Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלטם לכולם,

לטובת חידוש וקס (בינתיים מקומי) ובעיקר בשביל ניסיון הסרה של כתמי מים שכנראה נלכדו מתחת לוקס, אני צריך מספר מוצרים:

1. תחליף פלסטלינה - ספוג/ גומי. משהו שמתאים לרכב חדש (עדין יחסית), עמיד ונוח לעבודה.

2. חומר פרי-וקס כמו הליים פריים של דודו (או שאני פשוט אקח את הדודו, מה רע (: )

3. חומר ליישום כהגנה מתחת לוקס, סילנט או משהו שעובד כמו סילנט, עמיד ומגן טוב. הציעו לי משהו בשם ״דוראגלוס״ אבל לא ממש הבנתי למה זה טוב

הרכב בגוון כחול מטאלי (יחסית כהה) והוקס שאני משתמש בו זה קולונייט 845.

תקציב להכול- אזור ה350 שח לא כולל משלוח מכל חנות בריטית שתרצו (אם אפשר לקבל משהו טוב בתקציב סביר בארץ גם טוב)

אני לא רוצה לעבור את ה400 ש״ח עם המשלוח פחות מע״מ וקופונים.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אני לא מבין למה לבצע פלסטלינה כל פעם שמחדשים ווקס?

למה ליים פריים? איזה ליים פריים, זה עם הפוליש העדין או בלי? הסרת כתמים כדאי להתחיל עם פלסטלינה ופוליש.

לא מומלץ כל חידוש לבצע פלסטלינה,חומר הכנה לווקס וכו. הרי אנחנו רוצים להגן על הרכב,ולא צריך להתעסק עם הסרת השאריות שגם לא ממש נשארו. אם היית מחדש אוטם אז הסיפור היה קצת שונה.

אם אתה בכל זאת מעוניין להוריד ווקס אז גם ipa יעזור מה שכן אם יש לך אוטם אז הוא יוריד אותו גם.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

למה פלסטלינה? כי הוקס הישן לא יורד טוב עם שום דבר אחר (כולל פיירי וIPA. אחרי 3 שטיפות עם IPA 6% עדין היה לי בידינג מטורף)

וזה אמור להוריד לכלוך שחדר את הוקס ונדבק ממש חזק לצבע.

ליים עם הפוליש אני רוצה- אם כבר אז שיחליק טיפה את הסוירלים וינקה קצת יותר עמוק

פוליש מלא אני ממש לא רוצה לעשות- אין לי את הציוד (שעולה מאות ש"ח) או הזמן (ידני יקח לי שנה, במכונה יקח לי חודשיים, אני שוטף את הרכב כל 3-4 שבועות כי אין לי זמן להתעסק עם זה).

והכתמים ממש על כל הרכב.

הוקס אמור להחזיק לי חצי שנה בכיף עם הכנה סבירה, ככה שאני מעדיף לעשות פעם- פעמיים בשנה פלסטלינה ופרי-וקס ולהמנע מכל ההתעסקות להרבה זמן.

פורסם

הבנתי אותך,בידינג זה לא המדד המדוייק להימצאות ווקס על פח הרכב. הוא גם יכול להיות מדד של "כמה נקי הצבע ממזהמים". אחרי שהורדת את כל הווקס מהרכב עם הפיירי והIPA פח הרכב חשוף ונקי מאוד ולכן יש גם בידינג. ליים פריים זה מוצר מעולה,אבל הוא לא מוריד ממש סווירלים. הוא פשוט "מיישר" קו עם כל הכתמים שנוצרו על הרכב כדי שהווקס יטמע טוב יותר על פח הרכב.

אני בעד לפלסטלינה בינונית או אגרסיבית זה דבר ראשון, והסינית זו לא הכתובת.

ואני יגיד את זה שוב, אם אתה רוצה להגן על הרכב להוריד את שכבת הווקס וכתוצאה מכך אתה משתמש בפיירי IPA ועוד חומרים שגם שוחקים את הלכה אתה עושה יותר נזק מתועלת! מה שצריך לעשות בנידון הוא לבדוק אם צבע הרכב מחוספס על ידי העברת היד על פח הרכב ולהרגיש את החיספוס. יש חספוס!? פלסטלינה בינונית או אגרסיבית,אין חיספוס אז לא, או אם יש מעט וזה לא רציני גם לא.

אחרי זה אתה מבצע שטיפה טובה,עדיפות ל "פרה וואש" ברמה טובה כלומר, או סבון שמוריד ווקס או אפילו שימוש ב דודו ג'וס קרודוזילה שעושה את עבודה קלה יותר וגם מנקה את הצבע ואז בצבע אטימה עם הווקס הרצוי.

