Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קניתי בחנות חלפים את הפילטר הבא:

246p350.jpg

נאמר לי שזה אורגינלי, המק"ט שלו: PN71753738

על הקופסא היה כתוב "made in china"

היה בחנות את זה ועוד פילטר בגודל יותר קטן ועל הקופסא היה רשום "ספייס", אותו לא רכשתי.

שאלתי בפורום האנגלי על הפילטר הנ"ל:

http://www.fiatforum.com/punto/344767-pn71753738-oil-filter-suitable-mk1.html

מה שהם אמרו בקצרה שזה נראה זיוף, שגם ככה מקורי עולה גרושים.

מישהו רשם "Is FIAT boycotting Israel? The OE ones from FIAT dealers don't cost an arm and a leg"

בבדיקה אצל מ.י.ר וסודאי (ספקי חלפים של פיאט בארץ) אלו הפילטרים שיש אצלם (סיניים).

ולפי מה שהבנתי אין יותר במלאי פילטרים מתוצרת איטליה. כל הפילטרים הסיניים האלו יוצרו ב 2011 ולא נתקלתי בתאריך מאוחר יותר.

לפי מה שהבנתי גם אין להם דרך להזמין או לקבל מוצרים מפיאט האיטלקית ישירות ולכן הם רוכשים חלפים כאלו (בגלל שכבר לא רוצים להתעסק עם מוצרים ישנים או שפשוט אין להם קשר עם פיאט באיטליה?)

הפנו אותי להתקשר לסמל"ת/המוסך המרכזי שמזל שנמצא מטר מהבית שלי אחרת הייתי הופך להם את השולחן.

בטלפון נאמר לי "אין דבר כזה פילטרים סיניים, יש פה איטלקי, תבוא."

כמובן שוידאתי שלא ארוץ סתם, אמרו לי תבוא, איטלקי יש פה 100 אחוז.

עוד בטלפון הפקידה שאלה את איש המחסן "תגיד בפונטו הפילטרים סיניים? והוא צועק לה מעבר לקו "מה פתאום סיניים, רק מקורי".

כמובן שהייתי סקפטי לגמרי שהרי גם למיר וגם לסודאי אין, למה שלהם יהיה?

ברור שבאתי ואין. הפילטר שהוצג לי היה סיני, מזל שלקחתי איתי את הדוגמא.

מנהל המוסך ליווה אותי למחסן, העובד במחסן אמר לי אין דבר כזה סיני איטלקי הכל מקורי פה. הראתי לו את מה שחברי הפורום האנגלי אומרים ומנהל המוסך לא ידע מה לעשות.

בעוד המחסנאי מחפש הוצגו לי מספר פילטרים מיוצרים מטיוואן, אינדונזיה ועוד וגם איטלקיים אבל כאלה שלא מתאימים לי לרכב (רק המק"ט הזה לדבריהם מתאים לי 71753738).

מנהל המוסך הסביר לי שאין להם קשר יותר עם פיאט העולמית והם מביאים חלקים מהספק ישירות איפהשהוא בחיפה. האם כך הדבר? זה מה שהבנתי רק. ושאת הפילטרים האלה הם בעצם מקוריים אבל עפ"י דוגמא וממשיכים לייצר אותם בסין/טיוואן או מה שזה לא יהיה.

בקיצור יצאתי משם.

כמובן שתמיד אני בודק ב 7 עיניים לפני שאני רוכש משהו ותמיד מסתבר שאמצא ב ebay את מבוקשי.

אין לי בעיה לשים חלפים תחליפיים ברכב ולא להזמין ב ebay אבל כשמדובר בחלק כה חשוב כמו פילטר שמן אתעקש.

מחיפוש ב ebay, ככה נראה פילטר מקורי "אמיתי":

$T2eC16R,!)!FIdMkF1zOBSP1HPhP0Q~~60_58.JPG

$T2eC16R,!)QFIb)7M7sUBSU8dbNMUQ~~60_58.JPG

$T2eC16V,!y0FI,DL!KrjBSRCQbsG5!~~60_58.JPG

!BeNqY8w!mk~$(KGrHqEH-CsEreIW6p9eBK8(uDDVUQ~~_1.JPG

$_58.JPG

$(KGrHqF,!lME3HUclHhuBOBPoj64dg~~_1.JPG

$T2eC16J,!yQFIi21q8IjBSOFWdQClQ~~60_57.JPG

כפי שניתן לראות המקוריים באמת יש להם או את סמל של פיאט לנצ'יה (כנראה Old Stock), או החדישים שהם 3 סמלים כמו אצלי בתמונה אך עם נתוני סיבוב וכיתוב מותבע made in italy.

