Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

שלשום קניתי לנצ'יה אפסילון בת 3 ויש בה מצבר מקורי.

מכיוון שאני יודע שבדיוק ברגע שהכי פחות מתאים ימות המצבר, ואז אצטרך לרכוש תוצרת נחותה במחיר מפולפל - אני מעוניין להחליף אותו באופן יזום.

בעבר היה לי מצבר בוש סילבר והייתי מאוד מאוד מרוצה ממנו.

מה יש בשוק של מצברי START AND STOP כיום שזמין לרכישה והתקנה מיידית (עדיף באיזור חיפה והצפון) ?

תודה מראש,

דודו.

פורסם

במשפחה אצלנו אפסילון טווין איר 0.9 טורבו רובוטית עם מערכת כזו. הרכב בן שנתיים וחצי.

בטיפול שנה ראשונה בסמל"ת עשו עדכון תוכנה (חינם, ללא שביקשנו) ובמסגרתו שונתה ברירת המחדל. בהתנעה מערכת ה START-STOP מושבתת. אם רוצים להפעילה לוחצים על המתג בפנל העליון. האמת הרבה יותר נוח מאשר היה מעת קניית הרכב כחדש.

המצבר המחוזק עובד מצויין.

אם גם אצלך הרכב מכוייל כך רוב הסיכויים שהמצבר לא התבלה באופן מיוחד. היות וזה מצבר מחוזק AFB ומצברים מקוריים בד"כ איכותיים מאוד אני סבור שאין טעם להחלפה יזומה . אם המצבר יחלש תרגיש זאת בזמן.

אם אתה מתעקש , וזכותך כמובן - יש בשוק מצברים כאלה של ורטא ושל שנפ.

ראה כאן -וורטא כזה עלה לו 1200 כמחיר מוזל :

http://iaroc.org.il/area51/viewtopic.php?t=11134&p=92104

אילו המצברים של שנפ - התקשר לנציגויות ובקש מחיר :

http://www.schnapp.co.il/?CategoryID=242&ArticleID=174

פורסם

אורן, מהם הסימנים המקדימים?

אני פשוט מסתובב בכל הארץ עם הרכב ומתפרנס ממנו, לא יכול להרשות לעצמי שהוא יידפק בדיוק ברגע הלא מתאים.

האם יש צורך לבצע משהו נוסף ברכב לאחר החלפת המצבר? עדכון במחשב וכו' וכו'?

פורסם

הסימנים המקדימים פשוטים : דבר ראשון - יש אינדיקטור צבעוני בראש המצבר בדוק. שנית - ראה אם יש קשיי התנעה ביום קר במיוחד או לאחר כשבוע ויותר ללא התנעה. שיטה פשוטה יותר - כמובן בדיקה אצל חשמלאי תראה לך את מצב המצבר. זה לוקח פחות מדקה ובטוחני שיעשו זאת חינם במוסכי סמל"ת.

למיטב ידיעתי בהחלפת מצבר צריך תיאום במחשב הרכב על יד האקזמינר.

פורסם

אוקיי, אז אני מניח לפי מה שאתה אומר שעדיף לעשות את זה במוסכי היבואן.

אני אהיה במוסך כנראה ביום ראשון ואחליף את המצבר - אצלי המערכת (כמו אצלך) לא פועלת אלא אם מפעילים אותה, אז אולי אוכל ליהנות מהמצבר המחוזק הזה במשך 5 שנים ולא 3.

פורסם

נדמה לי שהמערכת מזהה בעצמה מצבר חלש (אך לא גמור)ואז הסטארט/סטופ לא נכנסת לפעולה גם אם היא מופעלת.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
נדמה לי שהמערכת מזהה בעצמה מצבר חלש (אך לא גמור)ואז הסטארט/סטופ לא נכנסת לפעולה גם אם היא מופעלת.

עדיין לא ניסיתי להפעיל אותה בכלל. היא לא נכנסת לפעולה כשמפעילים את הרכב.

פורסם

עכשיו בדקתי - ויש כפתור שמנתק אותה...משמע היא אמורה לפעול בזמן הנסיעה, והיא לא פועלת.

עכשיו אני משוכנע עוד יותר שיש להחליף את המצבר בהקדם האפשרי (או לחילופין שהמערכת לא עובדת, אבל זה פחות ריאלי, נראה לי).

פורסם

כשהאפסילון עלתה על הכביש ברירת המחדל הייתה שהמערכת נדרכת כל התנעה אלא אם כן מבטלים אותה על יד לחיצה ארוכה על המתג בפנל.

לאחר כשנה בערך זומנו על ידי סמל"ת במכתב לעדכון תוכנה שהוגדר כחובה. במסגרתו גם שונתה פעילות מערכת ה START-STOP . המערכת לא נכנסת לפעולה כלל אלא אם בזמן שהרכב מונע לוחצים לחיצה ארוכה של מספר שניות על המתג בפנל העליון ואז נשמע צפצוף וכיתוב בצד מידע - START STOP ACTIVATED.

האם אצלך המתג כלל אינו מגיב במצב שתיארתי ?

אם המערכת אצלך לא עובדת , ויש לך מצבר מקורי מחוזק מלכתחילה קצת לא מובנה לי החלטתך להחליף מצבר , בהינתן שהוא תקין לגמרי. אם בבדיקה מוסמכת ייתגלה שהוא חלש אז כדאי להחליף , אחרת מדוע ?

פורסם

אתאר את המצב:

כשאני מתניע את הרכב, הכפתור בלוח המקשים כבוי.

אם לוחצים עליו, הוא נדלק וכתוב על המסך : START STOP DEACTIVATED - ז"א המערכת מנוטרלת.

מזה אני מסיק, שהמערכת למעשה פועלת כרגע, אבל מכיוון שהמצבר פגום היא לא נכנסת לפעולה (כמו שאמר SPIDRMAN למעלה).

לגבי ההחלפה - אני פשוט הולך לעבוד די הרבה עם הרכב הזה (זו הסיבה שהחלטתי להחליף את הפנדה ברכב הנ"ל) ומספיק יום אחד שבו הוא ידפוק אותי ויעלה לי כסף, כדי להצדיק את ההחלפה הזו כבר עכשיו.

פורסם

הרכב אוטומטי או ידני?

במידה וידני, האם אתה מקפיד לשחרר את הקלאץ' בעת עמידה?

אתה יכול לעשות חיפוש באתר של ורטה לגבי איזה מצבר מתאים:

http://www.varta-automotive.com/en-gb/search-batteries

אגב, סביר להניח שסדרת הסילבר תהיה יקרה משמעותית. בכל אופן ההבדלים:

http://www.varta-automotive.com/en-gb/products/start-stop/

פורסם

היום ביקרתי במוסך, הסתכלתי על ההיסטוריה של הרכב ורשום שם כי הוחלף מצבר בספטמבר 2013. הוחלט להשאיר את המצבר על מקומו לשנה הקרובה. תודה למי שעזר.

• תוכן חדש...