Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתחרות לאודי A4 TDI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא זמן טוב לקנות שום דבר. להוציא 280K על סדרה 3 דיזל בלי אבזור, זה מטורף.

שיחכה שהיורו ירד. שיקנה A4 TDI משומשת בנתיים. זו האפשרות ההגיונית היחידה.

אם ההגיון לא משחק תפקיד, שיקנה A4 TDI חדשה. הC5, מפוארת ככל שתהיה, פשוט חסרת סקס אפיל. היא מכונית מעולה, וטובה מהA4 בהרבה דברים, אבל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פולקסווגן אינה נחשבת בעיניו לסמל סטטוס ואודי כן? זה אבסורד, כי הרי מדובר באותה משפחה. מילא חוסר האהבה שלו לאחות סקודה, בגלל העבר הבעייתי וההווה המוניתי, אבל למה שהוא ישלם הרבה יותר על אודי A4 בשביל לקבל גולף עם סמל של ארבעה מעגלים?

אם הוא נעול על מותג אני מצטרף לדעת הממליצים האחרים לבדוק את אפשרות ה-BMW.

דרך אגב, לגבי נושא הדיזל לא הייתי ממהר לקבל החלטה לאור כותרות העיתונים היום, המודיעות על כך, שלוגמי הסולר (כמו הרכב שלי) עומדים לחטוף (עוד) העלאת מס משמעותית כמתנה משר האוצר. חשוב שידע, שבק"מ שהוא עושה הוא יחסוך אולי 3000-4000 ש"ח בשנה בחישוב כולל וזה עוד לפני המיסוי החדש, שיכול להביא אותו למצב מאוזן עד (אפילו) הפסד. כמי שעומד להוציא 250 אלף ש"ח על רכב, אני בספק אם חסכון כזה אכן משנה לו.

אי אפשר להשוות בין VW ל audi.

גם אני כמעט קניתי גולף חדשה והיום אני לא מבין איך בכלל חשבתי לעשות את זה.

רמת הגימור בתא הניהוג של הA3 שלי לא רואה ממטר את זו שבגולף, שלא נדבר על ריפודי העור משולב האלקנטרה שאפילו לא קיים כאופציה בגולף, את השליטה על הDSG מההגה (קיימת כאופציה לא רשמית בהזמנה מיוחדת ועולה 7,000 ש"ח) ועוד...

אני לא בטוח שהמחיר שווה את התוספת - אבל עדיין אי אפשר להשוות בין שני הרכבים, הם חולקים חלק מהמכלולים המכניים, פה נגמר הדמיון.

אגב - הA4 לא קשורה לגולף בכלל, אם כבר היא מקבילה לבורה.

מה שכן מעניין (ומחריד) אותי זה לשמוע את החדשות על תוספת האגרה לדיזל, תוכל בבקשה לשפוך עוד קצת אור על הנושא ואולי להביא קצת סימוכין?

אני הבנתי שהולכים להוריד את האגרה - לא לייקר אותה (הרי מחיר הסולר בין כה כבר די צמוד למחיר הבנזין).

פורסם
אי אפשר להשוות בין VW ל audi.

גם אני כמעט קניתי גולף חדשה והיום אני לא מבין איך בכלל חשבתי לעשות את זה.

רמת הגימור בתא הניהוג של הA3 שלי לא רואה ממטר את זו שבגולף, שלא נדבר על ריפודי העור משולב האלקנטרה שאפילו לא קיים כאופציה בגולף, את השליטה על הDSG מההגה (קיימת כאופציה לא רשמית בהזמנה מיוחדת ועולה 7,000 ש"ח) ועוד...

אני לא בטוח שהמחיר שווה את התוספת - אבל עדיין אי אפשר להשוות בין שני הרכבים, הם חולקים חלק מהמכלולים המכניים, פה נגמר הדמיון.

אגב - הA4 לא קשורה לגולף בכלל, אם כבר היא מקבילה לבורה.

מה שכן מעניין (ומחריד) אותי זה לשמוע את החדשות על תוספת האגרה לדיזל, תוכל בבקשה לשפוך עוד קצת אור על הנושא ואולי להביא קצת סימוכין?

אני הבנתי שהולכים להוריד את האגרה - לא לייקר אותה (הרי מחיר הסולר בין כה כבר די צמוד למחיר הבנזין).

