Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחברה הקודמת שעבדתי בה השתמשו בהם לקירור רכיבים במכונה ( חברת רפואית )

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דיברתי עם מרצה לתרמודינמיקה, מעבר חום ומיזוג אוויר אצלנו, ד"ר יצחק לדיז'נסקי.

הוא אמר בפשטות שמקדם הביצוע (COP) של לוח תרמואלקטרי הוא בסביבות 1, ושל מזגן עם מדחס הוא בסביבות 3.5

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
דיברתי עם מרצה לתרמודינמיקה, מעבר חום ומיזוג אוויר אצלנו, ד"ר יצחק לדיז'נסקי.

הוא אמר בפשטות שמקדם הביצוע (COP) של לוח תרמואלקטרי הוא בסביבות 1, ושל מזגן עם מדחס הוא בסביבות 3.5

למדומני מזגן של רכב הרבה פחות יעיל ממזגן ביתי בגלל גודל הרדיאטור שלו ואחד ההיתרונות של לוחות טרמואלקטרים זה הגודל הקומפקטי שלהם מה שמפנה מקום לרדיאטור יותר גדול.

האם יש פו מקום להשוואה בין שימוש בלוח טרמואלקטרי ברכב למזגן מסורתי?

פורסם

להבנתי מדובר באופן כללי על מחזור קירור שפועל בשיטה ה"מיסיונרית"

המרצה שלי דווקא חושב לקחת את עניין הגודל למקומות אחרים:

קסדה מקוררת, כובע מקורר למטופלי כימותרפיה למניעת נשירת שיער,

וגולת הכותרת: קירור אשכים :shock:

מסתבר שיש גברים שהכל אצלם תקין, אבל בגלל שהטמפ' באיזור חלציהם גבוהה מידי במהלך היום, הזרע מיוצר בתנאים שאינם מספיק טובים והפוריות נפגמת.

מתברר שהיום, בשנת 2014 הפיתרון הוא לשים מיכל מים בחגורה ששולח טיפטופים לספוג שנמצא בתחתונים וגורם לאוויר להצטנן שם מעט.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אלטרנטור של רכב מפיק בממוצע כמאה אמפר שזה בערך 1200 וואט כאשר רובם לא מנוצלים והופכים לחום.

לא ידוע לי כמה מזגן של רכב צורך אך אני לא חושב שהוא אמור לקחת יותר מכוח סוס אחד = 760 וואט.

אם רק הנצילות של הלוחות הטרמואלקטריים תהיה קרובה לנצילותו של מזגן מסורתי ברכב המערכות הקיימות אמורות להסתדר עם הצריכת החשמל שלו

פורסם

ריאלי להשתמש בזה בשביל לקרר מיכל של 1ליטר עם מערבל לצורך הכנת אייסקפה?

כי הפתרון השני הוא לשים מיכל בתוך הפריזר וזה תופס יותר מידי מקום שם (וגם צריך להעביר כבל חשמל בשביל המערבל).

פורסם
אלטרנטור של רכב מפיק בממוצע כמאה אמפר שזה בערך 1200 וואט כאשר רובם לא מנוצלים והופכים לחום.

לא ידוע לי כמה מזגן של רכב צורך אך אני לא חושב שהוא אמור לקחת יותר מכוח סוס אחד = 760 וואט.

אם רק הנצילות של הלוחות הטרמואלקטריים תהיה קרובה לנצילותו של מזגן מסורתי ברכב המערכות הקיימות אמורות להסתדר עם הצריכת החשמל שלו

ראשית אלטרנטור בעבודה לא לוקח יותר הספק ממה שהוא צריך ולכן שום דבר לא הולך סתם לחום

שנית אלטרנטור סטנדרטי נותן 100 אמפר לזמן קצר בלבד אחרי ההנעה. אם הוא יעבוד ככה באופן קבוע, הוא יישרף.

