Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא היחיד שיודע אופטיקה, אבל כנראה שאני בין הבודדים שיודע אופטיקה וגם הגיון בסיסי.

החוק קובע X, מתוך נקודת הנחה שבמשרד התחבורה ישבו מהנדסים כאלה ואחרים, למדו ממדינות אחרות, עשו חישובים והגיעו למסקנה, כי בזמן שאין ערפל, אסור להדליק פנסי ערפל.

נקודת המוצא של משרד התחבורה הוא להגביר נראות על הכביש, לכן החוק שבתקופת שעון החורף יש להדליק אורות מעבר בדרכים בין-עירוניות גם במהלך היום.

ככה שיהיה לך קשה לטעון שהם נגד הגברת נראות ושדה ראייה.

בנוסף כל פעולה שאינה פוגעת בסובבים אותך נוטים לא לאסור בתקנות, לאף אחד לא אכפת אם אתה שומע מוזיקה ברכב דרך רדיו או דיסק, או קלטת או דרך כבל Aux, אבל צפירות מוגבלות בתקנות, כנ"ל אורות דרך, כנ"ל אזעקות.

כלומר עד לפה אם יש שכל בקודקודך והגיון בריא, אתה אמור להגיע למסקנה, שלמתקן התקנות אין אינטרס "לדפוק" אותך, ויש לו אג'נדה ברורה לאורך עשרות שנים של הגברת נראות, החל מפנס הבלימה השלישי והרפלקטורים, דרך האפוד הזוהר וכו'.

לעומת זאת רוב התקנות שמגבילות אותך בשימוש בפריטי אבזור ברכב, אם לא כולן (אורות דרך וצופר הן הדוגמאות הברורות לנושא זה) באופן ברור פוגעות בסביבה שלך כשאתה מפעיל אותם.

אז אתה לא יכול לפטור את עצמך ב"מהנדסי הרכב שמו את זה שם", הם פאקינג שמו את זה שם למקרי ערפל או ראות נמוכה, לא כדי שמר גולף ידליק אותם בנסיעה בכביש 6 בישראל בחודש יולי, עפ"י אותו הגיון עדיף לנסוע תמיד עם אורות דרך דלוקים, איתות אזהרה, פנסי ערפל קדמיים ואחוריים, לנטרל את המיקרו-סוויץ' של הבלם כדי שידלוק תמיד ולחבר גם את פנסי הרוורס לאותו סידור, נראות במיטבה!

איפה ראית שכתבתי משהו בעד או נגד החוק? לא הזכרתי את החוק בכלל. רשמתי שזה לא משנה מה התנאים בחוץ, פנסי ערפל אינם מסנוורים.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איפה ראית שכתבתי משהו בעד או נגד החוק? לא הזכרתי את החוק בכלל. רשמתי שזה לא משנה מה התנאים בחוץ, פנסי ערפל אינם מסנוורים.

נכון, אבל להבין את ההגיון שמאחורי החוק זה חשוב אם רוצים לנסות לסתור אותו.

חוץ מזה, החזקה היא שמשרד התחבורה, ככל משרד ממשלתי, ביצע את עבודת המטה והחישובים שלו.

אם ברצונך לסתור זאת, עשה זאת בעזרת חישובים המוכיחים הפוך, או מחקרים בנושא, מילה של SlowRide או GOLF לצורך העניין אינה מספיקה.

אין זה אומר שצריך לקבל את דברי משרדי הממשלה ככתבם וכלשונם, ערעור על דבריהם מהווה זרז לתהליכי התייעלות ושיפור, אבל צריך לערער על דבריהם עם דברי חוכמה, ולא מספיק "כי אני אמרתי שזה לא מסנוור", זה ויכוח ברמה של כיתה א'.

באופן מפתיע, התגובה המצוטטת שלי מתאימה בול

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תשמע לפנס ערפל מתחת ל-25 ס"מ אין מה לחפש ברכב, זה כמו כוסות רוח למת, לאן הוא יאיר? בקו ישר לגלגלים של הרכב שבא ממול?

זה שהאלומה לא גבוהה יותר לא אומר שהוא מסנוור פחות או יותר, לצורך העניין אלומת האור של אורות המעבר מפוזרים מאוד.

