Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני/סופר מיני עד 60K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממליץ על הפיקנטו, עם המנוע 1.25, אני בעל אחת כזאת, אמנם ידנית אבל גם האוטומטית סוחבת יפה כי לחבר יש אותה והיא מרגישה מעולה

במיוחד לאור העובדה שהאוטומטית שוקלת פחות אבל מצד שני זה אוטומט שגוזל כוח מהמנוע לכן זה בערך מתקזז.

פורסם

קיבלתי הצעה מעניינת לסיאט איביזה שנת 2011 מנוע 1600 שעשתה 61 קמ

בהנחה שבבדיקה הרכב יתגלה כתקין והכל בסדר. איזה מהרכבים עדיף? מבחינת הכל, שילוב של כוח וחיסכון בדלק אמינות סחירות בעוד מס שנים עלויות תחזוקה וכו׳

פורסם (נערך)

בכמה היא מוצעת?

כרכב האיביזה יותר טובה,תא מטען גדול יותר,מרווח יותר,חזק יותר,ומבחינת החיסכון כניראה לא יהיה הבדל גדול,הפיקנטו אוטומטית לא הכי חסכונית בקטגוריה.

מבחינת סחירות אי אפשר לדעת,היום כשאיביזה חדשה עולה 80 אלף,הפיקנטו אוטומטית חדשה הפכה למיותרת,ככה שאי אפשר לדעת מה יהיה בעוד מספר שנים.

ואז מה שקרה שמי שרוצה למכור עכשיו איביזה חדשה,צריך להוריד במחיר מה שמקרב למחירה של פיקנטו,מה היית לוקח מיני או סופר מיני באותו המחיר?

הביטוח כניראה יהיה יותר יקר אבל זה משהו שאתה יכול לבדוק לפי הפרטים שלך.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש שני רכבים שיעניינו אותך לדעתי בתקציב הזה:

1. סיאט לאון 1.2tsi שנתון 2010 אולי 2011( יש רק ידני). רכב זריז, חזק מהנה מאוד לנהיגה מניסיוני( למרות שיש לי תוספת תוכנה אבל גם לפני הוא היה מהנה מאוד)

מבחינת צריכת דלק בנסיעות רגועות אתה יכול להגיע לצריכה של 1:14 בכיף. רכב מאוד מאובזר ומפנק: חישוקי מגנזיום, מזגן מפוצל, USB,AUX

2. פיאט בראבו 1.4 טורבו. בתקציב הזה תוכל למצוא גם שנתון 2011 עם הגיר הרובוטי. למרות שהרכב טיפה יותר זריז מהלאון הנוכחית מניסיון שלי

הלאון מתנהגת קצת יותר טוב. לא יודע במדו יק אבל צריכת הדלק טיפה פחות טובה משל הלאון המדוברת אבל עדיין טובה יחסית.

סה"כ שני הרכבים מאותה קטגוריה, שניהם מאוד מהנים לנהיגה. אם אתה מעדיף גיר אוטומאטי אולי עדיף שתלך בכיוון של הבראבו, אם לא כזה משנה

הייתי ממליץ שתבדוק ותנהג בשתיהן.

פורסם

אתה מתכוון לנהוג כ-1000 ק"מ בחודש, כך שצריכת הדלק היא פרמטר משני מאד בבחירת הרכב.

לגבי סחירות - בבקשה לפנות לפורום נביאים.

עיצוב זה עניין של טעם אישי.

כך שמכל התכונות שציינת נותרה רק האמינות, חפש בפורום ותמצא לא מעט דיונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה מתכוון לנהוג כ-1000 ק"מ בחודש, כך שצריכת הדלק היא פרמטר משני מאד בבחירת הרכב.

אם אתה לא רוצה לעזור אתה לא חייב. אין שום חוק שמחייב אותך להגיב אם אין לך באמת מה לרשום.

