Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז יש לי חדשות בשבילכם. אין פלקון או מוסטנג עם ששה צילנדרים. כן, קובי(סו). אתה שצוחק על המספר הזעום של הצילינדרים (ששה) שיש לי במוסטנג ובפלקון, אתה לא יודע שיש בהן שמונה צילינדרים?

מההה? תפער פה בתימהון? דאאא, אענה לך.

איפה השניים הנוספים התחבאו כל הזמן?

בדלתות...

בקיצור, בכל רכב יש עוד שניים עד חמישה צילינדרים נוספים, במנעול של הדלת.

וכאן מתחיל הסיפור של הצ'ופצ'יק.

בפלקון 1960 שלי לא ננעלת הדלת הקדמית של הנהג. בסידרה של הרכב שלי (אחת המוקדמות) יש רק מנעול אחד בדלת הנהג.. בדלת של הנוסע זה "כאילווו" שרבים אגב הסבו לאמיתי. (אבל יש כפתור נעילה).

בקיצור, האחד והיחיד הפסיק לתפקד, כלומר הוא בעצם הפסיק לפני הרבה שנים, עוד לפני שקניתי את הכרכרה והחלטתי שצריך לתקן.

הלכתי לאלי המנעולן עם צילינדר ובית צילינדר שאגב ייחודי רק לדגמי פורד משנות החמישים והששים בגלל הצורה החיצונית שלו, מוכן להרכבה. שמתי את הרכב אצלו ואחרי 10 דקות הוא מתקשר," חסר חלק".

טוב, אז באתי אליו גם לקחת את הפלקון וגם ללמוד איזה חלק כדי לקנות. הוא במיטב כשרונו הקומי משרטט לי באוויר משהו שלא הצלחתי להבין אבל כשהבאתי לו את ספר הרכב (הגדול, למוסכים) הוא איתר את החלק, חתיכת מתכת בצורת ח' שמחוברת לצילינדר.

השלב הבא הוא להזמין, אבל איך קוראים לצ'ופצ'יק הזה באנגלית?

בספר של "פורד" הוא בלי שם ממש כמו "צ'ומפי ואינשם" מהטלויזיה.

לא היתה ברירה אלא לפנות לחברים שלי באינטרנט , כלומר לקבוצת הפייסבוק של בעלי פלקונים שמונה 1000 איש..

סרקתי את הציור בספר ושמתי בפייס וכעבור חמש דקות מישהו אמר שזה "Lever-Door Lock Operating"... לך תדע.

מחפש בגוגל, מחפש אצל הספקים, נאדא. כלומר יש אבל של כל הרכבים בעולם חוץ מזה של פורד מדגמי סוף שנות החמישים.

באי ביי כמובן אין, אחד הספקים כתב שבגלל שחתיכת המתכת ההיא ייחודית אז ממש בלתי אפשרי למצוא אלא בפירוקיה. לך ספר לו שגרוטאות של פלקונים חוסמות כאן את הכבישים.

בסוף בסוף, האח הידד!!, אחרי שלא היה באי ביי פתאום בתזמון מופלא כן היה, הצ'ופצ'יק, הזרבובית, מחובר לצילינדר ואפילו עם מפתח ואפילו עם צילינדר דומה עם צ'ופצ'יקו לצד ימין.

המוכר כתב אפילו שמנעולן בעיירה שלו בדק ושימן וסידר והעסק עובד, שניהם עם אותו מפתח ושניהם באיזה 50 דולר.

וכך נגמר הסיפור של הצ'ופצ'יק של הפלקון...

P1030751.JPG

פלקון מנעול.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני,

סיפור חמוד, המשקף בדיוק את הבעיתיות בהשגת חלקים לרכב ספציפי... צריך גם מזל...

ידוע לי שיש מכוניות שהמנעול היחיד שנמצא בדלת, קיים רק בדלת הימנית דווקא... לך תבין את מחשבות היצרן...

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

בנוסח ההגדה של פסח:

שנו רבותינו: כמה צילנדרים יש לפלקון?

רבי קובי אומר שישה צילינדרים יש בפלקון.

רבי בני אומר שמונה: שישה במנוע ושניים במנעולי הדלתות, אמור מעתה כי לפלקון שמונה צילנדרים.

רבי ג' אומר: שניים עשר: שישה במנוע, שניים בדלתות, וארבעה בגלגלים אמור מעתה לפלקון שניים עשר צלינדר.

רבי ש' אומר: ארבע עשר: שישה במנוע, שניים בדלות, ארבעה בגלגלים, אחד במתג ההצתה ואחד במנעול של הבגז' אמור מעתה לפלקון של בני ארבעה עשר צילינדרים...בהגדה

שלמה דן גדרון

פורסם
בנוסח ההגדה של פסח:

רבי בני אומר שמונה: שישה במנוע ושניים במנעולי הדלתות, אמור מעתה כי לפלקון שמונה צילנדרים.

רבי ג' אומר: שניים עשר: שישה במנוע, שניים בדלתות, וארבעה בגלגלים אמור מעתה לפלקון שניים עשר צלינדר.

רבי ש' אומר: ארבע עשר: שישה במנוע, שניים בדלות, ארבעה בגלגלים, אחד במתג ההצתה ואחד במנעול של הבגז' אמור מעתה לפלקון של בני ארבעה עשר צילינדרים...בהגדה

לקראת החג הקרב - יפה מאד

מצא משה

פורסם
בנוסח ההגדה של פסח:

משעשע.

אהבתי.

• תוכן חדש...