Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזילת מים, מאזדה 3 2005

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וערב טוב,

יש לי מאזדה 3 2005, ביום שבת אמא שלי נסעה באוטו והוא התחמם לבערך 70% מהמקסימום שבמד חום המנוע, היא לא מבינה בזה ונסעה בערך קילומטר עד שעצרה, שהגיעה הביתה ראיתי שלא היו מים בכלל (אני בודק מים ושמן כל שבוע), מילאתי מים ירוקים, ניקזתי אוויר כמו שצריך וחיכיתי עד שהמאוורר יפתח, ואז ראיתי שהם מטפטפים אך לא ברור מאיפה, ראיתי שהמפצל T חלוד וקצת לח, הלכתי למוסך והם גם חשבו שזאת הבעיה והחליפו לי אותו, כולל חבקים חדשים, מילאו לי מים מחדש והכל טוב ויפה.

עברו יומיים שבהם לא נזלו מים כלל, היום חניתי למשהו כמו 10 דקות ושחזרתי ראיתי שהמון מים נשפכו (שלולית מתחת לאוטו), הלכתי למוסך לקראת סוף היום כך שלא היה להם זמן לבדוק, המוסכניק אמר שאולי זה ראש מנוע. זה הגיוני שזה קשור לראש מנוע? בדקתי את המים ולא ראיתי בכלל שמן במים, אף סימן. מה יכול להיות?

תודה לעוזרים :)

פורסם

לפני יומיים לא עשו בדיקת לחץ, היום אמרתי להם והם אמרו שהם יעשו. אני חושב להעביר את האוטו למוסך אחר אם הם יגידו שזה ראש מנוע

פורסם

ביום ראשון האוטו היה במוסך שעתיים וחצי, החליפו את הצומת T ואת הבאנדים.. אמרו שזה אמור לפתור את הבעיה ואם הבעיה חוזרת שנחזור אליהם. היום הגעתי אליהם עם האוטו לקראת סוף היום אז פשוט השארתי אותו והם אמרו שיבדקו מחר, יכול להיות שזה קשור לראש מנוע? וגם ממש מוזר שכמות כל כך גדולה של מים נשפכה במכה אחת תוך 5-10 דקות

פורסם

נשפכו מים, אבל האם היו חסרים מים אחר כך ?

המערכת בנוייה ככה שאם יש עודף מים בזמן נסיעה הם יישפכו החוצה. הרכב היה במוסך לבדיקה אז אולי הוסיפו שם מים, ואחר כך גם אתה הוספת מים, ויומיים הרכב נסע רק נסיעות קצרות ורק ביום השלישי עשה נסיעה ארוכה שבה נוצר עודף מים ...

קרה לי כבר פעם.

פורסם
נשפכו מים, אבל האם היו חסרים מים אחר כך ?

המערכת בנוייה ככה שאם יש עודף מים בזמן נסיעה הם יישפכו החוצה. הרכב היה במוסך לבדיקה אז אולי הוסיפו שם מים, ואחר כך גם אתה הוספת מים, ויומיים הרכב נסע רק נסיעות קצרות ורק ביום השלישי עשה נסיעה ארוכה שבה נוצר עודף מים ...

קרה לי כבר פעם.

הרכב באמת נסע היום נסיעה יותר ארוכה מאשר אתמול ושלשום אבל מאז שהיה שלשום במוסך לא הוספתי מים. במוסך ניקזו את כל המים ומילאו מחדש, הרכב גם לא התחמם אבל במיכל העודפים היו מים קצת מתחת למינימום ואז הוספתי. יכול להיות שזה באמת מה שאמרת?

פורסם

אחרי שמתרוקנים המים ומוסיפים אחר כך מחדש ,לוקח למערכת הקירור מספר נסיעות כדי להגיע לאיזון. בזמן הזה יכול להוצר קצת מחסור במים וקצת עודף.

אני מציע שבמשך שבוע לפחות תעקוב לפני כל נסיעה כשהרכב קר תבדוק מים במיכל העודפים וברדיאטור. ותמלא במידת הצורך.לא אמורים להיות שינויים גדולים בכמויות המים, חצי כוס - כוס זה עוד בגבול הסביר.

אחר כך אם עדיין חסרים מים כבר כדאי לגשת למוסך לעשות בדיקת לחץ ולחפש נזילה.

