Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה, עוד סיבוב בעזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה שהם לא ימשיכו לגור שם? ערבים לא גרים ביפו? בחיפה? בעכו?... אז אם להם מותר לחיות ללא פחד ( נהפוכו) בארצנו למה שליהודים יהיה אסור לחיות במדינתם? אתה רוצה להיות הוגן ודמקורט אז תהיה לשני הכיוונים. לגבי שייכות היסטורית, שמע אני לא מאמין באלוהים ובטח שלא בקברי צדיקים. יחד עם זאת אין להתכחש לעובדה שזו ארץ ששייכת לעם היהודי שפשוט גורש מארצו על ידי הרומאים. ועכשיו ברצינות יבגני וממש לא בהתלהמות אם אלו הם דעותיך ואין שייכות לעם היהודי למה שלא תעזוב ת'מדינה? למה שלא תגיד להורים ולסבים שלך שעברו את כל החרא של יהודי אירופה לארוז חפצים ולחזור למדינת המוצא? אתה מבין שאתה בוגד בכל משאלות הלב של אבותיך שהשתוקקו להגיע לציון.. והינה צאצא שלהם חי לו חיים נוחים מסתובב על רכב נחשק ללא שום צרות מיוחדות ומצהיר שחבל הארץ הזה בכלל שייך לעם שהומצא לפני 100 שנים.. תחשוב על דברי כאילו נאמרו בעצבות ולא בכעס או התלהמות כי כך אני באמת מרגיש.

אנחנו גורשנו על ידי הרומאים ולפני זה אנחנו גירשנו את אלה שישבו פה לפנינו. המדינה הזו שייכת לישראלים שחיים בה והם כוללים גם את הבדואים, הדרוזים והערבים הישראלים. היא לא שייכת לאלה שעזבו/גורשו עד 48 כי הם לא פה כבר הרבה שנים וכבר לא שייכים (בדיוק כמו שהיא לא ארצו של היהודי שעזב לפני 48 ובנה חיים אחרים בחו"ל).

לגבי מותר להם לחיות ללא פחד נסה קצת להיות נאמן לעובדות. הם לא יכולים לגור על אדמות קק"ל, הרבה מקומות ותפקידים סגורים בפניהם ויש לא מעט מקומות שהם מפחדים להסתובב בהם (גם לפני שקמו הטרוריסטים של תג מחיר).

לגבי עם ש"הומצא" כדבריך. הוא נכנס להגדרה של עם כשקמה התנועה הציונית. עד אז הם היו רק אנשים שחיו בשטח מסויים עם שפה ומנהגים משותפים וכשקמה התנועה הציונית הם הרגישו שהטריטוריה שלהם מאויימת והתאחדו (בדומה לשבטי אירופה שהתאחדו למדינות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 1.6 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי המעבר בין עזה לגדה, חשבתי גם על זה. שיבנו מנהרה הם הרי מצויינים בזה. לגבי הגדרות הצבא, אין חיל אוויר/ חיל ים/שריון/ארטילריה. רק כמה עשרות כלים כנגמשים והאמרים ורובי סער. הר הבית לא שלנו?? אין זיקה יהודית להר הבית? אל תהיה ילד. בנושא המים אל תתחיל בלקחנו וגנבנו אם לא אנחנו הם עדיין היו מסתובבים עם גמל ומחפשים בארות. ישראל מובילה עולמית בנוגע להטפלת מי ים אז אין מניעה שנעזור להם לבנות כמה מפעלי הטפלה. לפי שיטתך ברגע שאנחנו מתנתקים מהם הם גם יכולים לבנות כור גרעיני כי ריבונות, אז זהו שלא. הם צריכים להוכיח כמו הגרמנים שהם השתנו ופניהם לשלום על מנת להתקבל כאחד העמים, וזה לוקח זמן ידידי.. דבר אחרון לגבי ערביי הארץ, הם ממש לא מפחדים להסתובב בשום מקום להיפך אני מציע לך לנסות להיכנס ללוד או לשכונות ערביות בערים שציינתי.

פורסם

לגבי שייכות היסטורית, שמע אני לא מאמין באלוהים ובטח שלא בקברי צדיקים. יחד עם זאת אין להתכחש לעובדה שזו ארץ ששייכת לעם היהודי שפשוט גורש מארצו על ידי הרומאים.

ואללה. אתה לא מאמין, ועם זאת אין להתכחש לעובדה. אז מי קבע את העובדה? מי קבע את השייכות? מי קבע שיש לך או לי קשר כלשהו ליהודים שחלק, לא כולם, גורשו לפני 2000 שנה? מי קבע שזה לגיטימי על סמך זה לטעון לבעלות על שטח 2000 שנה אחר כך? על מה מבוססת כל הגישה שלך אם לא על אמונה ואמונה בלבד?

ועכשיו ברצינות יבגני וממש לא בהתלהמות אם אלו הם דעותיך ואין שייכות לעם היהודי למה שלא תעזוב ת'מדינה? למה שלא תגיד להורים ולסבים שלך שעברו את כל החרא של יהודי אירופה לארוז חפצים ולחזור למדינת המוצא? אתה מבין שאתה בוגד בכל משאלות הלב של אבותיך שהשתוקקו להגיע לציון.. והינה צאצא שלהם חי לו חיים נוחים מסתובב על רכב נחשק ללא שום צרות מיוחדות ומצהיר שחבל הארץ הזה בכלל שייך לעם שהומצא לפני 100 שנים.. תחשוב על דברי כאילו נאמרו בעצבות ולא בכעס או התלהמות כי כך אני באמת מרגיש.

אני גם ממש עצוב לראות ש"בוגד" הפכה למילה השניה הכי נפוצה בשיח הישראלי, מיד אחרי "אחי". בעולם הזה, כולם חייבים להיות או אחים או בוגדים. חבל

כן, אני לא חושב שהבסיס המוסרי של הציונות הוא, איך נאמר בעדינות, מושלם. וכן, מגוחך בעייני לדבר על "שייכות" כשזה מגיע מעם שרבים וטובים בו הם בני מהגרים. בטח כשאתה מגבה את הטענה שלך במשפטים כמו "עם שהומצא לפני 100 שנה". הציונות, הרי, גם לא בדיוק התפתחה ב1348, וגם לא ממש משכה את רוב העם היהודי עד למלחמת העולם השנייה והשואה.

