Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מרצדס בנו טנק.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וה-6X6 של מרצדס הוא ממש לא טנק. זה צעצוע לבני תפנוקים סעודים עם יותר מדי כסף. זה לא כלי לשדה קרב, הוא עדין מדי, משוכלל מדי ומסובך מדי לתחזוקה. בעולם האמיתי המרצדס הזאת לא מהווה תחרות להיילקס חבוטה שריתכו על הארגז שלה פלטפורמה מסתובבת עם זוג תותחי נ"מ.

ברור לחלוטין שזה לא רכב שנבנה לשדה הקרב, אני לא חושב שמישהו במרצדס התיימר לומר זאת.

יחד עם זאת, לא ברורה לי הקביעה שהוא עדין מדי (כי הוא לא נראה כזה, בכלל) או זה שהוא לא מהווה תחרות להיילקט חבוטה (עזוב את שדה הקרב, הדבר הזה ימשיך לנסוע הרבה אחרי שההיילקס (המצויין כשלעצמו) יתקל במכשול שהוא לא יכול לעבור.

טכנולוגיה הופכת כלים לבעייתיים מבחינת טיפול בתנאים "מבצעיים", אבל היתרון שלה- היא גורמת לכלים לעבור מכשולים שפעם לא היו עבירים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יחד עם זאת, לא ברורה לי הקביעה שהוא עדין מדי (כי הוא לא נראה כזה, בכלל) או זה שהוא לא מהווה תחרות להיילקט חבוטה (עזוב את שדה הקרב, הדבר הזה ימשיך לנסוע הרבה אחרי שההיילקס (המצויין כשלעצמו) יתקל במכשול שהוא לא יכול לעבור.

לא דיברתי על ראלי בין עשירי המפרץ בחולות סעודיה, דיברתי על תנאי לחימה אמיתיים. מנוע בנזין תוצרת AMG יתאים לשם כמו שמלת ערב בתחרות האבקות.

בעוד שלהיילקס חבוטה יש ניסיון קרבי מוכח, ה-G המפונפנת אולי תטחן דיונות מהר יותר, אבל בתנאים של שדה קרב (דלק לא באיכות מדהימה, שמנים סטנדרטיים, סדנאות טיפול קדמיות עם הבנה ויכולת בסיסיים בלבד) הרכב הזה ישבוק חיים מהר מאוד.

כן, אני יודע שמרצדס לא תכננו את הרכב לשדות קרב אמיתיים, פשוט ההשוואה "לטנק" גרמה לי להעלות את הנקודה.

טכנולוגיה הופכת כלים לבעייתיים מבחינת טיפול בתנאים "מבצעיים", אבל היתרון שלה- היא גורמת לכלים לעבור מכשולים שפעם לא היו עבירים.

זה טוב ויפה לאזרחות. אבל בתנאים "מבצעיים" אני מעדיף את ה-REO החבוטה שלי מאשר G63AMG תקועה ומוקפת בעשרה חימושניקים אובדי עצות.

לצרכי עבודה אמיתית מרצדס מייצרת את סדרת ה-UNIMOG, שלמעשה מדובר במשאיות שטח, עם שלדה ומנועים בהתאם.

פורסם

התייחסתי ספציפית לגרסת ה-AMG של ה-G, תאמין לי שאני יודע שה-G נמכרה לצבאות בעולם, אבל אלו גרסאות שמיועדות לצבא, פשוטות יותר, כמעט תמיד עם מנועי דיזל ותיבות הילוכים יחסית בסיסיים.

ההיילקס השתתפה במבצעים צבאיים בדגם האזרחי הרגיל שלה.

פורסם

אתה כותב את זה כאילו מישהו ישב וכתב תו"ל להפעלת technicals ע"ב מיטב תוצרת יפן. זה מה שיש, ועם זה החאג'ים עובדים. אם, נניח, מבצע "Iraqi Freedom" היה מתרחש באחת האמירויות, היינו מתפעלים מ-SUV יוקרה עם מק"כ. :roll:

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם
נניח, מבצע "Iraqi Freedom" היה מתרחש באחת האמירויות, היינו מתפעלים מ-SUV יוקרה עם מק"כ.

אתה שכחת שמלחמת המפרץ הראשונה התחילה עם כיבוש של כווית על ידי עיראק. לא זוכר שראינו אז למבורניגי LM002 דוהרים בחולות עם צמד מקלעים על הגג. האמת שהתנגדות של ממש לא הייתה שם. הניחוש שלי שאם תהיה מלחמה באחת האמירויות, אז בעלי ה-SUV המפוארים ישתמשו בהם לא להתנגדות אלא להמלטות זריזה (רצוי לכיוון דירת היוקרה במונקו, זאת עם ארון הוויסקי הסודי).

