Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב לרכוש רכב, ראשון מבחינתי. כעיקרון מדובר ברכב שיעשה בעיקר נסיעות עירוניות וכאשר לא, הוא יעשה רעננה - תל אביב פעם ב...

כעיקרון מדובר ברכב ל12-15 ק"מ בערך ביום. הן מטעמי מצוקת חניה והן מטעמי חיסכון, אני מחפש רכב שיהיה קטן וזול וחסכוני במידת האפשר. השאלות הגדולות הן, לאן לכוון בשני מישורים:

1. דגם הרכב.

2. אופן הרכישה.

מבחינת דגם: די קורצים לי רכבים כמו פיג'ו 107 או C1 של סיטרואן, SEAT MII עם גיר רובוטי. אם אני מחמיץ מישהו מהותי פה שהוא חסכוני (לא בהכרח רובוטי)?

מבחינת אופן הרכישה: חובה של אמצעי מימון זה או אחר, כי אין ברשותי את הסכומים הדרושים. מה שאני שואל בעיקר ליודעים ולמנוסים, איך עדיף ללכת? האם כדאי ללכת לבנק ולקחת הלוואה לרכישה (מה שמאפשר גם לרכוש יד שנייה ולא רק מחברה) או שעדיף ללכת לסוכנות ולקבל עיסקת מימון מהם? אם איזה סדר גודל של "הון עצמי" צריך להגיע? מה ההשפעה של זה על התנאים? מה סדר גודל הריביות? מעבר לזה, ככלל, האם קנייה מסוכנות מומלצת?

כעיקרון, חשבתי ללכת על רכב משומש שנת 2010 במחיר של כ42K לשלם מקדמה של כ6K ואת השאר ב36 תשלומים. האם דבר כזה נשמע סביר בכלל?

או רכב חדש של כ65K, לשלם את המינימום בעיסקא ולפרוס אותו ל60 תשלומים. האם זה פרקטי?

פורסם

אין לך כסף - אל תקנה רכב. לא חדש ולא משומש. אל תשכח שהחזקת הרכב תעלה לך עוד 1500-2000 ש"ח בחודש.

המלצתי - כיון שבכל מקרה הנסיעות שלך קצרות המשך להשתמש בתח"ץ וחסוך את אותם 2500 ש"ח בחודש (עלות הרכב ואחזקתו מינוס עלות תח"צ) ובדוק את יכולותיך וצרכיך בעוד שנה - שנתיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תקח בחשבון ש36 אלף ש"ח ב36 תשלומים עם כל הריביות לא יסתכמו ב1000 ש"ח נטו.

אני לא יודעת מה הרקע שלך, אבל תנסה לגשת לבנק ולראות מה התנאים שלך לקבלת הלוואה, אל תגיד מיד שהיא למטרת קניית רכב משומש כי אז תנאי הריבית מתדרדרים. תראה מה אתה יכול לקבל. תראה אם אתה עומד בהחזר החודשי. עדיף לשאוף להלוואה כמה שיותר נמוכה לטווח כמה שיותר קצר, ככה תשלום הריבית שלך יקטן, גם התייחבות ארוכה על הראש זה לא כיף גדול.

אל תוציא את כל הסכום שיש לך על הרכב, תמיד כדאי להשאיר כמה אלפים בודדים בצד.

בקשר לבחירת רכב, אתה חייב רכב רובוטי? יש אפשרות להתפשר על ידני? מחירון הידניות נמוך יותר, ככה אתה תוכל לקבל שנתון גבוה יותר תמורת אותו הסכום או להקטין את סכום הרכישה. אם הדרישה לרובוטי בלתי הפיכה, אל תייחס לשורה זאת.

בקשר לדגמי מיני רובוטיים, יש לך גם את פיאט פנדה. אני לא יודעת איזה שנתון יכנס בתקציב שלך, אבל שווה בדיקה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אין לך כסף - אל תקנה רכב. לא חדש ולא משומש. אל תשכח שהחזקת הרכב תעלה לך עוד 1500-2000 ש"ח בחודש.

המלצתי - כיון שבכל מקרה הנסיעות שלך קצרות המשך להשתמש בתח"ץ וחסוך את אותם 2500 ש"ח בחודש (עלות הרכב ואחזקתו מינוס עלות תח"צ) ובדוק את יכולותיך וצרכיך בעוד שנה - שנתיים.

מאיפה הגעת למסקנה שאין לו כסף?

זה שצריך מימון לא אומר שאין לו כסף לאחזקה ולמימון.

פורסם

אני לא מכיר את היכולת הכלכלית שלך, אבל קח בחשבון שרכב זה לא זול בכלל.

sperial צודק, ואני אוסיף קצת:

תנסה לחשוב על אופציות נוספות מעבר לתחבורה ציבורית - אופניים או קורקינט חשמליים. פתרון מעולה לעיר ומאוד זול.

אגב, אפשר את האופניים/קורקינט להעלות מקופלות לאוטובוס עירוני ואז אתה מקבל פתרון ביניים מעולה.

אפשר גם קטנוע 50 סמ"ק, גם פתרון זול ומאוד יעיל בעיר.

אם בכל זאת אתה צריך רק רכב ואין לך דרך אחרת להסתדר (שוב, זאת האופציה היקרה ביותר), תחשוב מה הצרכים שלך ומה התקציב שלך.