עם זאת, אני ממש לא חושב שזה אומר שיש עכשיו לבטל את ישראל ושלוח את כולנו בחזרה לארצות המוצא שלנו. קיומה של ישראל הוא הכרחי, ובזה אין לי ספק. ועדיין, יש עוד דרכים באמצע של התנהלות. הדרך שאני מאמין בה היא ויתור הדרגתי על הציניות של "האמונה בצדקת הדרך" והבנה הדרגתית שלא כל מה שאנחנו, היהודים, עשינו כאן ועושים הוא כשר וטוב רק כי אנחנו עושים את זה.

אני באמת יכול לכתוב את זה גם בפעם העשרים, כי זו דוגמא מעולה, אבל אי אפשר לקחת ילדים בגיל בית ספר וללמד אותם כמה גזענות זה רע מחד, ועל "עבודה עברית" מאידך. אי אפשר. אי אפשר כל הזמן לשקר לעצמנו שכל דבר שנעשה כאן הוא קשר וטוב, ולהצדיק את זה בטעונים מעגליים שמתנגשים אחד בשני ושהבסיס תחתם נשמט די מהר (כמו אצלך - לא מאמין, אבל "הארץ שייכת לנו"). והטעונים הם כולם מעגליים, כי הם מתבססים על כמה אקסיומות מחשבתיות, שאף אחד לא טורח לבדוק או לאמת. זו, אגב, בדיוק ההגדרה הבסיסית לאמונה.

אני אגב נוהג ברכב נחשק כי אני עובד בעבודה שמאפשרת לי את זה. סביר להניח שהייתי יכול לקנות את אותו הרכב גם בכל מדינה אחרת בעולם המערבי, ואולי אפילו אחד יותר טוב - שם לא הייתי צריך לשלם מס ככ גבוהה. כך שהטעונים האמוציונאליים האלו לא נותנים הרבה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מה זאת אומרת אל תהיה ילד? יש חוק בינלאומי והוא ברור מאוד. כל מה שמתחת לשטח שלהם הוא שלהם ולא שלנו בדיוק כמו שכל מה שבשטח שלנו הוא שלנו ולא של אף אחד אחר.

על יכולותינו בתחום המים אני יכול ללמד אותך (לא מתוך התנשאות אלא כי זה תחום העיסוק שלי) אבל זה לא קשור. התפלה תהיה כי בעזה אין מקור מים אחר אבל בגדה אין בעייה להשתמש במי התהום ובמי הנגר העילי. אני מציע לך גם לא לזלזל בשכנינו. שים לב מה הם מייצרים עם אמצעים פרימיטיביים גם יחסית למה שהיה לנו כאן בשנות החמישים. לידע כללי, אחוז המשכילים אצלם גבוה מאוד.

לגבי הר הבית מה הקשר לזיקה? יש להם גם זיקה למקומות בהם חלקם נולד אבל הם לא יזכו לבקר בהם כי הם לא שלהם היום. תבדוק טוב גם את מקורותיך. הר הבית הוא לא מקום קדוש לפי התורה. בכלל היהדות לא מקדש את הקרקע (פרט למעמד הסנה וגם זה רק בזמן שהסנה בער).

יפה שאתה מסכים שהם יבנו מנהרה. מי מממן, איפה היא עוברת, מה המשמעויות של זה מבחינה משפטית בינלאומית?

לגבי ערביי ישראל, רק לפני חודש הייתי במשרדי עיריית אום אל פחם ואין לי שום בעייה להיכנס לכל יישוב ישראלי בלי שום פחד.

פורסם

אני מנסה לדבר איתך בהגיון וגדעון לוי יוצא מקולך.. תרגע ושתה מים קרים. א- ההערה לגבי הרכב הייתה כדי לציין לאיזו רווחה כלכלית הגעת במדינת היהודים לעומת מה שהיה בברה'מ ואל תספר לי סיפורים כי אני יודע טוב טוב מה חוו וחווים שם יהודים שאינם מולטי מיליונרים. ב- כן אני לא מאמין וכמה שזה יחרפן אותך אבל התנ'ך הוא ספר היסטוריה לכל דבר ועניין.. אמנם יש בו המון אגדות ומעשיות אבל זה נועד כדי להחזיק את המאמינים בתלם, רוב המקומות שהוזכרו בתנך נמצאו על ידי ארכיאולוגים וכך גם הרבה פריטים מהתקופה המעידים באופן ברור וחלק על שייכות יהודית באיזור.. אל תטיף על שנאה כאשר אתה עיוור לשנאתך שלך של כל מה שנוגד את דעותיך ''המוסריות''. מה שעשינו לא טוב ולא מוסרי?? באמת? ניראה אותך אומר זאת לארה'ב שטווחה באלפי ילידים כדי לבנות את המדינה שלה על גבי של עבדים שחורים וסינים. או תגיד את זה לכל מדינה אירופית שלא רק רצחו אחד את השני על מנת להקים מדינת לאום אלה גם הפליגו אוקיינוסים שלמים על מנת לשעבד ולנצל עד תום משאבים של מדינות באפריקה אסיה ואמריקה. היום כאשר כולם התבססו שם טוב טוב על גבם של כל אותם מנוצלים הם מטיפים לנו מוסר.. הזכרון שלך ושלהם קצר מאוד וגם לא אובייקטיבי. אל תשכח שהאום החליט להקים שתי מדינות לשתי עמים אנחנו הסכמנו הם אלו שלא רצו בכך והם אלו שפתחו במלחמה נגדנו והם אלו שהפסידו בה. אז תוריד בבקשה את מסכת הצביעות ותגיד את האמת.. ההורים שלך עזבו מולדת כי לא הסכימו עם מה שמתרחש בה, תהיה אמיץ ותעשה כמותם. ושוב אני לא מגרש אותך או קורא לך בוגד אני פשוט קורא לך להיות נאמן לרגשותיך ולדעותיך.

פורסם

גם אותו ספר היסטוריה שגם אם נצא מנקודת הנחה שהוא אמיתי לחלוטין אומר שאברהם מספר ששמע קול של אלוהים שהבטיח לו את הארץ הזו. אותו קול גם אמר למוחמד אותו הדבר ואם נתייחס לתנ"ך שבו אלוהים משנה כמה פעמים את דעתו אז כנראה שהוא שינה את דעתו וגם הנוצרים שטוענים שאלוהים מאס ביהודים ושבר את הברית איתם (ואם והים קיים ונצא מנקודת הנחה שכל מה שמייחסים לו נכון ונסתכל על הגידול בנצרות מול הקיטון ביהדות כנראה שהם צודקים).

