Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לעשות את הדבר הבא (יותר כפרויקט אישי מאשר צורך אמיתי):

לנתק את מעגל החשמלי של מאוורר הרדיאוטר, להכניס חוטים לתוך האוטו ולהתקין כפתור שיעשה קצר.

או בקיצור - להפעיל את המאוור בצורה ידנית עם כפתור.

אני מבקש לקבל הדרכה - איזה כפתור אני צריך, איזה חוטים, איך מתקינים את החוטים בצורה בטוחה בתא המנוע.

נ.ב. מדובר בפורד פיאסטה 01'

פורסם

ביצעתי זאת כבר מיספר פעמים כולל לצופר וכפתור התנעה. בגדול אתה מאתר את החיווטים של מאוורר הרדיאטור ממנו מושך חוט אחד למינוס של המצבר ובחיווט השני מושך חוט אל תוך הרכב דרך תא המנוע, תנסה לאתר פתחים קטנים שבהם עוברים כבלים חשמליים לתא הנוסעים ותשחיל אותו איתם. את אותו חוט בתא הנוסעים אתה מחבר לכפתור on off תחפש כפתור שיכול לעמוד בזרם גבוה בעל 2 מגעים שהחוט הולך למגע אחד ומהמגע השני אתה מעביר חוט שיילך אל הפלוס של המצבר. על כל המעגל אתה יכול לשים פיוז לייתר ביטחון ותישתמש בחוטים עבים יחסית, אני הישתמשתי בחוטים של 12 וולט שהם עבים כדי למנוע היתחממות שלהם. זהו בגדול.

פורסם

הכי חשוב זה לא לנתק את החיווט המקורי.

אני מניח שהנזק האפשרי למנגנון כמו מאוורר הרדיאטור ברור.

מתחדשת*

פורסם (נערך)

מאור זה לא בטיחותי וחבל על ההשקעה על מוליכים עבים עד תא הנוסעים.

לצרכנים כאלה משתמשים עם רילאי, כאשר כדאי למקם אץ הרילאי (שכבר קיים בתא מנוע), וממנו למשוך חוטים ומפסק לתוך התא נוסעים.

היתרון פה שעל הקו שנכנס לתא נוסעים זורם זרם קטן (בטיחות ואמינות), ולא כל הזרם שהוונטה צורכת (20 אמפר תלוי איזה רכב).

עוד יתרון זה שקל יותר לחווט מוליכים דקים.

עם קצת השקעה אפשר לעשות מעקף על החיווט המקורי, כשאתה לוחץ על מפסק אז הוונטה תדלק ישר, כשאתה מעביר אותו למצב כבוי החיווט המקורי יתפקד.

ורצוי מאוד לעשות נורית חיווי למצב הוונטה כי הרכב ישן, כאשר הנורית תדלק רק כאשר הוונטה תעבוד.

אצלי כמעט הלך ראש מנוע בגלל שהמנוע של הוונטה שבק.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

אכן אפשר לסדר את ה "קומבינה" בכל מיני צורות ודרכים. הדרך שתיארתי היא הדרך הבסיסית והזולה ביותר בעלויות של מקסימום 30 ש"ח לחוטים,בית פיוז, ולחצן. מבחינת בטיחות לא רואה פה בעייתיות כל שהיא כל עוד הרכיבים ששמים תואמים למתח ולזרמים הנכונים.

פורסם
ביצעתי זאת כבר מיספר פעמים כולל לצופר וכפתור התנעה. בגדול אתה מאתר את החיווטים של מאוורר הרדיאטור ממנו מושך חוט אחד למינוס של המצבר ובחיווט השני מושך חוט אל תוך הרכב דרך תא המנוע, תנסה לאתר פתחים קטנים שבהם עוברים כבלים חשמליים לתא הנוסעים ותשחיל אותו איתם. את אותו חוט בתא הנוסעים אתה מחבר לכפתור on off תחפש כפתור שיכול לעמוד בזרם גבוה בעל 2 מגעים שהחוט הולך למגע אחד ומהמגע השני אתה מעביר חוט שיילך אל הפלוס של המצבר. על כל המעגל אתה יכול לשים פיוז לייתר ביטחון ותישתמש בחוטים עבים יחסית, אני הישתמשתי בחוטים של 12 וולט שהם עבים כדי למנוע היתחממות שלהם. זהו בגדול.

לא קיים מושג כזה חוטים של 12 וולט.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא קיים מושג כזה חוטים של 12 וולט.

כניראה שלא הסברתי עצמי נכון, היתכוונתי לחוטים עבים. פשוט בחנות חלפים שאני ניגש לקנות חוטים שכאלה אני מסביר לו שהם מיתחברים למצבר ישירות וכך הוא הגדיר לי אותם. :)

פורסם

ממליץ לחבר בדרך שניר הציע, ולא בדרך של מאור.

בנוסף, את מתח הפיקוד לקחת אחרי הסוויץ', כדי שבסגירת סוויץ' המאוורר יפסיק לעבוד.

לא לנתק בשום אופן את הפיקוד המקורי.

אם יש מאוורר שתי מהירויות, האם רוצים להפעיל את המהירות הנמוכה או הגבוהה?