דהיינו לפי חוק שימור אנרגיה כל ההספק בוואטים נטו שיוצא מהפנס כאנרגיית אור, מפוזר על שטח כלשהו (33 מטרים קדימה, רוחב של 5-6 מטר - קצת מצד שמאל של הרכב וקצת יותר מצד ימין של הרכב, גובה נניח של מטר וחצי מהקרקע בצורת פירמידה עד לנקודת ה-33 מטרים, יוצא בסביבות 123 מטר מעוקב), לפחות אותו הספק יוצא מפנס ערפל, אבל מפוזר על שטח קטן בהרבה, כי האלומה שלו ממוקדת, הרבה יותר ממוקדת.

לכן היחס של אור (בוואטים) לשטח (מה שקובע בסופו של דבר את הסנוור), כלומר lux לאחר המרה, יהיה הרבה יותר גבוה בפנסי הערפל.

אבל אם האלומה לא מכוונת לגובה העין, לא משנה כמה מרוכזת וחזקה היא, לא תסתנוור ממנה.

גם כיום אם תשים נורה מספיק חזקה במקום נורת אורות המעבר שלך, אתה תסנוור את כולם.

החוק לא אוסר היום לייבא רכב עם פנסי ערפל

הוא לא אוסר לייבא רכב בלי פנסי ערפל קדמיים

הוא לא אוסר להתקין מקומית פנסי ערפל קדמיים

הוא לא אוסר עליך להדליק אותם בתנאי ראות קשים מוגדרים: ערפל, גשם שוטף ושלג.

הוא כן אוסר עליך להדליק אותם בכל תנאי מזג אוויר אחר.

מה הבעיה עם החוק הנוכחי? שהוא לא מאפשר לפוזאיסטים בשקל לסנוור?

מתי היתה פה טענה כלשהי נגד החוק? הטענה היא שאור ערפל מקורי אינו מסנוור בלי קשר לחוקיות של זה. הסיבה שאסור להדליק אורות ערפל לאו דווקא קשורה לסינוור, בדיוק כמו שהסיבה שאסור להתקין נורות צבעוניות מתחת לרכב לא קשורה לזה.

ולצורך העניין מספיק שזה מסנוור נהג אחד על הכביש

גם אורות דרך מסנוורים במקרים מסויימים. עוד לא שוכנעתי שאור ערפל מסנוור יותר מאור דרך רגיל, אם בכלל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אבל אם האלומה לא מכוונת לגובה העין, לא משנה כמה מרוכזת וחזקה היא, לא תסתנוור ממנה.

בתנאים מסוימים גם האלומה של פנסי המעבר הם בגובה העין, אבל הפיזור של האור הוא כזה שהוא לא מסנוור. לצורך העניין כיוון פנסי המעבר על גובה 0 בגלגלת יכול בהחלט לסנוור נהגים הבאים מולך, גם אם לא סינוור רציני.

בפנסי ערפל האלומה הרבה יותר ממוקדת ולכן אם אתה נמצא (ובהחלט ייתכן שאתה נמצא) בתוך אלומת האור - אתה תסתנוור.

לדעתי זה גם אינדיבידואלי כמה lux צריך כדי להסתנוור, כלומר עבורי זה מספר אחד ועבורך זה יכול להיות מספר אחר.

מתי היתה פה טענה כלשהי נגד החוק? הטענה היא שאור ערפל מקורי אינו מסנוור בלי קשר לחוקיות של זה. הסיבה שאסור להדליק אורות ערפל לאו דווקא קשורה לסינוור, בדיוק כמו שהסיבה שאסור להתקין נורות צבעוניות מתחת לרכב לא קשורה לזה.

כתבת:

אני לא חושב שהגיוני לאסור על זה כי זה אביזר שמאד עוזר בתנאים מסויימים.

מהמילה לאסור גזרתי שמדובר על התייחסות החוק, ומכאן ניגשתי לתקנות והוצאתי את התנאים בהם מותר.

לא הבנתי מה לא בסדר כאן

גם אורות דרך מסנוורים במקרים מסויימים. עוד לא שוכנעתי שאור ערפל מסנוור יותר מאור דרך רגיל, אם בכלל.