פורסם
אחרי שמתרוקנים המים ומוסיפים אחר כך מחדש ,לוקח למערכת הקירור מספר נסיעות כדי להגיע לאיזון. בזמן הזה יכול להוצר קצת מחסור במים וקצת עודף.

אני מציע שבמשך שבוע לפחות תעקוב לפני כל נסיעה כשהרכב קר תבדוק מים במיכל העודפים וברדיאטור. ותמלא במידת הצורך.לא אמורים להיות שינויים גדולים בכמויות המים, חצי כוס - כוס זה עוד בגבול הסביר.

אחר כך אם עדיין חסרים מים כבר כדאי לגשת למוסך לעשות בדיקת לחץ ולחפש נזילה.

פשוט לא להאמין, היום בבוקר התקשרתי למוסך לוודא שהם בודקים את האוטו, הם חזרו אלייי לקראת עשר ואמרו שהבעיה היא במשאבת המים וצריך להחליפה.

הם דרשו 1500 שקל!!!! להחלפת משאבת מים חליפית של NGK כולל החלפת הT והחבקים שהם עשו ביום ראשון ועבודה.. מחיר הזוי!

לאחר כמה בירורים הצלחתי להשיג משאבת מים מקורית כולל עבודה במקום שאני מכיר ב400 שקל, התקשרתי למוסך ואז הם אמרו שמשאבת המים כבר מפורקת, ככה שאי אפשר להזיז את האוטו לבד וצריך גרר (אין לי מקיף) ואם אני לוקח אותו אני חייב לשלם להם 1000 שקל על העבודה שהם בדקו ועל החלפת הT.. מפה לשם התפתח ריב, הכל נעשה בטלפון מכיוון שהייתי בלימודים.. פשוט נוכלים, אנחנו מטפלים אצלם כבר הרבה שנים, מוסך שנחשב למאוד אמין בחולון.. לא הייתה ברירה ונאלצתי לשלם 1600 שקל (אחרי הנחה כל כך גדולה מ1600) ואני בהרגשה כל כך גדולה שעבדו עליי בגדול. פשוט נוכלות לשמה

פורסם

אתה נתת להם אישור לעבוד/לפרק את משאבת המים?

כי אם לא, אז לא הייתה להם שום סיבה להתחיל את העבודה.

במקרה זה הייתי פונה לאיגוד המוסכים, כי לא יתכן שהמוסך יתחיל

לבצע עבודות על הרכב ללא אישור הלקוח.

פורסם
אתה נתת להם אישור לעבוד/לפרק את משאבת המים?

כי אם לא, אז לא הייתה להם שום סיבה להתחיל את העבודה.

במקרה זה הייתי פונה לאיגוד המוסכים, כי לא יתכן שהמוסך יתחיל

לבצע עבודות על הרכב ללא אישור הלקוח.

לא, פשוט השארתי את האוטו אתמול והם אמרו שיעשו בדיקה לראות מאיפה הנזילה, והיום התקשרו ואמרו שזה המצב. הם אמרו שאני חייב לשלם להם על שעות העבודה שהם השקיעו בבדיקה וזה מה שהם דורשים, מה שבטוח אליהם אני לא אחזור אף פעם

פורסם
לא, פשוט השארתי את האוטו אתמול והם אמרו שיעשו בדיקה לראות מאיפה הנזילה, והיום התקשרו ואמרו שזה המצב. הם אמרו שאני חייב לשלם להם על שעות העבודה שהם השקיעו בבדיקה וזה מה שהם דורשים, מה שבטוח אליהם אני לא אחזור אף פעם

הייתי פונה עם הסיפור הזה לאיגוד המוסכים, ומעניין מה יהיה להם להגיד בעניין.

פורסם

אולי כדאי שתאמר מה שם המוסך כדי שאנשים ידעו עם מי יש להם עסק או יותר נכון עם מי לא יהיה להם עסק!! זה פשוט בזיון שאתה צריך לשלם על זה שהמוסך עושה כל אשר עולה על רוחו בלי לבדוק אם זה מתאים ללקוח. ואם היה בעיה במנוע הוא היה מודיע שהמנוע כבר מפורק? ואז מה...היית משלם 5000 ש"ח? לא מקובל ולא הוגן כלפי הלקוח וכדאי להיתקדם עם המיקרה הזה הלאה יותר. מה שהמוסך עשה לך סביר להניח שעושה גם ללקוחות נוספים וחבל!

• תוכן חדש...