סה"כ ביקשתי עזרה, יש אנשים טובים שעזרו לי, ויש אותך. שבוחר להגיב בציניות מיותרת כאילו שביקשתי עזרה במציאת חללית.

פורסם
אם אתה לא רוצה לעזור אתה לא חייב. אין שום חוק שמחייב אותך להגיב אם אין לך באמת מה לרשום.

סה"כ ביקשתי עזרה, יש אנשים טובים שעזרו לי, ויש אותך. שבוחר להגיב בציניות מיותרת כאילו שביקשתי עזרה במציאת חללית.

לא צריך כל כך מהר להפגע ולהגרר למקומות אישיים, זה הרבה פעמים פשוט מסנוור ומטעה...

sperial כתב לך מספר דברים:

ברכב שנוסע 1000 ק"מ בחודש, ההבדל בין 1:10 ל-1:13 הוא 30%, משמע כ-175 ש"ח בחודש.

אם תמצא 2 מכוניות מתאימות במחיר זהה, החסכונית בדלק עדיפה, אך כנראה שלא כך יהיו הדברים.

רכב חסכוני יותר הופך להיות כלכלי ככל שהנסועה גבוהה יותר.

כמובן שאין כאן השוואה בין פנדה ל-CLK500 :lol:

על פי הכתוב במקורות שונים המיקרה היא רכב המתאים לדרישות שלי (אני בשלבי החלפת הרכב) אך בשום פנים ואופן לא עלתה כאופציה - אני פשוט לא אוהב את המראה שלה...

כל אחד וטעמו.

ישנם כל כך הרבה עצים שנפתחים ועולה בהם שאלת האמינות של רכב כזה או אחר.

אני מאמין שחלק מתהליך ההתגבשות לפני קניית רכב דורש חיפוש וקריאה של עצים/שרשורים כאלו.

לעיתים, מה שיכול להוות show stopper לאחד יהיה non-issue לאחר.

אולי זה מה שהקפיץ אותך, אך תסכים איתי שמאז חורבן בית המקדש ניטלה הנבואה מחכמים ונמסרה לשוטים.

בהצלחה,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

וזו הסיבה שבגללה כתבתי את המשפט.

מי חזה לפני כמה שנים את התמוטטות מחירי המשפחתומטיות 1600? את הצפת השוק ברכבי ליסינג? את ה"0 ק"מ מיד ראשונה?"

אין כל דרך להעריך כיצד יתנהג שוק המכוניות בעוד 3 שנים, ואיזה מוניטין יצבור הדגם המדובר או כל דגם אחר. טויוטה נחשבה להשקעה בטוחה - עד סדרת התקלות בדגמי 2003 ובהמשך הגיר הרובוטי בדגמי 2008 שלא נקלט על ידי נהגי ישראל. פולקסואגן נחשבה ליצרן בעל מוניטין מצויין, אבל בשנים האחרונות משהו נסדק במוניטין. מצד שני קיה נחשבה ליצרן שולי - ופרצה לתודעה כיצרן מוביל בשוק הישראלי. לכן כל נסיון להעריך כיום את מצב דגם מסוים בשוק בעוד 3 שנים נדון לכשלון.

וכל זה לפני שנדבר על הרכב הספציפי שלך - האם יעבור 3 שנים ללא שריטה או שמא יהיה מעורב בתאונה משמעותית? האם התוכניות שלך למכור את הרכב בעוד 3 שנים ישתבשו ותחזיק בו 8 שנים? האם מצבך המשפחתי ישתנה ותזקק לרכב בעל תכונות אחרות בזמן שאינך צופה כעת?

בקיצור - נסיון להתחשב כיום בסחירות עתידית של הרכב בעייתי מאד. קשה אפילו לחזות מתי תרצה למכרו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אין פה עניין של להיפגע. בוא נכנס לפרופורציות זה סהכ פורום אינטרנטי. פשוט מעצבן אותי לראות שבן אדם שאין לו באמת מה לרשום מגיב סתם רק כדי להראות שהוא מבין ושהשאלה שאני שאלתי לא טובה.

