Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בבסיס אתה צודק, אבל כאשר הרכב יתעדכן מחירו יקפוץ חזרה לאיזור ה100K (בכל מקרה נראה לי שה2 הזאת עדיפה על הספייס סטאר לדוגמא), מה שאומר שבמחירו היום הוא מציג תמורה נאה לכסף (שוב לא לכולם יש את היכולת למתוח את התקציב עוד קצת).

למה בחרת להשוות דווקא לספייס סטאר?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נתקלתי בהצעה הזו שנראית על פניה כמאד אטרקטיבית (הנחה מוצהרת של למעלה מ- 20K ש"ח), כאשר מדובר בדגם דינאמיק. כפסימיסט ידוע חיפשתי את הקאץ', אולם לא מצאתי. דעתכם?

השאלה מה ההנחה לעומת המחיר האמיתי ולא המחירון.

בנתונים האלו, אין ספק שמי שיחזיק את המכונית מספר שנים עשה עסקה טובה. קודם כל הוא נהנה ממכונית חדשה לחלוטין וזהה לחלוטין למכונית שנרכשה בדרך המקובלת במחיר נמוך משמעותית. בהמשך, ההפחתה במחיר בגלל הרישום תעשה על "מחירון" נמוך יותר, כך שאובדן הערך צפוי להיות אף נמוך יותר מרכישה במחיר "מלא".

יחד עם זאת, חשוב לבדוק שרוכשים מכונית שמתאימה לצרכים אשר מן הסתם אינם רק כספיים. קונים מכונית, לא מבצע/הזדמנות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
נראה שמוטודיל, האתר האינטרנטי שעוסק במכירת רכבי 0 ק"מ, עדיין לא מאורגן בלתת שירות טלפוני. ניסיונות להתקשר אליהם מובילים למרכז לקבלת הודעות, שעושה רושם של תחנה סופית.

נתחיל בזה שאין לך מה להתקשר למוטודיל, הם רק צינור לאלבר והם גובים על זה כסף.

תתקשר לאלבר ישירות.

לגבי המחיר להלן כמה נקודות:

1. את המחיר נה"ל ניתן להשיג בעוד חברות ליסינג, לדוגמא קל-אוטו שהציעו לי את ה-2 ב-84K כולל אגרת רישוי.

2. מחיר הרכב כחדש מהיבואן הוא 100,000 ש"ח על הכביש כולל כל מיני תוספות ולפני מיקוח.

3. עקב מחיר מחירון מנופח אגרת הרישוי גבוהה ועומדת על 1,400 ש"ח במקום 1,200 ש"ח (חבל).

4. הרכב אמור להיות ככל הנראה מוחלף בעוד שנה כך שהמחירון שלו ככל הנראה יצנח.

5. נציג מסוים מחברת ליסינג טען בפני שהיבואן מסר להם כי הוא הולך להוריד את המחירון הרשמי בשנת 2014 (לא בטוח לגבי אמינות המידע).

6. הרכבים נמצאים במלאי חברות הליסינג אשר רכשו לפני חצי שנה אלפי רכבים ועכשיו צריכים להפטר מהם. כלומר, הרכבים יהיו רשומים על שם חברת הליסינג (לא מימוני) ותאריך העליה לכביש ככל הנראה יהיה לפני חצי שנה (כלומר ירידת ערך בפועל), וכאן כבור הכלב.

כלומר במקרה כזה, כאשר הרכב עלה לכביש לפני שישה חודשים (ירידת ערך של נניח 6%), ובנוסף יש להוסיף הפחתה של ליסינג (10-15% תלוי את מי שואלים), המחיר אמור לצאת בין 80K ל- 84.6K (על פי שווי רכב חדש של 100K ש"ח), שזה למרבה ההפתעה בדיוק המחיר שמוכרים את הרכב.

עכשיו כמה נקודות לגבי הרכב:

1. הוא אכן מיושן ומרגיש כך גם מבפנים.

2. מנוע וגיר מיושנים אשר מציגים ביצועים פושרים וצריכת דלק גבוהה.

3. הרכב הכי צפוף שבחנתי בקבוצת הסופר מיני.

4. כאמור, מיושן וככל הנראה אמור להיות מוחלף בעוד שנה (או פחות).

5. מכוער (אך זה כמובן סובייקטיבי).

