Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לפני קנייה של מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לפני קנייה של רכב מאזדה 3.

הרכב מאוד לטעמי ויש התאמה בין הצרכים שלי לבין הסעיפים שבמדריך של איתמר של לפני קנייה.

אני מתלבט מאוד על איזה דגמים להתחיל לבדוק.

בעקרון הנסועה שלי בסביבות 20k-22k ק״מ בשנה ככה שאני צריך רכב חזק, 90% מהנסיעות הן בינעירוניות.

בעקרון חשבתי על שנת 07-09 ולא ברור לי כ״כ מה ההבדל בין הדגמים מלבד השנתון,

איזה דגם יותר מומלץ, מה יותר חזק.

אלו ״מחלות״ יש לרכבים הנ״ל בשנתונים האלה, וסתם אשמח לקבל טיפים והמלצות.

פורסם

מנסה לעזור:

הנסועה שלך לא מועטה, ולכן היה עדיף שתיבחר רכב הכי חדיש מאלו שציינת -2009.מאזדה 3 אינה רק מאזדה אקטיב 1600 סמ"ק , וייתכן שכדאי לשקול 2000 סמ"ק.

מחלה ידועה: בחלונות החשמליים -ישנן כאלו שהמנגנון כבר נתפס-ואז יש להחליף.

כמובן -לבדוק שהרכב טופל ובזמן.

פורסם

תודה על תשובתך.

מדברים שמנוע 2000 סמ״ק זולל הרבה יותר דלק מה-1600 סמ״ק על אף הש-1600 עצמו לא חסכן מהולל.

האם זה עדיין כדאי?

לא מחפש להגיע למהירויות רק נסיעה סטנדרטית.

מנגנון נתפס זה אומר התקלקל וצריך להחליף? מה עלות של דבר כזה לדלת אחת?

פורסם

2000 יאכל לך מחוץ לעיר 1-10/11 בנסיעה רגועה בתוך העיר המצב רע עם 1-8/9.

22 אלף בשנה זה לא מעט. הייתי מחפש משהו יותר חסכוני. לא יודע מה התקציב אבל הייתי מחפש בסגמנט של ה1.2/4 טורבו. יהיו חזקות, מפנקות ויחסכו לך המון בדלק.

פורסם (נערך)

1600 אוכלת דומה בעיר יש קצת שיפור לעומת ה2000. אני החלפתי השבוע מאזדה 3 , 2000 (2005) אך ורק בגלל דלק.

בכל הנוגע לאמינות ונוחות המאזדה תהיה בחירה טובה.

(לגבי החלון, יש מנוע עם גלגל שיניים שעם הזמן השיניים נאכלות. בכל מוסך מעפן אפשר להחליף את הגלגל/מנוע בחצי שעה תמורת 200-300 שקלים - לא רציני)

החלפתי לפולו 1.2 אבל היא הרבה מעל התקציב.

לא עולה לי בראש אוטו חסכוני בתקציב שהוא משפחתי(אולי אוקטביה שנתונים 10/11 יכנסו).

חכה לעוד דעות..

עריכה אחרונה על ידי avi2014
פורסם

פות"'ש,

מאזדה 3 מהדגם הקודם (2009 ואילך) בטוחה יותר מקודמתה, וטובה יותר לפי עדויות של בעלי הרכב. גם יקרה יותר משמעותית.

בנוגע לזה שהמליצו לך לחפש אלטרנטיבות - זה טוב ויפה ובאמת שווה לך לחפש רכב שיעשה 1-15 לפחות, אבל לא תמיד זה כ"כ קל למצוא בלי לקזז את החיסכון העתידי. בחיפושי אחר רכב, נוכחתי לגלות שמשפחתית אוטומטית אמינה וחסכונית בתקציב נמוך היא דבר מבוקש מאוד ביד2, ולמצוא מציאות מאוד קשה.

בתקציב שלך, אני חושב שבהחלט כדאי לך לשקול את המאזדה3 דור ראשון שנתון 2007-8 , קילומטראז' סביר, תת דגם אקטיב, שהשוק מוצף בהם באמת.

קח בחשבון שייתכן וייקח לך הרבה זמן למצוא אחת שמורה ממוכר שבאמת רוצה למכור, ולא סתם מפרסם את הרכב שהוא נוהג עליו בשביל לראות מי ייתן לו מחירון. כל מקרה לגופו, אבל תכוון להוציא בסביבות 30-34K.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם
1600 אוכלת דומה בעיר יש קצת שיפור לעומת ה2000. אני החלפתי השבוע מאזדה 3 , 2000 (2005) אך ורק בגלל דלק.

בכל הנוגע לאמינות ונוחות המאזדה תהיה בחירה טובה.

(לגבי החלון, יש מנוע עם גלגל שיניים שעם הזמן השיניים נאכלות. בכל מוסך מעפן אפשר להחליף את הגלגל/מנוע בחצי שעה תמורת 200-300 שקלים - לא רציני)

החלפתי לפולו 1.2 אבל היא הרבה מעל התקציב.

לא עולה לי בראש אוטו חסכוני בתקציב שהוא משפחתי(אולי אוקטביה שנתונים 10/11 יכנסו).

חכה לעוד דעות..