ראשית, תודה על התיקון. ה-A4 אכן מקבילה לבורה וה-A3 לגולף, אבל אם אינני טועה ה-A3 , ה- A4, הבורה והאוקטביה שבארץ עדיין חולקות את הפלטפורמה של הגולף דור רביעי (תקן אותי אם אני טועה) ולכן חשבתי על הגולף החדשה כאפשרות סבירה, כמובן ברמת האיבזור הגבוהה ביותר.

לגבי הדיזל, לא ציינתי כי עומד להיות שינוי כלשהו באגרה, אלא עומד להיות שינוי במיסוי על דלק הסולר.

הסולר עדיין "נהנה" ממיסוי נמוך מזה של הבנזין, אבל המס הזה עומד לעלות. זה בעקבות ההסכם שנחתם בין האוצר להסתדרות שביטל חלק מהגזרות של תקציב 2005, אבל השאיר את הגזרה הזו בפנים, יחד עם ביטול המע"מ באילת ועוד. הסימוכין הוא ממדור הכלכלה של ידיעות אחרנות מהיום.

דרך אגב, גם אני ממתין עדיין למר איתן רוב, ראש אגף המכס והמע"מ במשרד האוצר, שנתן את מילתו (ששווה לישבן) במרץ 2004 שבעקבות עליית מחיר הסולר ב-30 אג' (מה שהביא לעיצומים של מועצת המובילים), תקוצץ אגרת הדיזל בחמש מאות ש"ח חודש לאחר-מכן. מאז עלה מחיר הסולר עוד ועוד והאגרה עודנה עומדת בעינה. דרך אגב, מעניין מה קיבלה מועצת המבילים בתמורה לשתיקתה, כי קולה לא נשמע עוד למרות שמחיר הסולר עלה בהרבה מעבר ל-30 האג' ההן.

פורסם
ראשית, תודה על התיקון. ה-A4 אכן מקבילה לבורה וה-A3 לגולף, אבל אם אינני טועה ה-A3 , ה- A4, הבורה והאוקטביה שבארץ עדיין חולקות את הפלטפורמה של הגולף דור רביעי (תקן אותי אם אני טועה) ולכן חשבתי על הגולף החדשה כאפשרות סבירה, כמובן ברמת האיבזור הגבוהה ביותר.

לגבי הדיזל, לא ציינתי כי עומד להיות שינוי כלשהו באגרה, אלא עומד להיות שינוי במיסוי על דלק הסולר.

הסולר עדיין "נהנה" ממיסוי נמוך מזה של הבנזין, אבל המס הזה עומד לעלות. זה בעקבות ההסכם שנחתם בין האוצר להסתדרות שביטל חלק מהגזרות של תקציב 2005, אבל השאיר את הגזרה הזו בפנים, יחד עם ביטול המע"מ באילת ועוד. הסימוכין הוא ממדור הכלכלה של ידיעות אחרנות מהיום.

דרך אגב, גם אני ממתין עדיין למר איתן רוב, ראש אגף המכס והמע"מ במשרד האוצר, שנתן את מילתו (ששווה לישבן) במרץ 2004 שבעקבות עליית מחיר הסולר ב-30 אג' (מה שהביא לעיצומים של מועצת המובילים), תקוצץ אגרת הדיזל בחמש מאות ש"ח חודש לאחר-מכן. מאז עלה מחיר הסולר עוד ועוד והאגרה עודנה עומדת בעינה. דרך אגב, מעניין מה קיבלה מועצת המבילים בתמורה לשתיקתה, כי קולה לא נשמע עוד למרות שמחיר הסולר עלה בהרבה מעבר ל-30 האג' ההן.

הA3 החדשה (בה אני נוהג) מבוססת על פלטפורמת הגולף החדשה (ומגיעה כמובן עם אותו היצע המנועים). השוני היחיד (מבחינת המרכב) הם המתלים שהרבה יותר נוקשים בA3 מאשר בגולף - מה שמציף את פני בחיוך בכל פניה זריזה שאני לוקח.

מחיר הסולר אכן אמור להתייקר, אבל לפי הכתבה הזו (http://www.nrg.co.il/online/16/ART/826/976.html) אמורים לבטל את האגרה של הסולר.

פורסם
זה לא זמן טוב לקנות שום דבר. להוציא 280K על סדרה 3 דיזל בלי אבזור, זה מטורף.

שיחכה שהיורו ירד. שיקנה A4 TDI משומשת בנתיים. זו האפשרות ההגיונית היחידה.