ועכשיו טיפ,

כיום יש לחלק מחברות הליסינג מלאי של אלפי מאזדה 2, אשר רשומות עליהן! (בחברה אחת נמסר לי מספר של ~5K רכבים).

לדעתי, על אף המאמצים של חברות הליסינג למכור את הרכבים עד לסוף השנה, אין להם סיכוי למכור את כל הרכבים.

לכן, אם אתה לא ממהר ומתאים לך לרכוש מאזדה 2, הייתי ממליץ לך להמתין לתחילת שנה הבאה, מאחר והרכב כבר נמסר לחברות הליסינג והם העלו אותו על הכביש במהלך 2013 הם יהיו חייבים להוריד חזק את המחיר.

זאת דעתי.

פורסם
למה בחרת להשוות דווקא לספייס סטאר?

מכיוון שחדש אוטומטי עולה 80K והוא היחיד האוטומטי (למעט הפיקנטו), שדי תואמת את המחיר שקיבלת על ה2

מחירם של כל האחרות נע באיזור 96K++.

פורסם
נתחיל בזה שאין לך מה להתקשר למוטודיל, הם רק צינור לאלבר והם גובים על זה כסף.

תתקשר לאלבר ישירות.

לגבי המחיר להלן כמה נקודות:

1. את המחיר נה"ל ניתן להשיג בעוד חברות ליסינג, לדוגמא קל-אוטו שהציעו לי את ה-2 ב-84K כולל אגרת רישוי.

2. מחיר הרכב כחדש מהיבואן הוא 100,000 ש"ח על הכביש כולל כל מיני תוספות ולפני מיקוח.

3. עקב מחיר מחירון מנופח אגרת הרישוי גבוהה ועומדת על 1,400 ש"ח במקום 1,200 ש"ח (חבל).

4. הרכב אמור להיות ככל הנראה מוחלף בעוד שנה כך שהמחירון שלו ככל הנראה יצנח.

5. נציג מסוים מחברת ליסינג טען בפני שהיבואן מסר להם כי הוא הולך להוריד את המחירון הרשמי בשנת 2014 (לא בטוח לגבי אמינות המידע).

6. הרכבים נמצאים במלאי חברות הליסינג אשר רכשו לפני חצי שנה אלפי רכבים ועכשיו צריכים להפטר מהם. כלומר, הרכבים יהיו רשומים על שם חברת הליסינג (לא מימוני) ותאריך העליה לכביש ככל הנראה יהיה לפני חצי שנה (כלומר ירידת ערך בפועל), וכאן כבור הכלב.

כלומר במקרה כזה, כאשר הרכב עלה לכביש לפני שישה חודשים (ירידת ערך של נניח 6%), ובנוסף יש להוסיף הפחתה של ליסינג (10-15% תלוי את מי שואלים), המחיר אמור לצאת בין 80K ל- 84.6K (על פי שווי רכב חדש של 100K ש"ח), שזה למרבה ההפתעה בדיוק המחיר שמוכרים את הרכב.

עכשיו כמה נקודות לגבי הרכב:

1. הוא אכן מיושן ומרגיש כך גם מבפנים.

2. מנוע וגיר מיושנים אשר מציגים ביצועים פושרים וצריכת דלק גבוהה.

3. הרכב הכי צפוף שבחנתי בקבוצת הסופר מיני.

4. כאמור, מיושן וככל הנראה אמור להיות מוחלף בעוד שנה (או פחות).

5. מכוער (אך זה כמובן סובייקטיבי).

ועכשיו טיפ,

כיום יש לחלק מחברות הליסינג מלאי של אלפי מאזדה 2, אשר רשומות עליהן! (בחברה אחת נמסר לי מספר של ~5K רכבים).

לדעתי, על אף המאמצים של חברות הליסינג למכור את הרכבים עד לסוף השנה, אין להם סיכוי למכור את כל הרכבים.

לכן, אם אתה לא ממהר ומתאים לך לרכוש מאזדה 2, הייתי ממליץ לך להמתין לתחילת שנה הבאה, מאחר והרכב כבר נמסר לחברות הליסינג והם העלו אותו על הכביש במהלך 2013 הם יהיו חייבים להוריד חזק את המחיר.

זאת דעתי.