אורות דרך תמיד מסנוורים, התכוונת כנראה לאורות מעבר, שגם הם מסנוורים לפעמים, למשל במכוניות VW שמתי לב שכיוון הגלגלת על 0 זורק את האלומה ישירות לפרצוף של הנהג ממול, או למשל כשתא המטען עמוס או המושב האחורי ולכן יש רכינה של משקל אחורה והפנסים משנים את הזווית כלפי מעלה.

אלא מה, את הסינוור של אורות המעבר קשה יותר לאכוף, איך זה ייראה?

"ברכב מתוצרת פולקסווגן, אודי, סקודה וסיאט לא תכוון גלגלת קביעת גובה אלומת האור לדרגה 0.

...

ברכב מתוצרת פורד כשמשקל המטען הוא בין 100 ל-200 קילוגרם תכוון הגלגלת לדרגה 2"?

מה גם שאיך יאכפו את זה? שוטר יעצור אותך בצד, יסתכל על הגלגלת ויפרוק את המטען שלך למשקל תעשייתי נייד?

תקנה שלא ניתן לאכוף אותה, עדיף שלא יתקנו אותה מלכתחילה

בנוגע לפנסי ערפל זה פשוט, קל וקולע, לא מדליקים פנסי ערפל אלא בערפל, גשם שוטף ושלג.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מבין שמה שאני קורא לו "אורות גבוהים" זה בעצם אורות דרך, והאור הרגיל נקרא אור מעבר. אוקיי.

יש תקנה שמחייבת אותך לנסוע עם אורות מכוונים כדי לא לסנוור, בודקים את זה בטסט ואין היגיון בבדיקת מצב הגלגלת בכל סוג של רכב קיים. כשהאורות מכוונים כמו שצריך באף רכב זה לא יסנוור על מצב 0.

ד"א, אם האלומה של פנס הערפל יותר ממוקדת משל אור מעבר, יש פחות סיכוי שתימצא בתוכה.

אתמול נסעה אחרי טויוטה אוונסיס (חדשה, עם פנסי ערפל מקוריים) בכביש חשוך, פנסי הערפל שלו היו דלוקים ואני יכול לומר בוודאות שזה בכלל לא מסנוור. מצד שני, יש כאלה שטוענים שגם קסנון מקורי מסנוור, אז לך תדע. דעות זה כמו... ובגלל זה יש את החוק.

לדעתי, ההיגיון מאחורי החוק הוא, בגלל שאין איסור על התקנה מקומית של זה (ואתה לא יכול לעמוד על האיכות והכיוון של הפנס שכל אחד קונה בדיל אקסטרים ומתקין בחניה) אוסרים על הדלקה של זה כששאין צורך כדי למנוע סינוור בכל מקרה.

קראתי על זה קצת, תפקיד פנסי הערפל הקדמיים הוא בעיקר לעזור לנהג לזהות מכשולים בכביש בערפל ולא דווקא לשפר את הניראות מקדימה. רוב פנסי הערפל שמוכרים היום בהתקנות מקוריות שווים לת#ת מבחינת שיפור הראיה של הנהג בערפל וקיימים בעיקר לפוזה ואם תרצה גם לשיפור הניראות. המקוריים בד"כ הם אלה שבאמת מסוגלים לשפר את תנאי הראיה של הנהג.

פורסם

אני גם מסכים וטוען שפנסי ערפל קידמיים מקוריים אינם מסנוורים .

אני רואה המון נהגים בלילות שנוהגים עם פנסי ערפל קידמיים שהם מקוריים , והם בכלל לא מסנוורים אותי , אז לדעתי זה שטויות מי שטוען שהם כן מסנוורים .

פנסי ערפל אחוריים כן מסנוורים , זה בטוח , הם באמת נועדו להדלקה אך ורק בערפל כבד , להבדיל מקידמיים שלדעתי הקידמיים באמת עוזרים בתאורת הכביש עצמו ולא למרחקים .

אני את האמת מצאתי שימוש לפנסי ערפל אחוריים , כמובן שזה השימוש היחיד בשבילי .