הניסיון להאחז במה שהיה לפני 400 שנה ואפילו לפני 60 שנה לא רלוונטי כי העולם השתנה וגם האנשים השתנו. להזכירך, בגין עתר לבג"ץ נגד הפסקת האש ב מול המצרים אבל לא הרבה שנים אחר כך החזיר את כל סיני. גם צחי הנגבי שהתבצר אז בימית תמך בנסיגה מרצועת עזה ודבר כמו נסיגה מיהודה ושומרון והקמת מדינה פלסטינאית שנחשב טאבו שמאלני קיצוני הפך לנרטיב של הימין המרכזי.

פורסם

בוגדים? בריטים? רומאים? מסובך.

כניסה קרקעית? ישנם משתנים רבים: תפקוד צהל, תפקוד חמאס, האוכלוסיה, העולם, מה יבוא אחריי? עדיין, יש אנשים עם פתרונות פשוטים לבעיות סבוכות.

אולי קודם לפתור בעיות פשוטות יותר? מי שמוצא פתרון כאן אולי יצליח גם בעניין החמאס.

הנה הבעיה:

ראובן ושמעון הקטנים משחקים בחדר. ההורים יעקב ולאה גם הם משחקים להם בחדר[חדר אחר] פתאום ישמאל רוצה לשחק ויורה. נשמעת אזעקה ורצים לחדר [המוגן]. יעקב תקוע במצב פעולה מספר אחד. מה עושים? איך מסבירים לראובן ושמעון הקטנים?

כל הפותר נכונה יזכה לתשומת ליבי בהצעתו לפתרון "המצב הבטחוני הכללי".

פורסם

אני לא בא להתווכח פה איזו דת טובה יותר. ורק בשביל לסבר את האוזן הסלקטיבית שלך אז האיסלאם והנצרות דוגלות בגיוס מאמינים ודי פשוט להצטרף אליהם וחוץ מזה כאשר חרב מןנחת על צווארך קל לשנות את האמונה לדת של מחזיק החרב, להזכירך שני הדתות הללו יצאו למסאות צלבנות וגיאהד לעומתם היהדות מחמירה מאוד ולכן הטיעון המגוחך שלך פשוט מתמוסס. אציין שגם כתבתי שבתנך יש המון מעשיות ואגדות וזה עדיין לא שולל את העובדות שקיימות בספר, להזכירך רוב דיני המשפט מבוססים על הכתובים, ככה שיש שם קצת הגיון הייתי אומר.

ולגבי הר הבית, העובדה היא שיש יהודים שבישבילם זה קדוש וכמו שאנו לא מונעים מנוצרים להסתובב בנצרת ובטבריה או ממוסלמים ללכת למסגדים ברחבי המדינה כך גם אסור שימנעו מאותם מאמינים את היכולת להגיע למקום שקדוש עבורם. שוב אתם נורא סלקטיביים בדעותיכם.

מי יממן את המנהרה? מה דעתך על קטאר? אבו דאבי? ארה'ב? לא חסר להם תרומות.. הם פשוט מנצלים את זה לבניית תשתיות טרור במקום להשקיע באזרחים קשיי יום

פורסם

אנחנו לא מונעים ממוסלמים להגיע למקומות הקדושים להם?

כל אחד יכול לעלות להר הבית (ואני לא מדבר על אזרחי מדינות אחרות או אפילו תושבי עזה. אני מדבר על בעלי ת.ז. כחולות)?

מתי בפעם האחרונה נוצרי מעירק ביקר בנצרת?

אם זה שלהם אז זה שלהם. תהיה ילד טוב ותעלה לשם עם פספורט ואם לא תהיה ילד טוב לא תעלה לשם (בדיוק כמו שאם הם יהיו ילדים טובים הם יבקרו את החברים ביפו ואם לא אז לא).

כל נושא הלמה היהדות נעלמת לא רלוונטי ברגע שאתה מקבל את הישות האלוהית כקובעת. אם היא המנהלת אז היא בוראת את האיסלאם, את הנצרות, את דרכי הפעולה שלהן ובטח את השפעתן על היהדות. גם אין לך מה להלין על אף צורר כי הצורר הזה הוא שליח האלוהים.

פורסם

ברור ומקובל. גם הם יודעים ומסכימים על זה

הויכוח הוא גובה הפיצוי על מה שנלקח מהם.

תספר את זה להנהגה שלהם, בנסיון האחרון של אבו-מאזן לדבר בנושא ("אני יודע שלא אחזור לבית של הוריי בצפת") פירקו את אבי-אביו עד שהוא היה חייב לדפוק סיבוב של 170 מעלות (כמעט לחזור בו לגמרי - "זה לא מייצג את כל הפלשתינים זה מייצג רק אותי, רק הפלשתינים עצמם יחליטו לגבי הפלשתינים", מנהיג או לא מנהיג? קדחת).

נכון להיום 16.07.2014 מעולם, בשום הסכם עם הפלשתינים לא הוסכם על "בעיית הפליטים" (להזכירך גם להצעת אולמרט להכניס 50 אלף צאצאי פליטים אבו מאזן לא השיב עד היום), אז להגיד שגם הם מסכימים על זה? הטעיה במלוא מובן המילה.

ואם כבר הם מקבלים פיצוי אז זה בתנאי שמדינות ערב מפצות את יהודי מדינות ערב שנושלו מכל רכושם, נלקחו מהם הדרכונים, והיו צריכים לצאת בסיוע אנשי מוסד על סירות באמצע הלילה עם הבגדים שעל גופם.

תצטרך להגדיר את הגבול בין צבא לכוח שיטור. צריך להיזהר שלא יחזור תסריט עזה אבל עם גוף יותר קיצוני.

העבודה כבר בוצעה, יש כבר הגדרות בהסכמי אוסלו, הם אפילו קיבלו רובי M16 מישראל.

אין בעייה. השאלה איך אנחנו נסתדר בלעדיהם.

סלח לי אבל משנת 2000 אנחנו לא הסתדרנו יופי בלעדיהם? בשביל מה בדיוק צריך אותם? לבנייה? כבר עדיף להביא פועלים סיניים או רומנים, לפחות להם אין נטייה לרצוח את המעסיקים שלהם, או פשוט לא להופיע כשמתחילים "אינתיפאדה", אני יודע ממקור ראשון אגב שקבלנים שהסתמכו באופן כבד על הפועלים הפלשתינים (החוקיים, לא השב"חים) באינתיפאדה השנייה הפסידו הרבה יותר כסף ממה שהם חסכו בזה שלא העסיקו סינים או רומנים או אפילו ישראלים.

מקובל. מנגד תן להם מוצא לים מיהודה ושומרון או מעבר יבשתי בין עזה לרצועה ללא מעורבות שלך מסיבות שאם אתה לא מבין אותן אז באמת יש בעייה להגיע להבנות.