אלון, תודה על ההתייחסות המפורטת, אכן למדתי לא מעט. בקיצור, כפי שניתן היה לצפות, אין מתנות חינם.

אגב, אם חברות הליסינג רכשו את הרכבים לפני חצי שנה, יש סבירות לא קטנה שלפני זה הם שהו שנה אצל היבואן, לא? בעניין המחיר, החישוב נראה מדוייק אולם צריך לקחת בחשבון שמחיר המכירה נמוך משמעותית ממחיר הקניה, במיוחד אם מוכרים את הרכב לאחר, נניח, 5 שנים. ולכן, 20% חיסכון היום גדול בהרבה מ- 20% ממכיר המכירה, וזאת עוד לפני שלקחנו עלות מימון של 5 שנים.

פורסם
אלון, תודה על ההתייחסות המפורטת, אכן למדתי לא מעט. אגב, אם חברות הליסינג רכשו את הרכבים לפני חצי שנה, יש סבירות לא קטנה שלפני זה הם שהו שנה אצל היבואן, לא? בעניין המחיר, החישוב נראה מדוייק אולם צריך לקחת בחשבון שמחיר המכירה נמוך משמעותית ממחיר הקניה, במיוחד אם מוכרים את הרכב לאחר, נניח, 5 שנים. ולכן, 20% חיסכון היום גדול בהרבה מ- 20% ממכיר המכירה, וזאת עוד לפני שלקחנו בחשבון ריבית של 5 שנים.

לא טענתי שזה לא משתלם, רק הצגתי את העובדות.

המחיר נמוך כי זה המחיר הריאלי של הרכב.

הכי חשוב זה לשים לב לתאריך עליה לכביש.

כאשר הציעו לי העלתי את השאלה והתשובה שקיבלתי הייתה: ״יש לנו רכבים שעלו לכביש לפני חצי שנה ויש גם כאלו שרק לפני שלושה חודשים, אני לא יודע מה תקבל״..

אבל בסופו של דבר זה רכב שנגמר לו הסוס (לדעתי).

בתוספת של 4,000₪ אתה יכול לרכוש קיה ריאו/ פורד פיאסטה/ סיאט איביזה חדשות לגמרי (כאלו שיעלו לכביש שבוע לאחר ההזמנה שלך), שהן גם יותר מוצלחות ממאזדה 2.

בהרבה פחות אתה יכול להשיג ניסן מיקרה או מיצובישי ספייס סטאר (איזה שם מטומטם) אשר ירגישו לא פחות מיושנות וצפופות ממאזדה 2 אך יהיו חסכוניות משמעותית.

אגב, שים לב שאם אתה בוחר במאזדה 2, כאשר אתה תרצה למכור אותה (נני בעוד חמש שנים) זה יהיה אתה ועוד אלף, זה בטח לא יעזור לך במכירה..

פורסם
לא טענתי שזה לא משתלם, רק הצגתי את העובדות.

המחיר נמוך כי זה המחיר הריאלי של הרכב.

הכי חשוב זה לשים לב לתאריך עליה לכביש.

כאשר הציעו לי העלתי את השאלה והתשובה שקיבלתי הייתה: ״יש לנו רכבים שעלו לכביש לפני חצי שנה ויש גם כאלו שרק לפני שלושה חודשים, אני לא יודע מה תקבל״..

אבל בסופו של דבר זה רכב שנגמר לו הסוס (לדעתי).

בתוספת של 4,000₪ אתה יכול לרכוש קיה ריאו/ פורד פיאסטה/ סיאט איביזה חדשות לגמרי (כאלו שיעלו לכביש שבוע לאחר ההזמנה שלך), שהן גם יותר מוצלחות ממאזדה 2.

בהרבה פחות אתה יכול להשיג ניסן מיקרה או מיצובישי ספייס סטאר (איזה שם מטומטם) אשר ירגישו לא פחות מיושנות וצפופות ממאזדה 2 אך יהיו חסכוניות משמעותית.

אגב, שים לב שאם אתה בוחר במאזדה 2, כאשר אתה תרצה למכור אותה (נני בעוד חמש שנים) זה יהיה אתה ועוד אלף, זה בטח לא יעזור לך במכירה..

צודק. נראה לי שאלך על הפיאסטה :)

אגב, הדגמים שמציעים דלק ואילון שונים באבזור (BT באילון, משענת יד בדלק, והבדלים מינוריים נוספים). ההבדל 5K לטובת אילון אולם שנתיים אחריות במקום שלוש. נראה לך ששנה אחריות שווה את ההפרש?

