Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני כרגע מחפש רכב מיני\סופר מיני עד 16K ונופל על כל מיני אקזמפלרים של "במצב מעולה עם מנוע מייבוא ואחראיות!"

לפי מה שאני מבין, המנוע המקורי הלך מסיבה כל שהיא אחרי 150-200KKM. על פניו אני לא רואה הבדל גדול בין מנוע מקורי למנוע מיבוא, מבחינתי אין לי שום דרך לדעת מה עבר על כל אחד מהם, פרט ללהכניס את הרכב לבדיקה. אבל בכל זאת זה מדליק אצלי נורה אדומה.

נאמר לי לדוגמא שפיג'ו מאוד רגישה למי קירור, זאת אומרת שפיג'ו שהוחלף לה מנוע, כנראה לא טופלה כראוי וזה יכול להשפיע גם על חלקים אחרים ברכב.

בקיצור, האם יש ממה לחשוש? האם כדי בכל מקרה לבדוק רכבים שהוחלף בהם מנוע? אם כן, על מה לשים דגש? רישיון רכב ומספר מנוע, יש עוד מסמכים שרצוי לבדוק? או שמה כדי בכלל להתרחק מרכבים כאלו?

רק בשביל שיהיה הקשר, הרכבים שאני מסתכל הם משנת 2000 לפחות, גיר ידני, עברו בממוצע 150-200KKM, וכוללים דגים כגון: פיג'ו 206, פיאט פונטו ספייס ובמקרים נדירים גם סיאט איביזה.

תודה!

פורסם

מנוע שני אף פעם לא "יושב" בול אבל זו לא הבעייה לדעתי.

אם כבר לחשוש זה מההליך הרישומי שצריך לעשות בהתקנת מנוע חלופי. תדווא שקיבל את האישורים ממשרד התחבורה... ושיש קבלה על המנוע ומספר המנוע החדש נרשם וכו...

פורסם

תחשוב על זה ככה -

אם היה לך רכב ישן במצב פיקס. רכב נהדר, ממש כיפכוף של רכב. אבל מה, פתאום הלך מנוע כי מה לעשות, מנוע ברכבים האלו הולך אחרי 200 אלף קילומטרים. הוצאת עכשיו 3,000-4,000-5,000 ש"ח על החלפה של מנוע, אבל עכשיו הרכב ממש על הכיף כיופאק. אז למה למכור אותו מיד לאחר החלפת המנוע? הרי יש לך שקט לכמה חודשים טובים, לפחות תהנה מ"ההשקעה" שלך ברכב קצת, תיסע על המנוע החדש. תרגיש על מה הוצאת כסף...

אבל לא, אתה מוכר את הרכב כשהמנוע עדיין באחריות, כלומר פחות מחצי שנה לאחר החלפת המנוע. בעיני זה קצת חשוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נגיד יש לך גרוטאה ישנה שעדיין שווה כמה שקלים והולך לך המנוע כי במקום נוזל קירור ייעודי שמת מי קולחין,

יש לך 3 אפשרויות:

1. למכור את הרכב לסוחר ברזל תקבל 500 ש"ח

2. לשפץ, יעלה ככה וככה.

3. להביא מנוע מיבוא (מנוע שאין לך מושג מה עבר עליו, באיזה תנאים נסע וכמה קילומטרים עבר) ולכתוב במודעה בגדול "מנוע חדש מייבוא באחריות!!111" זה עולה בד"כ חצי עד 2/3 ממה שעולה אופציה מספר 2.

הישראלי המצוי לא פראייר (ז"א הוא חושב שהוא לא ומנסה בכל כוחו לא להצטייר ככזה) ומבין שמנוע מיבוא זה חתול בשק וממהר להפטר מהנבלה, כאן אתה נכנס לתמונה ונדרש ממך להבין אם אתה צריך את כאב הראש הזה?

בהצלחה!

פורסם

מנוע מייבוא זו לא השקעה. זה דיכאון של הוצאה שאף אחד לא רוצה להוציא אותה, אבל הוא חייב - כי משהו גרם לקלקול רציני.

זה יכול לקרות ברכבים ששווים גם 10-15K, ואז במקום למכור לברזל אתה פשוט מוציא 3-4K, דואג שהרכב יהיה שוב פעם במצב נסיעה - ומוכר לפני שעוד דברים יתקלקלו אצלך. גם אם תשיג בסוף 6K על הרכב, בקיזוז ההוצאה על המנוע עדיין תשיג יותר כסף מהמכירה לברזל.

• תוכן חדש...