תשמע, אם קצת מסתכלים נניח על מפת ישראל, לתת מוצא לים מיהודה ושומרון זה איך נגיד בעדינות? קצת כמו לבקש שהירח יהיה עשוי מגבינה. ככה שהאפשרות הזאת נפסלת על הסף.

לגבי מעבר מיו"ש לרצועת עזה הועלו כבר כמה אופציות, ביניהן המנהרה עם מג"ב (או כוח בינ"ל שכולל מג"ב) בשני הקצוות ומפטרל במנהרה, או גשר עילי מקביל עם אותו כוח בינ"ל.

זאת דווקא אחת מהנקודות שעליהן למיטב הבנתי כבר הוסכם בכמה סבבי מו"מ.

מה פתאום? זה לא שלך הרי.

אז של מי זה? להזכירך מזרח ירושלים כולל הכותל סופחה, לתושבים שם יש ת.ז. כחולות והם רוצים שישאר ככה.

במבחן התוצאה אגב, מי זה שנניח קובע שהכניסה להר הבית תהיה מוגבלת לילדים, נשים וגברים מעל גיל 50?

מקובל ורצוי.

זה חלום של כולם (גם של השמאל רק שאנחנו לא אומרים את זה בקול רם) אבל הבעייה היא שהם אזרחי המדינה וזכות הבחירה אם לעבור לרשות או לעבור מרום מגורים. חוץ מזה זה לא פותר את בעיית ערביי הגליל.

לספר לך (וזה לא סוד) שגם בירושלים הם אזרחי המדינה? והם לא רוצים (ברובם המכריע) לא לעבור מקום מגורים ולא לעבור לרשות.

אתה לא מבין דבר אחד בסיסי. אחרי שהם ישות עצמאית באיזה זכות אתה תגיד להם מה לבנות ואיפה?

זה חלק מההסכם, בדיוק כמו סעיפים אחרים, נמל ימי אגב כבר יש להם בעזה, רק שמאז 2006 הוא לא בדיוק בשימוש שוטף.

ונניח ויבנו נמל אווירי, ונניח וחיל האוויר יירט מטוס שמוביל רקטות על סמך מודיעין (קארין A, קלוס C, לפי פרסומים זרים שיירת משאיות בסודן), הנמל האווירי החדש והנוצץ הזה לא הופך למטרה לגיטימית? בטח שכן.

אז שיבנו עד שנה הבאה, הם גם ככה מקבלים מאיתנו בטון, מה הבעיה לבנות נמל תעופה? אבל הם רוצים ריבונות לצורך בריונות, הם רוצים לעשות מה שהם רוצים, לפגוע בישראלים כמה שהם רוצים בלי השלכות, וזה לא יקרה לא משנה איזה ראש ממשלה ואיזה שר בטחון ואיזה רמטכ"ל יישב במשרד.

זה אגב היה זהה לחלוטין אם היית מדבר על כל מדינה אחרת בעולם.

לגבי מותר להם לחיות ללא פחד נסה קצת להיות נאמן לעובדות. הם לא יכולים לגור על אדמות קק"ל, הרבה מקומות ותפקידים סגורים בפניהם ויש לא מעט מקומות שהם מפחדים להסתובב בהם (גם לפני שקמו הטרוריסטים של תג מחיר).

א. לא יכולים לגור על אדמות קק"ל זה לא לחיות בפחד, יש הגבלה מסוימת על אדמות, גם אתה אגב לא יכול לגור איפה שתרצה, לך יש הגבלות הרבה יותר חמורות מאשר קק"ל, ועוד לא ציינתי שגם ככה אין דבר כזה רכישת אדמות אלא חכירה לתקופה של 50 או 99 שנים.

ב. היחידים שיש להם אדמה פרטית שלא בחכירה במדינת ישראל הם ערבים מוסלמים או ערבים נוצרים.

ג. יש אפליה מתקנת בכל גוף רשמי וממשלתי, למעשה בגופים האלה יש יותר עובדים ערביים מאשר חלקם באוכלוסיה.

ד. איפה בדיוק הם מפחדים להסתובב? בירושלים הם לא מפחדים, בבית שמש הם לא מפחדים, בתל אביב הם לא מפחדים, בעפולה הם לא מפחדים, בלוד הם לא מפחדים, גם בצריפין הם לא מפחדים, אז איפה כן?

לגבי עם ש"הומצא" כדבריך. הוא נכנס להגדרה של עם כשקמה התנועה הציונית. עד אז הם היו רק אנשים שחיו בשטח מסויים עם שפה ומנהגים משותפים וכשקמה התנועה הציונית הם הרגישו שהטריטוריה שלהם מאויימת והתאחדו (בדומה לשבטי אירופה שהתאחדו למדינות).

א. אני שמח מכל הלב שכתבת שהפלשתינים הפכו לעם רק בגלל הציונים, כי בד"כ (ראה תגובות יבגני בדפים הקודמים למשל) יש אנשים שפשוט מתעלמים מהאמת, מספרים לעצמם ולכל מי שמוכן לשמוע שהפלשתינים בעצם היו עם מאות שנים לפני הציונות.

ב. תיקון בציר הזמן שלך, הציונות (עם השם הזה) התחילה במאה ה-19, העלייה הראשונה התחילה בשנת 1881, רק 3 שנים לאחר תום מלחמת העולם הראשונה (1920) התחילה להתפתח התנועה הלאומית הפלשתינית, זה 39 שנים מאוחר יותר, לא בדיוק כשקמה התנועה הציונית.

ואללה. אתה לא מאמין, ועם זאת אין להתכחש לעובדה. אז מי קבע את העובדה? מי קבע את השייכות? מי קבע שיש לך או לי קשר כלשהו ליהודים שחלק, לא כולם, גורשו לפני 2000 שנה? מי קבע שזה לגיטימי על סמך זה לטעון לבעלות על שטח 2000 שנה אחר כך? על מה מבוססת כל הגישה שלך אם לא על אמונה ואמונה בלבד?

יצא לך לבקר במוזיאון ירושלים לאחרונה? במנהרות הכותל? באיזשהו מקום שמציג את ההיסטוריה היהודית בא"י?

כנראה שלא כי אם היית מבקר גם אתה לא היית מתכחש לעובדה, יש מנורות, יש כלים עם מגן דוד ועם מנורת 7 קנים, מטבעות עם כיתוב עברי קדום, לא חסר ממצאים ארכיאולוגיים, צריך רק לפתוח את העיניים ולהסתכל.

