Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט בין יאריס סטייל חדשה לקליאו חדשה

iho
שימו לב! השרשור הזה בן 3933 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

יש לפני 2 הצעות לרכב חדש:

1. יאריס סטייל ב- 104500

2. קליאו חדשה ב - 100,000

נסעתי נסיעת מבחן בקליאו, יפה, נוחה, מאובזרת ברמות על, מנוע חזק וזריז מאד. (מנוע טורבו, עיצוב פנימי מקסים, 4 חלומות חשמליים, מולטימדיה, ת. ניווט, אמובילייז, מפתח כרטיס חכם, מראות מתקפלות ועוד ועוד, לא חסכו כלום.

היאריס לעומ''ז נראית מיושנת מאד ועושה רושם שהיא רכב של זקנות. ובכל זאת כולם מהללים ומשבחים אותה על הנוחות ובעיקר על האמינו ושמירת הערך העתידית.

בהנחה שארצה למכור בעוד 3 שנים והחליף לחדש אני חושש שבקליאו תהיה ירידת ערך חדה ויהיה קשה מאד למכור אותה.

רציתי לשמוע מה דעת מומחי הפורום.

תודה מראש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יפה אמרת, אתה מתלבט בין רכב משעמם ומיושן לבין רכב חדיש מפנק ומלא תוספות מפנקות, בנוסף חזק הרבה יותר. אני הייתי בהתלבטות כמוך לפני כמה חודשים ולא מצטער לרגע שבחרתי בקידמה, גם אם זה יעלה לי טיפה יותר עוד כמה שנים לפחות אני יהנה יותר. מה גם שאני מאמין שההבדלים בירידת ערך יצטמצמו עם הזמן שיותר יכירו את הרכב.

דרך אגב איך השגת את המחיר הזה? יש פה הנחה גדולה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היאריס מרגישה ספרטנית למדי ביחס להרבה מתחרות בקטגורייה, זה מרגיש בפנים כמו רכב של 70 אלף ש"ח.

אגב, היאריס היא תוצרת צרפת לכל דורותיה. :roll:

ברנו הירידת ערך לא כזאת גדולה. יש לי קליאו מהדור הקודם. הרכב יורד בשנה בסביבות 7-8%.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקטגורייה הזאת יוצא שהקליאו נותנת תמורה יפה למחיר.

הסקודה מיושנת ולא בטיחותית, גיר DSG שהאמינות עדיין מוטלת בספק.

הפיאסטה נחמדה, אבל לא חסכונית במיוחד בדלק בגלל מנוע 1.6, וכבר יש פה תלונות על הגיר.

הסוויפט אמורה להיות אמינה מאוד, וצריכת הדלק שלה טובה, אבל היא פחות מאובזרת מהקליאו.

הפולו יקרה להחריד.

הi20 גם כן מכונית טובה, אמינה וצריכת הדלק סבירה, האבזור סביר, אבל היא מרגישה מיושנת מהקליאו מהפיאסטה.

היאריס ספרטנית ומרגישה זולה מהשאר.

על המאזדה 2 אני לא רוצה לדבר בכלל.

הקורסה גם כן מיושנת ולא בטיחותית (4/5 כוכבים) וצריכת הדלק גבוהה מאוד.

האם כשאני מציג את זה כך, הקליאו לא משתלמת?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מכניס פה שיקולים שמנוגדים האחד לשני - יופי, ביצועים, אבזור וקידמה שמדגדגים הרבה את בלוטת הרגש והחשק (לא היאריס).

לעומתם - אמינות, סחירות שמדגדגים את בלוטת הכיס (הארנק....).

אתה חייב לתעדף לעצמך מה חשוב לך יותר - אף אחד לא יכול לעשות זאת עבורך מכיוון שרק אתה יודע כמה חשוב לך להישאר עם עוד כסף בכיס (ואולי קצת יותר שקט נפשי). ניתחת יפה את ההבדלים בין המכוניות - עכשיו נתח ודרג לעצמך (דרך מתן מישקולות) את הצרכים ובחר מה שמתאים.

אני מניח שאולי נסיעת מבחן תעזור לך להבין את ההבדלים ואיזו מכונית תתאים לך יותר.

(ולא יעזור - לאחר שתקנה תמיד תקונן בך התחושה למה לא בחרתי באופציה השניה.....)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקטגורייה הזאת יוצא שהקליאו נותנת תמורה יפה למחיר.

הסקודה מיושנת ולא בטיחותית, גיר DSG שהאמינות עדיין מוטלת בספק.

הפיאסטה נחמדה, אבל לא חסכונית במיוחד בדלק בגלל מנוע 1.6, וכבר יש פה תלונות על הגיר.

הסוויפט אמורה להיות אמינה מאוד, וצריכת הדלק שלה טובה, אבל היא פחות מאובזרת מהקליאו.

הפולו יקרה להחריד.

הi20 גם כן מכונית טובה, אמינה וצריכת הדלק סבירה, האבזור סביר, אבל היא מרגישה מיושנת מהקליאו מהפיאסטה.

היאריס ספרטנית ומרגישה זולה מהשאר.

על המאזדה 2 אני לא רוצה לדבר בכלל.

הקורסה גם כן מיושנת ולא בטיחותית (4/5 כוכבים) וצריכת הדלק גבוהה מאוד.

