Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומי,

תלמד שבחיים אין ארוחות חינם:

ארה"ב נותנת לנו סיוע כלכלי בתמורה לזה שהסכמנו לוותר על סיני ולחתום על הסכם שלום עם מצרים וכדי לשחד אותנו להיות מוצב קדמי.

גרמניה בונה לנו צוללות דולפין כדי "להתנצל" על כך שהרגו לנו 6 מליון איש בשואה.

אתה מתחיל להבין את הכיוון.

למה לא רכבים אמריקאים?

כנראה כי היבואנים שלהם הגישו הצעות גבוהות מדי למכרז רכבי הממשלה\משרד הבטחון.

אין קשר לסיוע האמריקאי, התקציב המדובר נועד לרכישת מערכות נשק כאלה ואחרות שמיוצרות בארה"ב.

למה ההדגשה?

כי זו לא בהכרח חייבת להיות מערכת נשק אמריקאית, רק כזו שמיוצרת שם (כך היה עם רובה התבור שארה"ב סירבה לממן את ייצורו והכנסתו לשימוש בצה"ל עקב היותו "תוצרת הארץ" וכן פגיעתו במכירות חברת קולט, הפתרון היצירתי היה העתקת פס הייצור שלו לארה"ב ובא לציון גואל והוא נכנס לשימוש בתיקצוב אמריקאי).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

גם היום, "הספינה השוקעת" היא עדיין מעצמת העל החזקה בעולם.

אם האמריקאיים לא יקנו את התוצרת הסינית, סין חוזרת 20 שנה אחורה.

וזו רק דוגמא אחת מיני רבות.

כל ראשי ממשלות ישראל לדורותיהם נסעו תמיד במכוניות אמריקאיות, עוד מימי בן גוריון.

ברגע שנדרשו לנוע במכוניות ממוגנות, החלו הבעיות.

הקדילאקים הממוגנות הפגינו אמינות ירודה, והיו במוסכים יותר ממה שהיו על הכביש.

האודי והמרצדס ממוגנות כבר בתהליך הייצור הראשוני, ומצויידות במנועים חזקים ומיתלים שמתאימים למשקל הכבד, מה גם שהרתיעה מתוצרת גרמניה נמוגה לאט לאט.

מכוניות השרים נבחרות במכרז, ואני לא חושב שמופעל לחץ על ממשלת ישראל בנדון.

החברה היחידה שנותרה נאמנה לתוצרת האמריקאית היא כמובן אל-על, וזה לא עתיד להשתנות בעתיד הנראה לעיין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

והרכבים האמריקאיים הם רכבים נחותים מהאירופאיים.

ואם אפשר לקבל את הטוב ביותר אז למה לא?

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
נעשה לכם את הנושא יותר קל להבנה .

צה"ל משתמש ברכבי משא אמריקאים כי הרכבים האלו מגיעים לצה"ל דרך כספי הסיוע האמריקאי .

רכבי משטרת ישראל נרכשים דרך מכרז של מינהל הרכב הממשלתי , המשטרה בוחרת ומתאימה רכבים לצרכיה ממאגר הרכבים שזכו במכרז .

בדיוק,

ולמי שלא מבין נפרט עוד קצת.

לצהל יש 2 סוגי תקציב , תקציב בשקלים ותקציב בדולרים לרכישה בארה"ב בלבד (כספי הסיוע).

היות שהתקציב בשקלים הולך ברובו לשכר והוצאות שלא ניתן לקנות בארה"ב , הצבא מסיט כל רכישה שהוא יכול לדולרים ארה"ב ולכן הוא מעדיף רכבים אמריקאים אשר נרכשים בכספי הסיוע. אין שום אפשרות לרכב לא אמריקאי להתחרות היות שרכישה למשל של רכבים אחרים נעשית מהתקציב בשקלים שהוא מצומצם.

בדיוק מאותה סיבה הצבא מעביר כעת את רכש הנעלים ממפעל בריל למפעל בארה"ב .

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

הזכירו את זה כבר כאן, פשוט מאוד אנחנו לא מקבלים כסף מהאמריקאים, אנחנו מקבלים מהם כספי סיוע שאיתו אנחנו רוכשים ציוד מארה״ב. ברגע שכספי הסיוע נגמרים אין לנו אינטרס לקנות דווקא ציוד אמריקאי ונכנסים אינטרסים של מחיר, טיב או טיב לעומת מחיר ומה לעשות כנראה אף שימון מתאים למחליטים.

פורסם

בחודש אוגוסט כנראה שייצא מרכז חדש לרכבי שרים.

מסתבר שלא הלך להם עם הב.מ.וו והסיטרואן.

מעניין אם ייגשו למכרז יבואני רכבים אמריקאים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רק אני שם לב שפותח השירשור טוען לטובת שברולט קרוז כי זה רכב "אמריקאי"?:oops:

כדאי אולי שתגגל פורד כנראה שתופתע.

כן ,פורד מונדיאו אמריקאית בדיוק כמו שהקרוז אמריקאית.

אח ,אלה השרשורים שעושים לי את היום.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

אפתח בשאלה: על מה נוסעים שגרירי ארה"ב בעולם ?! על מה נוסע שגריר ארה"ב בישראל ? אם אני לא טועה הוא נוסע בב.מ.וו סדרה 7 ממוגנת ירי ...

אני חושב שכל מקרה צריך להיבחן לגופו לפי הצרכים והאלטנטיבות, עלות מול תועלת ובכל מכרז רכש ממשלתי של כלי רכב נדרש הזוכה לרכש גומלין מתוצרת הארץ כלומר מסייע ליצוא. אגב, לדעתי הרכב המתאים ביותר לשרי הממשלה היא הביואיק לה-קרוס.

פורסם

כי ההסכמים מאפשרים קנייה של מוצרים ספציפים או מתעשיות ספציפיות. כספי הסיוע אינם צ'ק פתוח שאפשר לבזבז על מה שרוצים - הכל בהתאם להחלטות של הקונגרס.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אפשר לחדד עוד יותר ולומר שכספי הסיוע הינם לשימוש בעת רכישת מערכות בטחוניות מתוצרת ארה"ב.

כספי הסיוע כאמור ניתנו לנו כחלק מ"סוכריות" הסכם השלום עם מצרים, אז ארה"ב התחייבה למתן סיוע שנתי שיבטיח את מעמדו של צה"ל כצבא החזק במזרח התיכון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אם נתייחס רגע לגופה של מכונית, מבחינת נוחות ישיבה ונסיעה, מרווח פנים, ביצועים ובעיקר תמורה למחיר, לאימפלה יש לא מעט להציע(ואם אתם מרימים גבה, כנראה שלא נהגתם/נסעתם בחדשה) - ולטעמי היא עדיפה גם על הלה-קרוס.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...