Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה אולי צריך לנהל את הזמן לכן אתה צריך שעון. אני לא צריך לנהל את הזמן שלי לכן אינני זקוק לשעון אלא מספיק לי לדעת בערך מה השעה.

אני משום מה יוצא לי להתבונן בימים חמים או קרים במיוחד על שעון הטמפ' בכדי לדעת מה הטמפ' בחוץ ולא בכדי לנהל משהו.

לא לכול דבר בחיים צריך למצוא סיבה מדוייקת למה צריך את X או Y או צריך להוכיח שטוב שיש את זה. התצוגה של הטמפ' נמצאת בלוח השעונים ולפי דעתי טוב שהיא נמצאת שם.

למה חבר הפורום STIO צריך תחנת מטאורולוגית בבית ? לא יודע ואינני חוקר את הסיבה אבל אני משער לעצמי שזה לצורך תחביב.

איזה כייף לי :)

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מרק, זה שאתה לא צריך שעון לא אומר שכולם יכולים לנהל לו"ז ללא שעון. יש אנשים שלהם זה צורך ממשי, כלי עבודה.

גם לתחנה מטאורולוגית יש יותר שימושים מלהראות מה הטמפ' בחוץ באותו רגע, לא? בין אם זה לתחביב או לבקרה במגדל פיקוח באיזה שדה תעופה, או מה שלא יהיה.

השאלה שלי היא בנוגע לתצוגה ברכב בלבד ולא לתחביב של STIO.

אני מנסה להבין אם יש לתצוגה ברכב איזה שימוש יעיל או שזה סתם קיים ליופי כתוספת לצג. עד היום לא גיליתי למה זה מועיל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בתור מי שהפעיל ציוד רגיש לשינויים במז"א ועבד עם תחנה מטאורולוגית קצת יותר מורכבת ממה שיש למשתמש הביתי, אין באמת שום ייחוד בתחנה בכל הנוגע למדידת חום ולחות, כל מד בסיסי מאיביי יגיע לרמת דיוק דומה מאד, מה שכן, זו אחלה חבילה כוללת שעם הבנה עמוקה מספיק יכולה לתת לך כלי לחזות שינויים קרובים במז"א (למרות שעם הנסיון, השתמשתי בה פחות ופחות כי לומדים לקרוא את מזג האוויר גם בלעדיה).

מסכים עם סלורייד, יש לי מד טמפ' כזה ברכב, התגובה שלי לנתונים שלו היא "ואללה", אין לי שום שימוש במידע הזה, ידעתי כמה קר כשנכנסתי לאוטו, אדע כמה קר כשאצא ממנו שוב.

ומרק, ההשוואה לשעון מוגזמת, זמן הינו הדבר הכי יקר ערך בעולם, לעומת זאת, לא ממש קריטי לי אם בחוץ 9 או 8 או בכלל 4 מעלות עכשיו, בכל אופן אלבש מעיל...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תצוגת הטמפ במרבית הרכבים היא מדוייקת,יש לא מעט אנשים שחשוב להם לדעת מה הטמפ החיצונית,לא צריך כל קשקוש להפוך לפילוסופיה למתקדמים..

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה זה חשוב להם? מה מועיל להם המידע הזה? זו שאלה פשוטה מאד, בכלל לא פילוסופית ומתקדמת.

פורסם

בוא אני אשאל אותך כמה שאלות, התשובה זהה לתשובה לשאלה שאתה שואל.

למה צריך מחשב דרך?

האמת, בכלל לא מעניין מה הצריכה הרגעית או הממוצעת, כמה ק"מ נשאר לתדלוק, מה המהירות הממוצעת וכל השטויות האלה.

הרי בכל מקרה אפשר לעשות חישוב צריכה ידני, ובשביל לדעת כמה דלק נשאר יש שעון דלק.

למה צריך שעון סל"ד ברכב אוטומטי?

את מי זה מעניין? הגיר האוטומטי מעביר לבד מתי שצריך, מה איכפת לי באיזה סל"ד אני נוסע?

למה צריך תצוגת שם תחנת רדיו במסך של מערכת קול?

מה אני לא יודע לפי תדר לאיזה תחנה אני מאזין?

בקיצור, לא צריך את כל הדברים האלו, אפשר להסתדר בלי.

אבל נחמד כשיש, זה נקרא "איבזור נוחות".

פורסם

סלואו רייד, באמת, אל תהיה מצחיק. אם לא היה מד טמפ' איך ירושלמים היו יכולים להעלות לפייסוש תמונות של מינוס משהו מעלות כל שנה?

