Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות לגבי קנית רכב זול - עד 8K

The Coolest
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

עריכה: בטעות פורסם בפורום לא מתאים, נשלחה בקשה למנהל להעביר את השרשור.

ניסיתי להחליט האם לפרסם כאן את השאלה או לא, כי אני כמעט בטוח בתשובות שאני אקבל. בכל זאת החלטתי לשאול.

אז ככה, שנתיים וחצי אני עם צרפתיות ואני מעוניין להמשיך את הטרנד, אלא אם כן אשוכנע אחרת. בכל מקרה אני מקווה שזה יהיה רכב זמני עד שאוכל להשתדרג למשהו שאני באמת אוהב.

חשוב לציין שאני עובד מהבית, וכרגע לא לומד, כך שאין נסיעות יומיות קבועות. רק סידורים, קניות, מפגשים ולעיתים נסיעות ארוכות לצפון.

אגיד מראש שהדרישות שלי יחסית גבוהות לתקציב שהקצבתי.

- ידנית. למרות שברור מראש שבשנתונים ישנים ובעיקר של צרפתיות עדיף ידני, אבל במקרה שלי זאת דרישה.

- העדפה מאד חזקה לכיוון הגה כוח הידראולי.

- התנהגות של צרפתיה.

- נוחות של צרפתיה.

- רצוי שלא תהיה עגלה.

- העדפה ל-5 דלתות, אבל גם 3 באות בחשבון.

- כמובן העדפה לשנתון גבוה.

- התקווה היא לרכב שאפשר לשים דלק ולנסוע, כמו שאומרים. שלא אתקע במוסך כל שני וחמישי (פחות בעייתי עניין הזמן, ויותר עניין הכסף שמוציאים על רכב ישן וזול).

עכשיו אני מודע שהמבחר שלי מוגבל פחות או יותר ל306 שנתון גבוה, 206 שנתון נמוך (ולא ראיתי כאלה ביד 2 בפחות מ9-10), קסרות, ZXים. אבל אם כבר אני קונה משהו אז שיהיה קצת יותר בטיחותי, ה-206 עונה על דרישה זו, אבל הן לא כל כך זולות.

יש גם את האפשרות של מגאן דור ראשון שנתון מאוחר או את הקליאו B (למרות שאליה אני פחות מתחבר).

חלק מהאנשים שדיברתי איתם אומרים להתרחק מהמגאן כמו מאש עקב בעיות חשמל, האם הבעיה עד כדי כך נוראית (נניח שנתון 2001-2003)?

פזלתי קצת (רק טיפה) לכיוון DTI עם ה-100כ"ס. הרכב אמור להיות מאד חסכוני בדלק. אמור להיות יחסית חזק. ומבירור עם המוסך לצרפתיות שבו אני מטפל הבעיה העיקרית עם הרכבים האלה היא משאבת סולר שנוטה להתפגר (ואותה אפשר להחליף לאחרת מפירוק במידה וזה יקרה). ביד2 מצאתי כמה אקזמפלרים שאמורים להיות לא רעים (לפחות לפי התיאור) משום מה האופציה הזו, מאד קורצת ואני לא יודע למה.

מה לדעתכם כדאי לי לבדוק?

האם יש רכבים אחרים או מיצרנים נוספים שיכולים להתאים לדרישות שהצבתי?

עריכה אחרונה על ידי The Coolest
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לאבא שלי הייתי מגאן DTI 2001 אוטומטית כשקיבלתי את הרישיון, הייתה אצלנו מאז שהייתה חדשה למשך כ-3 שנים ועברה כ250 אלף ק"מ.

הייתה בה תקלה אחת שקשורה לאימובילייזר וזהו.

עד היום כולם במשפחה מתגעגעים אליה, היא הייתה חזקה ואני מוכרח לומר שיחסית מתקשרת, אחלה פידבק בדוושת הבלם וגם מההגה (הבדל משמעותי מגירסת הבנזין), באוטו הזה הייתי מרגיש בהגה אם היו חסרים 3 PSI בצמיגים.

אצלנו היא לרוב עשתה בינעירוני ולכן צריכת הדלק עמדה על 1:17-18 (אז גם ליטר סולר עלה 2.5-3 שקלים).

בנוסף באותה תקופה היו להרבה חברים שלי מגאנים 1.6 בנזין אוטומט, הרוב לא סבלו מהרבה תקלות, וגם התקלות שהיו בד"כ היו קשורות לגיר האוטומטי, באיזשהו שלב רובם עברו (וגם אבי) למגאן 2 1.6 אוטומט, המודלים של 2004-5, יותר תקלות וחווית נהיגה לא קיימת!

כמדומני ב2002 דגם הDTI החל להימכר בגירסת אך ורק עם 80 סוסים וגיר ידני.

אבל לא מכרו המון כאלו והסיכוי למצוא מכונית דיזל בת יותר מ10 במצב טוב הוא באמת נמוך, אבל שווה לבדוק.

