Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה יאריס 2009-טורים משחקים אחרי ניקוי בית מצערת ושאלה טכנית.

matanfr
שימו לב! השרשור הזה בן 4029 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

היום ביצעתי החלפה יזומה לשמן הגיר ברכב במוסך מורשה יבואן טויוטה במרכז, אחרי שנתיים ו50K ק"מ מההחלפה הראשונה. לפני שביצעו את ההחלפה, הציעו לי ניקוי בית מצערת. החלטתי שזה לא יזיק אחרי 4 שנים מאז קניית הרכב.

הניקוי לא בוצע ע"י פירוק בית המצערת לגמרי-המכונאי פירק משהו במרכב התחתון, הזיז איזה צינור וניקה את אזור הפרפר של בית המצערת עם ספריי, והחזיר הכל למקום.

אחרי שהגעתי הביתה, התחילה בעיה-הטורים משחקים, מ500 מטפסים ל1000 וגם מ2500 ל3200 סל"ד.

בחיפוש בפורום, ראיתי שישנן כמה אפשרויות-הראשונה היא לחכות שזה יסתדר מעצמו, או לבצע איפוס יזום למחשב.

יש לי סורק OBDII (סיני שמוכרים באיביי). האם סריקה לתקלות יכולה לעזור? או שצריך לנתק כבל מינוס (או משהו אחר) שיאפס את החיישן/פרפר?

השאלה הטכנית-ביקשתי לבצע איפוס ולימוד למחשב הגיר (אני מבצע פעם בשנה). המכונאי אמר שבקילומטרז' שעבר הקלאץ' (הפלטות הוחלפו במסגרת האחריות ב13K ק"מ, אני עכשיו על 70K ק"מ) לא מומלץ לבצע איפוס. הסיבה-מכיוון שבגיר יש חופש בין המזלג לבין פלטות הקלאץ', ואיפוס יכול לגרום להחלקה של הקלאץ' ולבלאי מוגבר. הוא אמר שאם אני מבצע איפוס זה על אחריותי, כי יכול להיות שתוך כמה חודשים אצטרך להחליף שוב פלטות קלאץ'.

האם הוא צודק?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדכון:

עברתי על החיבורים של הצינורות הרלוונטיים, לא היה שם משהו רופף אבל חיזקתי ליתר בטחון.

ביצעתי סריקת תקלות במתאם OBDII-כלום.

אחרי שכיביתי את הרכב והנעתי שוב, הטורים הפסיקו לקפוץ בין 500 ל1000. :shock:

אעדכן אם העניין ישתנה.

אם מישהו מכיר/יודע, אשמח לתשובה לגבי השאלה השנייה 8)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4029 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...