אם זה לא שימוש מספיק טוב אני לא יודע מה כן.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

stio, הערה קטנה לגבי מדידת הטמפרטורה של התחנה שלך (וגם של כל תחנה אחרת, כמעט). הצגת הנתונים ברזולוציה של עשירית מעלה לא אומרת כלום על הנכונות של אותם נתונים. קל מאוד, במערכות דיגיטליות, להציג נתונים גם עם מאיות ואלפיות אבל זה לא אומר שהנתונים המוצגים נכונים.

בתחנות פופולריות לשוק הבייתי, הנתון של הטמפרטורה הוא בנכונות של כ-0.5 מעלות צלזיוס, גם בדגמים שנקראים מקצועיים (והם לא). גם תחנות מטאורלוגיות מקצועיות באמת, כמו אלו של חברת Campbell Scientific, שעלות תחנה מטאורולוגית מלאה שלהם יכולה להגיע לכ-20,000 ש"ח (טמפרטורה, לחות, לחץ ברומטרי, רוח ומשקעים) החיישן הוא בנכונות של כ-0.3 מעלות צלזיוס וזה רק הנתון לגבי החיישן, יש להתיחס גם לדיוק המכשיר שמודד את המתח עליו.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
למה זה חשוב להם? מה מועיל להם המידע הזה? זו שאלה פשוטה מאד, בכלל לא פילוסופית ומתקדמת.

רק לראות את ה 1C מהבהב ואזהרת ICE ALERT במסך שווים את זה.. וזה בפרדס חנה רבתי,לא בשוויץ,לא בצרפת,אפילו לא בחרמון..

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מנורה של התראה על קיפאון בחוץ זה באמת מועיל לך כנהג, וגם כנוסע שיוצא מהרכב ויודע להיזהר לא להחליק על כביש קפוא. זה לא קשור לתצוגה של טמפרטורה שלא נותנת לך כלום חוץ מהמידע הבסיסי "חם בחוץ/קר בחוץ" כשאת זה אתה כבר יודע מלפני שנכנסת לרכב.

בוא אני אשאל אותך כמה שאלות, התשובה זהה לתשובה לשאלה שאתה שואל.

למה צריך מחשב דרך?

האמת, בכלל לא מעניין מה הצריכה הרגעית או הממוצעת, כמה ק"מ נשאר לתדלוק, מה המהירות הממוצעת וכל השטויות האלה.

למה לא? זה ממש מועיל לתכנן מסלול לפי הפרמטרים האלה. אתה יודע כמה בערך נשאר לך עד סוף המיכל וגם מה מהירות השיוט הכי חסכונית.

הרי בכל מקרה אפשר לעשות חישוב צריכה ידני, ובשביל לדעת כמה דלק נשאר יש שעון דלק.

אבל יותר נוח שיש לזה תצוגה, הרי אלה נתונים מועילים לנהג.

למה צריך שעון סל"ד ברכב אוטומטי?

את מי זה מעניין? הגיר האוטומטי מעביר לבד מתי שצריך, מה איכפת לי באיזה סל"ד אני נוסע?

זה מועיל כמו מחוון חום. אתה יודע אם הכל תקין ושם לב לשינויים בהתנהגות של המנוע לפי זה.

למה צריך תצוגת שם תחנת רדיו במסך של מערכת קול?

כדי לדעת שהמכשיר מנגן רדיו ולא דיסק. כי אנשים מזהים את התחנות לפי שמות.

מה אני לא יודע לפי תדר לאיזה תחנה אני מאזין?

רואים גם תדר וגם שם, מה שנוח לכל אחד.

בקיצור, לא צריך את כל הדברים האלו, אפשר להסתדר בלי.

אפשר גם להסתדר בלי רכב בכלל, אבל רכב משפר את איכות החיים. איך תצוגת טמפ משפרת לי את השימוש ברכב?

אבל נחמד כשיש, זה נקרא "איבזור נוחות".

איך זה תורם לנוחות שלך שאתה יודע כמה מעלות בחוץ?

לדעתי זה שם רק ליופי ואין לזה שימוש פונקציונלי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אפשר לפתח את זה הלאה.

למה בכל סמארטפון, דף הבית הראשי הוא עם ווידג'ט של מזג אויר?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפליקציות של מזג האוויר עוזרות לך לתכנן את הימים הקרובים בהתאם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואם אין לי כח לחפירות בחדשות ובא לי רק לדעת מה התחזית?

• תוכן חדש...