Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מחפש לקנות רכב שני למשפחה, יד שנייה. ישמש את אשתי בעיקר לנסיעות בתוך תל אביב - עד 800 ק"מ בחודש. רוב הזמן ישמש לנוסע יחיד (שנוסע לאט), לפעמים עם ילד בן שנתיים.

דגשים:

* אוטו לא גדול - קומפקטי או סופר מיני

* מעוניין ברכב אוטומטי בלבד.

* בטיחות

* עלות שוטפת (ביטוח, טסט, טיפולים וחלפים, ירידת ערך, דלק בפרופיל נסיעה שלי וכו'). אני פחות רגיש לעלות הראשונית - אלא לעלות המתמשכת ופער המחיר בין קנייה למכירה לאחר 3-4 שנים.

* מחפש רכב יחסית חדש: 2-3 שנים על הכביש עם ק"מ נמוך.

* נוחות נסיעה

תקציב עד 80k, גמיש.

אשמח לעצות והמלצות על דגמים ספציפיים.

תודה!

עידו

פורסם

בתקציב הזה אפשר לקנות איביזה או ספייס-סטאר חדשות מהיבואן.

אפשר גם רכבים מליסינג עם 0 ק"מ כמו מאזדה 2 או יונדאי I20 שיזכו בקרוב לדגמים חדשים.

פורסם

תודה על התגובה. אני לא בטוח שרכב מהיבואן עונה על עלות שוטפת נמוכה, בעיקר בגלל ירידת הערך הגבוהה בשנה-שנתיים הראשונות. בגדול אני מכוון ליד שנייה - אני לא מוכרח לנצל את כל התקציב.

כרגע חושב על קיה פיקנטו אוטומטית מ-2013. דעות?

פורסם

הפיקנטו רכב טוב אבל נפוץ מאוד גם בחברות הליסינג וההשכרה.

עובדה שתגרום לירידת ערך משמעותית, גם אם "הרווחת" את ירידת הערך של השנה הראשונה (שזו מחשבה כלכלית נכונה).

בנושא שמירת ערך, וכרכב בכלל, הייתי קונה טויוטה יאריס או הונדה ג'אז.

גם סוזוקי סוויפט היא אופציה מצויינת ששומרת ערך יחסית.

שוב, מצב שוק המשומשות מאוד גרוע, רכב הוא לא השקעה וכל ערך יאבד כמחצית מערכו בתקופה של ארבע שנים מקסימום.

השאלה לכן היא למה להעדיף רכב זה או אחר רק בגלל שישמור מעט טוב יותר על ערכו.

אני הייתי בהחלט קונה איביזה או 208 חדשות בתקציב הזה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

800 קילומטרים בחודש זה לא הרבה ולכן לצריכת הדלק יש משמעות נמוכה בפרופיל הנסיעות שלך.

ביטוח זה משהו אינדיבידואלי שמחירו תלוי בפרמטרים של הנהג. המחיר שאני מקבל לביטוח על פיקנטו הוא לא המחיר שאתה תקבל על פיקנטו. לכן אתה צריך לבדוק בעצמך את מחירי הביטוח הרלוונטיים אליך, ולא להסתמך על עדויות של אנשים אחרים. למזלך היום אפשר לקבל הצעות מחיר לביטוח ב-3 דקות באינטרנט, כך שמייד תדע לאיזה כיוון נושבת הרוח. חפש בגוגל wobi או 9000000.

קיה פיקנטו היא אכן אחלה אופציה עבורך. חפש אחת משומשת במצב טוב ומחיר טוב ככל האפשר.

עוד אופציה טובה היא ניסאן אקו-מיקרה משומשת. קצת יותר גדולה, קצת יותר מרווחת וקצת יותר חסכונית בדלק אבל טיפה פחות "אופנתית".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הוא ביקש בטיחות, המיקרה זכתה ל4/5 כוכבים במבחני הריסוק ב2010, זה לא ציון נמוך אבל זה גם לא גבוה במיוחד.

נוחות, איך לומר - לא התרשמתי יותר מדי מהמיקרה.

אני הייתי בודק אופציה לרנו קליאו IV (הצורה החדשה) 2013 עם גיר אוטומטי, רכב מאובזר, חזק, בטיחותי (5/5 כוכבים במבחני הריסוק) ובנתיים מציג אמינות טובה.

אפשר גם קיה ריו 5 דלתות, אמנם לא שיא הנוחות, אבל רכב אמין, 7 שנות אחריות (במידה ורוכשים אחת שהייתה פרטית), מאובזרת לא רע, בטיחותית (5/5 כוכבים במבחני הריסוק), תחזוקה לא יקרה. כמו שנאמר אין יותר מדי משמעות לצריכת הדלק בתקציב שלך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני הייתי בהחלט קונה איביזה או 208 חדשות בתקציב הזה.

בתקציב הזה 208 היא אופציה טובה. לטעמי עדיפה על האיביזה. אפשרות אחרת היא פיאסטה.

פורסם
בתקציב הזה 208 היא אופציה טובה. לטעמי עדיפה על האיביזה. אפשרות אחרת היא פיאסטה.

ה-208 אומנם חדישה ומרווחת יותר מהאיביזה, אבל בתקציב הזה מוצעת גירסת ה-1200 סמק 3 ציחינדרים וגיר רובוטי עם מצמד אחד.

אני חושב שהאיביזה עדיפה (זולה וחזקה יותר).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לרעת האיביזה - בטיחות נמוכה יותר, נוחות נסיעה נחותה, רכב מיושן יותר, תחזוקה יקרה יותר, אחריות קצרה יותר, גיר שאמינותו מוטלת בספק בעיניי.

אפשר למצוא 208 משומשת עם גיר אוטומטי ומנוע 1.6, זה לא יהיה ממש חסכוני.

עוד אופציה משומשת - קליאו 1.2TCE.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

נוחות הנסיעה בקליאו היא ממש בינונית. רק בגלל זה הייתי פוסל את הרכב. 208 עם מנוע 1.6 טובה הרבה יותר. פותח השרשור לא נוסע הרבה, כך של צריך לתת משקל יתר לסעיף צריכת דלק.

פורסם

בסעיפי האבזור, צריכת הדלק, הביצועים והעיצוב - הקליאו עולה על ה208. ככה שאין מושלם.

פורסם
תודה על התגובה. אני לא בטוח שרכב מהיבואן עונה על עלות שוטפת נמוכה, בעיקר בגלל ירידת הערך הגבוהה בשנה-שנתיים הראשונות. בגדול אני מכוון ליד שנייה - אני לא מוכרח לנצל את כל התקציב.

כרגע חושב על קיה פיקנטו אוטומטית מ-2013. דעות?

פג'ו 208 ברמת גימור אקטיב ומעלה בת שנה אולי מעט יותר. איבזור בשמיים, מרבית ירידת הערך כבר בפנים, נסיעה נוחה ומהנה, מנוע נמרץ ובהחלט נחמד, גיר אוטומטי טיפה עצל בגירסת ה 1.6, אבל זה גדול החסרונות של האוטו הזה.

פורסם
פג'ו 208 ברמת גימור אקטיב ומעלה בת שנה אולי מעט יותר. איבזור בשמיים, מרבית ירידת הערך כבר בפנים, נסיעה נוחה ומהנה, מנוע נמרץ ובהחלט נחמד, גיר אוטומטי טיפה עצל בגירסת ה 1.6, אבל זה גדול החסרונות של האוטו הזה.

מסכים. זו אופציה נהדרת והיא גם זכתה ב-5 כוכבי בטיחות.

• תוכן חדש...