Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כפי שנאמר: הספק המנוע הוא שקלול של המומנט (הכוח שהמנוע מפיק בכל "פעימה") ומהירות המנוע (מספר הפעימות). בנסיעה במהירות כביש גבוהה יחסית (הספק גבוה יחסית) ובמהירות מנוע נמוכה, נדרש מומנט רב שמושג על ידי לחיצה חזקה על דוושת הדלק. לכן ההפסד הראשון הוא בזבוז דלק. מכיון שנצילות הדלק במצב זה היא נמוכה ומאידך מוזרם יחסית הרבה דלק - יווצר הרבה פיח וכיון שהטמפרטורה נמוכה הפיח לא יימס.

הכוחות הגדולים הפועלים בתוך המנוע במצב זה יזיקו לאורך זמן למנוע ובמקרה של נסיעה בעומס כמו בשיפוע חד, אפשר אפילו לשבור טלטל ולהזיק מאוד לגל הארכובה אם מנסים להאיץ בחוזקה. כמו כן יש לזכור כי פעולת השימון במנוע תלויה במהירות סיבובו ובמהירויות מנוע נמוכות אלו סיכוך המנוע וקירורו לא מספיק יעילים. העומס על הממסרה (תיבת הילוכים, דיפרנציאל) ייגבר גם כן.

שלום, נתקלתי במקרה בשרשור הזה ורציתי לשאול משהו בהקשר: בשנה האחרונה סיגלתי לעצמי סגנון נהיגה "חסכוני" שבו אני משתדל ללחוץ במתינות על דוושת הגז (ברכב אוטומטי) כך שהחלפות ההילוכים נעשות בסל"ד שלא עובר את ה-2000 בד"כ. האם עקב כך יכולה להווצר הצטברות פיח כפי שתואר? או שזה קורה במקרים קיצוניים יותר? לאחרונה שמתי לב שהרכב מדי פעם קצת "מגמגם"/"מקרטע" בהאצות. האם הדבר נגרם עקב הצטברות פיח? אולי זה קשור לסגנון הנהיגה כאמור?

פורסם

בצורה יבשה, לחיצה חזקה יותר על דוושת הדלק, תזרים יותר דלק. אין איך לברוח מכך.

מה שנכתב ב"סע מהר.נט" מציג טענה שבה מגיעים בזריזות לחלק היעיל של המנוע ומעבירים הילוך וחוזר חלילה.

מספיק לקרוא את שם האתר, "סע מהר" או "לסוע מהר" (אם רוצים לדייק) כדי להבין שכנראה משהו כאן פישי...

יכול להיות שבמצבים אופטימלים זה יכול לחסוך אבל ברב המקרים לעניות דעתי הלא מקצועית ברכב מודרני כפי שנאמר זה לא נראה לי יחסוך כלום.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
חמשהשה תוים.

אם הרכב לא טורבו, לא יקרה כלום מיידית, המנוע יזרים יותר דלק והמצערת תיפתח, (ידני)

ולאט לאט יאיץ, קיק דאון יהיה כאשר אתה מוריד הילוך, בידני זה לא קורה.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

אם אתה באוטומט ההילוך עובר ב2000 סל"ד אם הוא באמת צריך לעבור ב2000 סל"ד בהתאם ללחיצה עם הגז, אז אין מה לדאוג.

פורסם
שלום, נתקלתי במקרה בשרשור הזה ורציתי לשאול משהו בהקשר: בשנה האחרונה סיגלתי לעצמי סגנון נהיגה "חסכוני" שבו אני משתדל ללחוץ במתינות על דוושת הגז (ברכב אוטומטי) כך שהחלפות ההילוכים נעשות בסל"ד שלא עובר את ה-2000 בד"כ. האם עקב כך יכולה להווצר הצטברות פיח כפי שתואר? או שזה קורה במקרים קיצוניים יותר? לאחרונה שמתי לב שהרכב מדי פעם קצת "מגמגם"/"מקרטע" בהאצות. האם הדבר נגרם עקב הצטברות פיח? אולי זה קשור לסגנון הנהיגה כאמור?

אתה נוהג בסדר. סע לשלום.

התיבה היא לא בן אדם והיא לא מתוכננת להעביר הילוכים מוקדם מדי כך שאם היא מעבירה הילוך באלפיים סל"ד לא צריכה להיות בעיה. כאשר אתה מרגיש שהתיבה עומדת להעביר הילוך, תפחית קצת את הלחיצה על דוושת הדלק - העברת ההילוך תהיה מהירה וחלקה יותר. ההיפך בהורדת הילוך: תן קצת דלק.

ובכל זאת, פיח מצטבר בכל מנוע. השיטה להפחית את הצטברות הפיח ואף למוסס אותו היא לנסוע עדין שהרכב קר אבל לאחר שהוא מתחמם לטמפרטורת עבודה רצוי מדי פעם להביא את המנוע לסל"ד גבוה יותר.

על מנת לנצל בצורה נכונה את הספק המנוע ברכב אוטומטי כאשר נדרשים לטפס לסל"ד גבוה, אני ממלית לא להסתמך על "קיק דאון" אלא להוריד הילוך ידנית או להפעיל מצב "ספורט" וכיוצא בכך. הדבר יאפשר למנוע לטפס לסל"ד גבוה יותר מבלי שתידרש לחיצה חזקה מדי (ובזבזנית יתר על המידה) על דוושת הדלק וגם הורדת ההילוך תהיה מהירה יותר לטובת עקיפה למשל.

המלצה נוספת: תיבת הילוכים אוטומטית מבזבזת דלק והספק גם בגלל העברות הילוכים מיותרות בעיר ובכבישים מפותלים. אתה מאיץ והרכב מעביר הילוך אבל התיבה לא יודעת שהתנועה מלפנים מאיטה או שמגיע עיקול בכביש. לכן, בנהיגה בעומסי תנועה, ברחובות צרים וצפופים ובכבישים מפותלים - עדיף לקבוע את הרכב בהילוך המתאים. עדיף שהרכב ייצא קצת מהתחום היעיל של ההילוך לרגע מאשר שהוא יעלה הילוך ומיד יוריד או להיפך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כאשר אתה מרגיש שהתיבה עומדת להעביר הילוך, תפחית קצת את הלחיצה על דוושת הדלק - העברת ההילוך תהיה מהירה וחלקה יותר. ההיפך בהורדת הילוך: תן קצת דלק

אתה מדבר על תיבה אוטומטית "קלאסית" (לא רובוטית) ? איך תתן גז כשהיא מורידה הילוך ? בבלימה אתה לא יכול לדעת מתי היא מורידה הילוכים (הסל"ד באיזור כמעט של סרק, עד כמה שאני יודע בגלל המנגנון כמו בדוושות אופניים שלא מעביר כוח מתחת לסף מסויים מהמוע לתיבה) ונגיד שכן, מה תעשה גז ביניים באוטומט ? :shock:

פורסם
אתה מדבר על תיבה אוטומטית "קלאסית" (לא רובוטית) ? איך תתן גז כשהיא מורידה הילוך ? בבלימה אתה לא יכול לדעת מתי היא מורידה הילוכים (הסל"ד באיזור כמעט של סרק, עד כמה שאני יודע בגלל המנגנון כמו בדוושות אופניים שלא מעביר כוח מתחת לסף מסויים מהמוע לתיבה) ונגיד שכן, מה תעשה גז ביניים באוטומט ? :shock:

נראה לי שהוא התכוון למצב טיפטרוניק, ככה אתה יכול "לשחק" בהילוכים.

• תוכן חדש...