פורסם

אגב, הדגמים שמציעים דלק ואילון שונים באבזור (BT באילון, משענת יד בדלק, והבדלים מינוריים נוספים). ההבדל 5K לטובת אילון אולם שנתיים אחריות במקום שלוש. נראה לך ששנה אחריות שווה את ההפרש?

לא ברור מה יתפתח בנושא התלונות על הגיר של הפוקוס שגם קיים בפיאסטה לדעתי, ולכן באופן אישי לא הייתי מסתפק באחריות של שנתיים. ע"ע DSG.

אגב, גם ניסאן מיקרה תמצא בכמויות למכירה בעוד כמה שנים ולדעתי המזדה, לא משנה כמה "מיושנת" היא, שמה את המיקרה בכיס הקטן. המזדה זריזה יותר, הגיר שלה הרבה יותר נעים מהמיקרה (בנסיעה שעשיתי הרגשתי שיש לי פרה צורחת באוטו בגלל הגיר הרציף) והמתלים היו טובים יותר. אז נכון, צריכת הדלק במזדה גבוהה יותר אבל האם זה צריך להיות השיקול הבלעדי? לדעתי ממש לא.

פורסם

לדעתי עניין האחריות חשוב יותר מ-BT מקורי.

זה לא רק שנת אחריות נוספת אלא היחס שתקבל התקופת האחריות.

את האחריות של איילון אמורים לספק דלק מוטורס (למיטב הבנתי).

איך יתנהלו מולך בזמן תקלה זאת אין לדעת.

האם אתה פונה לאיילו והם שולחים אותך לדלק? האם הם בעצמם פונים לדלק? או שבכלל אתה צריך לפנות ישירות לדלק ולשבור מולם את הראש?

באמת שאין לי מושג, אבל גם לא רציתי להיות זה שיגלה בדרך הקשה.

בנוסף, איילון מוכרים ב4,000₪ פחות מדלק (אצל דלק המחיר כולל גם אגרת רישוי), זאת לפחות ההצעה שהם נתנו לי בזמנו.

ולבסוף, את הרכב של דלק אתה יכול לרכוש דרך חברת ליסינג ב-90,000₪ על הכביש (כולל אגרת רישוי), כך שזה יוצא זול משמעותית מלרכוש מאיילון.

אגב, התא עם משענת היד לדעתי יותר שימושי מדיבורית BT מובנת. דיבורית כזו אני מקבל חינם מספק הסלולאר אשר התוצאה תהיה כמעט זהה לדיבורית מקורית(אז נניח שאיכות השמע קצת פחות טובה ורמת המגניבות הרבה יותר נמוכה), אך משענת יד מקורית לא ניתן להוסיף ותחליפים לא מקוריים עולים 200 דולר באיביי ולא משתווים למקור.

פורסם
מכיוון שחדש אוטומטי עולה 80K והוא היחיד האוטומטי (למעט הפיקנטו), שדי תואמת את המחיר שקיבלת על ה2

מחירם של כל האחרות נע באיזור 96K++.

נייט.

באותו פורמט שפות"ש רוצה מאזדה 2 (ליסינג יד1 0קמ) יש;

איביזה 1.2TSI DSG ב ₪87,500

i20 1.4 אוטומטית ב ₪84,900

פאביה 1.2TSI DSG ב ₪91,000

מיקרה 1.2 CVT ב ₪76,900

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
לדעתי עניין האחריות חשוב יותר מ-BT מקורי.

זה לא רק שנת אחריות נוספת אלא היחס שתקבל התקופת האחריות.

את האחריות של איילון אמורים לספק דלק מוטורס (למיטב הבנתי).

איך יתנהלו מולך בזמן תקלה זאת אין לדעת.

האם אתה פונה לאיילו והם שולחים אותך לדלק? האם הם בעצמם פונים לדלק? או שבכלל אתה צריך לפנות ישירות לדלק ולשבור מולם את הראש?

באמת שאין לי מושג, אבל גם לא רציתי להיות זה שיגלה בדרך הקשה.

בנוסף, איילון מוכרים ב4,000₪ פחות מדלק (אצל דלק המחיר כולל גם אגרת רישוי), זאת לפחות ההצעה שהם נתנו לי בזמנו.