כאשר אני נוסע בלילה בכביש , יש לפעמים את הנודניקים האלו שנדבקים לתחת , ואני לא מאלו שנוהג כמו צב אלא תמיד משתדל כמה שפחות להפריעה לנהגים אחרים , אז אם אני רואה אחד כזה שנדבק אלי מאחורה , אני פשוט מדליק לכמה שניות את פנסי הערפל האחוריים וכמובן ממשיך לנסוע באותה המהירות שנסעתי , אבל החכמולוג מאחורה נבהל כאילו ואני בולם וגם הוא בולם ישר , ככה אני נותן לו להבין - תלמד לשמור מרחק ואל תדבק לי לתחת .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

יצא לי לעשות את זה הרבה לאחרונה, בין השאר בשביל להודיע לדביל שמאחורה שהאורות הגבוהים שלו דלוקים.

כשזה לא עובד אני מדליק אורות מצוקה.

לרוב מי שלא שם לב לזה פשוט לא מרוכז ולא ישים לב לכלום או שלא אכפת לו.

פורסם

פנסי ערפל קדמיים מקוריים לא מסנוורים בוודאי לא ביום.

ברכב שלי לדוגמא, יש אפשרות מקורית לקנפג את מחשב הרכב שיתפקדו כ DRL.

דבר שימושי בהחלט, לדעתי לו היו מסנוורים היצרן לא היה מאפשר את האופצייה הזו.

פורסם
יש תקנה שמחייבת אותך לנסוע עם אורות מכוונים כדי לא לסנוור, בודקים את זה בטסט ואין היגיון בבדיקת מצב הגלגלת בכל סוג של רכב קיים. כשהאורות מכוונים כמו שצריך באף רכב זה לא יסנוור על מצב 0.

כשהגלגלת על 0 ותא המטען עמוס, מסנוור מאוד, ובדיוק לשם כך נמצאת הגלגלת הזאת, אחרת לא היו ממציאים אותה בכלל.

ד"א, אם האלומה של פנס הערפל יותר ממוקדת משל אור מעבר, יש פחות סיכוי שתימצא בתוכה.

אין פחות סיכוי שתמצא בתוך האלומה, כי האלומה מכוונת מראש קדימה ללא סטיות לרוחב, לא מדברים על סיכוי לזכות בלוטו אלא על כיוון של מערכת שהונדסה בדרך מסוימת.

אתמול נסעה אחרי טויוטה אוונסיס (חדשה, עם פנסי ערפל מקוריים) בכביש חשוך, פנסי הערפל שלו היו דלוקים ואני יכול לומר בוודאות שזה בכלל לא מסנוור. מצד שני, יש כאלה שטוענים שגם קסנון מקורי מסנוור, אז לך תדע. דעות זה כמו... ובגלל זה יש את החוק.

יש רכבים שגם אותי לא מסנוורים עם פנסי הערפל שלהם, אבל יש כאלה שכן מסנוורים, העניין הוא שמספיק דוגמה נגדית אחת שזה כן מסנוור.

ד"א הסינוור הרבה הרבה יותר נפוץ בכל הג'יפים והג'יפונים, שם לפעמים פנס הערפל הממוקד שלהם נמצא לי בקו הגובה של החלון האחורי והאלומה ישירות למראה המרכזית.

אגב שלחתי לך ה"פ, צילמתי בשבילך פיזור אור מול קיר מהוולוסטר, אחד בלי פנסי ערפל ואחד עם, מסתבר שגם כשפנסי הערפל מגיעים מהיצרן פיזור האור שלהם יכול להיות גבוה יותר מאורות המעבר, אבל זה לא צילומים כ"כ בשביל פורום ציבורי.

לדעתי, ההיגיון מאחורי החוק הוא, בגלל שאין איסור על התקנה מקומית של זה (ואתה לא יכול לעמוד על האיכות והכיוון של הפנס שכל אחד קונה בדיל אקסטרים ומתקין בחניה) אוסרים על הדלקה של זה כששאין צורך כדי למנוע סינוור בכל מקרה.

דעתך היא דעתך, לשנות אותה כנראה לא נצליח

קראתי על זה קצת, תפקיד פנסי הערפל הקדמיים הוא בעיקר לעזור לנהג לזהות מכשולים בכביש בערפל ולא דווקא לשפר את הניראות מקדימה. רוב פנסי הערפל שמוכרים היום בהתקנות מקוריות שווים לת#ת מבחינת שיפור הראיה של הנהג בערפל וקיימים בעיקר לפוזה ואם תרצה גם לשיפור הניראות. המקוריים בד"כ הם אלה שבאמת מסוגלים לשפר את תנאי הראיה של הנהג.