אם ההגיון לא משחק תפקיד, שיקנה A4 TDI חדשה. הC5, מפוארת ככל שתהיה, פשוט חסרת סקס אפיל. היא מכונית מעולה, וטובה מהA4 בהרבה דברים, אבל.

באמת הסדרה 3 לא נחשבת כאופציה בגלל חוסר התמורה לשקל.

דווקא לפי מה שאני הבנתי ה-C5 החדשה מושכת הרבה מאוד מבטים, אולי תגדיר סקס אפיל. ושמע סקס אפיל, מה שזה לא יהיה לא נראה לי מזיז (ובאמת סליחה על המילה) את הבי** השמאלית.

אנחנו כולה מחפשים מכונית דיזל איכותית שלא תוציא אותנו פראיירית.

נ.ב

אולי לא נדבר על קונצרן פולקסווגן כי זה לא ממש קשור ולא ממש עוזר.

תודה.

מאזדה מיאטה, טעם החיים.

פורסם

דווקא לפי מה שאני הבנתי ה-C5 החדשה מושכת הרבה מאוד מבטים, אולי תגדיר סקס אפיל. ושמע סקס אפיל, מה שזה לא יהיה לא נראה לי מזיז (ובאמת סליחה על המילה) את הבי** השמאלית.

נ.ב

תודה.

אני לא מבין מה הבעיה? הבן אדם רוצה A4 - תן לו A4...

הוא הגדיר יחסית יפה את הדרישות שלו:

דיזל, יוקרתית, לא C5 ;), נראית טוב.

בתקציב שלו - לא נשאר לו הרבה.

גם אני חושב שC5 תיתן לו את התמורה הטובה לשקל (ואני לא מת על צרפתיות, פשוט הנינוחות בC5 מפצה על הכל, אפילו על ההגה שלא אהבתי) אבל הבן אדם רוצה יוקרה של A4 ומוכן לשלם על זה...

מנוע הTDI של VAG נהדר - 250,000 ש"ח זה הרבה כסף - אבל לפי מה שהוא מחפש (דיזל, חזק, יוקרתי, סקסי) אני לא חושב שהוא יצא פרייר.

הA3 שלי עולה יותר מ250,000 ש"ח, ואם לא הייתי נופל על עסקה טובה (קונה אחת בת חודשיים עם תוספות ב205,000...) הייתי קונה אותה בכל זאת (כמובן - בהנחה והיו לי את ה45,000 הנוספים...)

אני נהנה מכל ק"מ של נהיגה, בפקקים בגלל המבטים, בישורות בגלל המומנט, בסיבובים בגלל המתלים הנהדרים, בתנועה ערה בגלל המדפי שליטה בDSG מאחורי ההגה.

תן לו להינות ואל תבאס אותו, חיים רק פעם אחת!

פורסם

אם לא היה לך A3 הייתי בטוח שאתה עובד באודי:wink:

אז ככה באמת אין הרבה מה להציע, מי שנשארה היא הווקטרה דיזל.

מישהו יודע מי מו מה קורה לגביה?

מאזדה מיאטה, טעם החיים.

פורסם

נ.ב

תודה.

סקס אפיל? זה קל. משיכה לאוטו. C5 היא מכונית מצויינת, מושכת היא בטוח לא.

היא מושכת מבטים כמו שילד מפגר שמסתובב בקניון "ארנה" שבידו גוויה מבותרת של ארנב מושך מבטים. כלומר, כן, מסתכלים עליה, אבל היא לא יפה ולא מושכת (למרות שאני מודה שאחת כזו בירוק מטאלי בהיר למדי גרמה לי לפקפק לרגע בדבריי שלי). היא לא ספורטיבית, והיא לא מהנה.

מה שכן, היא מאוד נוחה, מרווחת ומאובזרת (למרות שלא מצאתי יותר מדי הבדל בינה לבין המונדיאו בשלושת אלו). תחשוב עליה כלימוזינה למעמד הביניים (מילא). חוויית נהיגה מסעירה, היא לא נותנת.

בקיצור, הכל טוב ויפה, אבל אם אתה מחפש A4, כנראה שאתה מעוניין בסקס אפיל של האוטו. אחרת אין שום סיבה להוציא עליה את סכומי הכסף האלו. פשוט אין. אתה רוצה את הצורה, אתה רוצה

את המותג. היא מכונית טובה, טובה מאוד, אבל לא במחיר הזה.