פורסם

אני לא אוהב קומבינות, מעקפים וכד'. זה מזכיר לי אלפא 164 שהייתה לי, כאשר קניתי אותה הייתה לה קומבינה שמאוורר של הרדיאטור קיבל מתח מפנסי ערפל, כלומר אם פנסי ערפל לא דולקים - אין קירור מנוע. קומבינה עשו עם חוט חשמל ביתי. כאשר הנעתי את הרכב הבעלים הקודם אמר ליף "תדליק פנסי ערפל, לא בריא למחשב לנסוע בלי"

כמובן סידרתי את זה במוסך (החזרה למקורי) והמכונאי שאל אותי: מי הסוטה שעשה את זה.

אני מניח שפותח השרשור רוצה לשלוט במאוורר של רדיאטור כי המנוע שלו מתחמם. אני ממליץ לתקן את זה בצורה נכונה ולטפל בבעיה וגורמים שלה ולא לחפש מעקפים אם בריאות הרכב חשובה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי, שים לב למשפט הראשון בהודעת פתיחה:

"יותר כפרוייקט אישי מאשר צורך אמיתי".

פורסם
אני מעוניין לעשות את הדבר הבא (יותר כפרויקט אישי מאשר צורך אמיתי):

לנתק את מעגל החשמלי של מאוורר הרדיאוטר, להכניס חוטים לתוך האוטו ולהתקין כפתור שיעשה קצר.

או בקיצור - להפעיל את המאוור בצורה ידנית עם כפתור.

אני מבקש לקבל הדרכה - איזה כפתור אני צריך, איזה חוטים, איך מתקינים את החוטים בצורה בטוחה בתא המנוע.

נ.ב. מדובר בפורד פיאסטה 01'

הדרך הבטוחה ביותר לבצע את מה שאתה רוצה היא באמצעות ממסר 5 רגליים.

בממסר יש חוטים שני חוטים לפיקוד ועוד שלושה נשלטים.

אתה חותך את החוט החיובי שמגיע למאוורר ומחבר אותו לרגל מספר 30

את הקצה השני לרגל 87a

את הפיקוד לרגל 85 ו 86, אתה תבחר בעצמך את הפלוס יהיה קבוע והמינוס יגיע מהמפסק, או להפך.

את רגל מספר 87 אתה מחבר באמצעות פיוז לחוט החיובי במצבר.

בצורה זו, כאשר המתג שלך כבוי, המאוורר יקבל פיקוד מקורי מהמחשב או היוניט. כאשר תפעיל את המתג, הוא יפעיל ישירות את המאוורר מהמצבר.

במצב כזה לא יקרה מצב שאתה שוכח להפעיל את המצבר.

לחילופין, אתה יכול לנסות לאתר את הממסר שמפעיל את המאוורר ופשוט לתת לו פיקוד מקביל ממתג שתתקין בתוך הרכב (לרוב מדובר בפיקוד מינוס אבל לא תמיד !). בשיטה זו יש סיכוי שהמחשב יתריע על תקלה, עם כי זה קלוש במקרה של פיאסטה בת 13.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם מתלבשים על הממסר המקורי, אז במקרה של תקלה בממסר זה המאורר לא יפעל גם דרך המתג בתא הנוסעים.

כלומר לא מבצעים כאן גיבוי מלא למערכת.

עדיף ממסר נפרד.

פורסם

אז אני מבין שהדרך הנכונה זה באמצעות ממסר ופיקוד עליו מתא הנוסעים.

ניתן לקנות כזה בחנויות חלפים לרכב? ebay?

מן הסתם שהממסר לא יכול להכנס בתיבת החשמל של הרכב, איך לדעתכם נכון לאבטח אותו כך שלא יעוף על הבמפר השלישי?

פורסם

אפשר לקנות בכל חנות חלפים לרכב.

לממסרים האלו יש אוזן, ודרך האוזן הזו אתה מבריג אותו במקום מתאים בתא המנוע.

פורסם (נערך)

אכן איציק נתן את הפיתרון הכי פשוט, לתת פיקוד נוסף לממסר מנקודה אחרת.

כמובן שזה פתרון טוב רק אם המחשב יקבל אותו.

אם לי ניסיון גדול עם מחשבים וכל זה, אבל יש לי הרגשה שלא תיהיה בעיה בכלל.

לפני כמה זמן תכננתי משהוא דומה לרכב שלי ובסוף ויתרתי על זה.

כמו שאמרתי, רצוי מאוד להוסיף נורית עבודה לוונטה זה מה שנקרא על הדרך, והיא תעזור במקרה שהמנוע של הוונטה ישבוק.

בוקי, אין גיבוי זה נכון, אבל ממסר זה חלק פשוט ואמין, טפו טפו אצלי יש כאלה כבר בני יותר מ19 שנים.

לכן אני חוזר ואומר כל פעם, אם כבר מחווטים משהוא לוונטה, אז על הדרך להוסיף נורית עבודה.

צביפר אין בעיה עם מוליכים של כבל מאריך בבית, אך תלוי לאיזה שימוש!

מה שכן מעניין אותי איך הפיוז של הפ.ערפל החזיק גם וונטה יחד, אני משער שהוא פשוט הגדיל אותו וזהו.

מכאלה צריך להזהר, גם כשהכל נראה תקין.

עובי מוליכים בוחרים לפי זרם ולפי טמפ סביבה.

לוונטה אצלי עשיתי חיווט באמצעות כבל מריכף (מעקב שריפה) עם מוליכים 2.5 ממ, כביכול כבל די סטנדרטי.

אצלי אין קומבינה כלל, פשוט שיפצרתי את העסק כי המנוע אצלי הוא סיני (בעיה להשיג מקורי) והמחבר לא כל כך אוהב אותו, ככה ששיפצרתי הכל ואין סיכוי לבעיות.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • תוכן חדש...