Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הציעו לי לאחרונה איזושהי משרת סטודנט, כאשר המשרה מצריכה שימוש ברכב הפרטי (מדובר במשרה של בקר שצריך להגיע לערים שונות באזור הדרום לשם ביצוע הבקרות). מדובר על כ-2 נסיעות (הלוך וחזור) בשבוע, כאשר המרחקים משתנים כתלות בעיר היעד (בין 10 ל-250 ק״מ לכיוון כתלות בעיר שאליה צריך להגיע). הממוצע לפי דעתי יעמוד על כ-1100 ק״מ בחודש (אולי פחות, אבל העדפתי לקחת ערך מקסימלי).

התשלום המוצע על הוצאות הרכב הוא 1.3 ש״ח לקילומטר. הרכב שברשותי הוא סוויפט 1.25 ידנית, שנת 2013, כאשר בחישוב של צריכה ממוצעת של 1:15 (גם כאן עיגלתי קצת כלפי מטה) ומחיר דלק של 7.3 ש״ח לליטר יוצא כי התשלום לאחר קיזוז מחיר הדלק עומד על כ-80 אגורות לק״מ, כלומר כ-10600 ש״ח לשנה.

הקילומטרז׳ השנתי שלי הוא כ-18 אלף בשנה. לכן, בהנחה וטיפול 15000 עולה כ-800 ש״ח, יוצא כי ההוצאה השנתית הנוספת על טיפולים עקב תוספת הקילומטרז׳ היא כ-650 ש״ח. נוסיף לכך תוספת בלאי של הצמיגים (כ-600 ש״ח בשנה), תוספת ירידת ערך עקב תוספת הקילומטרז׳ של כ-2500 בשנה (אין לי מושג בנושא הזה למען האמת, סתם זרקתי מספר), וכן תוספת של כ-2000 ש״ח בשנה על הוצאות שונות בגלל תוספת הקילומטרז׳ (שטיפה, בלאי של חלקים ועוד). כלומר, בסך הכל מגיעים לכ-6000 ש״ח בשנה.

עכשיו נשאלת השאלה האם החישוב שלי הגיוני? לפי מה שראיתי באינטרנו, מדברים על תשלום של כ-2.5 ש״ח לק״מ עבור רכב בקטגוריה דומה, אבל לפי החישוב שלי יוצא שלא רק שאני מכסה את כל הוצאות הרכב אלא גם נשאר עם עודף של כ-4000 ש״ח בתום השנה.

הערות/הארות ועצות בנושא יתקבלו בברכה.

תודה.

פורסם

מבלי להיכנס לכל התחשיבים, שככל הנראה ביצעת אותם היטב:

אתה מחשב רק את העלות השולית, כלומר זו הנוספת בשל תוספת הנסיעות.

2.5 ש"ח לק"מ מחשב את כל עלות הרכב, כולל קניה וירידת ערך, לחלק למס' הקילומטרים.

כלומר, אתה יוצא מתוך נק' הנחה שכך או כך תחזיק רכב ואתה מצפה שהעבודה תשלום רק על העלויות הנגרמות מהק"מ הנוסף, ולא שבגלל העבודה אתה מחזיק רכב והיא צריכה לשלם על כל העלות של זה.

מקווה שהייתי ברור.

צביקי

פורסם
מבלי להיכנס לכל התחשיבים, שככל הנראה ביצעת אותם היטב:

אתה מחשב רק את העלות השולית, כלומר זו הנוספת בשל תוספת הנסיעות.

2.5 ש"ח לק"מ מחשב את כל עלות הרכב, כולל קניה וירידת ערך, לחלק למס' הקילומטרים.

כלומר, אתה יוצא מתוך נק' הנחה שכך או כך תחזיק רכב ואתה מצפה שהעבודה תשלום רק על העלויות הנגרמות מהק"מ הנוסף, ולא שבגלל העבודה אתה מחזיק רכב והיא צריכה לשלם על כל העלות של זה.

מקווה שהייתי ברור.

צביקי

תודה על ההסבר (ועל הקישור). עושה רושם שאכן מכאן נובע ההבדל, שכן אני מחזיק ברכב בכל מקרה, ולכן אני לא מתחשב בעלויות של הביטוח/טסט או במה היה קורה אם הייתי משתמש בכסף שבו קניתי את הרכב.

מהתשלום המוצע לך ירד גם מיסים, או שהוא מגולם?

התשלום נראה לי נמוך.

אני די בטוח שלא ירדו מסים, שכן אז זה באמת יהיה ממש נמוך (נראה לי גם שהם ציינו את זה).

וגם לי הוא נראה נמוך, אבל לאחר החישוב שלי דווקא יוצא שאני מכסה את כל העלויות (אלא אם כן שכחתי משהו).

פורסם

אל תהיה בטוח לגבי המיסים

הכל תלוי איך הם משלמים.

אם הם משלמים ברוטו - יורד מס.

אם הם משלמים ברוטו אבל גם עושים גילום - אתה מקבל את זה בנטו ואז זה בסדר

אם הם משלמים ישירות מה שלא נראה הגיוני (אתה מביא קבלות) - גם בנטו

צריך גם לקבוע מראש, איך חישוב הק"מ יתבצע? מה קורה אם יש חילוקי דעות?

• תוכן חדש...