Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

כמוני וכמו רבים כאן, אני מטפל ברכבים של המשפחה עם חבר מקצוען בתחומו.

מקפיד שכל הטיפולים יהיו לפי הספר(יותר נכון לפי מה שהמחשב מציג) וקונה אך ורק חלפים מקוריים או OEM \ שמנים איכותיים.

ברור לי ש הטיפול שהרכב מקבל הינו יותר אישי וברמה לא פחות טובה ממה שנותן המוסך מורשה,

השאלה שלי מה הנסיון של חברי הפורום כשניסו למכור רכב שטיפלו בו באופן אישי?

כמובן שאני רושם כל טיפול, באיזה תאריך הוא בוצע, מה הק"מ ומה הוחלף.

מה הישראלי המצוי מחפש? מוסך מורשה נטו או לראות שהרכב מטופל ושמור?

כמובן שמדובר ברכבים שהסתיימה אחריות יבואן בגינם.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

זה בתלוי גם באם הרכב חדש\ישן ועוד משתנים נוספים.

באופן כללי אני טיפלתי בעצמי בכל הרכבים שהחזקנו , רובם היו ישנים ובעת המכירה זה לא שינה כ"כ למוכר מאחר וסיפקתי לו את כל הקבלות של החלפים שקניתי וזה היה מספיק להם, בנוסף הייתי מצרף דף עם תאריכי טיפולים שהכנתי לרכב ובכל טיפול הייתי מציין מה הוחלף תאריך וקבלה.

אם זה רכב שעדיין באחריות אולי עדיף לא לטפל לבד , אבל לאחר האחריות פשוט שמור את הקבלות ותציג לקונה בעת המכירה.

אגב בדר"כ הרבה פעמים הטיפולים העצמאיים שעושים (כמובן במידה ואתה מבין במכונאות \ אדם שמבין) הם טובים לא פחות ואף יותר מטיפולים במוסך מורשה.

עריכה אחרונה על ידי yaari30

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

אצלנו במשפחה אנחנו מבצעים את כל הטיפולים השוטפים בבית (החלפת שמנים/פילטרים/רצועות וכו' עד כמה שאפשר בלי ליפט, החלפת ציריות, החלפת רדיאטור ונוזל קירור, חוטי הצתה/קוייל) ואני מתעד את התאריך, ק"מ ומחיר החלפים שעלו לי לכל טיפול. בנתיים הקונים של הרכבים שמכרנו די התלהבו מהעניין כי רואים שבאמת אכפת לך מהאוטו ושזמני הטיפול אפילו יותר טובים מהמלצות המוסכים המורשים (שמנים, פילטרים אוויר שמן, מזגן ופלאגים מוחלפים כל טיפול פעם ב10000-12000 ק"מ, שמן גיר ודיפרנציאלים כל 40000 קמ) מה גם שכשמטפלים לבד ברכב אז אתה משקיע בשמנים ובחלפים איכותיים יותר ממה ששמים לך במוסך.. ועדיין אתה חוסך המון וגם נהנה מזה.

הטיפולים שלקחנו למוסך היו בנתיים החלפת טיימינג, החלפת מיסבים הדורשים חילוץ על ידי חולץ מיוחד והחלפת נוזל בלמים עם ניקוז אוויר כמו שצריך.

הקונה שעדיין יתעקש למצוא רק רכב המטופל במוסך יבואן מרכזי- בהצלחה עם זה, אני אגיד לו תודה ובהצלחה בחיפושים. מה גם שמי שטיפל ככה ברכב הוציא עוד כמה אלפיות על טיפולים לרכב ומן הסתם גם ידרוש מחיר יותר גבוה על הרכב שלו.

שלומי

פורסם

בנוסף אוסיף שלשכני הייתה גולף MK5 מנוע 1600, המנוע של הרכב החזיר את נשמתו לבורא ועם מנוף קטן (כמובן כזה שמתאים לעבודה) הבאנו מנוע מפירוק והרכבנו בערך 4-5 ימים בחנייה! (חנייה מקורה כמובן).

את רוב הקונים של הרכב לא כ"כ היה אכפת מי ביצע את העבודה יותר היה אכפת להם למה המנוע הקודם הלך.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

מקרה שקרה לי:

כשאתה בא לקנות רכב ושואל על טיפולים אתה מקבל תשובה "אבא שלי לקח אותו למישהו בלי קבלות" = אין היסטוריית טיפולים, נשמע לך אטרקטיבי?

המקרה שלך מהצד,

"טיפלתי ברכב בעצמי, הנה דף נייר שמוכיח את זה" - עדיין לא נשמע אטרקטיבי.

אם תוסיף לזה קבלות על החלפים של כל ציוד זה יכול לשפר את המצב.

פירוט טיפולים ממוסך מורשה (יבואן או משרד התחבורה) אשכרה שווה את הנייר שהוא מודפס עליו.

פורסם

אני לעולם לא הולך למוסכים מורשים .מטפל אצל קומץ מוסכים של אנשים שאני סומך עליהם .או מטפל לבד כל מה שאני יכול . לא שומר שום קבלה .תמיד המכוניות שלי במצב תחזוקתי הכי טוב שאפשר. לא היתה לי בעיה למכור שום נרכב שהיה לי (לפעמים כפול ממחיר מחירון!!!). רוב המכוניות מכרתי לאנשים שחלקם חיכו חמכירה.