באופן כללי המשפחתיות של סוף שנות ה90 ותחילת ה2000 היו מוצלחות מאוד, גם מבחינת נוחות וגם מבחינת התנהגות, אני במקומך לא הייתי מחפש דגם ספיציפי, אלא מנסה למצוא את המכונית השמורה ביותר מבין:

מגאן לאחר מתיחת הפנים

306 (היגוי ושלדה נהדרים!)

קסארה (שלדה טובה, היגוי פחות)

אסטרה דור 2 (פחות נוחה, אך התנהגות והיגוי גם מוצלחים מאוד)

פורד פוקוס

ואולי אפילו גולף סימן 3

ידניות כמובן, תקבל מכונית משפחתית עם ביצועים סבירים ואופציה לנהיגת פאן, רק תמצא אחת שמורה.

206, גם עונה על דרישותיך, במיוחד הXS (קצת פחות נוחה מהמשפחתיות), אך כמו שציינת יש בעיית מחיר.

עוד מכונית שזכורה לי לטובה היא הפולו מאותם שנים, הרבה פחות נוחה מה206, אבל גם פה מדובר בשלדה טובה מגובה בהיגוי טוב, מנוע 1.6 לא מאוד חזק אך גמיש, ולאחר מתיחת הפנים של 2001 הוצעה גם עם מנועים יותר מתקדמים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על התגובה המפורטת.

חשבתי על הפוקוס ולצערי הרב אין כאלה ידניות בכלל בשנתונים המוקדמים (לפחות ביד2).

אסטרה גם אין בשנתון\תקציב שבו אני מחפש.

על הגולף והפולו עוד אחשוב קצת.

אם יש דעות\הצעות\רעיונות נוספים, אשמח לשמוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדוד שלי היתה 306 ידנית והוא היה מבסוט ממנה מאוד. לדעתי זו אופציה טובה מאוד כמובן כדאי לרכוש רכב עם ABS (יש כאלו שהיגיעו ללא ABS).

גם 206 ידנית אופציה טובה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי תתמקד ב-206ים למיניהם. המחירים מתחילים סביב 10-9K ועם קצת סבלנות ומיקוח תוכל למצוא אחת בתקציב.

מה קרה ל306 שבסימלון?

עריכה:

לאחר דפדוף זריז ביד2 אני רואה שיש גם ב 6-7K למנוע 1.4. שווה בדיקה.

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדוד שלי היתה 306 ידנית והוא היה מבסוט ממנה מאוד. לדעתי זו אופציה טובה מאוד כמובן כדאי לרכוש רכב עם ABS (יש כאלו שהיגיעו ללא ABS).

גם 206 ידנית אופציה טובה.

306 בהחלט רכב מצויין, שאני מכיר מקרוב (גם הרגילה וגם הספורטיבית).

המחשבה ללכת על משהו חדש יותר היה יותר מכיוון שלא צריך להתעסק עם אישורי בלמים, טסט פעמיים בשנה בזמן הקרוב וגם מקבלים רכב בטיחותי יותר.

לדעתי תתמקד ב-206ים למיניהם. המחירים מתחילים סביב 10-9K ועם קצת סבלנות ומיקוח תוכל למצוא אחת בתקציב.

מה קרה ל306 שבסימלון?

עריכה:

לאחר דפדוף זריז ביד2 אני רואה שיש גם ב 6-7K למנוע 1.4. שווה בדיקה.

ה-306 בסמלון עברה תאונה עם פגיעת שלדה רצינית, כך שתיקון לצערי הרב לא בא בחשבון למרות כל רצוני להשאר איתה.

בגלל שאני בכל מקרה צריך רכב, אני רוצה לקנות משהו זמני (בתקווה) וזול שישרת אותי בשנה-שנתיים הקרובות עד שאחליט מה לעשות הלאה.

נבדוק את עניין ה-206 הזולות יותר, כשבדקתי לפני כמה ימים לא ראיתי משהו שווה בדיקה, אבל אני אבדוק שוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 4 שבועות מאוחר יותר ...

עדכון קטן

לאחר קצת מחשבה ושיטוט ביד2, כל ה206 1.4 לא באות בחשבון בגלל מחיר גבוה ביחס לתמורה. למרות שהרכב יחסית קל, מנוע עם 75 סוסים פשוט לא יהיה מספיק למה שאני מצפה מהרכב. אז החלטתי לפזול לכיוון ה-XS עם 110 כ"ס המוקדמות

- נבדקה 206XS אחת בתקציב (10K), ללא שום היסטוריה מסודרת. היתה פח זבל בתחזוקת שבר.

- התקשרתי לגבי אחת נוספת סביב אותו מחיר, נשמע כמו אוטו סביר. אבל שוב ללא היסטוריה, ללא יישור קו אצל הבעלים החדש שהחזיק את הרכב כשנה כך שהוא עדיין מצריך יישור קו יקר מדי לתקציב שלי.

- בדקתי מגאן 1.4 (7K), אבל הטסט היה קרוב, מזגן דרש שיפוץ, לא ברור מתי בוצע טיימינג ועוד כמה דברים בקטנה.

- היום בדקתי מגאן XE1.6 בסכום דומה, הרכב אצל הבעלים הנוכחי זמן קצר כי קנה אותו כרכב זמני והוא עובר לחול. אין לרכב היסטוריה מסודרת, אבל לטענתו הרכב טופל אצל אותו ה"מכונאי" באופן קבוע והכל בוצע בזמן.