אמנם, זה 239K. בעוד שזה הרבה כסף, זה לא הרבה יותר ממכוניות אחרות בקבוצה, ואף הרבה פחות מב.מ.וו\מרצדס.

האמנם? זה לפני אופציות. זו לא מאזדה 6, לא הכל-כלול. תוסיף עוד 20K-30K (קל, כששליטה בDSG מההגה עולה 7K... :roll: אבל זו לא פעם ראשונה שאני נתקל בכאלו מחירים לאופציות של ב.מ.וו\מרצדס\אודי ושות'), ולא נראה לי שאפילו ריפוד עור יהיה לה. אני משער ומנחש שהפשיטו את המכונית כמו נערה לבנה שנכנסה להארלם. לך תדע אם אין שם מזגן רגיל במקום בקרת אקלים (שתעלה עוד 5-6-7K), וכבר היו דברים מעולם.

זה לא שלA4 תכונות דינמיות כלכך טובות שיש בה טעם כלשהו עם אבזור של פוקוס מליסינג. אם מכונית מנהלים, אז יאללה.

כמובן שאם אני טועה, והיא מאובזרת בצורה סבירה, אז הכל משתנה וזו כבר רכישה - sigh - כדאית. ב239K, בערך 50K יותר מ407, זה כבר נראה לא רע בכלל.

גולף זה בערך הרף העליון להגדרת "אין תמורה" שאני מוכן לסבול. גולף TDI, עם מנוע 2.0, קצת יותר חזקה, פלוס אולי DSG אם אפשר לסדר את זה בצ'מפיון (הניחוש שלי הוא שאפשר). זה סביר, וכנראה מאובזר למדי.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
סקס אפיל? זה קל. משיכה לאוטו. C5 היא מכונית מצויינת, מושכת היא בטוח לא.

היא מושכת מבטים כמו שילד מפגר שמסתובב בקניון "ארנה" שבידו גוויה מבותרת של ארנב מושך מבטים. כלומר, כן, מסתכלים עליה, אבל היא לא יפה ולא מושכת (למרות שאני מודה שאחת כזו בירוק מטאלי בהיר למדי גרמה לי לפקפק לרגע בדבריי שלי). היא לא ספורטיבית, והיא לא מהנה.

מה שכן, היא מאוד נוחה, מרווחת ומאובזרת (למרות שלא מצאתי יותר מדי הבדל בינה לבין המונדיאו בשלושת אלו). תחשוב עליה כלימוזינה למעמד הביניים (מילא). חוויית נהיגה מסעירה, היא לא נותנת.

בקיצור, הכל טוב ויפה, אבל אם אתה מחפש A4, כנראה שאתה מעוניין בסקס אפיל של האוטו. אחרת אין שום סיבה להוציא עליה את סכומי הכסף האלו. פשוט אין. אתה רוצה את הצורה, אתה רוצה

את המותג. היא מכונית טובה, טובה מאוד, אבל לא במחיר הזה.

אמנם, זה 239K. בעוד שזה הרבה כסף, זה לא הרבה יותר ממכוניות אחרות בקבוצה, ואף הרבה פחות מב.מ.וו\מרצדס.

האמנם? זה לפני אופציות. זו לא מאזדה 6, לא הכל-כלול. תוסיף עוד 20K-30K (קל, כששליטה בDSG מההגה עולה 7K... :roll: אבל זו לא פעם ראשונה שאני נתקל בכאלו מחירים לאופציות של ב.מ.וו\מרצדס\אודי ושות'), ולא נראה לי שאפילו ריפוד עור יהיה לה. אני משער ומנחש שהפשיטו את המכונית כמו נערה לבנה שנכנסה להארלם. לך תדע אם אין שם מזגן רגיל במקום בקרת אקלים (שתעלה עוד 5-6-7K), וכבר היו דברים מעולם.

זה לא שלA4 תכונות דינמיות כלכך טובות שיש בה טעם כלשהו עם אבזור של פוקוס מליסינג. אם מכונית מנהלים, אז יאללה.

כמובן שאם אני טועה, והיא מאובזרת בצורה סבירה, אז הכל משתנה וזו כבר רכישה - sigh - כדאית. ב239K, בערך 50K יותר מ407, זה כבר נראה לא רע בכלל.

