Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בין: רנו קליאו, סקודה פאביה, סיאט איביזה, יונדאי i20

bobi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום.

אנחנו זוג + תינוק בדרך ואנחנו מתלבטים בין רנו קליאו, סיאט איביזה, יונדאי i20 וסקודה פאביה ידניות. כנראה משומשות שנה-שנתיים על הכביש.

עיצוב חיצוני וביצועים לא מעניינים אותנו וגם על אבזור אנחנו לא מוכנים לשלם יותר, מה שבעיקר חשוב לנו לנו זה:

1) צריכת הדלק - הכי חשוב. כרגע יש לנו b3 ובכל פעם שאני לוחץ על הגז אני מתחיל לשמוע את השקלים נשרפים :)

2) קלאצ' רך ונוח - לאור נסיעת מבחן בעייתית בפאביה.

3) תא מטען שניתן לקפל בו את המושבים האחוריים ולהכניס אופניים (בדקתי באיביזה וזה עובד).

4) אחזקה וביטוח זולים.

המתמודדות:

1) סקודה פאביה -

היתרון: מבחינת מרחב פנימי ואיכות תא הנוסעים הכי נהננו. יש לה חלל פנימי גדול עם הרבה מרחב לרגליים מאחורה ותפעול נוח של הכפתורים בתא הנהג וגם הבגאג' הכי גדול.

החסרונות: הקלאצ' זוועתי, הוא כלכך קשה שפשוט בלתי אפשרי לנהוג עם הדבר הזה, אחרי נסיעת מבחן של כרבע שעה שכללה גם נסיעה איטית מאחורי אוטובוס כאבה לנו כלכך הרגל השמאלית שהרגשו אותה גם אחרי שיצאנו מהרכב.

- הביטוח מאוד יקר, בכאלף ומשהו ש"ח יותר משאר הרכבים.

- אוהבים לגנוב אותה.

2) רנו קליאו -

היתרונות: קלאצ' מאוד רך וקל, מאוד נהננו לנהוג. אבזור טוב (קרוז קונטרול, מערכת מולטימדיה, מושבים נוחים, גלגלים 16 אינצ'). אומרים שחסכונית בדלק, אבל עדיין לא מצאתי מידע אמין.

החסרונות: רכב יחסית חדש ואין עליו עדיין הרבה מידע לגבי האמינות וצריכת הדלק. תא המטען הכי קטן, אני לא בטוח שאופנים יכנסו ברכב. המנוע הכי חלש שאני לא יודע איך הוא יתמודד עם העליות בגליל.

3) יונדאי i20 - אני לא ממש מכיר את הרכב הזה ולא יצא לי לנסוע בו. אשתי נסעה בו כמה מטרים ואמרה שקלאצ' לא נוח כמו בקליאו אבל לא נוראי כמו בפאביה. הביטוח הכי זול.

החסרונות: תא הנוסעים שלו נראה מאוד פשוט עם הרגשה קצת זולה, אבל זה משהו שאנחנו מסכימים להתפשר עליו.

4) סיאט איביזה - היתרונות: יותר זולה לקניה ולביטוח מהפאביה.

החסרונות: תא נהג עם הרגשה יותר קלסטרופובית מהפאביה, לא יצא לנו לנהוג בגרסה הידנית אז אנחנו לא יודעים איך היא מבחינת התפעול וקלאצ'.

האם מישהו יכול לעזור לנו?

יש לכם נסיון עם הרכבים האלה ?

עריכה אחרונה על ידי bobi
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

מה התקציב? והאם התכוונת ליונדאי I20 עם מנוע 1200 עם 80 כ"ס?.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקלאצ' בפאביה דיי רך, כנראה נהגתם ברכב גמור.

קחו בחשבון שהפאביה 4 כוכבי בטיחות בגלל שבשעת תאונה הדלתות האחוריות עלולות להיפתח.

אם היו לי ילדים הייתי פוסלת את הפאביה בגלל זה.

אבל אין לי ומי שיושב מאחורה לא שילם על הרכב!

הפאביה נמכרה.:-(

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כבר ציינת את תא המטען הקטן של הקליאו אז קח בחשבון שעם התינוק , מגיעה עגלה ואמבטיה לעגלה ותיק לעגלה.....נראה לי שהבנת:wink:

תא מטען לזוג צעיר עם ילד הוא חשוב מאוד וזאת הסיבה שאני מוכר את האיביזה שלי כרגע , מתוך כל הדגמים שהצגת לדעתי הפאביה היא בעלת תא המטען הגדול ביותר אם כי לא בהרבה.