ולבסוף, את הרכב של דלק אתה יכול לרכוש דרך חברת ליסינג ב-90,000₪ על הכביש (כולל אגרת רישוי), כך שזה יוצא זול משמעותית מלרכוש מאיילון.

אגב, התא עם משענת היד לדעתי יותר שימושי מדיבורית BT מובנת. דיבורית כזו אני מקבל חינם מספק הסלולאר אשר התוצאה תהיה כמעט זהה לדיבורית מקורית(אז נניח שאיכות השמע קצת פחות טובה ורמת המגניבות הרבה יותר נמוכה), אך משענת יד מקורית לא ניתן להוסיף ותחליפים לא מקוריים עולים 200 דולר באיביי ולא משתווים למקור.

אלון, מניסיון, כאשר יש בעיה בתקופת האחריות פונים ישירות למוסך. לפיכך, התקשרתי למוסך "עד" (מורשה מאזדה פורד) ושאלתי. תשובת המוסך היתה שהם אינם שייכים לדלק, והאחריות תתממש במידת הצורך ללא קשר לזהות היבואן.

לגבי המחיר, ההפרש לפי ההצעות המעודכנות אצלי 4500 ש"ח.

לגבי הליסינג, שם נכנס השיקול שעסקנו בו קודם לגבי "יד שניה מליסינג" ומועד עליה על הכביש (בניגוד לדילמה הנוכחית שעוסקת בשתי מכוניות חדשות, יד 0).

פורסם
אלון, מניסיון, כאשר יש בעיה בתקופת האחריות פונים ישירות למוסך. לפיכך, התקשרתי למוסך "עד" (מורשה מאזדה פורד) ושאלתי. תשובת המוסך היתה שהם אינם שייכים לדלק, והאחריות תתממש במידת הצורך ללא קשר לזהות היבואן.

לגבי המחיר, ההפרש לפי ההצעות המעודכנות אצלי 4500 ש"ח.

לגבי הליסינג, שם נכנס השיקול שעסקנו בו קודם לגבי "יד שניה מליסינג" ומועד עליה על הכביש (בניגוד לדילמה הנוכחית שעוסקת בשתי מכוניות חדשות, יד 0).

א. המוסך מטעה אותך או שאתה לא הבנת. מה קשור "אנחנו לא שייכים לדלק"? כאשר אתה מגיע עם פגם ברכב (נניח סדק בחיפוי הדש-בורד) המוסך פותח בקשה לאחריות ושולח אותה למחלקה הטכנית של היבואן, לא היצרן, יבואן! אז בהחלט משנה דרך מי הרכב נרכש. במקרה שרכשת דרך דלק הבקשה נשלחת לחברת דלק, דלק בתורם פונים ליצרן ומדווחים על התקלה ומבקשים אישור לתיקון, ברגע שהם מקבלים אישור הם פונים למוסך ומבקשים לתקן. המוסך מקבל את התשלום על שעות העבודה וחלקים מהיבואן.

במקרה שהרכב נרכש מאיילון, מי אמור לעשות לך את כל העבודה?

המוסך פונה לדלק? אם כן האם דלק מנפנפים אותו?

המוסך פונה לאיילון? אם כן האם איילון פונים לדילר? האם איילון פונים לייצרן? האם איילון פונים לדלק? מי יודע.. (אולי איילון, שווה לשאול אותם).

בכל מקרה, אני חושב שזה ממש לא פשוט כמו שהמוסך אמר לך.

ב. נושא מועד עליה לכביש נכון רק לגבי רכבים שנמצאים במלאי אצל חברות הליסינג.

במקרה של פיאסטה, לא רק שהוא לא נמצא במלאי, רוב חברות הליסינג לא מוכנות בכלל להזמין אותו מהיבואן.

אני רכשתי לבסוף דרך קל-אוטו, הרכב הוזמן במיוחד בשבילי (עם צבע מיוחד - צהוב חרדל). קיבלתי את הרכב לאחר שבועיים עם 6 ק"מ על השעון ותאריך עליה לכביש של שבוע לפני המסירה.

לדעתי, אם אתה מעוניין לרכוש פיאסטה זו הדרך המשתלמת ביותר.