גולף זה בערך הרף העליון להגדרת "אין תמורה" שאני מוכן לסבול. גולף TDI, עם מנוע 2.0, קצת יותר חזקה, פלוס אולי DSG אם אפשר לסדר את זה בצ'מפיון (הניחוש שלי הוא שאפשר). זה סביר, וכנראה מאובזר למדי.

רק תיקון קטן - הA3 מגיעה בסטנדרט עם מנופי שליטה. בגולף זה עולה עוד 7K.

הגולף מגיעה עם DSG (במידה ובוחרים בגיר "אוטומאטי").

אולי הייתי ממליץ אולי על הA3 - בסכום דומה הוא אמנם יקבל רכב קצת יותר קטן - אבל הרבה יותר סקסי, יותר חזק, שלדה מצויינת, עם גיר מטורף.

אם 3 דלתות לא בא בחשבון אז גרסאת הsportsback תספק את הסחורה.

אגב - למרות המתלים הספורטיבים - הA3 נוחה מאוד, יצא לי לנהוג שעות בלי הפסקה וכשקמתי לא הרגשתי שכרגע קמתי מכסא של מכונית...

בכל מקרה - גם הA4 אחלה ;)

פורסם
אם לא היה לך A3 הייתי בטוח שאתה עובד באודי:wink:

אז ככה באמת אין הרבה מה להציע, מי שנשארה היא הווקטרה דיזל.

מישהו יודע מי מו מה קורה לגביה?

אם אינני טועה, ציינת כי הוא מחפש מותג בעל שם, ולכן פולקסווגן (למשל) אינה אופציה מבחינתו.

אני מניח, שלפי הקריטריון הזה, גם אופל, המותג ה-"גרמני" של GM, נופל.

פורסם
יש את זה בכל מכונית מדורנית עם מחשב דרך.

לי ב-C5 יש אפשרות לראות עוד כמה קילומרים נותרו לי לנסיעה, כמה ליטר אוכל ל-100 ק"מ וכמה ק"מ לליטר.

אה ולמי שיש ספקות פלוצווגן לא נחשבת מבחניתו לסמל סטטוס.

את כל זה ועוד שטויות כמו כמה ליטרים גם נישרפו, נשארו תמצא גם במגאן קופה שלי, והיא שנת 96' :roll: , מחשב דרך היום זה לא דבר להתלהב ממנו (וכשחושבים על השקריות שלו אז בכלל..)

בכל מקרה, נראה לי שהרבה הצעות פה נפסלות סתם בגלל השם, או כי הוא פשוט נעול על משהו ומחכה שיגידו שאיזה אוטו מצויין ולרוץ לקנות... חברך חשב אולי ללכת לכיוון וולוו? אם הוא רוצה שם, הוא יקבל פוזה יוקרתית, וגם נוחות.

בתקציב הזה האמת, גם כמחפש שם ויוקרה, הנאה ואבזור, הייתי שוקל לקנות ב מ וו סדרה 5 לא חדשה, אני מניח שלמחפשי מכוניות בטווח הזה, יש כסף בדר"כ כסף להסתדר עם אחזקה.

פורסם
בערך 50K יותר מ407, זה כבר נראה לא רע בכלל.

ואם כבר 407, אז גרסת ה-3.0 ליטר נמצאת באזור המחיר הזה. מקבלים גם המון סקס אפיל, גם תכונות דינמיות טובות, מנוע חזק, איבזור מעולה - תמורה הרבה יותר טובה מה-A4...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ואם כבר 407, אז גרסת ה-3.0 ליטר נמצאת באזור המחיר הזה. מקבלים גם המון סקס אפיל, גם תכונות דינמיות טובות, מנוע חזק, איבזור מעולה - תמורה הרבה יותר טובה מה-A4...

רוני

אבל זה לא דיזל...

פורסם
אבל זה לא דיזל...

אבל כבר סיכמנו שהוא לא חייב דיזל נכון? הוא הרי לא קונה את האוטו בגלל שהוא חסכוני, אחרת הוא היה קונה איזה דיזל פשוט בחצי מחיר. הוא גם לא נוסע הרבה. למנוע ה-3.0 ליטר יש אופי טוב בהרבה משל מנוע הדיזל והוא גם חזק משמעותית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין לי ספק, ואין לך ספק, שהוא לא צריך דיזל. השאלה אם הוא מבין את זה ;)

אם כך, 407 שלושה ליטר, בחירה מצויינת. אגב, היא עדיין מגיעה עם ארבעה הילוכים?

• תוכן חדש...