Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הבדל בין שמן בתקן ACEA C3 לבין (ACEA A4/B3 (C3 approved

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נראה לי, נשמע שבשני המקרים מדובר בשמנים שעומדים בדרישות מפרט תקן C3.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני אתן דוגמא יותר ספציפית.

שמן יורול 5-40 שנקנה לפני כמה שנים, מופיע עליו c3 approved.

שמן יורול 5-40 שנמכר היום, אותו מוצר רק באריזה חדשה, מופיע c3.

מדוע?

נראה לי שהכוונה שהשמן מאושר לשימוש (לא ברור על ידי מי) בתקן c3, אך לא קיבל את התקן נכון לאותו זמן.

מדוע לא מופיע "approved" ליד התקנים האחרים A/B?

פורסם

בניגוד ל API, התקנים של ACEA לא נבדקים על ידם. ACEA מפרסמת את דרישות התקן והאחריות לעמידה בו מוטלת על יצרני השמנים עצמם.

אני משער שזה עניין סמנטי ותו לא, c3 approved = עומד בדרישה של C3, ככה לפחות זה נשמע.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה לא יכול להיות עיניין סמנטי, מכיוון שאם זה היה כך, הם היו כותבים

A4 apporoved

B3 apporoved

C3 apporoved

אבל הם מציינים approved בסוגריים רק לגבי C3 ולא לגבי השאר.

פורסם

לא יודע, נשמע לי עניין זוטר, לא הייתי מתרגש.

מה שכן, ברכב הדורש C3 הייתי משתמש בשמן ייעודי. לרוב חברות השמנים האירופאיות יש בליין השמנים סדרה ספציפית למנועים הדורשים זאת.

איתמר

פורסם

אף אחד חוץ מיצרן השמנים לא יכול לרשום Approved על תקן שאין לו רפרנס. זה כמו לרשום "מאושר על ידי מלפפון" :shock:

אם היה רשום Approved by Fiat אז על הכיפאק, ניתן היה להסיק שהשמן נבדק על ידי פיאט ועומד בסטנדרטים שלהם ומתאים לשימוש ב X Y Z רכב מתוצרתם.

C3 Approved וללא המשך כלשהו אומר שהשמן עומד במפרט התקן וזהו, אני לפחות לא מצליח להבין משהו מעבר לכך.

איתמר

פורסם

טוב, הלכתי לוודא שאני לא מדמיין.

במדבקה בעברית מופיע С3 approved.

בצד השני של הגלון, במדבקה בשפות שונות מופיע C3 "רגיל".

כמעט בוודעות מדובר בטעות בעריכה של מי שעיצב את המדבקה בעברית, המילה apрoroved קפצה שורה מתקן של VW שמופיע שורה מתחת.

Sorry.

• תוכן חדש...