לגבי הקשר ליהודים, כבר היינו בדיון הזה פעם לא? יש קשר גנטי בין כל היהודים שנבדקו במסגרת מחקר גנטי אקדמי (הגנום היהודי אם זה מעניין אותך, יש הרבה חומר באינטרנט), קשר כזה שמצביע על אב קדמון משותף (סוג של המפץ הגדול של היהודים).

לגבי הלגיטימיות לבעלות על שטח - בעיניי זה לגיטימי, בעיניך לא, אין בעיה. אבל יש מצב נוכחי, מה אתה מצפה לעשות הלאה?

אני גם ממש עצוב לראות ש"בוגד" הפכה למילה השניה הכי נפוצה בשיח הישראלי, מיד אחרי "אחי". בעולם הזה, כולם חייבים להיות או אחים או בוגדים. חבל

ההסבר של כבוד השופט המחוזי דוד רוזן לגבי אולמרט תופס גם כאן - לא כל בגידה היא בגידה במדינה, אולמרט בגד בתפקידו ולא במדינה.

E-A כתב שאתה בוגד במשאלות הלב של אבותיך, ייתכן שזה נכון, ייתכן שלא, מה בין זה ובין בגידה במדינה?

כן, אני לא חושב שהבסיס המוסרי של הציונות הוא, איך נאמר בעדינות, מושלם. וכן, מגוחך בעייני לדבר על "שייכות" כשזה מגיע מעם שרבים וטובים בו הם בני מהגרים. בטח כשאתה מגבה את הטענה שלך במשפטים כמו "עם שהומצא לפני 100 שנה". הציונות, הרי, גם לא בדיוק התפתחה ב1348, וגם לא ממש משכה את רוב העם היהודי עד למלחמת העולם השנייה והשואה.

מוסריות היא בעיני המתבונן למעט מוסר אוניברסלי שלא רלוונטי כאן, אמנם הציונות תחת השם הזה לא הייתה בשנת 1348, אבל גם במאה ה-18 וגם במאה ה-17, וגם במאה ה-13, וגם בשנת 1141, וכנראה שגם לפני.

אם להיות מדויקים עד לא מזמן החלק של עלייה לא"י מתוך הציונות לא משך את רוב היהודים בעולם, הרי בארה"ב היו יותר יהודים מבישראל עד לפני כמה שנים.

עם זאת, אני ממש לא חושב שזה אומר שיש עכשיו לבטל את ישראל ושלוח את כולנו בחזרה לארצות המוצא שלנו. קיומה של ישראל הוא הכרחי, ובזה אין לי ספק. ועדיין, יש עוד דרכים באמצע של התנהלות. הדרך שאני מאמין בה היא ויתור הדרגתי על הציניות של "האמונה בצדקת הדרך" והבנה הדרגתית שלא כל מה שאנחנו, היהודים, עשינו כאן ועושים הוא כשר וטוב רק כי אנחנו עושים את זה.

אני באמת יכול לכתוב את זה גם בפעם העשרים, כי זו דוגמא מעולה, אבל אי אפשר לקחת ילדים בגיל בית ספר וללמד אותם כמה גזענות זה רע מחד, ועל "עבודה עברית" מאידך. אי אפשר. אי אפשר כל הזמן לשקר לעצמנו שכל דבר שנעשה כאן הוא קשר וטוב, ולהצדיק את זה בטעונים מעגליים שמתנגשים אחד בשני ושהבסיס תחתם נשמט די מהר (כמו אצלך - לא מאמין, אבל "הארץ שייכת לנו"). והטעונים הם כולם מעגליים, כי הם מתבססים על כמה אקסיומות מחשבתיות, שאף אחד לא טורח לבדוק או לאמת. זו, אגב, בדיוק ההגדרה הבסיסית לאמונה.

אף אחד לא טוען שכל מה שהיהודים עשו הוא כשר וטוב רק יהודי עשה אותו, במבט לאחור יחידה 101 גם לא עשתה דברים שאפשר להגדיר אותם ככשרים בקונטקסט של היום, וזה תחת ראש ממשלה שקצת קשה להגדיר אותו בתור ימני קיצוני כהניסט לא?

מסתבר שלימנים קיצוניים אין זכות יחידים על מעשים שנראים בדיעבד קשים...

לא יודע איפה אתה למדת, אבל כשאני למדתי על עבודה עברית זה היה בתוך קונטקסט של התקופה, בקונטקסט של היום זה אולי גזעני, בקונטקסט של אז זה ב-100% התגוננות, "עבודה עברית" לא התפתחה יש מאין, היא התפתחה כי עובדים ערבים במקרה הטוב לא הגיעו לעבודה, במקרים חמורים יותר הרסו ציוד ומכונות, במקרים עוד יותר חמורים רצחו את המעסיקים שלהם, לקחו באופן מילולי את הביטוי "לנשוך את היד שמאכילה אותך".

הסיבה שאתה חושב שהטיעונים הם מעגליים וחסרי בסיס זה החוסר הבנה שלך שיהדות זה גם דת וגם לאום, אתה יכול להיות יהודי צרפתי, אתה יכול להיות חילוני צרפתי, אתה יכול להיות חילוני יהודי ואתה יכול להיות יהודי דתי, העובדה שאתה לא דתי לא זורקת אותך מהלאום היהודי.

ד"א נסיון לתחילת הקמת לאום כלל ערבי כזה היה (פאן-ערביות), אבל הוא התפרק מהר מאוד, אם הוא לא היה מתפרק אז היה יכול לקום לאום כלל ערבי.

אנחנו לא מונעים ממוסלמים להגיע למקומות הקדושים להם?

כל אחד יכול לעלות להר הבית (ואני לא מדבר על אזרחי מדינות אחרות או אפילו תושבי עזה. אני מדבר על בעלי ת.ז. כחולות)?

כשאין התרעות על התפרעויות (שזו אגב עבירה פלילית, אבל זה לא מונע מהעבריינים להתלונן שלא נותנים להם להתפרע) כל אחד שאינו יהודי יכול לעלות להר הבית.

כל עוד הציבור שומר חוק, הציבור (כל עוד הוא לא יהודי!) יכול לעלות להר הבית בחופשיות.

אל לעבריינים להתלונן מדוע לא נותנים להם לעשות עבירות, מה שונה זה מאשר נהג שנוסע ברמזור אדום ואז מתלונן ששללו לו את הרשיון?

טענת הגזענות שלך עדיין מחזיקה מים?

מתי בפעם האחרונה נוצרי מעירק ביקר בנצרת?

מתי פעם אחרונה יהודי שעלה לישראל מעיראק ביקר בעיראק?