אגב, ההצעה מאיילון כללה גם אגרת רישוי? כי בדלק היא כוללת אגרת רישוי ששוויה הוא 1,180 ש"ח.

אם היא לא כללה אגרת רישוי אז כמובן שיש להוריד את זו מההפרש, כך שההצעה יוצאת זולה רק ב- 3,320 ש"ח.

כך וכך זו לא מציאה גדולה, סה"כ הנחה של 3-4%, הייתי מצפה ליותר..

פורסם

אלון , אתה נותן אינפורמציה שגויה ( בכוונה ??) . המוסך נותן את הפיתרון לכל בעיה באופן מיידי ולא משנה ממי

נרכש הרכב . הלקוח ציין בפניך שהוא דיבר ישירות עם המוסך ועדיין אתה טוען שהוא לא הבין נכון .

אם יש לך טיעונים כלפינו . תהיה כנה יותר ולא סתם לקשקש דברים לא נכונים .

פורסם
א. המוסך מטעה אותך או שאתה לא הבנת. מה קשור "אנחנו לא שייכים לדלק"? כאשר אתה מגיע עם פגם ברכב (נניח סדק בחיפוי הדש-בורד) המוסך פותח בקשה לאחריות ושולח אותה למחלקה הטכנית של היבואן, לא היצרן, יבואן! אז בהחלט משנה דרך מי הרכב נרכש. במקרה שרכשת דרך דלק הבקשה נשלחת לחברת דלק, דלק בתורם פונים ליצרן ומדווחים על התקלה ומבקשים אישור לתיקון, ברגע שהם מקבלים אישור הם פונים למוסך ומבקשים לתקן. המוסך מקבל את התשלום על שעות העבודה וחלקים מהיבואן.

במקרה שהרכב נרכש מאיילון, מי אמור לעשות לך את כל העבודה?

המוסך פונה לדלק? אם כן האם דלק מנפנפים אותו?

המוסך פונה לאיילון? אם כן האם איילון פונים לדילר? האם איילון פונים לייצרן? האם איילון פונים לדלק? מי יודע.. (אולי איילון, שווה לשאול אותם).

בכל מקרה, אני חושב שזה ממש לא פשוט כמו שהמוסך אמר לך.

ב. נושא מועד עליה לכביש נכון רק לגבי רכבים שנמצאים במלאי אצל חברות הליסינג.

במקרה של פיאסטה, לא רק שהוא לא נמצא במלאי, רוב חברות הליסינג לא מוכנות בכלל להזמין אותו מהיבואן.

אני רכשתי לבסוף דרך קל-אוטו, הרכב הוזמן במיוחד בשבילי (עם צבע מיוחד - צהוב חרדל). קיבלתי את הרכב לאחר שבועיים עם 6 ק"מ על השעון ותאריך עליה לכביש של שבוע לפני המסירה.

לדעתי, אם אתה מעוניין לרכוש פיאסטה זו הדרך המשתלמת ביותר.

אגב, ההצעה מאיילון כללה גם אגרת רישוי? כי בדלק היא כוללת אגרת רישוי ששוויה הוא 1,180 ש"ח.

אם היא לא כללה אגרת רישוי אז כמובן שיש להוריד את זו מההפרש, כך שההצעה יוצאת זולה רק ב- 3,320 ש"ח.

כך וכך זו לא מציאה גדולה, סה"כ הנחה של 3-4%, הייתי מצפה ליותר..

- "חשבון" אני יודע, והפרש המחירים הוא כפי שאמרתי.

- לגבי המוסך, לא טועה, לא מטעה ולא סותר את מה שאמרת. אילון הוא יבוא מקביל. לפי המידע שקיבלתי הוא עובד מול היצרן בדיוק כמו דלק, ולכן אין הבדל מהבחינה הזו. ברור שהמוסך יפנה לאילון על מנת לממש את האחריות, אולם למוסך (לפחות על פניו) אין אינטרס בנושא.

- בנוגע לליסינג, לא בטוח שהפרש של 5-6K שווה על מנת להתפשר על רכב יד שניה מליסינג, אבל אין לי דעה נחרצת לגבי זה.

פורסם

אגב, ראיתי בפורום תגובות של נציג איילון. אולי הוא יוכל להבהיר באופן ברור את המעמד של החברה ואופן מימוש האחריות.

• תוכן חדש...