דעתי האישית על תחליפי הפלסטלינה לא תראה כאן,אבל אני ממליץ ללכת על הפלסטלינה ה"קלאסית" ולהשתמש בכאלה שהם עם יכולת הסרה טובה מאשר סינית. (שעם פלסטלינה סינית אני משתמש על חלונות הרכב כדי להוריד חיספוס)

זו פלסטלינה מצויינת עבורך

Dodo Juice Lime Prime מכיל micro-abrasives,כלומר פוליש!

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

דבר ראשון- תודה.

דבר שני:

אני מתכוון לעשות פלסטלינה פעם- אולי פעמיים בשנה. בIPA אני לא משתמש יותר (נראה לי שזה הכי עושה נזק), ממה שהבנתי זה לא אמור לעשות נזק בטווח נראה לעין.

דבר שלישי:

הליים פריים- מה הכוונה "מיישר קו עם הכתמים"? הוא אמור לנקות את פני השטח מהוקס הישן, מלכלוך קשה ועם המיקרו חלקיקים להחליק את הסוירלים העדינים ביותר- זה ביחד עם פלסטלינה אמור להוציא את כל הכתמים שלא נכנסו עמוק ללכה.

4- הפלסטלינה- אני רוצה עבודה כמה שיותר פשוטה, והבנתי שהתחליפיות עושות עבודה טובה ובהרבה יותר נוח. אני אמשי ך לחכות לתשובה לגבי זה

בשורה התחתונה, במצב שבו הרכב שלי עכשו עם כל הכתמים הלא מוסברים אני רוצה לעשות טיפול אינטנסיבי, וזה לא קשור לחספוס. לפעם הבאה אולי אני אקנה את הקרודזילה או משהו דומה ולא אסתבך עם הפלסטלינה (התוכנית שלי לעשות פעמיים בשנה וקס ובאחת מהן לעשות פלסטלינה, ליים פריים וסילנט- אולי)

פורסם
דבר ראשון- תודה.

דבר שני:

אני מתכוון לעשות פלסטלינה פעם- אולי פעמיים בשנה. בIPA אני לא משתמש יותר (נראה לי שזה הכי עושה נזק), ממה שהבנתי זה לא אמור לעשות נזק בטווח נראה לעין.

דבר שלישי:

הליים פריים- מה הכוונה "מיישר קו עם הכתמים"? הוא אמור לנקות את פני השטח מהוקס הישן, מלכלוך קשה ועם המיקרו חלקיקים להחליק את הסוירלים העדינים ביותר- זה ביחד עם פלסטלינה אמור להוציא את כל הכתמים שלא נכנסו עמוק ללכה.

4- הפלסטלינה- אני רוצה עבודה כמה שיותר פשוטה, והבנתי שהתחליפיות עושות עבודה טובה ובהרבה יותר נוח. אני אמשי ך לחכות לתשובה לגבי זה

בשורה התחתונה, במצב שבו הרכב שלי עכשו עם כל הכתמים הלא מוסברים אני רוצה לעשות טיפול אינטנסיבי, וזה לא קשור לחספוס. לפעם הבאה אולי אני אקנה את הקרודזילה או משהו דומה ולא אסתבך עם הפלסטלינה (התוכנית שלי לעשות פעמיים בשנה וקס ובאחת מהן לעשות פלסטלינה, ליים פריים וסילנט- אולי)

IPA הכי לא מזיק,לא מכיל שום חומר ממיס אלא רק אלכוהול.

הליים פריים מכיל חומרי ניקוי והליים פריים שאנחנו מדברים הוא גם מכיל פוליש עדין מאוד,וזה למטרה שכל הכתמים שנוצרו על הצבע, לשלשות ציפורים, שריטות עדינות, וגשם חומצי הוא מוריד. גם פוליש עדין יכול לבצע את זה,אבל ההבדל בינו לבין הליים פריים זה שהליים מכיל גם חומרים אשר מנקים את הצבע.

פלסטלינה פשוטה לא מנקה. כדי לא לעבוד כפול,וכדי שהעבודה שאתה תעשה תהיה טובה עדיף(רצוי מאוד) שתעבוד עם פלסטלינה מקצועית ורצינית כמו בקישור. בקישור יש 200 גרם של פלסטלינה איכותית במחיר של 50 וקצת ש"ח,כולל משלוחה אתה לא מגיע ל100 ש"ח,והיא תספיק לך לזמן מה.

