Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים,

אף פעם לא יצא לי להגיש טפסים על מנת לקבל החזרי מס

הבנת שאני יכול להגיש עד 6 שנים אחרונית, אז הוצאתי את כל טפסי 106, 161 מהעבודות שעבדתי בהן, מ2008 ועד טפסים

שצריך כדי הגדיל את הסיכוי לקבל החזר גבוה יותר.

בשנת 2011 פדיתי את כספי הפנסיה שלי מחברת הביטוח ושלמי 35% מס.

נאמר לי שגם פה ניתן לקבל החזר כספי ולכן אמרו לי להוציא טופס 806 מחברת הביטוח שממנה משכתי את הכספים.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת, לפני שאני מגיש את הטפסים הללו, האם כדאי לעשות זאת ישירות אצלך מס ההכנסה הקרוב לבייתי

או להשתמש בחברות המס שיעשו לי הכל? (ולשלם 14%-20% + פתיחת תיק)

בינתיים שוחחתי עם חברות בשם "הון חוזר" ו "מרוויחים" שיעשו בשבילי את העבודה ואמרו שיוציאו יותר כספים מהם מאשר ללכת עצמאית

למס ההכנסה. האם זה נכון? האם לא כדאי ללכת עצמאית ולחסוך את ה 20 אחוז הללו?

האם אני מסתכן בכך שאני ניגש אליהם ישירות? והם גם דרך מס ההכנסה אוכל לקבל החזר מס על פדיון קופת הפנסיה שפדיתי?

תודה רבה לעוזרים.

עוז.

פורסם

זו בעיקר שאלה של נוחות. יש לא מעט יועצי מס וחברות שיעשו בשבילך את ההגשה,

ותקבל את ההחזר ישירות לחשבון הבנק. את ה 106/806 אתה צריך לגשת להביא ולא הם.

לגבי שכיר, בייחוד אם אתה רווק, אין שום "סיכון" בפניה ישירה למס הכנסה. סה"כ

הם בסדר, ואפילו יעזרו לך במילוי הטפסים. היתרון שיועץ מס הוא שטרם הגשת הבקשה

הוא בודק אם בשנה מסויימת היית אמור לשלם יותר ממה ששילמת, ואז לא מגיש את

הבקשה לאותה שנה.

זה קורה לפעמים שיש תשלומים שקיבלת מביטוח לאומי, כמו חופשת לידה, תאונת עבודה וכד',

ואז יכול להיות שבשנה מסויימת שילמת פחות ממה שהיית אמור לשלם.

לגבי הגשה, זה אכן 6 שנים אחורה, כלומר היום אתה יכול להגיש בקשה משנת 2008 ועד 2013(כולל).

פורסם

לא קיבלתי שום תשלום יחודי מהביטוח הלאומי משנת 2008.

האם עדיין זה משתלם להשתמש בשירותם או להתנהל מול מס ההכנסה לבד? חבל על ה20 אחוז האלה זה די הרבה כסף.

האם גם ישירות אקבל החזר מס מפדיון הקרן שפדיתי ב 2011? (כאשר הביא להם טופס 806)? או שרק דרך יועץ מס אוכל לקבל את ההחזר הזה?

פורסם

תתנהל לבד. זה מאוד פשוט ויש מספיק מחשבונים ברשת כדי שתוכל לבדוק אם כדאי לך להתעסק עם זה או לא לפני שאתה ניגש.

בכניסה לכל סניף מס הכנסה יש פקיד קבלה שהתפקיד שלו זה לענות על שאלות, לא צריך לחכות בתור כדי להיכנס אליו. תיכנס ותשאל את מי אפשר לשאול ומתי, יש להם "שעות קבלה" ואפשר להתייעץ איתם לגבי מה מותר ומה אסור. תתפלא, אבל מס הכנסה דווקא די בסדר בקטעים האלו. מע"מ, לעומת זאת, זה כבר עניין אחר לגמרי :twisted:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמו שכתבתי, וגם צביקה כתב, אם יש לך סבלנות לגשת למס הכנסה, הם דיי בסדר, ועוזרים לך להבין מה למלא בטופס

ואיך. לא צריכה להיות בעיה לקבל כל החזר שהוא, בהנחה שהוא מגיע לך. לגבי 20% או לא, זו פונקציה של גודל

ההחזר שמגיע לך. אם מגיע לך 500 שקל החזר, אז בשביל 100 שקל, תן למישהו אחר לרוץ. אם מגיע לך 10000 שקל,

אז אני מניח שכדאי לך לגשת למס הכנסה, לשבת, למלא טפסים וכד', כי אם לא, תאלץ לשלם 2000 שקל ליועץ מס.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שוב מותרד לגבי השאלה האם ניתן לקבל את ההחזר של ה 35 אחוז (או חלק ממנו) מפדיית קרן הפנסיה דרך מס הכנסה? אם אני אתנהל מולם אקבל את ההחזר הזה? או שעדיף לפנות לחברות המס האלה ולהן יש דרך להוציא את הכסף הזה מהם?

אני פשוט רוצה להוציא את המקסימום כספים שניתן להוציא מהם.

אין כאן מישהו שעבר את התהליך הזה?

פורסם

אתה תקבל את אותו ההחזר, דרכם או לבד. כל העניין הוא על ההתנהלות מולם.

כתבנו לך את זה קודם, אם יש לך סבלנות להתעסק בזה, גש למס הכנסה, בניגוד

לתדמית שיש להם, דווקא בנושא הזה הם דיי ידידותיים לאזרח, ויסבירו לך מה אתה

יכול להגיש ומה לא. זה לא מדע טילים, סה"כ החזרי מס ;-)

מקסימום שרפת שעתיים, ראית שלא מתאים לך להתנהל לבד מולם, ואז תפנה ליועץ

מס כלשהו, שיעשה את העבודה עבורך.

פורסם

תודה רבה! זה מה שאעשה. פשוט הפחידו אותי שאת המס הזה על פדיון הכספים מקרן הפנסיה לא ניתן לקבל ממכס הכנסה ורק מהחברות הערמומיות הללו

שלהן יש "שיטה" למשכית הכספים מהם.

• תוכן חדש...