התרשמתי מאד מנוחות המושבים ומהכוח שיש לרכב. מה שלא התרשמתי ממנו היה הסלון עם קרעים במושבים וידית הילוכים חצי שבורה. הרכב גם דרש טיימינג, הקלאץ' בסוף חייו (דוושה קשה מאד), והטסט עוד חודשיים.

התקשתי לעוד כמה אנשים לגבי רכבים דומים בסכומים דומים, וכמעט כולם דורשים השקעה של לפחות 3-4 אלף ליישור קו וכמעט כולם חסרי היסטוריה מסודרת.

אני מבין ש206XS במצב נורמלי פשוט נמצאות מחוץ לתקציב שלי, והשלמתי עם זה.

אני מנסה להבין האם קיימים מגאנים באמת שמורים או שאני סתם מבזבז את הזמן שלי?

ועוד דבר, מה דעתכם על רכבים שהוחלף בהם המנוע? ההנחה שלי היא שרכבים שהוחלף בהם המנוע (בזמן האחרון ולא לפני שנים) ככל הנראה נמצאים בתחזוקת שבר (אולי נקרעה רצועת טיימינג ונהרס המנוע, או השתמשו במים במקום נוזל קירור, וכו') ואין הרבה סיבות להסתכל לכיוונם, במיוחד שהם נמצאים יחסית רחוק ממני כך שקצת בעייתי בשבילי לנסוע לעיר אחרת כדי לראות כזה רכב.

האם לדעתכם ההנחה שלי נכונה או שכדאי בכל מקרה לבדוק כל מקרה לגופו ולא להכליל?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתקציב כזה מן הסתם רוב הרכבים יהיה חצי שבורים, אך כל מקרה לגופו וצריך לחפש. יקח לך לא מעט זמן למצוא אוטו ראוי גם בתקציה כפול מזה.

לדעתי, חבל שפסלת 206 1.4 בגלל המנוע. יצא לך לעשות סיבוב על אחת?

אם אתה כבר בודק את אופציית הXS אז אולי רק עם מנוע 90 כ"ס משנים 99-00. ה-110 מחוץ לתקציב לגמרי, המחירים אולי מתחילים מ10K אבל אתה כבר ראית בעצמך באיזה רכבים מדובר...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי הדרישות שלך לא תהיה לך ברירה - או שתאלץ להתפשר על רכב עם תקלות ולבצע יישור קו, או להגדיל את התקציב על מנת להכניס רכב שיענה על הדרישות שלך.

אופציה נוספת זה לרדת מהעץ ולהיות קצת יותר ריאלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

dorsht, זאת בעצם השאלה. האם אני מחפש משהו שלא קיים?

אני מבין שכל רכב ידרוש השקעה מסויימת, פשוט עד עכשיו עוד לא מצאתי רכב אחד שהבעלים יגיד לי שיש לרכב היסטוריה, לפחות מאז שהוא אצלו. או שיגיד לי שהוא יודע לפחות מתי בוצע טיימינג. לזכות הEX האחרונה שבדקתי יאמר שהמוכר אמר לי שבוצע טיימינג ב180K KM, עכשיו לפי ממוצע הנסיעות השנתיות של הרכב זה אומר שהטיימינג בוצע לפני כ-5 שנים, כך שהוא דורש החלפה.

iluxxxa, היתה לי 306 1.4, אני מכיר את התחושה שמנוע צנום מספק. זה לא התאים לי אז לפני שנתיים ואני בטוח שזה לא יתאים לי גם עכשיו.

לא בא לי לבזבז לעצמי או לאנשים זמן, ומעבר לזה גם כאן רכבים במצב נורמלי עולים סביב ה-10K ודורשים יישור קו בנוסף לזה.

לגבי הXS עם 90כ"ס וויתרתי כי הן לא ממש זולות בהרבה מהדגמים החדשים יותר ומגיעים עם פחות אבזור וגם פחות כריות אוויר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתקציב הזה צריך יותר מזל משכל, בכלל רכב משומש זה הרבה מזל, אבל בעיקר בתקציבים כאלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

drsubaru, בשמחה. הבעיה שיש כרגע 3 למכירה ביד2. אם תציץ, אחת עם מנוע 1.8 - יקרה ולא רלוונטית, אחת עם מנוע 1.4 75כ"ס - לא רלוונטי. זאת שעם 1.6 באה עם מנוע 8שסתומים ואני רוצה למצוא אחת עם 16 (מנוע NFU).

dorsht, זה ברור. העניין הוא שעדיין צריך לראות שלא קונים גרוטאה מתפרקת אלא רכב שעוד נמצא במצב סביר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה רוצה גם אולי שהיא תכין לך קפה ותשטוף את הבית?

אתה קונה רכב ב8000₪, לא ב80,000₪, תאלץ לעשות פשרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המשך לחסוך עוד כמה חודשים. כשתגיע ל-20-30 אש"ח פרסם כאן הודעה נוספת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...