אני לא יודע מה מצב הרכב שלך וכמה כתמים יש עליו ומה החומרה,אולי אפילו צריך לעשות לו פוליש רציני ולא סתם שימוש בליים פריים.

לפי מה שאני הבנתי עד כה עדיף לך כן להשקיע בפלסטלינה איכותית,וליים פריים עם הפוליש ואת הווקס הרצוי.

פורסם

גם אלכוהול זה בעיקרון ממיס אורגני (או שהתכוונת לדטרגנט?) בכול מקרה, זה לא הכי בריא שיש

(ואני משתמש בIPA אמיתית, לא אתנול\ כוהל)

בגלל כל מה שציינת אני רוצה להשתמש בליים :) פעם בשנה נראה לי לא יפגע בצבע. יקח לי איזה 20 שנה עד שאני אוריד שכבה שיורדת בפוליש גס "רגיל"

אני רוצה להשקיע בפלסטלינה איכותית- אבל לא כפלסטלינה אלא כספוג\ גומי... "פלסטלינה רב פעמית". זה גם יוצא באזור ה-100 ש"ח כולל משלוח (אולי קצת יותר) אבל מספיק להרבה יותר פעמים

כתמים יש המון (ממש כל הרכב מכוסה). חומרה אני לא יודע- צריך לנסות את הפלסטלינה ואז לבדוק.

כאמור- בפעם שעברה, שטיפה עם פיירי ואז 3 (!) שטיפות עם IPA 6% לא עשה שום דבר לכתמים האלה (בכלל לא הזיז). נאלצתי לשים את הוקס על הכתמים האלה שוב (שתי שכבות של קולונייט... שלא יחסר :twisted:)

בנוסף לזה, אני רוצה לדעת אם כדאי לי לשלב עוד משהו להגנה של הצבע- סילט אולי? או שהקולונייט 845 מספיק?

פורסם
גם אלכוהול זה בעיקרון ממיס אורגני (או שהתכוונת לדטרגנט?) בכול מקרה, זה לא הכי בריא שיש

(ואני משתמש בIPA אמיתית, לא אתנול\ כוהל)

בגלל כל מה שציינת אני רוצה להשתמש בליים :) פעם בשנה נראה לי לא יפגע בצבע. יקח לי איזה 20 שנה עד שאני אוריד שכבה שיורדת בפוליש גס "רגיל"

אני רוצה להשקיע בפלסטלינה איכותית- אבל לא כפלסטלינה אלא כספוג\ גומי... "פלסטלינה רב פעמית". זה גם יוצא באזור ה-100 ש"ח כולל משלוח (אולי קצת יותר) אבל מספיק להרבה יותר פעמים

כתמים יש המון (ממש כל הרכב מכוסה). חומרה אני לא יודע- צריך לנסות את הפלסטלינה ואז לבדוק.

כאמור- בפעם שעברה, שטיפה עם פיירי ואז 3 (!) שטיפות עם IPA 6% לא עשה שום דבר לכתמים האלה (בכלל לא הזיז). נאלצתי לשים את הוקס על הכתמים האלה שוב (שתי שכבות של קולונייט... שלא יחסר :twisted:)

בנוסף לזה, אני רוצה לדעת אם כדאי לי לשלב עוד משהו להגנה של הצבע- סילט אולי? או שהקולונייט 845 מספיק?

זה ארוך אבל כדאי שתקרא את הכל.

לא טוב למרוח ווקס על משטח לא נקי-גורם לשריטות ושחיקת הלכה. וIPA 6% לא עושה שום דבר,עבור לדילול אחר שיצא לך 17%.

אלכוהול זה לא דטרגנט,ולגבי מה שכתבת על "זה לא בריא" אני אנסה להסביר לך את זה מהתחלה: נניח ויש לך רכב חדש,אתה שוטף אותו (לא משנה איך) אולי מכסה,או סתם נותן לו לצבור מלא אבק וג'יפה ואז שוטף ומה שקורה כאן זו שחיקה של הלכה. הלכה נשחקת בכל שטיפה,(השאלה כמה שחיקה בשטיפה איכותית) וגם גשם חומצי לא עושה לה טוב,כלומר תמיד תהיה מגמת שחיקה ללכה ולא משנה כמה נגן על הרכב. אם אתה רוצה להמעיט בשחיקה,ולהמעיט בבלאי שלה אתה צריך להגן על הרכב כך:

ווקס כל תקופה קצרה-כי לא נסתמך על הוראות היצרן שהווקס מחזיק X חודשים/שנים,ועוד בשמש הישראלית.