מבחינת רכב הייתי ממליץ או על האיביזה או על הפאביה אלה רכבים טובים שבנויים טוב ונוחים בנסיעה , כמו שציינו מעליי מנסיעה בפאביה ידנית של אחי הקלאצ מאוד רך וכנ"ל גם באיביזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דווקא לקליאו תא מטען מהגדולים בקטגורייה

תשקול את הדור הקודם. ישאר לך עודף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דעתי המאוד סובייקטיבית, אם הייתי מול הבחירה שלכם היא:

רנו, סקודה וסיאט - לא נוגע גם לא עם מצביע לייזר. לא סומך על היבואן שלא יזיין אותי ברגע שאצטרך אותו. נכון שמעורבים כאן שני יבואנים שונים, אבל הביקורות עליהם הן בין בינוניות למזעזעות.

נשארה היונדאי שהיא אולי הכי 'אפורה' ובינונית מכל הרביעייה, אבל כנראה תהיה הכי אמינה וזולה לתחזוקה. זו היתה הבחירה שלי.

אתם צריכים לבדוק האם עגלת תינוק נכנסת בתא המטען של האוטו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובות.

עגלת התינוק שלנו קטנה (בייבי ג'וגר) ותכנס בקלות בתא המטען של כל הרכבים. האמבטיה לא, אבל זה רק לשלושה חודשים אז לא נורא אם נשים אותה במושב האחורי.

לגבי הקלאצ' של הפאביה, זה מאוד ביאס אותנו כי הכי אהבנו את הרכב הזה מבחינת הנוחות והמרחב הפנימי, אם הקלאצ' הוא בעצם רך ונוח ורק היתה בעיה ברכב ההדגמה שעשה רק 15,000 ק"מ אז מה זה אומר לגבי האמינות של הרכב ?

עוד חיסרון של הפאביה הוא הביטוח המאוד יקר שלה וזה שלא בא לנו לגלות בבוקר שאין לנו רכב כי הוא מאוד גניב.

איך הרכבים מבחינת צריכת דלק ואמינות? יש למישהו מידע מנסיון ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתקציב הזה תוכל אפילו לרכוש את הרכבים עם אחריות יצרן עדיין, ככה שאמינות לא צריכה להדאיג אותך כ"כ במקרה כזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי קליאו 2012 ידנית. רכב חסכוני ולא יקר לתחזוקה.

הקלאץ לטעמי נוח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה dorsht. עשית פעם חישוב של צריכת דלק בפועל, לא רק לפי המחשב דרך ?

איך הקליאו בעליות, יצא לך לך לעלות לירושלים או לגליל. צריך ללחוץ על הגאז עד הסוף בטורים גבוהים, או שהיא עולה בקלילות ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן.מחוץ לעיר בסביבות 1:17. בנהיגה מאוד רגועה 1:18. משולב בתמהיל 50/50 עם מזגן, פקקים וכביש 6 זה 1:14.

לגליל וירושלים לא עליתי אבל עשיתי את העליות מאילת לכיוון באר שבע והרכב סחב בסדר גמור בלי ללחוץ כמו מטורף.

הרכב שלי מועמד למכירה אם אתה מעוניין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ידני בא בחשבון?

אם כן אז אפשרי פורד פיאסטה, התא מטען גדול ונכנס עגלה ואופניים בכיף. גם חסכונית בדלק 1:15 בירושלים עם פקקים.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מדבר רק על ידני.

חשבתי גם על הפיאסטה, אבל היה גבול לכמות הרכבים שיכולתי לבדוק.

היא באותה רמת המחיר של שאר המכוניות שציינתי ?

ברשותך, אפשר קצת פרטים ?

1) כמה זמן כבר יש לך אותה, איך האמינות ומחיר הטיפולים ?

2) איך הקלאצ' שלה קשה\רך כואבת הרגל אחרי שימוש ארוך ?

3) הערכת צריכת הדלק היא בפועל לפי מילוי של דלק ולא ממחשב הדרך ? 1:15 בשטח הררי ועירוני ?

4) איך בידוד הרעשים ?

5) שמעתי משהו על אוויר חם שיוצא מאזור המנוע לרגלים של הנוסעים, ידוע לך על זה משהו ?

תודה ,

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...