אם זה התפקיד שלהם, אז הם נכשלו בו קשות, ולכן קשה לי להאמין שביחידות תאורה שתוכננו והותקנו אצל יצרן מכובד הם פישלו ככה, וזה לא אצל יצרן אחד.

נהגתי בערפל לא פעם ולא פעמיים, הפנסים האלה לא עזרו בכלל בזיהוי מכשולים, אלא אם כן המכשול היה המזל"ט של Amazon Prime או משהו כזה.

אתה יכול גם לראות בתמונות ששלחתי לך בפרטי איפה האלומה של פנסי הערפל נמצאת ולאיזה גובה היא מאירה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
יצא לי לעשות את זה הרבה לאחרונה, בין השאר בשביל להודיע לדביל שמאחורה שהאורות הגבוהים שלו דלוקים.

כשזה לא עובד אני מדליק אורות מצוקה.

לרוב מי שלא שם לב לזה פשוט לא מרוכז ולא ישים לב לכלום או שלא אכפת לו.

גם אני ניסיתי את זה בערך ליומיים עד שהבנתי והפנמתי שמי שלא שם לב שיש לו מנורה כחולה דלוקה בלוח שעונים ולא ירוקה, לא תצליח לעולם להסב את תשומת ליבו לזה כשהוא מאחוריך.

המקסימום תגובה שתצא ממנו זה "מה הוא מדליק 4 ווינקרים הדביל הזה?".

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
פנסי ערפל קדמיים מקוריים לא מסנוורים בוודאי לא ביום.

ברכב שלי לדוגמא, יש אפשרות מקורית לקנפג את מחשב הרכב שיתפקדו כ DRL.

דבר שימושי בהחלט, לדעתי לו היו מסנוורים היצרן לא היה מאפשר את האופצייה הזו.

יש רכבים במיוחד VAGים, שבהם בתוך בית התאורה של פנסי הערפל יש פנסי ערפל ויש פנסי DRL, הן נורות שונות, כך לפחות לפי דיון אחר שהיה בנושא ותגובה של אחד המנהלים (roee או אולי falou? לא זוכר כבר), אחפש את התגובה הזאת בשבילך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא יודע לגבי אורות גבוהים, אבל כשהיה ערפל/חושך הטריק עם 4 הוינקרים עבד יופי וגרם לכאלה שהאורות שלהם היו מכובים להדליקם

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כשהגלגלת על 0 ותא המטען עמוס, מסנוור מאוד, ובדיוק לשם כך נמצאת הגלגלת הזאת, אחרת לא היו ממציאים אותה בכלל.

מדובר על מצב רגיל שהגלגלת נמצאת במצב 0. אם האורות מכוונים אין סיבה שזה יסנוור במצב 0 בלי קשר לסוג הרכב.

אין פחות סיכוי שתמצא בתוך האלומה, כי האלומה מכוונת מראש קדימה ללא סטיות לרוחב, לא מדברים על סיכוי לזכות בלוטו אלא על כיוון של מערכת שהונדסה בדרך מסוימת.

כשהאלומה פחות ממוקדת היא מכסה יותר שטח לא? לכן סביר יותר שיצא לך להיות בשטח הזה מאשר עם אלומה ממוקדת יותר.

יש רכבים שגם אותי לא מסנוורים עם פנסי הערפל שלהם, אבל יש כאלה שכן מסנוורים, העניין הוא שמספיק דוגמה נגדית אחת שזה כן מסנוור. "בכל כלל יש יוצא מן הכלל" ובגלל זה יש חוק שלא נוסעים עם זה כשלא צריך.

לא עוד לא יצא לראות פנס מקורי שמסנוור. יצא לי לראות אדיוטים נוסעים עם פנסים לא מכוונים אבל זה סיפור אחר.

ד"א הסינוור הרבה הרבה יותר נפוץ בכל הג'יפים והג'יפונים, שם לפעמים פנס הערפל הממוקד שלהם נמצא לי בקו הגובה של החלון האחורי והאלומה ישירות למראה המרכזית.