כל אחד מאלה מתאים למספר רכבים, 500, גרנדה, ספייס וכו'. וחלק שמתאימים לדור 1 מתאימים רק ל 16 שסתומים או קבוצה של 16V.

בקיצור יש מוסכמה מאוד מוחלטת לאיזה דגם ספציפי הפילטר מתאים, לא שכמו בארץ "זה לכל הפונטו, קח".

הפילטר שרכשתי אמנם נראה ככה אבל גם נראה שהטביעו עליו את הכיתוב עקום.

בקיצור, אצטרך לחפש בדיוק את הדגם שאני צריך ב ebay כי עדיין אין לי מושג מה המק"ט הנכון.

ומעתה והאלה אם לא אמצא פה בארץ אחד נורמאלי ואני לא מאמין שאמצא, אזמין לי איזה סטוק קטן מ ebay שישמש אותי. כמו ברכב אספנות מסתבר שהחלפים פה בארץ נעלמים לאט לאט.

תבדקו טוב טוב מה מוכרים לכם או שמים לכם במוסך. גם בספייס נתקלתי באותו סיפור, וראיתי רק סיניים. לא יודע לגבי פיאט 500 וגרנדה, יכול להיות שגם שם זה פילטר מתוצרת אחרת.

מה אתם הייתם עושים?

עריכה אחרונה על ידי chesh
פורסם

לא הייתי מתרגש מארץ הייצור של הפילטר. לקונצרני הרכב יש מפעלים וספקים מכל רחבי העולם. פילטר שמן לטויוטה למשל יכול להגיע מארצות הברית, מלזיה, תאילנד, סין, יפן או פולין, אלה לפחות פילטרים מקוריים שראיתי במו עיני. בכל המקרים מדובר באותו הפילטר עם אותן התכונות ועמידה בדרישות היצרן.

באיזו אריזה הגיע הפילטר? היה עליה אמצעי לזיהוי זיופים (מדבקת הולגרמה)? מה גוגל אומר כשאתה מריץ את המק"ט הזה?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הוא הגיע בקופסא כמו בתמונה האחרונה עם המדבקה בחלק העליון.

יש בלבול רב בנושא עם המק"ט כי המק"טים מתחלפים.

בגוגל זה מוצא את המק"ט ורושם שהוא מתאים לרכב שלי.

פורסם

מק"טים שונים לעיתים מגיעים בגלל ספק OEM אחר או שהפילטר מיועד לשוק אחר (חלוקה גיאוגרפית של היצרן, אירופה, צפון אמריקה, אסיה, יפן וכו'). צריך קצת לנבור ברשת כדי להגיע למידע אמין.

אם מצאת תיעוד שהפילטר מתאים לרכב שלך הייתי מתקין אותו ונוסע לשלום.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פותח השרשור, תהיה רגוע. אף אחד לא עבד עליך. התבונן היטב בתמונה הבאה, ושים לב בעיקר למק"ט:

20120608_073853.jpg

אני צילמתי אותה בעצמי במוסך מורשה של פיאט. סע לשלום, המפתחות בפנים ;)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אל תתרגש, גם MANN (מקורי של הגרמניות) מיוצר בסין.

אתה מנפנף במשהו שכתב איזה חוכמולוג בפורום בחו"ל, כאילו זו תורה מסיני:lol:

זה לא שמכרו לך מזוייף.

מלבד זאת, מהיכרותי ארוכת השנים עם נחום סודאי והבנים שלו חזי ונמרוד.

מדובר באנשים הגונים, ובוודאי לא רמאים.

פורסם

לא אמרתי שסודאי או מיר מוכרים חלפים מזויפים.

עוד מ 2011 הייתי נוכח לסוגייה הזאת, כאשר ראיתי שהפילטר שונה וגם בדף הטיפולים היה כתוב מק"ט אחר.