מה הבעיה עם שאלת הסחירות? לא ביקשתי ממך להגיד לי כמה יעלה בדיוק רכב עם נתונים מדויקים בשנת 2017. יש רכבים שיותר שומרים על הערך שלהם בשנים האחרונות כמו פיקנטו לדוגמא ויש רכבים שבשנים האחרונות פחות שומרים על הערך שלהם. אז לא ביקשתי ממך לנבא לי איזה קטגוריה תקרוס בעוד מספר שנים. סהכ לדעת איזה רכבים שמרו על הערך שלהם בצורה הטובה ביותר בזמן האחרון ומפה את המסקנות שלי לעתיד כבר אעשה לבד.

עריכה אחרונה על ידי נתנאל 123
פורסם
אין פה עניין של להיפגע. בוא נכנס לפרופורציות זה סהכ פורום אינטרנטי. פשוט מעצבן אותי לראות שבן אדם שאין לו באמת מה לרשום מגיב סתם רק כדי להראות שהוא מבין ושהשאלה שאני שאלתי לא טובה.

מה הבעיה עם שאלת הסחירות? לא ביקשתי ממך להגיד לי כמה יעלה בדיוק רכב עם נתונים מדויקים בשנת 2017. יש רכבים שיותר שומרים על הערך שלהם בשנים האחרונות כמו פיקנטו לדוגמא ויש רכבים שבשנים האחרונות פחות שומרים על הערך שלהם. אז לא ביקשתי ממך לנבא לי איזה קטגוריה תקרוס בעוד מספר שנים. סהכ לדעת איזה רכבים שמרו על הערך שלהם בצורה הטובה ביותר בזמן האחרון ומפה את המסקנות שלי לעתיד כבר אעשה לבד.

נתת דוגמא מצויינת לרכב שבדיוק השבוע, עתיד הסחירות העתידית שלו נראה קצת פחות טוב...

הפיקנטו 1.25 האוטומטית נחשבה עד לאחרונה כקניה מוצלחת ובעלת ערך סביר-טוב בשוק המשומשות.

ונניח שקנית כזאת לפני חודש.

מה קרה מאז?

האיביזה האוטומטית נמכרת מהשבוע האחרון במחיר קרוב/דומה לזה של הפיקנטו כשמדובר ברכב מקטגוריה גבוהה יותר.

אז כשתמכור עוד 3 שנים את הרכב שלך, יהיו כמה איביזה אוטומטיות באותו המחיר ולכן אתה תהייה חייב לרדת במחיר בצורה משמעותית.

כל זה מבלי לבחון/לנבא את שיעבור על רכבך ב-3 השנים האלו (שריטות/מכות/תאונות...).

סחירות נובעת מגורמים התלויים בבעל הרכב - רמת תחזוקה שוטפת ואיכותית, נסועה שנתית, תאונות וכו'. רכיב זה קיים אך בעל חשיבות משנית.

הגורמים שאינם תלויים בבעל הרכב והם בעלי עיקר השפעה על הסחירות העתידית הם שוק הרכב - התנהגות היבואנים, אמינות כלי הרכב כפי שהיא נמדדת לאורך שנים ואפילו הממשלה שיכולה לשנות את תמהיל המס במחיר הרכב.

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

לגבי הפיקנטו אל מול ה-i10, מבחינת מנועים, כמדומני לפחות, הם פחות או יותר זהים בביצועים. ההבדלים שיש, הם בעיצוב (כל אחד לפי טעמו), בבטיחות (פיקנטו עם 5 כוכבי ריסוק), ובאחריות (פיקנטו מקבלת 7 שנים). לגבי מכירה של הפיקנטו בעתיד, לפי הנתונים עד עכשיו - היא נמכרה הכי קרוב למחיר מחירון...

• תוכן חדש...