יש גם את ה 208 שזוכה להרבה שבחים.

לגופו של השרשור:

התהיה תואמת גישה נפוצה לפיה קונים רכב בשביל למכור אותו ולא בשביל לנהוג בו.

למי שאין העדפות זו יכולה להיות גישה נכונה ורציונלית. אבל אם כבר נוקטים בגישה רציונלית אז אין טעם לרכוש רכב חדש ולשדרג כל 3 שנים.

מי שבעיקר מחפש לצמצם ירידת ערך כדאי שיקנה משומש בן שנה או שנתיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה כמו להיות הכי חכם בכתה של ילדים עם תסמונת דאון. עכשיו לקליאו יש יתרון מסוים, אבל הוא יתעמעם כשתגיע המאזדה 2 החדשה. אישית, אם הייתי צריך לבחור בזה הרגע סופר-מיני, הייתי מתלבט בין פיאסטה, סוויפט ויאריס.

אין לי משהו נגד רנו, אבל לא יכולתי שלא להתרשם שזו חבילה נוצצת שמתחתיה ההיפך מכך - מעין אנטי תזה של הפיאסטה.

:idea:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לי משהו נגד רנו, אבל לא יכולתי שלא להתרשם שזו חבילה נוצצת שמתחתיה ההיפך מכך - מעין אנטי תזה של הפיאסטה.

אשמח אם תרחיב בנושא.

Mini Cooper S R56 - לכיף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מרגישים שזו מכונית שההנדסה שלה חסרה מימד עומק מסוים. מכירה את הסלוגן "זה רק נראה יקר"? כך הקליאו הרגישה לי מהתרשמות סטאטית. כשהידיים מתחילות לממש ולגעת, ההתרשמות הפוכה מבפיאסטה.

אגב, גם אהרונוביץ' מסכים עם התובנה הזו במבחן בו הוא עימת בין השתיים, אולם זה לא מנע ממנו לתת לקליאו את מדליית הניצחון.

:idea:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מכניס פה שיקולים שמנוגדים האחד לשני - יופי, ביצועים, אבזור וקידמה שמדגדגים הרבה את בלוטת הרגש והחשק (לא היאריס).

לעומתם - אמינות, סחירות שמדגדגים את בלוטת הכיס (הארנק....).

אתה חייב לתעדף לעצמך מה חשוב לך יותר - אף אחד לא יכול לעשות זאת עבורך מכיוון שרק אתה יודע כמה חשוב לך להישאר עם עוד כסף בכיס (ואולי קצת יותר שקט נפשי). ניתחת יפה את ההבדלים בין המכוניות - עכשיו נתח ודרג לעצמך (דרך מתן מישקולות) את הצרכים ובחר מה שמתאים.

אני מניח שאולי נסיעת מבחן תעזור לך להבין את ההבדלים ואיזו מכונית תתאים לך יותר.

(ולא יעזור - לאחר שתקנה תמיד תקונן בך התחושה למה לא בחרתי באופציה השניה.....)

אנשים ממהרים להכריע,

המנוע והגיר של רנו בנתיים בסדר גמור, אל תמהר לשפוט את הרכב ואת האמינות שלו לפני שהוכיח את עצמו.

יש גם את ה 208 שזוכה להרבה שבחים.

לגופו של השרשור:

התהיה תואמת גישה נפוצה לפיה קונים רכב בשביל למכור אותו ולא בשביל לנהוג בו.

למי שאין העדפות זו יכולה להיות גישה נכונה ורציונלית. אבל אם כבר נוקטים בגישה רציונלית אז אין טעם לרכוש רכב חדש ולשדרג כל 3 שנים.

מי שבעיקר מחפש לצמצם ירידת ערך כדאי שיקנה משומש בן שנה או שנתיים.

ה208 מכונית טובה, החסרון שלה עדיין טמון בצריכת דלק גבוהה יחסית וגיר AL4 ישן ומעצבן.

זה כמו להיות הכי חכם בכתה של ילדים עם תסמונת דאון. עכשיו לקליאו יש יתרון מסוים, אבל הוא יתעמעם כשתגיע המאזדה 2 החדשה. אישית, אם הייתי צריך לבחור בזה הרגע סופר-מיני, הייתי מתלבט בין פיאסטה, סוויפט ויאריס.

בנתיים אין מאזדה 2, אז קליאו היא המתחרה בקטגורייה.

לא מסכים לגביי המשפט עם הפיאסטה.

פיאסטה וסוויפט טובות, אבל היאריס מרגישה חצי דרגה מתחת.

מרגישים שזו מכונית שההנדסה שלה חסרה מימד עומק מסוים. מכירה את הסלוגן "זה רק נראה יקר"? כך הקליאו הרגישה לי מהתרשמות סטאטית. כשהידיים מתחילות לממש ולגעת, ההתרשמות הפוכה מבפיאסטה.

אגב, גם אהרונוביץ' מסכים עם התובנה הזו במבחן בו הוא עימת בין השתיים, אולם זה לא מנע ממנו לתת לקליאו את מדליית הניצחון.

אני חושב שאתה מגזים, רמת הגימור בטויוטה או במאזדה 2 הרבה יותר נמוכה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3933 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...