Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היית אומר היום על ייטי "אל תקנה כי סקודה זה יצרן צכי של פחנועים עם מנועי מכונת תפירה" כי היה לך בשנות ה 90 פורמן ואן?

קח את האלפא, בלי לחשוב פעמיים !

אתה איזו היסטוריה ומסורת יש ליצרן הזה?!

רק קח בחשבון שתוך כמה חודשים יצוצו נקודות החלודה הראשונות, שיתפתחו מאוחר יותר לריקבונות, יהיה לך קשה לכוון את הקרבורטורים, וגם שוק אין להן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בכל פעם שמישהו שואל על שברולט בפורום הזה אני מופתע מחדש מהפרסום השלילי המשתקף מהתגובות, שדגמי דייהו עשו למותג הזה בארץ בחסות UMI. ממש הצליחו להשאיר פצע פתוח בחברה הישראלית :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
קח את האלפא, בלי לחשוב פעמיים !

אתה איזו היסטוריה ומסורת יש ליצרן הזה?!

רק קח בחשבון שתוך כמה חודשים יצוצו נקודות החלודה הראשונות, שיתפתחו מאוחר יותר לריקבונות, יהיה לך קשה לכוון את הקרבורטורים, וגם שוק אין להן.

גם כבדיחה זה כבר לא מצחיק .... ובעיקר לרוב זה לא היה נכון גם אז ... כמי שהחזיקו אלפא סוד חדשה בין 75 ל-83 ונוספת בין 83 ל-88, לאחר מכן גיוליטה משומשת מאוד בין 94 ל-97ואלפא 75 משומשת גם היא בין 97 ל-99 , בנוסף מיטו חדשה בין 2010 -2012 ומאז גיוליטה חדשה - לא היה כל כך הרבה חלודה לרוב הדגמים וגם הקרבורטורים וההזרקה היו קלים לתחזוקה במוסכים המקצועים שהתמחו בכך.

פורסם

הקרבורטורים שהיו ממיטב תוצרת וובר/דאלורטו היו מהמשובחים ביותר לאותה תקופה (וגם היום) וחוץ מאשר הרמה המקצועית של המכונאים דאז, באמת שלא הייתה איתם שום בעיה, לא בכיוון ולא ביציאה מכיוון.

בעניין החלודה לעומת זאת, אתה טועה בגדול.

אולי באותן שנים היו לך רכבים יחסית חדשים או אקזמפלרים יוצאי דופן, אני לא יודע, אבל חלודה באלפא של אותן שנים (סוד לדוגמא) הייתה מחלה ממארת שחיסלה את הרכבים.

בחלק מהמקרים, עוד בבונדד!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

בעניין החלודה לעומת זאת, אתה טועה בגדול.

!

התופעה שאתה מדבר עליה קרתה רק בחלק קטן מהרכבים של שנת ייצור 73 ו-74 בגלל הדחיה בתחילת הייצור של הסודים והשארת החלקים בחוץ.

כל שאר המיתוס לא יחודי לאלפא , פשוט רוב הרכבים משנות השבעים לא היו מגלוונים ולכן רובם לא שרדו את החלודה.

אבל זה קרה לרכבים אחרי תיקוני פחחות במוסכים שלא עבדו נכון או אחרי 10 -12 שנה.

בתחילת שנות ה-90 יכולת למצוא המון סודים בני 10-12 שנסעו כמו גדולים.

אז זה נחמד להאשים, אבל לדעתי יש אמיתויות יותר חזקות כדי לשכנע משהו לרכוש רכב כזה או אחר, מאשר הגדות אורבניות :)

כמה אלפות וכמה לנציות וכמה פיאטים החזקת במהלך חייך ? האם המידע שאתה מוסר מבוסס על ניסיון אישי כזה או אחר ?

עריכה אחרונה על ידי SLS
פורסם

באמת שאני לא חושב שעניין החלודה ברכבים ישנים איטלקים היא מיתוס, ברור שבעבר כל הרכבים החלידו, אבל האיטלקיות החלידו יותר, אבל בא נעזוב את הנושא, אנחנו חוטפים את השרשור.

פורסם

bagira ^^ צודק

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90_%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%99%

איכות הייצור במפעל בפומיליאנו ד'ארקו לא הייתה מן המשופרות. ,,,,

ובנוסף מכוניות אלפאסוד רבות סבלו מחלודה קשה עקב שימוש בפלדה זולה שיובאה מברית המועצות.