אם זה שלהם אז זה שלהם. תהיה ילד טוב ותעלה לשם עם פספורט ואם לא תהיה ילד טוב לא תעלה לשם (בדיוק כמו שאם הם יהיו ילדים טובים הם יבקרו את החברים ביפו ואם לא אז לא).

זה בדיוק העניין, השליטה הבטחונית שם, כמו בהרבה מקומות אחרים היא של צה"ל, השליטה על הסדר האזרחי היא של משטרת ירושלים, החוק במקום הוא חוק ישראלי.

אז מי שצריך את הפספורט זה דווקא החברים מרמאללה ומעזה.

הכי רחוק אגב שהגיעו במו"מ לפי מיטב הפרסומים היה שהר הבית יהיה תחת שליטה ישראלית ביטחונית וסדר אזרחי, והניהול השוטף יעבור מהווקף לוועדה מנהלת משותפת לישראל, הפלשתינים, ירדן והסעודים, עם זכות וטו לכל אחד מהצדדים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שוב אני לא מבין למה אתה מקשר את אלוהים לעניין, אני יוצא מנקודת הנחה שיש שלוש אידיאולוגיות שונות שבסיסן זהה ולכל אחת דרכי פעולה שונות. שמע הטיעונים שלך באמת כל כך קלושים ותלושים שאני כבר לא יודע מה להגיד לך, אתה כל כך מפחד לקבל עובדות שאתה מתחיל לסלף מילים. הסיבה היחידה שמוסלמי מעירק לא יכול לבקר כאן כי היא מוגדרת מדינת אויב ואגב לא מעט איראנים מבקרים בארץ אז תפסיק להיות דמגוג ולחזור על מנטרות ישנות. אדון נהג לילה אתה פשוט לא אובייקטיבי ולא משנה מה יגידו לך אתה תמצא ותחפש ותחפור עד שתמצא גרגר של ספק להיאחז בו. שים לב שאתה מעלה טיעונים ואחרי שהם מופרכים אתה מחפש עוד איזה שטות להגיד. כשהאיסלאם יפסיק לקרוא לכל מי שלא מאמין באיסלאם כופר שדינו מוות. כשהאיסלאם יפסיק לרצוח בתוך עצמו על צדקת הדרך תבוא ותטיף מוסר ליהדות. לך תקרא קצת על דעאש ואז תחזור חכם יותר ואולי באמת נאור יותר. כי בנתיים אתה רק זורק סיסמאות לאוויר. דבר אחרון שאני רוצה להגיד לך. לאחר גילוי מות החטופים העם התכנס לתוך האבל שנפל עליו. לעומתם חבריך באום אל פאחם/נצרת/יפו /ירושלים ועכו שרפו חצי מדינה כשהתגלה שנער ערבי נרצח..אז אל תדבר איתי על זה שהם מסכנים או מפחדים.. הם ממש לא

פורסם

לגבי זכות השיבה אתה לא באמת מצפה שיוותרו עליה לפני המו"מ בדיוק כמו שהם לא מצפים שאנחנו נוותר על ההתנחלויות לפני תחילת המו"מ. נכון?

לגבי הגבול בין שיטור לצבא, אני חוזר למה שכתבתי. אתה רוצה את תרחיש ההשתלטות של החמאס על עזה חוזר ביו"ש רק עם דע"ש במקום חמאס?

לגבי עובדים, משנת 2000 בדיוק כמו לפניה יש אלפי עובדים מהשטחים בארץ ועשרות אלפים נוספים שמשמשים עבדים במפעלים הישראליים שמייצרים חלק לא מבוטל מהיצוא שלנו. אתה לא יכול להסתדר בלעדיהם כי אין לך לא עובדי בניין ובקושי עובדי צוארון כחול. אם אתה רוצה עוד 200K מהגרי עבודה אז שיבושם לך. אני לא רוצה אותם פה כדי לא למצוא את עצמי במצב של גרמניה עם המהגרים הטורקים.

מזרח ירושלים סופחה אבל רק תושבי העיר העתיקה הם אזרחים. השאר הם תושבי קבע. חוץ מזה אם אנחנו מדברים על להחזיר אז זה כבר לא שלנו.

אתה יכול לעשות הסכמים עד מחר. הם אולי גם יחזיקו כמה שנים אבל בטווח היותר ארוך הם שווים לניר טואלט כי הם לא ישארו מדינת חסות שלך לעד. לאט לאט בחסות האו"מ הם יקחו לעצמם את החרויות שמגיעות להם כמו כל מדינה אחרת.

לגבי הגבלות ופחד, דבר עם ערבים ישראלים שלא גרים בערים הגדולות. ד"א, אני כיהודי יכול להתיישב איפה שאני רוצה בתחומי מדינת ישראל ויכול בהחלט לרכוש אדמות שרשומות בטאבו. לא יהודי לעומת זאת לא יכול לשבת על אדמות קק"ל ולא ישראלי לא יכול לרכוש שום נכס שיושב על אדמות מנהל או מנהל לשעבר.

לגבי הגדרת הפלסטינאים, הם התחילו להיות עם כשהציונות התחילה לקבוע עובדות. גם הבדואים בינתיים לא עם אבל אם תפגע בכפרים ובשטחים שלהם באופן מאורגן הם עלולים להפוך מאוסף שבטים לעם. זה לא שהם לא היו פה לפני כן אלא שהם פשוט היו חברה שבטית שעברה איחוד בעקבות הציונות וההתישבות.

לגבי מניעה, התראות על התפרעויות הן לא עבירה. אם ידוע לך על מי שמתכוון להתפרע עצור אותו ואל תמנע מכולם את הזכות לחופש דת. לגבי עירקי שהלך לבקר שם ברור שלא בדיוק כמו שאלה שאני ציינתי לא יגיעו לכאן. ציינתי את הדברים לא מתוך מחשבה שהם צריכים להיכנס להר הבית אלא כדי להראות שזה לא כמו שהכותב הציג שכולם יכולים לעלות להר הבית. אם מחיה בשלום ניכנס עם פספורט ואם נבחר שלא לחיות בשלום אז לא ניכנס. אתה מדבר גם על המצב היום ואנחנו דיברנו על המצב אחרי העברת הריבונות לפלסטינאים. אלה שני מצבים שונים לחלוטין.