אם תבחן את ההיסטוריה הצבאית, תראה שככל שמדובר בצבא היבשה (המצב שונה בחיל האוויר והים), כלי רכב מוצלחים ופופולריים לרוב היו עם מכניקה יחסית פשוטה (גם אם התכנון הכולל היה לעיתים גאוני) וכמובן עם אפשרות לתחזוקה שוטפת ותיקונים מסוימים ברמת היחידה וללא כאבי ראש לוגיסטיים.

פורסם
הניחוש שלי שאם תהיה מלחמה באחת האמירויות, אז בעלי ה-SUV המפוארים ישתמשו בהם לא להתנגדות אלא להמלטות זריזה (רצוי לכיוון דירת היוקרה במונקו, זאת עם ארון הוויסקי הסודי).

מן הסתם. שאריות הצבא הכובש ישתמשו בכלי הרכב שיישארו שם כדי להתנגד למאמצי השחרור של ארה"ב אח"כ.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

נעשה קצת סדר בין ריו, אושקוש ושאר ירקות.

אין קשר בין אושקוש מויסקונסין שעדיין פעילה ובין ריו ממשיגן שנסגרה כבר לפני 30 שנה והיום לאחר גילגולים הזכויות על השם נמצאות בידי וולוו.

REO זה ראשי תיבות של Ransom Eli Olds שהקים קודם לכן באותה עיר במישיגן (לנסינג) את מפעל אולדסמוביל.

אגב "ספידווגון" זה שם של שילדה למשאיות ואוטובוסים שיצרה ריו בתחילת שנות השלושים. האוטובוסים והמשאיות האלה היו נפוצים מאד בארץ.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
אתה שכחת שמלחמת המפרץ הראשונה התחילה עם כיבוש של כווית על ידי עיראק. לא זוכר שראינו אז למבורניגי LM002 דוהרים בחולות עם צמד מקלעים על הגג. האמת שהתנגדות של ממש לא הייתה שם. הניחוש שלי שאם תהיה מלחמה באחת האמירויות, אז בעלי ה-SUV המפוארים ישתמשו בהם לא להתנגדות אלא להמלטות זריזה (רצוי לכיוון דירת היוקרה במונקו, זאת עם ארון הוויסקי הסודי).

אם תבחן את ההיסטוריה הצבאית, תראה שככל שמדובר בצבא היבשה (המצב שונה בחיל האוויר והים), כלי רכב מוצלחים ופופולריים לרוב היו עם מכניקה יחסית פשוטה (גם אם התכנון הכולל היה לעיתים גאוני) וכמובן עם אפשרות לתחזוקה שוטפת ותיקונים מסוימים ברמת היחידה וללא כאבי ראש לוגיסטיים.

אתה צודק לחלוטין, יחידות יבשה תמיד ישאפו לעשות שימוש בכלים "טיפשים"- כאלה שלא משופעים במחשבים למכביר ובנויים בצורה מאסיבית ושקלה לתחזוקה בתנאים מבצעיים.

מה שכן ראוי להוסיף נקודה נוספת- כלי עתיר טכנולוגיות גם תמיד יעלה הרבה יותר כסף וכשיש מגבלת תקציב בכל מקרה יחפשו את הכלי הזול.

ובכל זאת לגבי הרכב "כוכב השרשור"- מובן לכולם שזה כלי אזרחי לחלוטין ולא אחד שמיועד לשימוש צבאי, אני לא רואה יחידת תחזוקה מדרג ב' מגיעה לטפל בכלים בשטח עם סורקי תקלות ושלל אמצעים טכנולוגים לאבחון תקלה, בטח ובטח לא מכיר צבא בעולם (כולל ארה"ב) שיכול להצדיק תקציבית רכש של רכב כזה כשסביר להניח שיהיו לו חלופות, טובות יותר או פחות, זולות בהרבה.

העניין הטכנולוגי והתקציבי זה הסיבה העיקרית לכך שצה"ל עדיין עושה שימוש ברכבים "לוגיסטיים" ישנים- הם זולים מאוד לאחזקה וקל לטפל בהם בתנאי שטח ועבירים מספיק כדי להתקדם ברוב תנאי השטח (והיכן שהשטח בעייתי יהיה איזה D9 כדי לסגור פינה).

לך תוציא 600K דולר על מפלצת כזאת כדי לראות איזה דימיטרי מצליח להתחפר איתו על שביל כורכר כבוש...... (לא להעלב מהשם, פשוט אחוז ניכר מהנהגים של הכלים הללו- רוסים).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...