כלומר לפני שאתה מנסה לברר על המימון - תחשוב על הצרכים ועל התקציב שלך (שבתוכו נכנסות עלויות המימון).

צא מנקודת הנחה שמימון תוכל לקבל אם אין לך עבר פיננסי בעייתי ומשכורות קבועות, השאלה היא באיזה ריבית.

ועל זה רק אתה תוכל לענות כשתבדוק מה הבנק ושאר גופי מימון מציעים לך.

פורסם (נערך)

קבל עצה לחיים לא רק לגבי רכב, קנה בהתאם ליכולת שלך, ברח מהלוואות, ברח מתשלומים, למרות שזה מפתה.

זה הכי פשוט לקנות בתשלומים, אבל בעקיפין זה ימנע ממך דברים אחרים כמו טיולים, מסעדות, בגדים וכו'.

אם אתה נעול על עסקאות ליסינג/תשלומים/מימונים תעשה את הדבר הבא , במשך שנה תפקיד את הסכום החודשי הצפוי לתכנית חיסכון ותראה מה ההשפעה של זה על חיי היום יום שלך, תבחן איזה דברים מנעת מעצמך בגלל ההוצאה, אם עדיין אתה בעניין, קח את החיסכון שצברת ותיכנס איתו לעיסקה כסכום ראשוני וכך תפחית את מספר התשלומים הצפוי.

לא סתם אני אומר לך, אני מוקף באנשים עם רכבים חדשים שחוסכים בחוגים לילדים, מוותרים על חופשה שנתית, מסעדות, סרטים ואתה יודע מה גם חוסכים בנסיעות כי הדלק יקר. העקר הרושם.

ודבר נוסף, מניסיון, אחזקה של רכב ישן על פי רוב לא יקרה יותר מאחזקה של רכב חדש. לדוגמא: החלפת מנוע ברכב ישן שקולה למחצית מירידת ערך שנתית של רכב חדש.

לסיכום, אמר לך כאן SPERIAL : אין לך כסף אל תקנה רכב ואני מוסיף: יש לך קצת כסף קנה "קצת" רכב.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם
קבל עצה לחיים לא רק לגבי רכב, קנה בהתאם ליכולת שלך, ברח מהלוואות, ברח מתשלומים, למרות שזה מפתה.

זה הכי פשוט לקנות בתשלומים, אבל בעקיפין זה ימנע ממך דברים אחרים כמו טיולים, מסעדות, בגדים וכו'.

אם אתה נעול על עסקאות ליסינג/תשלומים/מימונים תעשה את הדבר הבא , במשך שנה תפקיד את הסכום החודשי הצפוי לתכנית חיסכון ותראה מה ההשפעה של זה על חיי היום יום שלך, תבחן איזה דברים מנעת מעצמך בגלל ההוצאה, אם עדיין אתה בעניין, קח את החיסכון שצברת ותיכנס איתו לעיסקה כסכום ראשוני וכך תפחית את מספר התשלומים הצפוי.

לא סתם אני אומר לך, אני מוקף באנשים עם רכבים חדשים שחוסכים בחוגים לילדים, מוותרים על חופשה שנתית, מסעדות, סרטים ואתה יודע מה גם חוסכים בנסיעות כי הדלק יקר. העקר הרושם.

ודבר נוסף, מניסיון, אחזקה של רכב ישן על פי רוב לא יקרה יותר מאחזקה של רכב חדש. לדוגמא: החלפת מנוע ברכב ישן שקולה למחצית מירידת ערך שנתית של רכב חדש.

לסיכום, אמר לך כאן SPERIAL : אין לך כסף אל תקנה רכב ואני מוסיף: יש לך קצת כסף קנה "קצת" רכב.

לא ידעתי שאלון גל החל לפקוד את הפורום. מה הקשר לנושא המקורי של השרשור?

פורסם

קודם כל - פות"ש נאלם ונעלם אחרי הודעה אחת.

שנית - הדיון נפתח לגבי מימון תחבורה. כיון שפות"ש מציג מצב כלכלי לא מזהיר (אולייש לו חסכונות המיועדים למטרות אחרות, את זה לא גילה לנו, אבל תקציבו לרכשית רכב מוגבל מאד) הוא קיבל עצות ידידותיות של חברי פורום ותיקים עם קצת נסיון חיים. כל אחד עם נקודת מבט קצת שונה, אבל בקו התחתון יש לפורום ערך חינוכי, לא רק טכני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לא ידעתי שאלון גל החל לפקוד את הפורום. מה הקשר לנושא המקורי של השרשור?

מה הקשר אלון גל ? זה פורום של יעוץ ברכישת רכב, כולנו כאן בעיניין של קניית רכבים, כולנו רוצים רכבים חדשים ונוצצים יותר, כתבתי את דעתי באישית.

לידיעתך לרכישת רכב יש גם פן כלכלי וזה בהחלט הנושא. אומר פות"ש ואני מצטט: "זה רכב ראשון שלי......

כי אין ברשותי את הסכומים הדרושים...." נתתי לו עצות מניסיוני, ירצה ייקח, לא ירצה לא ייקח.

חבל שאתה מזלזל בתגובה המושקעת שלי, וחבל על הזמן שלי, אם זו ההתייחסות אולי אפסיק באמת להגיב כאן.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...