שטיפה טובה עם שמפו סביר יבטיחו אורך חיים טוב יותר ללכה,היות והשמפו בעל HP ניטרלי לא מזיק לא ללכה,ולא לווקס/אוטם.

שימוש בפלסטלינה איכותית כדי שלא "תגרד" את הלכה ביחד עם החיספוסים מהרכב. וכמובן גם קוויק דיטיילר טוב.

אני לא אזרוק כאן סכומים כדי שלא תתפוס אותי בקטנות האלה,אבל אני יכול להגיד לך שזה לא יקר כל כך,כי החומרים האלה הם לא לשימוש חד פעמי! לכן המלצתי על פלסטלינה ששלחתי לך בהודעה הראשונה, וכמובן שהליים פריים (גם זה שמכיל פוליש) תוכנן כך שלא יאפשר לך להרוס את הצבע גם אם אתה מגזים/לא יודע כיצד לבצע פוליש.

כמו כן,אל תבצע פעם בשנה פלסטלינה,כדי שלא תבצע את התהליך הזה פעם בשנה,אבל הוא יהיה שווה ערך לכאילו ביצעתי עכשיו פוליש כי הרכב יהיה מאוד מחוספס ואתה עלול לשרוט אותו עד מאוד! בצע נניח כל 4 חודשים, חצי שנה.

אני מבין את הצורך שלך בהשקעה בחומרים הטובים,אבל אל תפספס שלבים עקריים,וכן כל כמה זמן להשתמש בחומרים שונים.

אני לא חסיד של הספוג פלסטלינה הזה,אני אוהב את מה שעובד אצלי ובטוח-פלסטלינה בצורתה הטבעית המוכרת לכולנו.

ונ.ב

אני לא ממש ממליץ לך לקנות באתר ששלחת לי את הקישור של הספוג פלסטלינה,יותר מידי אנשים התאכזבו בקנייה ממנו,וגם אני.

אם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול בכיף!

בהצלחה!

פורסם

נראה לי שלא קראת את הפרטים מההודעה הראשונה...

זה ארוך אבל כדאי שתקרא את הכל.

לא טוב למרוח ווקס על משטח לא נקי-גורם לשריטות ושחיקת הלכה. וIPA 6% לא עושה שום דבר,עבור לדילול אחר שיצא לך 17%.

אלכוהול זה לא דטרגנט,ולגבי מה שכתבת על "זה לא בריא" אני אנסה להסביר לך את זה מהתחלה: נניח ויש לך רכב חדש הרכב באמת חדש, עם קולונייט 845 שהתחלתי לשים 3 שבועות אחרי הקניה,אתה שוטף אותו (לא משנה איך) אולי מכסה,או סתם נותן לו לצבור מלא אבק וג'יפה ואז שוטף ומה שקורה כאן זו שחיקה של הלכה. הלכה נשחקת בכל שטיפה,(השאלה כמה שחיקה בשטיפה איכותית) וגם גשם חומצי לא עושה לה טוב,כלומר תמיד תהיה מגמת שחיקה ללכה ולא משנה כמה נגן על הרכב. אם אתה רוצה להמעיט בשחיקה,ולהמעיט בבלאי שלה אתה צריך להגן על הרכב כך:

ווקס כל תקופה קצרה-כי לא נסתמך על הוראות היצרן שהווקס מחזיק X חודשים/שנים,ועוד בשמש הישראלית. באינטרוול הראשון שמתי אחרי 3 חודשים בערך ועכשו אני מתכוון לשים אחרי חצי שנה כי בפעם שעברה שמתי שתי שכבות ועשיתי הכנה פחות או יותר סבירה

שטיפה טובה עם שמפו סביר CG citrus and gloss יבטיחו אורך חיים טוב יותר ללכה,היות והשמפו בעל HP ניטרלי לא מזיק לא ללכה,ולא לווקס/אוטם.

שימוש בפלסטלינה איכותית כדי שלא "תגרד" את הלכה ביחד עם החיספוסים מהרכב. וכמובן גם קוויק דיטיילר טוב. פלסטלינה אני מחפש- הספוגים האלה אמורים להיות טובים לפי כל מיני ביקורות, אני מחפש מישהו שניסה אותם מהפורום. QD יש לי את ה-low on eau שהוא סופר חלקלק וגם אמור סוג של להמיס מזהמים קצת

אני לא אזרוק כאן סכומים כדי שלא תתפוס אותי בקטנות האלה עזוב סכומים, יש סכום. השאלה מה משתלם ומה כדאי,אבל אני יכול להגיד לך שזה לא יקר כל כך,כי החומרים האלה הם לא לשימוש חד פעמי! לכן המלצתי על פלסטלינה ששלחתי לך בהודעה הראשונה, וכמובן שהליים פריים (גם זה שמכיל פוליש) תוכנן כך שלא יאפשר לך להרוס את הצבע גם אם אתה מגזים/לא יודע כיצד לבצע פוליש.