פורסם (נערך)
שוב אני לא מבין למה אתה מקשר את אלוהים לעניין, אני יוצא מנקודת הנחה שיש שלוש אידיאולוגיות שונות שבסיסן זהה ולכל אחת דרכי פעולה שונות. שמע הטיעונים שלך באמת כל כך קלושים ותלושים שאני כבר לא יודע מה להגיד לך, אתה כל כך מפחד לקבל עובדות שאתה מתחיל לסלף מילים. הסיבה היחידה שמוסלמי מעירק לא יכול לבקר כאן כי היא מוגדרת מדינת אויב ואגב לא מעט איראנים מבקרים בארץ אז תפסיק להיות דמגוג ולחזור על מנטרות ישנות. אדון נהג לילה אתה פשוט לא אובייקטיבי ולא משנה מה יגידו לך אתה תמצא ותחפש ותחפור עד שתמצא גרגר של ספק להיאחז בו. שים לב שאתה מעלה טיעונים ואחרי שהם מופרכים אתה מחפש עוד איזה שטות להגיד. כשהאיסלאם יפסיק לקרוא לכל מי שלא מאמין באיסלאם כופר שדינו מוות. כשהאיסלאם יפסיק לרצוח בתוך עצמו על צדקת הדרך תבוא ותטיף מוסר ליהדות. לך תקרא קצת על דעאש ואז תחזור חכם יותר ואולי באמת נאור יותר. כי בנתיים אתה רק זורק סיסמאות לאוויר. דבר אחרון שאני רוצה להגיד לך. לאחר גילוי מות החטופים העם התכנס לתוך האבל שנפל עליו. לעומתם חבריך באום אל פאחם/נצרת/יפו /ירושלים ועכו שרפו חצי מדינה כשהתגלה שנער ערבי נרצח..אז אל תדבר איתי על זה שהם מסכנים או מפחדים.. הם ממש לא

אתה פשוט מדבר מתוך מה שאתה חושב שהצד השני חושב ומרגיש. אני דווקא מכיר את האיסלאם והאיסלאם קובע מפורשות לא לאסלם ולא לפגוע בעמי הספר (יהודים ונוצרים) אז לפני שאתה קופץ עם טענות על טיעונים תלושים ושולח אחרים ללמוד תקרא פעם אחת בחייך את הקוראן. תגיד לי, עזה היא שטח אקס טריטוריאלי שלפי החוק הבינלאומי היא שטח בשליטת ישראל ועדיין אף אחד משם לא עולה להר הבית (ויש שם לא מעט עם אישורי יציאה לישראל כך שהסיבה היא לא מדינת אויב) איך זה מסתדר עם הטיעון שלך?

עריכה: אתה מדבר על ההפגנות שלהם. מה עם כל ההפגנות עם קריאות "מוות לערבים", תג מחיר ופוגרומים שעשו בירושלים תוך התעלמות מוחלטת של כוחות הביטחון?

שני הצדדים לא תמימים בנושא הזה.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם
לגבי זכות השיבה אתה לא באמת מצפה שיוותרו עליה לפני המו"מ בדיוק כמו שהם לא מצפים שאנחנו נוותר על ההתנחלויות לפני תחילת המו"מ. נכון?

היה מו"מ, כבר ויתרו על רוב ההתנחלויות, כבר דיברו על זה שישראל מקבלת אחוז מסוים של שטחים ביו"ש (גושי ההתנחלויות) והפלשתינים מקבלים שטח זהה בגודלו.

כבר מעל 20 שנה יש מו"מ, ועדיין הם לא הסכימו לזוז מהעמדה הרשמית שלהם.

לגבי הגבול בין שיטור לצבא, אני חוזר למה שכתבתי. אתה רוצה את תרחיש ההשתלטות של החמאס על עזה חוזר ביו"ש רק עם דע"ש במקום חמאס?

היום אין לרשות הפלשתינית צבא, יש להם משטרה ונדמה לי שגם משמר גבול, עד היום דעאש לא השתלט שם, וגם לא החמאס, למה שזה יהיה שונה, זה הרי בדיוק המצב הקיים.

לגבי עובדים, משנת 2000 בדיוק כמו לפניה יש אלפי עובדים מהשטחים בארץ ועשרות אלפים נוספים שמשמשים עבדים במפעלים הישראליים שמייצרים חלק לא מבוטל מהיצוא שלנו. אתה לא יכול להסתדר בלעדיהם כי אין לך לא עובדי בניין ובקושי עובדי צוארון כחול. אם אתה רוצה עוד 200K מהגרי עבודה אז שיבושם לך. אני לא רוצה אותם פה כדי לא למצוא את עצמי במצב של גרמניה עם המהגרים הטורקים.

תבדוק את ענף הבנייה בשנות האינתיפאדה השנייה, תבדוק כמה פועלים מהשטחים היו באותה תקופה, כמות אפסית, לא אלפים ולא נעליים.

למה אגב אתה מתייחס אליהם כעבדים במפעלים ישראליים? מי מונע מהם לא לעבוד במפעל ישראלי? מישהו הכריח אותם להוציא אשרת כניסה ואשרת עבודה?!

מהגרי עבודה לא באים בשביל לקבל אזרחות, לא הרומנים שהיו, לא הפיליפינים ולא הסינים, היו בודדים שחיפשו להתאזרח, וגם אז הוא מגיש בקשה, ואם המדינה מאשרת היא מאשרת, אם לא לא.

הבעיה של גרמניה היא שהיא הביאה את הטורקים ונתנה להם אזרחות כדי שיבואו לעבוד.

מזרח ירושלים סופחה אבל רק תושבי העיר העתיקה הם אזרחים. השאר הם תושבי קבע. חוץ מזה אם אנחנו מדברים על להחזיר אז זה כבר לא שלנו.

אזרח או תושב קבע הם שתיהן דרגות אזרחות, ביחד עם תושב ארעי, ומי דיבר על להחזיר?

אתה יכול לעשות הסכמים עד מחר. הם אולי גם יחזיקו כמה שנים אבל בטווח היותר ארוך הם שווים לניר טואלט כי הם לא ישארו מדינת חסות שלך לעד. לאט לאט בחסות האו"מ הם יקחו לעצמם את החרויות שמגיעות להם כמו כל מדינה אחרת.

הם יכולים לקחת לעצמם את כל החירויות שהם רוצים, כבר היום, אבל כמו כל מדינה אחרת בעולם הם יצטרכו לקחת בחשבון שלכל פעולה שלהם יש השלכות, לכאורה הם לקחו לעצמם את החירות לירות רקטות על ישראל, בשלב מסוים מדינת ישראל הבהירה להם במעשים שהחירות הזאת באה עם מחיר.

אגב כל חירות באה עם מחיר, השאלה היא אם הם מוכנים לשלם את המחיר עבור החירויות שהם רוצים לעצמם? הניחוש שלי? לא.

