Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי עד 30 אש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה אנחנו מחליפים את הקורולה הישנה שלנו (שנת 95') ומחפשים רכב חדש יותר.

התקציב הוא עד 30000 ש"ח וגם מעוניינים במקום שיעשה טרייד על הרכב הישן.

הרכבים שאנחנו מתלבטים לגביהם הם: פוקוס משנת 2007-8, לנסר מאותן שנים וגם קורולה רובוטית (בעיקר בגלל הגיר החסכוני).

על מה אתם הייתם ממליצים?

איפה כדאי לחפש?

פורסם

אתה בהחלט יכול לבדוק את הפוקוס כאופציה. קורולה של אותן שנים (בציר 06' - 08') היא גם אופציה. תלוי בנסועה, אולי גם גיר רגיל יעשה את העבודה?

דרישה רק לאוטומט?

If you can dream of something, you can achieve it

הייתי עם הגברת, אני חושב שאם הייתי מזכיר את המילים ״רכב״/״פורום״/״ניקוי״ הייתי ישן בספה או בטרקלין ;)
פורסם

אני הייתי במקרה בטרייד מוביל עם אותם דגמים פחות או יותר ומצאתי בקושי פוקוס אחת שרלוונטית. נסה מקום אחר לדעתי.

כמובן שיש הכל אבל ק"מ גבוה מידי בשבילי.

פורסם

אל תבנה על טרייד אין, זה יכול לדפוק אותך ממש במחיר ובתנאים של העיסקה על הרכב החדש, בכל מקרה מדובר ברכב ישן מאוד שלא שווה הרבה אז כמה כבר תפסיד עליו?

פורסם
אל תבנה על טרייד אין, זה יכול לדפוק אותך ממש במחיר ובתנאים של העיסקה על הרכב החדש, בכל מקרה מדובר ברכב ישן מאוד שלא שווה הרבה אז כמה כבר תפסיד עליו?

מאיזה בחינה זה "ממש" יכול לדפוק אותי? כמה יציעו לי עליו? במה זה ישפיע על העסקה של הרכב החדש?

ביד 2 אין הרבה מתעניינים על האוטו..

פורסם

ז"א שבהרבה מקרים כשמעורבת עסקת טרייד אין לא ניתן לקבל את אותן הטבות, או לחילופין מקצצים בערך המכונית שאותה אתה מחליף.

אני בהחלט חושב ששווה לברר את התנאים בשני המקרים, לשים לב היטב להבדלים ומשמעויותיהם ואז לקבל החלטה.

לא לבוא נעול על טרייד אין.

בנוסף, בתקציב שלך לא תוכל לקנות פוקוס/או קורולה ישירות מחברת ליסינג, לכן הייתי מחפש בעיקר קניה מאדם פרטי או מגרשי הטרייד אין שקשורים ליבואנים.

בקשר לחוסר התעניינות לרכב המשומש מה המחירון? מה מצב הרכב? וכמה אתה מבקש?

בעניין בחירת הדגם הפוקוס נותנת תמורה מעולה לכסף, היא מרווחת, נוחה, בטוחה (שים לב שדגמי טרנד הגיעו עם 2 כריות אויר בלבד ב2006 ובחלק מ2007 ותוצאה של 5 כוכבים במבחני הריסוק אותם קיבלה הפוקוס לא תקפים במקרה זה), נחשבת אמינה למדי ויחסית זולה.

לחובתה יש מנוע חלש שעושה את העניינים קצת כבדים (בשונה מהקורולה החזקה והקלילה שיש לך היום) שגם שם אותה במקום בינוני במקרה הטוב בכל הנוגע לצריכת דלק.

לנסר תיתן לך את כל החסרונות של הפורד וללא הדברים הטובים. היא פתרון טוב למי שצריך רכב משפחתי, בסיסי, זול וחייב רק יפנית.

הקורולה 2008 מנצחת בסעיף הזריזות וצריכת הדלק ללא ספק, זריזות מאוד חשובה לך? כמה בערך הרכב יסע בשנה? האם הבדל של כ 10 אחוז בעלויות הדלק משמעותי עבורך?

יש לה שני חסרונות גדולים והם:

1. גיר רובוטי שהמון המון נהגים שונאים, אם נהגת ולא הפריע לך אז הסעיף לא רלוונטי.

2. איבזור בטיחות של 4 כריות אויר בלבד הוא חריג לרעה לרכב מודל 2008.

בנוסף גירסאות הסאן מאובזרות בקמצנות גדולה (לדעתי זה לא ביג דיל), מבחינת מרווח, היגוי ובעיקר נוחות היא לא ברמה של הפוקוס. בנוסף היא גם יחסית יקרה.

פורסם

תודה על התגובה המפורטת!

אכן, כנראה שמאופציית הקורולה נרד.

אחפש כנראה במגרשי הטרייד, לאו דווקא בחברות הליסינג.

כמו כן, מה בנוגע לליסינג תפעולי לאדם פרטי?

בחישוב גס, עבור רכב חדש בליסינג לעומת קניה של רכב פרטי למשך תקופה של 36 חודשים (תוך התחשבות בפחת, תיקונים, טסטים, בלת"מים וביטוחים) - עסקת הליסינג יוצאת יקרה בכ- 550₪.

אם מדובר בעסקת ליסינג תפעולי על רכב בן שנתיים - שלוש, ההפרש אף קטן יותר.

זה שווה או סתם אחיזת עיניים ואני מפספס משהו בחישוב?

פורסם

ההשוואה שלך לא לגמרי ברורה.

ההשוואה היא בין שתי מכוניות חדשות? בין משומשת לחדשה?

אתה בטוח שאתה מדבר על ליסינג תפעולי ולא מימוני?

איך חישבת?

פורסם

אם למשל אקנה רכב ב35K, טיפולים וטסטים יעלו כ-10K בשלוש שנים, ביטוחים יעלו כ-15K בשלוש שנים, פחת במחיר יהיה כ-10K בשלוש שנים כך שסה"כ לאחר שלוש שנים הרכב עלה לי 70K ש"ח.

אם אסגור עסקת ליסינג עם החברה, על רכב בן 3, כך שאשלם כ-2200 ש"ח בחודש, עלות של כמה מאות בודדות יותר מאשר בעסקה הקודמת, אך ללא דאגה לגבי בלת"מים - אקבל רכב חלופי במקרה תקלה, ללא עלות חריגה בטיפולים, ללא זמן במוסכים וכו´.

פורסם

אני לא מכיר עיסקאות ליסינג תפעולי של רכבים משומשים. אני שלפני כמה שנים מוסכי הילוך שישי ניסו לעשות משהו כזה ולא שמעתי על זה מאז.

פורסם

בקשר לרכב שלי:

המחירון הוא באיזור ה10,000.

המצב המכני שלו מעולה - החלפתי טיימינג ב200 אלף, רדיאטור חדש בן שנה וחצי, ציריות חדשות.

אני מוכן לקבל עליו גם 7500.

כמה להערכתך אקבל עליו בטרייד?

ברור לי שפחות, השאלה כמה פחות.

• תוכן חדש...