כמו כן,אל תבצע פעם בשנה פלסטלינה,כדי שלא תבצע את התהליך הזה פעם בשנה,אבל הוא יהיה שווה ערך לכאילו ביצעתי עכשיו פוליש כי הרכב יהיה מאוד מחוספס ואתה עלול לשרוט אותו עד מאוד! בצע נניח כל 4 חודשים, חצי שנה. כמו שכתבתי- התכנון שלי הוא לעשות וקס כל חצי שנה (הקולונייט אמור להחזיק בלי בעיה) ופעם בשנה לחדש גם סילנט. פלסטלינה תוריד לי את שניהם, בגלל זה התכוונתי לעשות פלסטלינה פעם בשנה כדי לשמור על ההגנה. ובגלל ההגנה והשמפו הטוב שאני משתמש בהם, פעם בשנה לא אמור להיות בעייתי לפי דעתי

אני מבין את הצורך שלך בהשקעה בחומרים הטובים,אבל אל תפספס שלבים עקריים,וכן כל כמה זמן להשתמש בחומרים שונים.

אני לא חסיד של הספוג פלסטלינה הזה,אני אוהב את מה שעובד אצלי ובטוח-פלסטלינה בצורתה הטבעית המוכרת לכולנו. בגלל זה אני רוצה חוו"ד נוספת :wink: (בלי להעליב- כל אחד וההעדפות שלו...)

ונ.ב

אני לא ממש ממליץ לך לקנות באתר ששלחת לי את הקישור של הספוג פלסטלינה,יותר מידי אנשים התאכזבו בקנייה ממנו,וגם אני. כבר הזמנתי משם, לא הייתה שום בעיה. מקסימום יש אתרים אחרים :)

אם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול בכיף!

בהצלחה!

פורסם

אני כן קורא הכל,פשוט מחדד נושאים חשובים.

low on eau זה לא קוויק דיטיילר, זה חומר לשטיפה ללא מים.

פורסם

נכון, אבל עדין לא שיכנעו אותי שיש הבדל גדול בין ה-LOE לQD... שניהם בגדול נועדו לסיכוך לצורך הסרת אבק ולתת ברק.

פורסם
נכון, אבל עדין לא שיכנעו אותי שיש הבדל גדול בין ה-LOE לQD... שניהם בגדול נועדו לסיכוך לצורך הסרת אבק ולתת ברק.

לא חושב שצריך לשכנע אותך,פשוט כל מוצר והייעוד שלו.

פורסם

לדעתי שני המוצרים נמצאים באותה קטגוריה....את שניהם אתה מרסס על הרכב ומנגב, ללא שימוש במים.

ההבדל הוא שיש מוצרים המגיעים מוכנים לשימוש ויש מוצרים שמגיעים מרוכזים שצריך לדלל אותם עם מים.

בקשר לכתמים שאתה מתאר, תמיד תוכל לעשות פוליש עדין נקודתי לבדוק אם הכתמים יורדים.

נסה לקנות דוגמית של פוליש כזה ועבוד על נקודה שמציקה לך ותיווכח בעצמך אם זה עוזר או לא.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

לפלסטלינה יש פוטנציאל נזק נמוך יותר מפוליש, ואני גם ככה אצתרך לעשות פלסטלינה בשלב מסויים (כאמור- הרכב חדש, אני לא מתכוון לעשות פוליש בשנתיים הקרובות לפחות)

הLOE הוא כמו ONR- שהוא בגדול QD שבריכוז מסויים יכול לשמש לשטיפה ללא מים.

לא יצא לי עדין להשתמש בONR, אבל הLOE משאיר פני שטח חלקים מאוד. מאוד.

פורסם

לפוליש העדין יש אפקט אגרסיבי יותר מלפלסטלינה הרגילה... אם לא יעזור לך אולי שווה לך פוליש עדין, הוא לא מוריד הרבה לכה הוא רק לפיניש טוב ולא לחיתוך עמוק.

אגב, יש לך חומר ייעודי להסרת כתמי מים שהתייבשו, של מגווירס, הוא נקרא water spot remover הוא נמכר בחנות "אלכסנדר".

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

• תוכן חדש...