Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנתון המפורסם הוא תמיד המשולב בסל״ד המיטבי.

היברידיות תמיד מפתיעות במשיכה לעומת אחיותיהן המבעירות בגלל הימצאו של 100% מהקג״מ בסל״ד 0 - מה שלא קורה גם בגמישים שבמנועי הבעירה הפנימית.

אם היה אומר שכ״ס במנוע טורבו לא שווה לאחיו האטמוספרי בגלל עקומת הסל״ד הרי שהמנוע ההיברידי מביא טובה כפולה ומכופלת.

ומשקל.

פורסם

מעניין יהיה לראות גרף דיינו מול רכב לא היברידי עם מומנט (אם זה באמת נתון משולב בלקסוס), הספק ונפח זהים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
היברידיות תמיד מפתיעות במשיכה לעומת אחיותיהן המבעירות בגלל הימצאו של 100% מהקג״מ בסל״ד 0 - מה שלא קורה גם בגמישים שבמנועי הבעירה הפנימית.

מ-0 סל"ד אתה מקבל 100% רק מהמומנט רק של מנוע החשמל, בעוד שמנוע הבנזין (ובמיוחד זה האטמוספרי בלקסוס המדוברת) עדיין מפיק 2 וחצי קג"מים (בערך, ב-0 סל"ד, כן?).

חיפשתי לא פעם נתון מומנט משולב של מכונית היברידית כזו או אחרת, משום מה כמעט אף פעם היצרניות לא מפרסמות נתון מומנט משולב אלא רק של מנוע הבנזין.

אגב, אני מוכרח לחלוק מעט על חוות הדעת של סטיו. ה-GS היא לא מכונית ש"גורמת לך לרצות להדביק את הדוושה לשטיח", היא די חזקה, נכון. אבל גם נורא נורא מושתקת ולא מעבירה שום (אבל שום, שום כלום) מידע לנהג. לא דרך ההגה, לא דרך המושב ולא דרך השלדה.

תכל'ס? מדובר במכונית חזקה למדי, אבל דיי פרווה. אני אישית הייתי מעדיף את ה-IS, יותר מעוצבת, יותר מודרנית וגם קצת יותר ספורטיבית (ביחס ל-GS, לא בפני עצמה, בפני עצמה היא גם לא מי יודע מה מכונת נהיגה).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
נכון שלא נהגת ברכב? זה לא הגיוני,

נכון, לא נהגתי בה. אבל ההגיון הוא במה שכתבתי:

סביר שעקומת המומנט מתחילה ברמה גבוהה יחסית.

בגלל שכבר מסל"ד אפסי המנוע החשמלי מפיק מומנט גבוה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אכן המומנט המפורסם אינו כולל את המומנט של מנוע החשמל. לא יודע למה זה

מהיכן המסקנה הזו?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הנה עוד ספינה מהסוג שאני אוהב , כזו שגם עם הגודל והמימדים מפנקת בנוחות ובסחיבה יוצאת דופן.

בעוד 5 שנים כשהמחיר יגיע ל 150-200 אני אולי ארכוש יחידה , או סדרה 7.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם (נערך)

נסיעה בת שעה וחצי מספקת רושם ראשוני בלבד לדעתי, אבל נראה לי שפותח השרשור קיבל את הרושם הנכון בעניין הכוח שהמערכת ההיברידית ב-GS 450h מייצרת.

אני אמנם עם הדור הקודם של ה-GS 450h, אבל המנוע אותו מנוע וההספק אותו הספק, כך שמבחינת אופי יחידת ההנעה אין כל הבדל למרות שהדור החדש חסכוני משמעותית ומזהם פחות.

לגבי נתוני מומנט רשמיים - אכן אין נתון משולב, לפחות לא כזה שפורסם ע"י לקסוס. האמת היא שלי המספר הרישמי פחות חשוב מאיך שהעסק פועל... פשוט יש הרבה כח. המון. אבל ממש-ממש המון. וכל הכח הזה זמין כל הזמן וממהירות אפס - לא צריך לתכנן, לחשב זמנים, להמתין, לספור עד שלוש, להמתין לירידה... לחיצה על הדוושה מיתרגמת מיידית ליצירת תאוצה חזקה בלי קשר למספר הנוסעים והאם הכביש בעלייה - אלה חלק מהמשתנים שפשוט לומדים להתעלם מהם אחרי שמבינים (ומבינים מהר מאוד תרתי-משמע) שמבחינת המכונית הם לא רלבנטיים.

לא אלאה בפרטים - אלה מצויים כאן, באיזור הכותרת "למה חשוב להיות מרוכזים כשנוהגים ב-GS היברידית".

מאז כתבתי את סיכום המשנה ההוא עברו עד היום 20 חודשים וכ-20,000 ק"מ. כל מה שנכתב באפריל 2013 תקף גם כיום, לרבות האמינות המושלמת - שום דבר, אפילו הפעוט ביותר, לא משמיע צליל שונה, נראה "עייף", מתנהג אחרת, סתם לא פועל או מראה סימני בלאי. ככל שחולף הזמן, ההערכה שלי ל-GS רק עולה ולא רק בגלל האמינות או התאוצה המופרעת.

המעבר לדור הנוכחי יהיה טיבעי, העניין הוא שכרגע אני לא רואה שום סיבה לבצע את זה...