מניסיוני ממש לא. אני גר באזור בו כמעט לכל פרחה בת 30+ יש ג'יפון (מסנטה-פה ועד פורשה קאיין) ובחיים לא סונוורתי, למרות שרובן מדליקות את זה בלי סיבה.

אגב שלחתי לך ה"פ, צילמתי בשבילך פיזור אור מול קיר מהוולוסטר, אחד בלי פנסי ערפל ואחד עם, מסתבר שגם כשפנסי הערפל מגיעים מהיצרן פיזור האור שלהם יכול להיות גבוה יותר מאורות המעבר, אבל זה לא צילומים כ"כ בשביל פורום ציבורי.

אם זה התפקיד שלהם, אז הם נכשלו בו קשות, ולכן קשה לי להאמין שביחידות תאורה שתוכננו והותקנו אצל יצרן מכובד הם פישלו ככה, וזה לא אצל יצרן אחד.

נהגתי בערפל לא פעם ולא פעמיים, הפנסים האלה לא עזרו בכלל בזיהוי מכשולים, אלא אם כן המכשול היה המזל"ט של Amazon Prime או משהו כזה.

אתה יכול גם לראות בתמונות ששלחתי לך בפרטי איפה האלומה של פנסי הערפל נמצאת ולאיזה גובה היא מאירה.

שלחתי לך דוגמאות מתא הנוסעים של 2 רכבים בהם ניתן להעריך את כמות האור שיוצאת מפנס הערפל ביחס לאור המעבר.

לא יודע איך זה בוולוסטר, אבל כדי לבדוק אם זה מסנוור צריך לעמוד מול הרכב. בפועל, כשאני עומד מול קיר האלומה של אורות החניה שלי מגיעים גם לכזה גובה (כגמו בתמונה ששלחת), מה שגם רואים שזה לא עיקר האור שיוצא מהפנס, אז קשה להעריך ככה כמה זה באמת מסנוור אם בכלל.

פורסם
אין לי שום בעיה עם פנסי ערפל למעט:

1) אנשים שמכבים אורות דרך ומדליקים רק פנסי ערפל בשם הפוזה

2) כאלה שמפעילים פנס ערפל אחורי כשאין ערפל

ברוב הרכבים הקדמיים הם סוג של שלב ב' אחרי האחוריים, בעוד על השימושיות של הקדמיים אפשר להתווכח עד שנה הבאה - הפנס האחורי מסנוור. נקודה. סוף פסוק.

מי שסתם ככה מדליק פנס אחורי ומסנוור אותי בלי להתחשב, והכל בשם הפוזה, מבחינתי צריך לקבל עונש כזה או אחר.

מסכים עם אלה שרשמו שברוב הרכבים פנסי ערפל קדמיים מקוריים אינם מסנוורים בניגוד לאחוריים.

אני נתקלתי במספר מכוניות ממוצאים שונים שדווקא הדלקת פנס הערפל האחורי מחייבת להדליק קודם את הקדמי, לכן אני חושב שאתה מתבלבל בינהם. נוסף על כך, נורית חיווי לאור הערפל הקדמי היא ירוקה (נורת חיווי "רגילה") ואילו נורית חיווי אור הערפל האחורי בדרך כלל בצבע כתום (שזה אחד לפני אדום, נורית "דרשני"), שמחזק את מה שנרשם פה.

פורסם
מדובר על מצב רגיל שהגלגלת נמצאת במצב 0. אם האורות מכוונים אין סיבה שזה יסנוור במצב 0 בלי קשר לסוג הרכב.

שוב הגלגלת נמצאת שם עם סיבה, יש מאחוריה מערכת של מנוף שמרימה ומורידה את מיקום הנורה ו/או הרפלקטור האחורי, ברכב שבו תא המטען עמוס מאוד, והגלגלת נמצאת על 0, אתה תסנוור, בוודאות. אם תיגש כך לטסט אתה תכשל, בוודאות.

כשהאלומה פחות ממוקדת היא מכסה יותר שטח לא? לכן סביר יותר שיצא לך להיות בשטח הזה מאשר עם אלומה ממוקדת יותר.