יש לי היסטוריה מ 96 עוד שהרכב היה מטופל במורשה וכל השנים המק"ט היה נשאר אותו הדבר "5984044"

זה דף מטיפול בשנת 98:

17sdu0.jpg

ב2010 זה התאריך האחרון שהשתמשו במק"ט הזה:

29dbi9u.jpg

ב2011 המק"ט כבר השתנה ונוכחתי לראות שהפילטר מיוצר בסין:

11kxger.jpg

הפילטר כנראה כן מתאים לרכב, כנראה שמ 2011 העבירו את היצור לחטיבה בסין.

כמובן שזה בטח תחת פיקוח של פיאט או חברת OEM אחרת המתביעה בסוף את סמל החברה.

יש לציין שהפילטר אותו אני רכשתי, אפשר לראות בבירור שהכיתוב עקום ונראה כאילו היה חסר דיו לבן בהדפסה.

שוב פעם, לא מחייב כזיוף אבל איכות המוצר נראית לעיני ירודה. אולי זה הפילטר הספציפי שקיבלתי ונפלתי על 1 למליון.

גם ב ebay וגם ב ePer משתמשים עדיין במק"ט הישן: 5984044

אין שום סיבה שארכוש פילטר תוצרת סין מאשר איטלקי באותו המחיר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

חברים יקרים

פתחתי את השרשור עקב בעיה בהנעת בוקר/הנעה קרה. לנורת לחץ השמן לקח כ-3 שניות להכבות ונלווה לה רעש של תקתוק מהמנוע עד שהיא נכבית.

וידאו עם הפילטר הסיני (השמן והפילטר בקושי חודש על הרכב):

חשדתי במשאבת השמן שאולי סתומה.

היום פורק הקרטר והמשאבה נוצצת, שום סתימה. ריססתי קצת ספריי קרבורטורים עליה ליתר ביטחון והחזרתי את הקרטר.

הפעם השתמשתי בפילטר שמן האיטלקי עם המק"ט הישן 5984044 שנראה כך:

ribv69.jpg

מוזמנים לשפוט בעצמכם:

הנורה נכבית ממש עם ההנעה ואין רעש יותר.

הפילטרים בנויים אחרת מבפנים אגב, אם צריך תמונות, אעלה.

מה אתם חושבים? ריסוס הספריי קרבורטור עזר למשאבה למרות שהיתה נקייה? או הפילטר שבאיכות ירודה כפי שחשבתי או אולי נפלתי על אחד ספציפי דפוק?

פורסם

גם אני שמתי לב בטיפול שמנים האחרון שעל פילטר השמן,מוטבעים סמלים של פיאט/אלפא(על הקרטון),וארץ היצור היא סין.

מיותר לציין שההחלפה בוצעה במוסך מורשה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם (נערך)

לאחר בדיקה מעמיקה, לא מייצרים יותר את הפילטרים האלה באיטליה של דור 1. בארץ יש רק סיניים.

פונטו ספייס (דור 2) בארץ קיימים גם רק פילטרים סיניים. באירופה עדיין מייצרים פילטרים לדגם הזה ע"י חברת Clean Filters מאיטליה והם מאוד איכותיים ושוקלים כפול (כמו בתמונות למעלה, אלה שרשום עליהם made in italy)

אני הזמנתי כמה מהמק"טים הישנים מ ebay למקרה שכבר לא יהיו יותר חלקים..

פורסם
נראה שבפילטר מהוידאו הראשון אין שסתום אל חוזר ולוקח זמן לבנות לחץ שמן.

יש לו, ככה הוא נראה:

AD2CAE05-37DE-486F-BBEB-5CF8404497F5.jpg

הפילטר האיטלקי נראה כך וקטן ממנו באולי ס"מ בודד.

יש לו המון חורים בניגוד לאיך שבנוי הסיני:

r9kcwz.jpg

24cf688.jpg

פורסם

מקטי"ם זה סוגייה שלמה היצרן מחליף מקטי"ם כל כמה זמן בפורדים בכלל כל חודש כימעט מק"ט אחר...

לגבי השאלה שלך על הפילטר הסיני סודאי ומיר הם עובדים עם חברת פיאט הם בסה"כ צינור תיווך בין החברה ללקוח או למוסך

פיאט כניראה הבינה שבסין יותר זול לייצר היום וכניראה פס היצור עבר לשם של הפילטרים זה ככה ברבה דברים בענף הרכב להוזיל עלויות

ככה שאין לך מה לחשוש הפילטר הספציפי שנפלתה עליו כניראה היה תקול ובגלל זה נורת לחץ השמן לא ניכבתה כרגיל

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

• תוכן חדש...