Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הציטוט בכותרת מתוך הספר מסך של חול - יגאל אלון

היום התפרסם ב YNET שבסמוך לשכונת דורה בנתניה תקום טיילת חדשה - ששמה ייקרא טיילת דורה - ואף הגדילו ועשו ושמו שלט לתפארת מדינת ישראל.

או בעיני לביזוי, מכיון שהטיילת תקרא אוי לבושה על שם דורה ולא על שם דורה אבן.

ואני אינני יודע היכן נקבור את חרפתנו.

פורסם

לעניות דעתי, מישהו בעירייה יצא אדיוט.

אמרו לו לשים שלט של דורה אבן, אבל הוא/היא לא הבין על מה מדובר. במקום לשאול, הוא פשוט הוריד את ה-"אבן" ושם תמונה של הדמות המצוירת. עכשיו, כדי שלא ידעו כמה הוא טיפש, הוא מצדיק את הטענות שלו...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רשום שם שהתכנון המקורי לטיילת כולל גן הרפתקאות בסגנון דורה מהטלוויזיה, אז זו לא טעות של עובדי עירייה.

לדעתי זה דיי טיפשי ומעליב שבשכונה ע"ש דורה אבן יקראו לטיילת ע"ש דמות מהטלוויזיה עם אותו שם.

אם זה היה במקום אחד, או שהיו בוחרים לקרוא לטיילת ע"ש דמות טלויזיה עם שם שונה לא היתה בעיה, לפחות לדעתי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני אישית צחקתי.. אבל זה רק בגלל שאני מעדיף לעשות דברים אחרים עם הידיים כרגע (כמו לכתוב את ההודעה הזאת) מאשר לעשות פייס פאלם.

אה, וגם כי אני קשיח מדי בשביל זה:

images?q=tbn:ANd9GcT3AvaQZhXXyyQe1B3zE-k-CpHtwVmS59R7FtHBsVlRlBjFl4kW

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

משהו דומה בחיפה - בשלטים של כביש בירם (ע"ש דר ארתור בירם, מיסד ביה"ס הריאלי) כתוב באנגלית BIR'AM, כשם הכפר הערבי בגליל שפונה במלחמת העצמאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ניסיתי להיות ניטרלי, אבל זה בלתי אפשרי. יכולתי לכתוב גורשו, או סולקו, או התפנו. בכל ניסוח הייתי זוכה לתגובות נזעמות.

אני זועם על עיריית חיפה, לפחות שיתנו כבוד למישושבאמת ראוי לו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראיתי את הכתבה במקומון נתניה וצחקתי. אנשים איבדו את ההומור?

מעבר לכך, תמהתי על עלבונה העמוק של הגברת דורה אבן, וכמו כן, אני מאחל לה אריכות ימים וחושב שראוי שמקומות יקראו ע"ש אנשים שאינם עוד עימנו, ושעשו משהו משמעותי כדי לזכות בכבוד (ולא הצלחתי למצוא מה היה פועלה ועל מה זכתה הגברת לכבוד עוד בחייה).

עריכה: מצאתי את התשובה מפיה:

וכיצד ולמה הפכו את שם הבסיס על שמך, ואחר כך גם השכונה?

"לבריטים היו שני מחנות בנתניה. כשהם יצאו מאחד המחנות, והוא עבר אלינו, היה צורך לתת לו שם. השם הגיע מהחיילים עצמם, שהחלו לקרוא למחנה 'דורה'. דן קרא לקצין מבצעים שלו, שמחה וילינץ, שאחר כך נהרג בנגב, ואמר לו שעל פי החוק היהודי לא מקובל לקרוא למקום על שמו של אדם חי. וילינץ ענה, 'אבל היא כל כך נחמדה ויפה ועוזרת לחיילים לקבל חופשה, אז השם יהיה דורה'. דן נתן פקודה לסלק את השם וקרא למחנה 'מחנה 23', אבל זה לא עזר. השם נדבק. אחר כך הוא נדבק גם לשיכון דורה, למרות שקראו אחר כך לשכונה רמת ידין. אני, לא עשיתי שום דבר בנידון".

עריכה שנייה: הגברת דורה מוכרת כמורה מיתולוגית לאנגלית. ככזו, הייתי מצפה לקצת יותר פירגון כלפי דורה השנייה, שממשיכה את דרכה בהנחלת השפה האנגלית לגיל הרך.

:turn-l:
פורסם

ספריאל, לא כיוונתי בדבריי לדרך או סיבת העזיבה.

כיוונתי לסלט בין הדוקטור לכפר ובין דורה אבן לדורה מן הטלויזיה.

הכל מתערבב לו לעיסה. הכל אותו הדבר ונכסי צאן ברזל הם בעצם שיר של כוכב נולד.

פורסם

יש דבר שנקרא השכלה כללית. מוצר שמצוי במחסור במקומותינו (ולא רק בהם). אתה מצפה מצייר שלטים שיבין בהיסטוריה של העיר (חיפה). אבל מראש עיר או מועדת השמות העירונית הייתי מצפה לקצת לימוד ההיסטוריה, או לפחות ביקור קצר בויקיפדיה ומקורות נגישים דומים.

פורסם

כשמדובר בשכונה כמו דורה, במקום הגברת אבן, הייתי אומר תודה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

זאת רק אנקדוטה, רמת ההשכלה בארץ אמנם גבוהה, אך ידע כללי הוא דבר שאינו קיים אצל רבים.

אנשים הולכים ללמוד בשביל להתקדם בחיים, לא בגלל התשוקה למידע.

אין כבוד לעבר וזה ידוע, לא חדש כלל, בהווה לא עושים כלום למען עתיד טוב יותר אלא רק עומדים בשילוב ידיים ומלינים, אם כבר משהו נעשה, זה בדרך כלל בגלל איזהשהוא אינטרס של מישהו למעלה ולאו דווקא לרווחת הכלל.

עתיד? את מי זה מעניין, תנו לעשות כסף מהיר, לבנות, לתעש, להרוס, לזהם והכל בשם הקידמה.

כל העולם הזה מחורבן , כי אנשים הם זבל, אנשים מביאים ילדים לעולם כי זה מגניב, אין חינוך לערכים, אין אהבה הדדית, הכל מזוייף.

הדבר הכי עצוב זה שתוכניות ריאלטי הן בדיוק מה שהן, מראה עגומה על המציאות שלנו.

haters will hate

פורסם
כשמדובר בשכונה כמו דורה, במקום הגברת אבן, הייתי אומר תודה.

בדיוק כך.

שכונה שהתרומה הכי רצינית שלה לאנושות זה אישדבחזיר.

שכונה שגובה האייקיו הממוצע בה זהה לגיל הממוצע של התושבים.

שכונה שבשביל רוב תושביה להפעיל את השלט של יס זה פרוייקט גמר.

שכונה שאין לה הווה ולא עתיד, ולמען האמת גם העבר שלה לא בדיוק מזהיר.

בקיצור, לא כל היסטוריה צריך לשמר. תגורו שם קצת ואז נראה אתכם חכמים גדולים.

לעזאזל עם החורבה הזאת, מקווה שיפול עליה אסטרואיד ויקח את השכנה שלה אזורים בדרך.

• תוכן חדש...