החלפת את הרכב רק בגלל צריכת הדלק שלו? האם היא כ"כ נוראית? בהנחה שהיה לי רכב שאוכל בסביבות 1/12 אחד ל-1/13

לגבי החלון, אני מבין שמתקנים את הגלגל/מנוע תמורת 200-300 ש"ח עבור חלון אחד? או עבור 4 המנועים? (4 חלונות).

הסקודה אוקטביה מומלצת? יכולה להיכנס בתקציב של 40k אחת שמורה בשנתון 2008-2009?

בנסועה כמו שלך תשקול רכב אחר. לא משתלם לך לרכוש מאזדה 3 או כל משפחתית אחרת כי ההוצאות על הדלק יהיו גדולות.

תוכל להמליץ על רכב בסדר גודל של המאזדה 3 ופחות או יותר בתקציב של עד 40k שמומלצת יותר?

ברמת העקרון התרגלתי לרכב שגומע פלוס מינוס 1/12-1/13.

ההבדל יהיה נוראי?

פות"'ש,

מאזדה 3 מהדגם הקודם (2009 ואילך) בטוחה יותר מקודמתה, וטובה יותר לפי עדויות של בעלי הרכב. גם יקרה יותר משמעותית.

בנוגע לזה שהמליצו לך לחפש אלטרנטיבות - זה טוב ויפה ובאמת שווה לך לחפש רכב שיעשה 1-15 לפחות, אבל לא תמיד זה כ"כ קל למצוא בלי לקזז את החיסכון העתידי. בחיפושי אחר רכב, נוכחתי לגלות שמשפחתית אוטומטית אמינה וחסכונית בתקציב נמוך היא דבר מבוקש מאוד ביד2, ולמצוא מציאות מאוד קשה.

בתקציב שלך, אני חושב שבהחלט כדאי לך לשקול את המאזדה3 דור ראשון שנתון 2007-8 , קילומטראז' סביר, תת דגם אקטיב, שהשוק מוצף בהם באמת.

קח בחשבון שייתכן וייקח לך הרבה זמן למצוא אחת שמורה ממוכר שבאמת רוצה למכור, ולא סתם מפרסם את הרכב שהוא נוהג עליו בשביל לראות מי ייתן לו מחירון. כל מקרה לגופו, אבל תכוון להוציא בסביבות 30-34K.

מדוע מאזדה 3 2009 בטוחה יותר מכל שנתונים שבסדרה?

אתה מצד אחד אומר ש-2009 בטוחה יותר ובטיחות חשוב לי מאוד, ומצד שני ממליץ על 2007-2008, מדוע?

אני רוצה להשקיע ולהיות בראש שקט לא אכפת לי לשלם מחירון עבור רכב באמת שמור.

זה לא רכב ראשון שאני קונה אני עם קצת נסיון.

פורסם
אתה נעול רק על משפחתית עם גיר אוטומטי? האם גיר רגיל בא בחשבון? ומה התקציב שלך?.

איתמר,

אני נעול רק על משפחתית, כמו כן גם גיר אוטומטי שהאישה תוכל לנהוג עליו.

התקציב עד 40k אך אם יהיה צורך ממשי אוכל להגדיל מעט (2k-3k).

פורסם

אני חושב שכדאי לך לשקול יונדאי I30. ב 40K בערך אתה יכול לרכוש שנת 2008-2009 (תראה ביד 2 למשל, כמובן שאתה יכול להתמקח על המחיר)

ואתה מקבל רכב בטיחותי עם 5 כוכבי בטיחות, 6 כריות אויר, מאובזר ואמין יחסית, כמובן שכל רכב בשנים האלו שכבר מתיישן צריל לבדוק טוב שטופל לפי הוראות יצרן.

בכל מקרה אתה צריך לאהוב את הרכב ולהתחבר אליו, לכן ממליץ לך לנהוג עליו לפני.

פורסם

לגבי ההחלפה של הרכב, הוא קצת התחיל להתיישן והתחילו התקלות(בכל זאת מגרד 10 שנים על הכביש)

לגבי הדלק אני הייתי רגיל לנסוע 10 אלף בשנה אז פחות הציק לי עניין הדלק אבל מכיוון שחל שינוי בנושאי עבודה ולימודים האוטו עשה כמעט 17 אלף ואז התחלתי להרגיש טוב טוב את הדלק. הרכב אכל 1-10 בחוץ ובעיר שחט אותי עם 1-8/9 בממוצע.

לגבי החלון זאת לא איזה מחלה גורפת שכל שבוע צריך תיקון, ב7 שנים שהיה לי את האוטו החלונות(פעם חלון אחורי ימני ופעם שמאלי) תוקנו פעמיים כל פעם ב250. אל תיהיה מודאג מהעניין.

• ספונסר פורום
פורסם

היי

אם בטיחות חשובה לך אתה יכול לשקול גם פורד פוקוס על מגוון דגמיה.

הדגמים הפשוטים יותר (החל משנת 2008 בצורה החדשה) מגיעים עם 6 כריות אוויר ועומדים במסגרת התקציב שלך פחות או יותר.

היא מעט יותר מרווחת ונוחה כמשפחתית ממאזדה 3.

לגבי צריכה הדלק זה כבר עניין אחר כי היא יחסית גבוהה בפוקוס.

בהצלחה!

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

• תוכן חדש...