Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני, לא דיברתי על מהירות, ולא דיברתי על שחיטה בתאוצה מ-0 ל-100.

שאמרתי "רמת ביצועים" או "יכולת" התכוונתי לצורת העובדה של המנוע, לגמישות שיש לו בכל סל"ד נתון, לתגובה המהירה, ולזמינות הכוח והמומנט.

חזק- משמעותו ברוב המנועים שמורכבים במכוניות כמו ההאקורד, על חשבון הנוחות והנעימות.

במנועים החזקים של BMW כדוגמת ה-3 ליטר שב-330CI, החוזק מורגש הרבה יותר מול המנועים המתחרים ויתרה מזאת זה לא בא על חשבון הנוחות והנעימות.

מצטער, שוב לא. כמו שציינתי נהגתי כבר על ה-318 מול ה-156. המנוע של ה-156 טוב לא פחות בכל תחום הסל"ד, וגם יש לו צליל הרבה יותר טוב. הגמישות של מנוע ה-1.8T של פולקסווגן טובה בהרבה למשל, ואני יודע שזו לא השוואה. אבל גם האקורד נהנית ממומנט טוב בסל"ד לא גבוה ובוודאי לא משמעותית נמוך מהב.מ.וו. בגדול אין למנוע של הב.מ.וו שום עדיפות משמעותית על אף אחד ממנועי ה-2.0 מהדור החדש. והמנוע באקורד בכלל לא מפריע באופי שלו לנעימות הנסיעה.

אני מקווה שאתה מבין שמנועי ה-6 צילינדרים של ב.מ.וו הם חיה אחרת לגמרי וממש אין מה לדבר עליהם בהקשר הזה.

גיבסון - אני לא מתיימר לבצע את ההשוואות האלו, ואני סומך עליך שעשית חישובים כמו שצריך, בכל זאת - מעניין לדעת מה גורם לאנליסטים לחשב את זה לפי 25000+ בשנה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
roee היקר, לא אמרתי שהמנוע שב-318 שווה קניה לעומת האחרים...

טענתי שאופן העבודה שלו שונה ממנועים אחרים ולכן אין טעם להשוות על-פי כ"ס.

הרי אני בטוח שאתה יודע דבר בנושא הזה וכולנו יודעים טוב מאוד שטיב מנוע לא נקבע ע"פ כ"ס שהוא מפיק, אלא מעורבים בזה עוד כמה אלמנטים כגון הספקי מומנטים בתחומי סל"ד שונים.

לבוא ולהגיד שהמנוע של BMW מפיק רק 143 כ"ס והמנוע של ההונדה מפיק 155 כ"ס אז הוא יותר טוב או מהיר- זה לא משפט תקין!! (סתם לצורך המחשה)

זה בסך הכל מה שרציתי להאיר ולהעיר.

לא, אבל ציינת את המנוע כגורם שמפריד את הסדרה 3 ממתחרותיה, ולא כך הדבר, לפחות לא ב318 (ובקושי ב330, למרות ששם יש על מה לדבר).

מנוע ההונדה חד משמעית יותר "מהיר" - הוא החזק יותר. בסופו של דבר, ביצועים מושפעים אך ורק מהספק. מומנט משנה למשחקים של ילדות קטנות, כמו תאוצות ביניים בהילוך (שבמילא לא קורות עם גיר אוטומטי, או כשמישהו עם כבוד נוהג בגיר ידני - בשני המקרים, ההילוכים עפים למטה, הסל"ד עף למעלה, ונתון המומנט עף החוצה מהחלון).

המנוע של ב.מ.וו יכול להצטיין בפעולה חלקה ושקטה, צריכת דלק נמוכה, וכו', אבל מבחינת ביצועים, הוא לא הDADDY. וכן, הוא מנוע מצויין. עדיף על ההונדה? לא נהגתי בזה ולא נהגתי בזה, ועדיין אין לי ספק שהייתי לוקח את מנוע ההונדה בכל יום.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני מקווה שאתה מבין שמנועי ה-6 צילינדרים של ב.מ.וו הם חיה אחרת לגמרי וממש אין מה לדבר עליהם בהקשר הזה.

רוני

ידוע רוני... ידוע....:twisted:

בגדול אין למנוע של הב.מ.וו שום עדיפות משמעותית על אף אחד ממנועי ה-2.0 מהדור החדש

המנוע של ב.מ.וו יכול להצטיין בפעולה חלקה ושקטה, צריכת דלק נמוכה, וכו

שוב, העדיפות באה לידיי ביטוי בדברים שונים מאשר מהירות סופית ותאוצה!!!

כנראה שאין הבנה בין מה שאני מנסה להגיד (ללא שום קביעה וקטילה של מנוע הונדה כזה או אחר)

לבין מה שאתם מנסים להגיד.

אבל ציינת את המנוע כגורם שמפריד את הסדרה 3 ממתחרותיה

בכלל לא רועי, בטח שלא בכלליות על סדרה 3.

בסך-הכל דיברתי על ההשואה הטיפשית לכ"ס בין המנועים במתחרות.

ללא שום קשר להעדפה של סוג המכונית.

• תוכן חדש...