הספק מדחס באוטו הוא של כמה כוחות סוס ולכן אלטרנטור סטנדרטי לא מספיק. ברכבים היברידים עם מערכת חשמל מחוזקת, יש מקום למדחס חשמלי.

המגבלות של נצילות, מחיר והספק מקסימלי עדיין מונעים מהצמד הטרמי להשתלט על העולם, חוץ מכמה אפליקציות איזוטריות.

פורסם
בעיקרון זה אפשרי. השאלה כמה זה כדאי.

האם כבר יש לך מיכל כזה עם מערבל?

בבתי קפה מכינים זאת עם מיכל פלסטיק, מערבל וגוף קירור.

המיכל והמערבל זה החלק הפשוט - אפשר אפילו למצוא מאג'ימיקס ישן ולקחת לו את המיכל והמערבל.

פורסם
ראשית אלטרנטור בעבודה לא לוקח יותר הספק ממה שהוא צריך ולכן שום דבר לא הולך סתם לחום

שנית אלטרנטור סטנדרטי נותן 100 אמפר לזמן קצר בלבד אחרי ההנעה. אם הוא יעבוד ככה באופן קבוע, הוא יישרף.

הספק מדחס באוטו הוא של כמה כוחות סוס ולכן אלטרנטור סטנדרטי לא מספיק. ברכבים היברידים עם מערכת חשמל מחוזקת, יש מקום למדחס חשמלי.

המגבלות של נצילות, מחיר והספק מקסימלי עדיין מונעים מהצמד הטרמי להשתלט על העולם, חוץ מכמה אפליקציות איזוטריות.

אלטרנטור פועל על עקרונות של מגנט וסליל נחושת ככול שההתנגדות שלהם לסיבוב גבוהה יותר ככה לרוב האנרגיה שמופקת מהם גבוהה יותר. איך בדיוק אפשר לווסת זאת כדי שהאלטרנטור לא יקח "יותר ממה שהוא צריך"

וגם בהנחה הזאת כמה אלטרנטור מסוגל להפיק בשימוש סטנדרטי בלי לפגוע בעצמו?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ ת'שירשור:

המקרר ה"נייד" שלי שבק חיים (הוא לא אוהב תזוזות, כנראה נגרמה לו סתימה [אחרי הזזה קלה !] שכיסחה את המדחס. המדחס מקפיץ את הפקק).

אני שוקל לקנות מקרר חדש ללא מדחס. מקרר עם עם לוחות טרמואלקטריים [פלטייה(ר)] שאינו רגיש לתזוזות.

המקרר היחידי שראיתי עובד וקירר מעולה - היה בבית מלון. מדובר במקרר מיני, 48 ליטר, דגם BCH-48 (החדש יותר, זהה, הוא BCL-48).

היבואן הוא לנדרס. מישהו מכיר אותו או יש לו קשרים שם ?

תפוקת הלוחות של המקרר של לנדרס (מדובר במקרר יצור סין כמובן) היא 83W, וראיתי שאכן יש לוחות כאלה למכירה (בארץ ובאיביי).

-----------------------------------------------------------------------

א. אם מישהו מכיר את היבואן ויכול לארגן שם מחיר טוב, אשמח לשמוע בהקדם האפשרי.

ב. חשבתי (בזמני הפנוי, אולי זה יקרה מתישהו) להשתעשע ברעיון של להפוך את המקרר הישן (לאחר שאוריד ממנו את כל החלקים הלא שמישים) למקרר שעובד על השיטה הזו (ספק כוח, לוח פלטייה, מאווררים). אני מניח שאם לוח 83W מספיק למקרר 48 ליטר (הנוכחי הוא בסביבות 109 ליטר, קצת יותר מכפול) אז צריך כפול מזה בשביל המקרר הנוכחי. יש קיטים לזה ב EBAY, חלקם במחירים שפויים ששווה להמר בשביל הכיף.

מישהו התנסה בזה פעם או עשה משהו דומה ?

תודה מראש לעונים :)

איציק

BCH-48.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...