פורסם

כל עוד אני מתפקד כראוי תודה לאל אני אטפל כמה שאני יכול בעצמי ולא במוסך.

כשאני מטפל בעצמי אני יודע שנתתי במאה אחוז ועבדתי לפי הספר מה שבמוסך לא בטוח שעושים.

ואני לא יודע על איזה צד קם המוסכניק ואם בא לו לקצת לחפף.

רועי

פורסם

בנוסף - סכום הכסף שנחסך בעבודה עצמית גדול משמעותית מההפרש של רכב עם קבלות לעומת אחד בלי קבלות ביום המכירה. ומי בכלל קונה רכב בשביל למכור? מה אני סוחר?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
מקרה שקרה לי:

כשאתה בא לקנות רכב ושואל על טיפולים אתה מקבל תשובה "אבא שלי לקח אותו למישהו בלי קבלות" = אין היסטוריית טיפולים, נשמע לך אטרקטיבי?

המקרה שלך מהצד,

"טיפלתי ברכב בעצמי, הנה דף נייר שמוכיח את זה" - עדיין לא נשמע אטרקטיבי.

אם תוסיף לזה קבלות על החלפים של כל ציוד זה יכול לשפר את המצב.

פירוט טיפולים ממוסך מורשה (יבואן או משרד התחבורה) אשכרה שווה את הנייר שהוא מודפס עליו.

לקונה כזה שיטען לאי שביעות רצון מהטיפולים שנעשו על ידי אגיד תודה ושלום. יבוא קונה אחר שיעריך או שלא יהיה אכפת לו כל כך. אני לא צריך להסביר, בטח בקארזפורם, את העובדה שאתה משקיע בטיפול ברכב שלך הרבה יותר ממה שהמוסך משקיע. כן כן גם במוסכים המורשים ראיתי איך הם עובדים ומחפפים ואין לי צל של ספק שאני עושה בבית עבודה יותר מקצועית מהם- וזה בתור "חובבן שלומד בעיקר מקריאה בקארזפורום וצפייה במאות סרטונים ביוטיוב ובודק נתוני טיפולים בתוכנות מקצועיות ובאתרים מתאימים"

שלומי

פורסם

שלומי, newsflash

רוב העם לא קורא בקארספורום.

לרוב העם לא אכפת אם שמת כפפות לבנות או כחולות כשהחלפת את הפילטר שמן.

רוב העם רוצה לראות היסטוריית טיפולים מסודרת ממוסך מורשה יבואן.

אובייקטיבית, אין לי שום צל של ספק שאתה מטפל ברכב שלך ביסודיות ובמקצועיות ומשתמש בחלפים לא פחות טובים מאשר המורשה.

אובייקטיבית, בלי קבלות סיפורי "טיפלתי בעצמי" נשמעים לא טוב כשאתה בא למכור את הרכב (במידה ואתה לא מוסכניק).

פורסם

הייתי קונה רכב "בלי קבלות" רק מבן אדם שאני מכיר טוב ואני יכול להיות בטוח שאותו בן אדם באמת טיפל ברכב כמו שצריך.

מבן אדם זר לא הייתי קונה רכב ללא הסטוריה מתועדת בקבלות ממוסך מסודר.

פורסם

אם אותו מוכר מפנה אותכם לפורום מכובד עם שרשורים לפרויקטים שהוא ביצע ברכב ו״קבלות״ שהוא אכן יודע מה הוא עושה או הוכחות מצולמות לכך שהטיפולים אכן נעשו (נאמר לא כולם אבל חלקם), שכל אלו מראים על רצינות ושמירה מירבית על הרכב - האם זה ישפר את גישתכם?

פורסם

זה במידה מסויימת נכנס תחת קטגוריה "בן אדם מוכר".

רכב מחבר פורום רציני שמטפל לבד כנראה שכן הייתי קונה.

הבעיה שממש אין הרבה כאלה.

אם אני רוצה לקנות מאזדה 3, אני מוצא בשוק נניח 500 מכונית עם הסטוריה מתועדת בקבלות ממוסך מסודר, עוד 500 עם "הסטוריה" בדמות קבלה על החלפת מצבר ושטיפה מלפני 4 שנים ועוד 100 של אנשים שאומרים "מטפל אצל חבר ואין שום קבלות".

סיכוי שדווקא באותה תקופה תוצע למכירה מאזדה 3 של חבר פורום שאני יכול לסמוך עליו, הוא, בוא נגיד, די נמוך...

ואז אני חוזרי לאותה תשובה - לא קונה שום דבר בלי תיעוד מאנשים זרים.

פורסם

אני אישית לא מתקרב לרכב בלי היסטוריית טיפולים, לאו דווקא במוסך מורשה. אין לי בעיה שהבעלים יטפל בעצמו- בתנאי ששמר את כל הקבלות על החלקים מסודר לפי תאריכים.

• תוכן חדש...