Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

בוריטו - קיים בארץ?


mazinya
שימו לב! השרשור הזה בן 3696 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

תודה ניטש יש גם מתכון לבוריטו ?

 

אותו הדבר, ההבדל הוא בעטיפה.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך לתת לעטיפה חימום קצרצר בחום גבוה על מחבת או בתנור, ואז להכין את הגשעפט

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

nitch גמרת אותי עכשיו. הרגע אכלתי ונהייתי שוב רעב.

יש דבר אחד שאני לא יודע בוודאות אם הוא שייך למטבח המקסיקני, אבל הוא כל כך טעים וכל כך משתלב עם אוכל מקסיקני. זה אחד הנשנושים האהובים עליי. אני מאוד אוהב חריף, אבל אני אוהב חריף שיש לו טעם מעניין. פלפל חלפיניו זה בערך הפלפל שאני הכי אוהב. יש פה מתכון בעברית לחלפיניו כבוש. אני עושה אותו בלי עלי דפנה וזרעי כוסברה, אבל אפשר להוריד אותם.

הנה קישור.

זה הולך מצוין עם בירה, ליד דוריטוס, או על המבורגר. באמת שזה טעים בטירוף.

 

חוץ מזה יש רוטב טעים בטירוף שנקרא מולה. זה נעשה משוקולד, ציר עוף ופלפלים חריפים. המתכון המקורי הוא מאיזה 50 מרכיבים ומסובך בטירוף. אני לא מנסה לעשות אותו. מה שאני כן עושה זה את המתכון הזה.

 

האתר הזה מכיל המון מתכונים לאוכל מקסיקני. אם יש בעיה עם האנגלית, אפשר לחפש בגוגל מה כל מרכיב, או לחלופין אפשר לחפש מתכונים בעברית. הבעיה שבעברית הרבה פעמים מפשטים אותם, ככה שהטעם נפגם. יש גם מתכונים ביוטיוב למי שרוצה לראות בעיניים.

יש מתכונים שהם Quick and Easy Dishes, שזה מתכונים קלים ומהירים.

יש גם מתכונים מסורתיים. Traditional Recipes

בתיאבון.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוכל מקסיקני זה אש, אוכל אמריקאי כמו טאקו-בל וטקס-מקס זה נורא.

בארץ המקום היחיד שבאמת הזכיר קצת את מקסיקו היה מקסיקנה בת"א, מעבר לזה אני מסכים שאין כמו להכין בבית.

 

למי שמכיר, אחד ה"אוכל-רחובים" הטובים שיש להם שם (ומאוד דומים לאוכל ישראלי) הוא ה"טורטה", מעין לחמנייה די גדולה בסגנון חלה ישראלית שממלאים אותה בבשר/עוף, קוביות עגבניה-בצל-פטרוזיליה, 2 חתיכות דקות של אבוקדו וכמובן הרבה לימון וקצת חריף מעל, פשוט המנה המושלמת. לא ראיתי משהו דומה בארץ אבל אפשר להכין בבית בקלות.

 

בנוסף למיטיבי לכת ניתן למצוא במעדניות וחנויות אוכל מהעולם את המוצרים של המותגים לה קוסטנייה וטרס פסוס, לחובבי החלפניו, המולה וכו'.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתכון מצוין לצ'ילי קון קרנה. יחסית פשוט, ונותן תוצאה מצוינת:

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1028864

 

תזכרו שמתכונים זה לא תורה מסיני. אוהבים יותר חריף? תשימו. בא לכם להמיס גבינה למעלה? תפאדל. זו לא אפייה, אפשר לשחק עם המתכונים כמה שרוצים.

 

 

עוד המלצה קטנה. אני מאוד אוהב מוקפץ עם טורטיה. עושים מוקפץ אסייתי, עם הירקות, רוטב צ'ילי וסויה. בטורטיה שמים שמנת חמוצה, גוואקמולי, ושופכים את כל המוקפץ (אני אוהב עם חזה עוף או בקר). יוצא פגז. ג'אנק אמריקאי אמיתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...