Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עם קצה שילדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הולך לראות היום רכב שאני מחפש הרבה זמן - יונדאי סנטה פה דיזל 2011 שבע מקומות.

המוכר (פרטי) אומר שבבדיקה של הרכב צויין שיש קצה שלדה (נבדק ע"י קונה אחר).

האם יש דרך לבדוק בהכרך שכל כריות האויר הוחלפו והחישנים תקינים ?

האם במוסך יכולים לבדוק את זה ב 100% ?

ה"שוק" של הרכב מאוד קשה , 80% ממה שמפורסם ביד 2 זה סוחרים , או ק"מ אסטרונומי (מעל 180K ) , או שדורשים 20K מעל המחירון ...

תודה

פורסם

הבדיקה שלך צריכה להיות לדעתי, במקרה זה, משולבת:

1. בדיקה של פחח (מישהו באמת טוב) שיבדוק שלדה ויראה שבאמת קצה שלדה הוא רק קצה, ולא "קצה של בעייה גדולה" אחרת.

2. בדיקה בסורק ייעודי, במוסך שמכיר את הדגם (אולי אפילו מוסך יבואן), תוך שימת דגש על מה שציינת (אביזרי בטיחות / חיישנים / נוריות ביקורת שלא הושבתו).

יש למוכר איזשהו ניירת של שמאי, באשר לתאונה וירידת הערך שנקבע לו ? (אילו חלקים הוחלפו / חשבונית תיקון וכו' ?)

alfa 156 2.5.

פורסם

בדקתי עם המוסך - הם יכולים לבדוק חשמלית(דרך המחשב) , אבל יש עוד בעיות אפשריות , כמו מיקום החישנים ואופן ההרכבה שלהם (גם אם הם תקינים ).

השגתי את שם הבעלים הקודם , הוא תבע את הביטוח בינואר 2012 , יותר מזה לא נתנו לי :wink: (עלו עלי...)

איך ניתן לברר או למצא את דו"ח השמאי ?

פורסם

איך הגעת מקצה שלדה ל'כל כריות האוויר והחיישנים' ?

אין לך דו"ח תיקון, אין דו"ח תאונה, אין דו"ח שמאי, אתה לא יודע בכלל מה קרה שם.

יכול להיות שהוא עלה על מדרכה קצת גבוהה מדי ויש קצה שלדה, יכול להיות ירד לשטח ועלה עם הגחון על איזו אבן גבוהה מדי.

הכריות נפתחות בתנאים מסוימים, ובטח שלא מחליפים את כל מערך הבטיחות בגלל כל תאונה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)

מצטער זה הולך להיות קצת ארוך ...

הלכתי לראות את הרכב אחרי שהצלחתי מעט לברר על ההיסטוריה .

הרכב יד 2 עם 65K על השעון.

2 בעיות עיקריות :

• תאונה מקדימה
  • היסטוריה לא מתועדת ומבולבלת

מהסתכלות שלי :

על פי המוכר הרכב קיבל מכה מקדימה בעבר (יש תביעת ביטוח בינואר 2012) ואני בכלל לא בטוח שיש באמת "קצה שלדה":

• הוחלפה כנף ימין
  • הוחלף מכסה מנוע (יש סימני פירוק)
  • כנף שמאל יש לי חשד שגם היא הוחלפה
  • דלת שמאל צבועה , לא נראה שפורקה/הוחלפה(אין סימנים על הברגים)
  • יש סימני שבר על הפלסטיק שמכסה את האלטרנטור (הודבק בצורה מרושלת), האלטרנטור נמצא קרוב לקידמת הרכב.
  • הקורות הראשיות האורכיות שאליהן מחובר הפגוש הקדמי לא נפגעו (נראות שלמות ללא סימני צבע/ריתוך/ישור/מתיחה)
  • החלקים בקידמת הרכב בפירוש פורקו והורכבו (חסרים ברגים פה ושם ..)
  • פגוש קידמי צבוע

כמובן שהמוכר לא מתכחש .

הרכב קיבל לאחרונה מכה קלה נוספת מקדימה - לא תוקן!

• יש סימנים ברורים על הפגוש
  • מכסה הגלגלים שבור / נטחן בברור ע"י הגלגל הקידמי (פלסטיק שחור מעל הגלגל הקידמי מתחת לכנף)

מעבר לכך נראה ששאר הרכב נקי , החלק האחורי תקין (יש וו גרירה ) .

פנים הרכב במצב טוב מאוד

צמיגים קידמיים צריך להחליף , אחוריים במצב טוב.

השבוע הוחלפו רפידות בלם קדימיים + אחוריים , וגם צלחות דיסקים אחוריים .

בעייה שנייה - מלבד טיפול ראשון - אין היסטוריית טיפולים ועבר הרכב לא ברור !

המוכר אינו מטפל במוסכי יונדאי , טיפל במוסך של חבר (מוסך ארז באשדוד) שטוען שהוא לא שומר היסטורייה (כן בטח...)

6/2011 - הרכב נרכש מהסוכנות

1/2012 תביעת ביטוח ע"י הבעלים הראשון.

7/2011 טיפול ראשון מסודר ב17K במוסך יונדאי (ע"י הבעלים הראשון)

8/2012 הרכב נרכש מהיד הראשונה עם 18K על השעון

10/2012 הרכב טופל במוסך יונדאי ( משיחה עם המוסך מערכת מולטימדייה במסגרת האחריות)

9/2013 טסט - באיחור של 3 חודשים !!! עם 48K על השעון

4/2014 החלפת ברקסים 65K על השעון.

לאחר דין ודברים הוסכם שאקח את הרכב לבדיקה + בדיקה במוסך :סריקת תקלות מחשב + תקינות כריות אוויר.

לגבי המחיר- יש הבנה של המוכר שהמחיר יהיה כנראה מעט פחות מ 150K ולמעשה הוסכם ש:

מחירון משוכלל = 163K

צריך 2 צמיגים ~ 1300 ש"ח

טיפול ישור קו = ~2000 ש"ח

טסט = ~3000 ש"ח

הורדת ערך 6% ~ (נראה בבדיקה - כרגע זה סתם השערה שלי , אין לי דוח שמאי)

מהתרשמות שלי אני מעריך מחיר סגירה סביר ~145K

אני די מתלבט , בהנחה שהתאונה מקדימה לא כוללת פגיעה בבטיחות , מחיר הסגירה ממש נמוך ממה שהולך בשוק .

מצד שני אני חושש שבעוד ~4 שנים כשאני ארצה למכור אני אצתרך להוריד ת'תחתונים...

הרכב יהיה בין 7 , עם 155K~ יד 3 ותאונה מקדימה ....

עריכה אחרונה על ידי פוצינו
תיקונים קטנים
פורסם

היית מתחתן עם זונה? סביר להניח שלא, אז תגיד לו שייקח את הרכב הזה ויזרוק אותו למגרש הגריטה הקרוב, קח את הכסף שלך וחפש בטרייד אין של כלמוביל.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

גם אני חושב ככה.

נשמע רכב מוזנח, שעבר תיקון תאונה חאפרי ולא מקצועי וטופל ברישול וסביר להניח שגם לא לפי הוראות היצרן.

אני הייתי מתרחק רק מלראות סימני תיקון תאונה מרושלים.

• תוכן חדש...