Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורטה 2012 או פוקוס 2011 (דור חדש)?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

מתלבט בין השתיים כמועמדות סופיות - פורטה 2012 או פוקוס החדשה 2011.

הפרמטרים החשובים לי: בטיחות, מושב אחורי מרווח

ל-3 ילדים (עם בוסטר/סל קל), חסכונית.

כמה שאלות:

1. הבדלים בגיר - פורטה עם טיפטרוניק מול פוקוס עם תיבה רובוטית כפולת מצמד. האם נכון שיש ריבוי תקלות בגיר של הפוקוס?

2. ירידת ערך במכירה - מאחר ולפורטה יצא דור חדש בשנת 2013 - האם אין חשש לבעיה במכירת הדגם מ-2012 בעוד מס' שנים?

3. צפיפות בפוקוס - מישהו התנסה עם 3 ילדים במושבי בטיחות/סלקל במושב האחורי? ומה לגבי תא המטען של הפוקוס שגם הוא קטן יותר?

4. ההצעות שיש לי מחברות ליסינג כרגע הן:

פורטה 2012 עם 56000 ק"מ ב-76,000 ש"ח

פוקוס מסוף 2011 עם 39,000 ק"מ ב-75,000 ש"ח

(בדקתי והמחירים האלה תואמים בדיוק את המחירון של לוי יצחק)

תודה על העזרה

:-P

עריכה אחרונה על ידי car23
פורסם

1-טיפטרוניק זה לא שם של גיר,זאת אופציה להעביר הילוכים בצורה ידנית,הגיר שיש שם הוא פלנטרי עם 6 הילוכים.

יש פה כמה בעלים שלא היו מרוצים מהאמינות,בעבודה של אבא שלי יש כמה רכבי ליסינג כאלה ודווקא לא נשמעו בעיות,מה שכן יצא לי לנהוג על שניהם,הפוקוס הייתה חדשה בת כמה חודשים 2014,והגיר לא ממש חלק בעיר,עדיף מהחד מצמדי,אבל מרגישים את ההשהיה שלו לפני העברת הילוך,בפורטה הגיר נעים יותר.

2-המחירון שלא יצנח בעשרות אחוזים בעוד כמה שנים פתאום,תיהיה כניראה יותר ירידה כי יהיה ביקוש לדגם החדש במיוחד אם הרכב מרחק כמה חודשים מדגם חדש,כי בעתיד אני מאמין ההבדל בין הדגם הישן לחדש לא יהיה גדולים,ואנשים ירצו כבר את החדש,אבל לא הייתי מסתכל על זה יותר מידי,הפוקוס גם פופולרית בליסינג לכן זה לא בדיוק טיוטה יאריס.

3-לא יודע לא ניסיתי.

אני את האמת הייתי הולך על הפורטה,המושב שלה היה נוח יותר,בפוקוס הוא היה קשיח,אני לא אהבתי,בנוסף הגיר יותר נעים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היתי על הפוקוס , הרבה בגלל ה

תיבה הרובוטית כפולת המצמד. התא מטען בסדר גמור אצלה, לא ידוע לי על צפיפות...3 אנשים מאחורה אין לי תשובה.

פורסם

אצלנו בעבודה, כל מי שקיבל רכב ב-2012 בחר יונדאי I35 או פוקוס 1.6 או 2 ליטר (כולם Tourer).

אני מכיר את הפוקוס 2012 (tourer 2L) יכול לציין שעניין הגיר הוא כנראה מזל ואופי נהיגה.

ברכב שהיה ברשותי לא הייתה בעיה מעולם - לא בזחילה, לא בהילוכים הנמוכים ולא בכלל.

לעומת זאת, רכב אחר בילה במוסך המון - הרכב קופץ במעבר מהילוך קדמי לאחורי, מעברים קשים/גסים בהילוכים נמוכים, 'מגהק' בתחילת נסיעה ובטח שכחתי עוד משהו.

לרכב זה בוצע טיפול לגיר 4 פעמים ב-45000 ק"מ כולל 2 החלפות מלאות (לפי הפירוט של הטיפולים).

מעניין לציין - שמאז טיפול הגיר האחרון שבוצע (לפני למעלה משנה) רוב התופעות התמתנו או נעלמו. כנראה שניצבר ידע לטיפול בבעיה.

לגבי מרחב פנים - תא המטען ב-Tourer זה תענוג, בעיקר מכיוון שכמעט ולא הסעתי אנשים נוספים ברכב וכמעט תמיד השורה השנייה היתה מקופלת. אופניים (גלגלי 29") נכנסים בקלילות מרובה!

לדעתי חווית הנהיגה בו (בהינתן היעדר תקלות גיר) טובה וה-2L מוסיפים חיוך (על אף שזה לא ליאון 1.8 :wink:).

אבל (ואומרים שכשאומרים "אבל", כל מה שלפניו הופך ללא רלוונטי)...

לא בטוח שהייתי מהמר על רכב כזה...

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

לאחי יש פורטה 2011 ו3 ילדים, מושב תינוק ושני בוסטרים עם משענת.

הם נכנסים מאחורה, ובעזרת מאריכים לחגורות החגירה נוחה יותר, תא המטען גדול ופתח ההטענה סביר-טוב, סופ"ש משפחתיים כולל קורקינטים ואופניים עוברים ללא גגון.

מבחינת נהיגה, שום דבר מיוחד, זה נוסע בסדר, בולם בסדר ופונה כמו שאומרים לו.

מושב הנהג לא מוצלח.

את הפוקוס איני מכיר כ"כ טוב, אכן נשמעות פה ושם תלונות על הגיר.

אבל בנהיגה עם גיר תקין היא נוחה וכיפית יותר מהפורטה ללא ספק.

פוקוס באיזו צורת מרכב, להצ'באק ובסדן תאי מטען קטנים יחסית, סטיישן כבר נשמע יותר טוב.

פורסם

הי

1- בכללי, הדגם החדש נחשב עד כה כפחות אמין מהקודם. יש שמועות על בעיות בגיר, אבל לדעתי זה עניין של סטטיסטיקה - בגלל שהייתה הצפה פתאומית של הרכב הנ"ל, פתאום שמעת על בעיות.

2- הבעיה במכירה עוד כמה שנים לא תהיה בגלל הדגם החדש אלא בגלל הצפה של הפורטה בשוק. אבל - גם חברות הליסינג הציפו את השוק גם בפוקוס כך שלא יהיה הבדל בירידת ערך ביניהם.

3- לגבי צפיפות - כן, הפוקוס החדשה צפופה להחריד. אני יכול להעיד שכיסא תינוק של אוונפלואו (יחסית גדול) + 2 בוסטרים בקושי נכנסים יחד. לא חושב שיהי מקום גם לסל קל.

עוד 2 נקודות חשובות - סביבת הנהג בפורטה (לדעתי האישית) לא הכי נעימה. לא אוהב את הכיסאות של הקיה (או אחותה יונדאי I35), פשוט לא נוחות.

- יש תופעה של גניבת המראות צד של הפוקוס החדשה (אצלינו בחברה היו בשנה האחרונה כ 20 מקרים כאלו). שווה לקחת את זה בחשבון.

• תוכן חדש...