מ2008, האחרונה מ2010.

בינתיים קיבלתי הזמנה לדיון - כמפורט בראש השרשור - על עבירה שנטען שבצעתי ב2013. אם אקבל הרשעה יצטרפו למאזן שלי 10 נקודות, שהן בדיוק מה שמשרד התחבורה צריך כדי לשלול ממני את רשיון הנהיגה לשלושה חודשים.

אלא אם אחד משניים - שתאריך צבירת הנקודות הוא יום ההרשעה העתידית (שאז יש לי ארבע שנים בין הנקודות האחרונות לחדשות), או שסופרים מהעברה הראשונה (שאז סיימתי עם הכל ב2012. בזמנו גם עשיתי קורסים מתאימים).

אני קצת חופר, צר לי, אבל תשובה של יודעים תעזור לי לקבל החלטה אם להוציא עכשיו כמה אלפי שח על עו''ד.

צ'ה גווארה, עבריין מורשע (בהופעה מחודשת בזירת הפשע, אבל משתדל להשתקם).

פורסם

אוסיף שהעודי''ת אמרה שההודעה הראשונה שלהם מוציאה אותם ידי חובת משלוח הודעה שעוצרת את מרוץ ההתיישנות, כמו שישה כתב. איכשהו בנקודה הזו היא היתה יותר בטוחה בעצמה.

פורסם

תודה עמית על הנכונות לסייע.

מעלה קובץ עם המסמך המפורט של משרד התחבורה ובו תאריכי העברה ואמצעי התיקון.

כמו כן יש שם צילום של ההודעה וההזמנה למשפט (ישה אודה אם תסתכל בזה כפי שהצעת לפני כמה הודעות).

הודעה והזמנה וניקוד 11032015.pdf

פורסם

למיטב ידיעתי והבנתי, כל הנק' מיושנות וספירתן לא נחשבת יותר.

כך שלחובתך יזקפו רק הנק' החדשות במידה ותורשע.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

[TABLE]

[TR]

[TR]

[TD](תיקון מס' 43) תשס"ה-2005[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(ב) היתה העבירה כאמור בסעיף קטן (א) עבירה שהחשד לביצועה מבוסס על צילום רכב כאמור בסעיף 27א לפקודת התעבורה, לא יוגש עליה כתב אישום ולא תומצא בענינה הזמנה למשפט, אלא אם כן הוזמן החשוד בביצוע העבירה לחקירה או נשלחה לו הודעה על ביצוע העבירה בתוך התקופות כמפורט בסעיף 225א(א1)(1) או (2) או התקיים האמור בסעיף קטן (א2).

יש לך עוד דרך קטנה לצאת מזה, ישה לא ציין את הסעיף הקטן 225 א2 (באדום):

לפי (תיקון מס' 43) תשס"ה-2005

[TABLE=align: right]

[TR]

[TD](א1)[/TD]

[TD=colspan: 2]"היתה העבירה עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, שהחשד לביצועה מבוסס על צילום רכב כאמור בסעיף 27א לפקודה האמורה, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו לבעל הרכב בענינה הזמנה או הודעת תשלום קנס, אם כתב האישום, ההזמנה או הודעת תשלום הקנס טרם נשלחו ועברה תקופה כמפורט להלן:[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD](1)[/TD]

[TD]ארבעה חודשים ממועד ביצוע העבירה, למעט רכב כאמור בפסקה (2);[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD](2)[/TD]

[TD]שישה חודשים ממועד ביצוע העבירה, אם היה הרכב רכב חדש או רכב מסוג שקבע שר התחבורה, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת.

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD](א2)

[/TD]

[TD=colspan: 2]על אף האמור בפסקאות (1) ו-(2) שבסעיף קטן (א1), הוכיח בעל הרכב כי לא חלה עליו אחריות פלילית לעבירה לפי סעיף 27ב לפקודת התעבורה, ניתן להגיש כתב אישום או להמציא הזמנה או הודעת תשלום קנס אם לא עברה שנה מיום ביצוע העבירה.

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD](א3)[/TD]

[TD=colspan: 2]בסעיף זה, "רכב חדש" – רכב שרשיון הרכב ניתן עליו לראשונה על ידי מי שרשות הרישוי, כהגדרתה בפקודת התעבורה, הסמיכה אותו לכך, ולא חלפו 30 ימים ממועד ביצוע עסקה המחייבת לרשום את הרכב ואת פרטי בעליו ברשות הרישוי."

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Detailer.gif
פורסם

הם כנראה עושים מעבר על המצלמה הזו כי גם אני בדיוק קיבלתי זימון למשפט.

אצלי לקח להם שנתיים ויום (כמובן שהכל מתוארך אחורה אצלהם לעומת הזמן שהם באמת שולחים את זה בדואר) ועכשיו קיבלתי את הזימון למשפט.

גם אני אצטרף לשירשור ואשאל:

1. האם ההודעה המקורית, בה לא נכתב סכום קנס אלא רק מספר נקודות, עוצרת את השעון לגמרי?

לפי ההודעות הקודמות תיאורטית משטרת ישראל הייתה יכולה לשלוח לי זימון למשפט גם בעוד 5 שנים או 15 שנים.

2. בהנחה שאין התיישנות לפי החוק, האם יש דרך או תקדימים לפיהם ניתן לבטל את העבירה (לדוגמא, לכתוב מכתב למשטרה או טיעון במשפט שמביא לכך שהתביעה תיפסל)?

תודה רבה לכל העונים.

• תוכן חדש...