זה נכון לציר הרוחב (לא רלוונטי בכלל, אם היית מסנוור מישהו בנתיב השני הבעיה הייתה עוד יותר חמורה), ולציר הגובה (יותר רלוונטי, אבל עדיין לא ממש שם), האלומה ברכבים מסוימים ממוקדת בדיוק למקום שבו היא מסנוורת, לכן עניין המיקוד לא רלוונטי כ"כ, מה שכן זה אומר שאם אתה נמצא בתוך שטח המיקוד, אתה מקבל הרבה יותר אור פר שטח, וזה אומר שאתה תסתנוור.

כמו שאמרתי, סביר להניח וכו' זה עניין של סיכויים, וזה מתאים ללוטו ולא לאוטו, הפנסים הללו מורכבים על רכבים לאחר שביצעו מדידות וחישובים בזמן תכנון הרכב, את החישובים עשו למטרת חדירת מעטה ערפל ולא למטרת פוזה ולא למטרת תאורה נוספת.

"בכל כלל יש יוצא מן הכלל" ובגלל זה יש חוק שלא נוסעים עם זה כשלא צריך.

לא עוד לא יצא לראות פנס מקורי שמסנוור. יצא לי לראות אדיוטים נוסעים עם פנסים לא מכוונים אבל זה סיפור אחר.

אולי באיזור הצפון המדולל לא נוהגים כ"כ הרבה עם פנסי ערפל דלוקים, אני יכול להגיד לך שעל כביש 1,4,6,38 ובאיזור בית שמש, זו מכה, ואני לא מדבר על התקנות של פנסי אפטרמרקט, אלא מקוריים מהחברה.

שיא השיאים זה הג'יפונים למיניהם, והתחושה האישית שלי היא שג'יפי היונדאי (טוסון, IX35, סנטה פה הדור הקודם והנוכחי) יותר מסנוורים מכולם.

ושוב, בשביל לקבוע את החוק מספיק שיש דגם אחד שמגיע עם פנסי ערפל מקוריים ומסנוור, שמת לב שבג'יפונים הגבוהים האלה פנסי הערפל הם נמצאים בגובה השמשה האחורית של מכוניות האצ'בק? כשמדליקים לך פנסי ערפל כאלה מאחוריך זה כמו זרקור ישירות לחלון האחורי שלך ודרך המראה המרכזית. אחד כזה יכול לגרום לך לסינוור של 3-4 שניות שלמות.

מניסיוני ממש לא. אני גר באזור בו כמעט לכל פרחה בת 30+ יש ג'יפון (מסנטה-פה ועד פורשה קאיין) ובחיים לא סונוורתי, למרות שרובן מדליקות את זה בלי סיבה.

שוב, כדי להתיר דבר כזה אתה צריך לקבוע כלל שיתאים לכלל הרכבים, מספיק דגם אחד (ונתתי יותר מאחד) שמסנוור על מנת לאסור על כולם. אתה יכול לבנות תיאוריות מפה ועד הודעה חדשה, ולתבל (לא להתבסס, רק לתבל) בדוגמאות, אבל דוגמה נגדית אחת תשבור לך את כל התיאוריה.

שלחתי לך דוגמאות מתא הנוסעים של 2 רכבים בהם ניתן להעריך את כמות האור שיוצאת מפנס הערפל ביחס לאור המעבר.

לא יודע איך זה בוולוסטר, אבל כדי לבדוק אם זה מסנוור צריך לעמוד מול הרכב. בפועל, כשאני עומד מול קיר האלומה של אורות החניה שלי מגיעים גם לכזה גובה (כגמו בתמונה ששלחת), מה שגם רואים שזה לא עיקר האור שיוצא מהפנס, אז קשה להעריך ככה כמה זה באמת מסנוור אם בכלל.

כמו שאמרתי, אין צורך לתת דוגמאות בהן זה לא מסנוור, הדוגמאות הרלוונטיות הן אלו שכן מסנוורות.

בתמונות ששלחתי לך מדובר על קיר צבוע בלבן מט, ולכן פיזור האור הוא מה שרואים בתמונה.

אשתדל לצלם בשבילך גם מקדימה כדי שתראה, ובכל זאת למרות שהוולוסטר מסנוורת, יש דוגמאות טובות עוד יותר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...