לגבי הגבלות ופחד, דבר עם ערבים ישראלים שלא גרים בערים הגדולות. ד"א, אני כיהודי יכול להתיישב איפה שאני רוצה בתחומי מדינת ישראל ויכול בהחלט לרכוש אדמות שרשומות בטאבו. לא יהודי לעומת זאת לא יכול לשבת על אדמות קק"ל ולא ישראלי לא יכול לרכוש שום נכס שיושב על אדמות מנהל או מנהל לשעבר.

אתקן אותך - אתה לא יכול לרכוש אדמות בטאבו, אתה יכול לחכור אותן ל-50 או 99 שנים.

גם יהודי לא יכול לשבת על אדמת קק"ל בלי שעבר את כל הבירוקרטיה.

וזה אגב נסיון ממש יפה, כשזה מתאים לאוכלוסיה הערבית הם מתעלמים לחלוטין מוועדות תכנון ובנייה, ואח"כ מתלוננים שאותה בירוקרטיה לא סופרת אותם.

מכיר את המשפט על צה"ל, חייל והשתנה? זה תופס לגבי כל גוף גדול, אתה (גם אתה, יהודי ישראלי למהדרין) יכול להשתין על ועדת תכנון ובנייה מחוזית והיא תרטב (אולי), אבל אם ועדת התכנון והבנייה תשתין עליך אתה תטבע.

מה לגבי אכיפת עבירות בנייה? מתי פעם אחרונה ראית שאוכפים עבירות בנייה בישובים ערביים? או להבדיל ביישובים או שכונות חרדיות?

ולגבי התיישבות - בוא ותנסה להתיישב נניח בקיבוץ, או במושב, ותגיד להם שאתה אזרח ישראלי יהודי ומותר לך להתיישב איפה שאתה רוצה, ואתה לא צריך לעבור ועדת קבלה. הניחוש שלי זה שתוך פחות מ-24 שעות יבואו שוטרים לפנות אותך משם.

לגבי הגדרת הפלסטינאים, הם התחילו להיות עם כשהציונות התחילה לקבוע עובדות. גם הבדואים בינתיים לא עם אבל אם תפגע בכפרים ובשטחים שלהם באופן מאורגן הם עלולים להפוך מאוסף שבטים לעם. זה לא שהם לא היו פה לפני כן אלא שהם פשוט היו חברה שבטית שעברה איחוד בעקבות הציונות וההתישבות.

אז רגע, בוא נעשה סדר, הציונות התחילה לקבוע עובדות רק בשנת 1920? או שאולי עד מלחה"ע הראשונה הם פשוט קיבלו את השלטון העות'מאני במקום, ואם קיבלו את השלטון אז קיבלו גם את הזכות של אותו שלטון לתת אישורי הגירה? כי הרי כל הזמן טוענים בשמאל שהפלשתינים מעולם לא קיבלו את היהודים שהגיעו.

הרי אם לא קיבלו את השלטון ומצד שני הקימו תנועה לאומית בתגובה לציונות למה קמה תנועה לאומית רק 39 שנים אחרי העלייה ההמונית הראשונה?

גם נסיונות ה"הפחדה" לגבי הבדואים לא עובדת עליי, טוב להם מדי בישראל, יש להם ביטוח לאומי, פתרון חוקי לשאת 4 נשים, השתלטות בלתי חוקית על קרקעות, וגם נציגים בכנסת (שכמיטב המסורת של הנציגים בכנסת ישראל - דואגים לתחת של עצמם ולא לבוחרים שלהם).

לגבי מניעה, התראות על התפרעויות הן לא עבירה. אם ידוע לך על מי שמתכוון להתפרע עצור אותו ואל תמנע מכולם את הזכות לחופש דת. לגבי עירקי שהלך לבקר שם ברור שלא בדיוק כמו שאלה שאני ציינתי לא יגיעו לכאן. ציינתי את הדברים לא מתוך מחשבה שהם צריכים להיכנס להר הבית אלא כדי להראות שזה לא כמו שהכותב הציג שכולם יכולים לעלות להר הבית. אם מחיה בשלום ניכנס עם פספורט ואם נבחר שלא לחיות בשלום אז לא ניכנס. אתה מדבר גם על המצב היום ואנחנו דיברנו על המצב אחרי העברת הריבונות לפלסטינאים. אלה שני מצבים שונים לחלוטין.

ואם ההתרעה על ההתפרעויות הן של 1500, שכולם במקרה גברים מוסלמים?

יודע מה? בוא נשאל אחרת, בתנאים מסוימים יהודי יכול להיכנס להר הבית בתנאי שהוא לא יתפלל, איפה חופש הדת?

אז אי אפשר לטעון שפוגעים רק במוסלמים, בשמירה על הסדר הציבורי פוגעים בחופש התנועה, חופש ההפגנה וחופש הדת של כולם, אבל למעט בודדים, היחידים שקופצים על כל מיקרופון פנוי כי פוגעים להם בחופש הדת זה המוסלמים.

החוק במדינת ישראל מאפשר לפזר הפגנות, על אחת כמה וכמה הפגנות לא חוקיות, ללא אישורים, שגולשות להתפרעויות.

החוק גם מאפשר הגבלת כניסה למקומות אם יש מידע שאותם נכנסים עלולים לגרום למהומות, באותו צידוק אגב מגבילים כניסת יהודים להר הבית, גזענות? זה לא גזענות אם זה מופנה כלפי כולם נכון?

איך החלטת שהריבונות על הר הבית תעבור לפלשתינים? זה אפילו לא הוצע באף מו"מ עד היום, כמו שאמרתי הכי רחוק שהגיעו לפי כל הפרסומים היה שליטה בטחונית צה"לית, אזרחית של משטרת ישראל ומנהלית של ועדת ארבעה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

E&A,

שמע, אתם מנהלים פה דיון ארוך שלא בא לי להכנס לפרטים שלו כי רובם לא נכונים (נער ערבי נרצח ע"י "עם שהתכנס באבל"? הנער נרצח ע"י חיות אדם רצחניות שיותר גרועים מהחמאס!!!)

עניינית למכלול דעותיך, תסביר לי רק דבר אחד, איך זה שמעולם לא הצלחתם אתה וחבריך לדעה להכניס באף ממשלת ישראל ולו נציג אחד בודד שייצג את דעותיכם (חוץ מהפעם היחידה שהפאשיסט כהנא נבחר, לפני שהועף מהכנסת וטוב שכך!).

הרי אם אתה כ"כ צודק, הייתם מזמן כבר צריכים למנות ראש ממשלה למפלגת הענק הזו שמייצגת את דעותיך.

הלכה למעשה, אין מפלגה, אין מנדטים, אין כלום, אויר!!!

למה זה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...