עריכה אחרונה על ידי X9500

The older you get, the better you used to be

פורסם

יופי של פוסט, נהניתי לקרוא, תודה על השיתוף.

התמונה של לוח השעונים הצחיקה אותי, אחרי הקריאה ובעידן בו אנו חיים ציפיתי למשהו אחר,

לא יודע למה ציפיתי ולא יודע מה הצחיק אותי בנכחי.

לפעמים כשאני קורא על רכבים כאלה אני מדמיין אותם בתצורת קופה, שתי דלתות,

מרכב מקוצר, היה חוסך קצת ברזל מהחצי מיליון. חצי מיליון זה די הרבה כסף.

אם אתם מצליחים לשמר את החצי מיליון בראש לכמה שניות ומהר מהר נכנסים

לראות את המחירים בארה"ב אז זה נחמד, אתה לוחץ על הכי-יקר-הכי-גדול-פנק-אותי ומגיע ל70K דולר,

זה נעים

http://www.lexus.com/models/GS-hybrid

The first one to get angry loses

פורסם
מהיכן המסקנה הזו?

אגיד לך מאיפה.

1. המומנט של המנוע החשמלי בקאמרי הוא 27.5 קג"מ. (ראה פה למשל: http://www.toyotabharat.com/cars/new_cars/in_camry_hybrid/specification.aspx).

2. כידוע, המומנט הזה זמין מסל"ד אפס.

3. אם כך, הנתון הרשמי שמתפרסם (של 21.6 קג"מ), הוא בוודאי לא המקסימלי האפשרי, שהרי לפחות בטווחים מסויימים של סל"ד ניתן להגיע להרבה יותר מזה - אפילו אם רק בכוח המנוע החשמלי. כלומר, בכל מקרה המומנט המשולב של שני המנועים לא אמור לפחות מהמומנט המקסימלי של כל אחד מהם - וכך הנתון צריך להיות לפחות 27.5 קג"מ.

4. יש להניח שכמו בנוגע לכ"ס, שם יש סל"ד מסויים בו ניתן לצרף את כוח שני המנועים ולהגיע לתוצאה טובה יותר (200 כ"ס)מזו של כל אחד מהמנועים בנפרד - גם בנוגע למומנט ניתן בסל"ד מסויים להגיע לתוצאה סופית גבוהה ולו במעט מהמקסימום של הגדול מביניהם - 27.5 קג"מ.

5. מש"ל.

6. אם כך, למה הנתון המשולב לא מפורסם? -- לא ברור לי.

פורסם
נכון, לא נהגתי בה. אבל ההגיון הוא במה שכתבתי:

בגלל שכבר מסל"ד אפסי המנוע החשמלי מפיק מומנט גבוה.

למה שאלתי אם נהגת? כי אם תנהג ברכב תרגיש שהמומנט לא סתם גבוה בסל"ד נמוך, הוא מאוד גבוה..

נהגתי ברכבי טורבו שאתה מקבל 45 קג"מ כבר ב-1,500 סל"ד והמומנט נשמר עד איזור ה-4,500-5,000 סל"ד.

בלקסוס זה הרגיש לי הרבה יותר, לא באותה ליגה בכלל. האוטו דחף לפחות כמו XJ V8 עם 52 קג"מ!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
כל המומנט במנוע חשמלי זמין מהרגע הראשון, הסל"ד לא רלוונטי עבורו.

זה שהוא זמין מהרגע הראשון אני יודע - השאלה אם הוא גם זמין עד הרגע האחרון (כלומר, ללא כל הגבלת סל"ד)?

אם כן, זה נשמע לי קצת מוזר, משום שלכאורה המומנט המתקבל בסל"ד האופטימלי של מנוע הבנזין (21.6 קג"מ) + המומנט של מנוע החשמל (27.5) שלדבריך גם כן נוכח באותו סל"ד (כי הסל"ד לא רלוונטי) = כ-49 קג"מ!! - בטויוטה קאמרי!

לשם השוואה, זה הרבה הרבה יותר מומנט מזה שמושג בשיא של מנועי דיזל 2 ליטר מודרניים.

האם זה הגיוני?

פורסם
זה שהוא זמין מהרגע הראשון אני יודע - השאלה אם הוא גם זמין עד הרגע האחרון (כלומר, ללא כל הגבלת סל"ד)?

אם כן, זה נשמע לי קצת מוזר, משום שלכאורה המומנט המתקבל בסל"ד האופטימלי של מנוע הבנזין (21.6 קג"מ) + המומנט של מנוע החשמל (27.5) שלדבריך גם כן נוכח באותו סל"ד (כי הסל"ד לא רלוונטי) = כ-49 קג"מ!! - בטויוטה קאמרי!

לשם השוואה, זה הרבה הרבה יותר מומנט מזה שמושג בשיא של מנועי דיזל 2 ליטר מודרניים.

האם זה הגיוני?

אני מניח שזה לא 100% +100% אבל אין לי מושג.

החבר'ה כאן מדברים בכלל על איך למדוד נכון בהיברידי, זה לא פשוט :

http://www.transportation.anl.gov/pdfs/HV/454.pdf

49 קג'מ זה נשמע המווון על גיר של קאמרי אבל, ככה זה כשאין לי מושג.

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...