במסגרת קניית גומלין ברוסיה , איטליה/ קונצרן פיאט קנה מתכות ממכרות ברוסיה לשוק הרכב .

איכות המתכות ( פלדה/ברזל ) הייתה לא תקינה עם אחוזי פחמן גבוהים .

דבר אשר גרם להתחמצנות מהירה של המתכות , וכך נוצרה החלודה הידועה -

רק אחרי כ 3 שנים הבעיה התגלתה , ומאז קונצרן פיאט נפגע תדמיתית מאוד .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אתה רוצה גם להסביר למה, או שפשוט נקבל את דבריך כ"דיברי אלוהים חיים".

פורסם

עדכון**

היום עשיתי נסיעת מבחן במיטו ובסוף לא ארכוש את הרכב כי בעיר האוטו מאוד בעייתי, קופצני, יותר מידי משחק עם ההילוכים הקלאץ' ארוך מידי ומרגישים שצריכים נעלי ספורט בשביל הרכב..

לגבי השברולט ירדתי מהסיפור ונראה שאני אקנה את המאזדה 3 האץ' בק(רמה אחרת, נסיעה כיפית ומפנקת! ) אבל הם לא עושים טריידאין על הרכב הישן אלא שולחים אותך לסוכנות של טופטרייד.

עכשיו רק צריך לחכות להצעה מטופטרייד על האיביזה שלי.

פורסם

מה עם שאר הקטנות, גודשות או לא? יש את הקליאו 1.2 ו 0.9 גודשות, אחת רובוטית ואחת ידנית. יש את הפיאסטה, אני לא יכול להמליץ עליה כי מאוד לא אהבתי אבל מרבית הפורום כאן דווקא בעדה, ואוביקטיביות זה שם המשחק. יש את האיביזה 1.2 גודשת שנמכרת עכשיו במחיר מצחיק פשוט של 80 אלף, ועוד כל מיני אופציות.

ההשוואה שעשית בין המיטו לסוניק קצת מוזרה בעיניי, מכוניות כל כך שונות. המיטו (בגרסה הזו) היא איטלקיה קטנה ועירונית, למטרוסקסואל חובב הג'ל וההשתחלות המהירה בין רמזורים. כזה שלוקח איתו ברכב מקסימום את הדייט של הלילה, והחוויה חשובה יותר מהפרקטיקה. הסוניק היא יותר לחוטב עצים שעיר שרוצה להגיע מהר למקום חפצו ורצוי שכולם גם יפנו את הדרך. לראיה, אני מוביל בה באופן קבוע 2 קרשים (של סקייטבורד, אבל אל תתקטנן) וחכה שתראה איך אני נראה. :loco:

ועכשיו ברצינות: מדובר ברכבים מאוד שונים שעונים על צרכים שונים, בכלל לא באותה קטגוריה. הגעת לפורום עם דילמה בין 2 רכבים, ואז קפצת לאחד אחר לחלוטין, בלי בשום שלב לפרט את הבסיס: מי אתה, מה אתה מחפש, וכמה עמוק הכיס שלך. יכול מאוד להיות שאם תשתף אותנו בפרטים האלה נוכל להציע לך משהו שבכלל לא חשבת עליו, ואז לא תצטרך לגלות ש"רגע, בעצם יכלתי לקנות _____" אחרי הרכישה...

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

אהבתי את התיאור על המיטו, כאילו ראית אותי פעם חחח.. אבל המיטו נוסעת כמו עגלה בעיר בגלל המנוע הקטן והקלאץ' הארוך ובכביש המהיר זה פחות מורגש.

לגבי הסוניק כמו שרשמתי אין ביקוש עליה והרכב יותר מידי "עממי" (סליחה על הביטוי) והמחירון צונח כבר אחרי שנה. כרגע אני עם איביזה 1.6 וכל פעם שאני בא לצ'מפיון מוטורס הם "לא יודעים מה הבעיה עם הגיר הדפוק" (מסרבים להחליף אותו למרות שהוא עבר את הקריאה שהיה לכל האיביזות).

האיביזה ירדה מהפרק כי נמאס לי מהשירות הלוקה בחסר.

לגבי המכוניות הקטנות האחרות אני פשוט לא מתחבר אליהם מהבחינה החיצונית.

ועדיף להשקיע עוד טיפה על נוחות לסטנדרט הישראלית והאמינות שכבר הרבה זמן מלווה את הרכב!

• תוכן חדש...