Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אגב, ראיתי בפורום תגובות של נציג איילון. אולי הוא יוכל להבהיר באופן ברור את המעמד של החברה ואופן מימוש האחריות.

יצאת חומוס, שתי תגובות מעליך זה בדיוק מה שהנציג הזה עשה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אלון , אתה נותן אינפורמציה שגויה ( בכוונה ??) . המוסך נותן את הפיתרון לכל בעיה באופן מיידי ולא משנה ממי

נרכש הרכב . הלקוח ציין בפניך שהוא דיבר ישירות עם המוסך ועדיין אתה טוען שהוא לא הבין נכון .

אם יש לך טיעונים כלפינו . תהיה כנה יותר ולא סתם לקשקש דברים לא נכונים .

אז בוא אהיה כנה יותר, אני רכשתי פיאסטה חדשה לא דרככם בעיקר עקב חוסר השרות שאתם סיפקתם.

וכן, אני עדיין חושב שהשרות שלכם במקרה הטוב לקוי, וכראיה ניתן לראות את תגובתך בשרשור הזה.

"לא סתם לקשקש דברים לא נכונים"? באמת, ככה בחרת לפתוח את תגובתך הראשונה בפורום?!

אני מבין שאולי דרכתי לך על איזו יבלת, אולי, אך עדיין היה לך מועיל יותר לשמור על דרך ארץ ולהשיב לי על השאלות באופן עינייני.

במקום זאת בחרת בדרך תוקפנית, שיהיה לך בהצלחה...

שים לב שהעלתי שאלות שאני מניח שכל רוכש פוטנציאלי שלכם מעלה גם כן (אלא אם כן הוא נאיבי):

במקרה שהרכב נרכש מאיילון, מי אמור לעשות לך את כל העבודה?

המוסך פונה לדלק? אם כן האם דלק מנפנפים אותו?

המוסך פונה לאיילון? אם כן האם איילון פונים לדילר? האם איילון פונים לייצרן? האם איילון פונים לדלק? מי יודע.. (אולי איילון, שווה לשאול אותם).

בכל מקרה, אני חושב שזה ממש לא פשוט כמו שהמוסך אמר לך.

אך תשובות לא קיבלנו, רק תגובה שלך שאני "מקשקש דברים לא נכונים" (עכשיו שאני קורא זאת שוב פשוט מצחיק אותי איזו תגובה ילדותית).

ברשותך אוסיף עוד שתי שאלות:

כמה ניסיון יש לכם במימוש אחריות מול היצרן?

מדוע אתם מספקים רק שנתיים אחריות ולא שלוש (או אפילו 4)?

פורסם
- "חשבון" אני יודע, והפרש המחירים הוא כפי שאמרתי.

- לגבי המוסך, לא טועה, לא מטעה ולא סותר את מה שאמרת. אילון הוא יבוא מקביל. לפי המידע שקיבלתי הוא עובד מול היצרן בדיוק כמו דלק, ולכן אין הבדל מהבחינה הזו. ברור שהמוסך יפנה לאילון על מנת לממש את האחריות, אולם למוסך (לפחות על פניו) אין אינטרס בנושא.

- בנוגע לליסינג, לא בטוח שהפרש של 5-6K שווה על מנת להתפשר על רכב יד שניה מליסינג, אבל אין לי דעה נחרצת לגבי זה.

למה 5-6K? זה תלוי למה אתה משווה.

אם אתה משווה לרכישה דרך איילון אז נכון ההפרש הוא "רק" 7K ש"ח, אם לעומת דלק אז ההפרש הוא 11K ש"ח.

לגבי היד-1 ליסינג, אין לדעת מה יהיה מצב השוק בעוד 5 שנים (התקופה בה אני מתכוון להחזיק את הרכב).

לדעתי, לא בטוח שבעוד 5 שנים אני אפחית במחירון עקב כך שהרכב יד-2 עם רישום במשרד הרישוי של ליסינג מימוני (אגב, ברשיון לא כתוב כלום).

ואם מישהו יתעקש על הפחתה אז אני (או אתה) תוכל להתעקש על תוספת חודשי עליה על הכביש (שגם אותה אף פעם לא מקבלים).

בסופו של דבר אין שום הבטחה למחיר אותו תוכל לממש את הרכב בעוד 5 שנים, אך בטוח כמה אתה חוסך עכשיו, במזומן.

לצורך העיניין, כמה שווים לך 10K ש"ח לתקופה של 5 שנים בקרן השתלמות בתשואה נמוכה של 5% שנתי? גם זה משהו שמתקזז עם ההפחתה שאולי תתן ואלי לא בעת שתמכור את הרכב.

בקיצור, לי התאים לרכוש מקל-אוטו, אך בהחלט יכול להיות שלך יתאים לרכוש מאיילון או ישירות מדלק.

כל אחד והשיקולים שלו.

פורסם

אלון ונציג איילון, אני מציע לעבור לפסים עניניים ולא להפוך את הדיון למלחמה. המטרה היא לקבל מידע אינפורמטיבי.

השאלות הן אלו:

1. לעיתים במימוש אחריות יש צורך לפנות אל היצרן על מנת לקבל אישור לתיקון מסויים או החלפת חלק. מי פונה ליצרן במקרה זה?

2. האם איילון רוכשת את הרכבים ישירות מהיצרן או שהרכישה מתבצעת מגורם שלישי (דילר)?

פורסם

הקאצ' הגדול יהיה שתמכור את האוטו. תבדוק את האוטו למה יש מצב שיש משהו שלא סיפרו לך עליו....

נקווה שתרוויח אם תקנה,אבל שוב, שווה לך לבדוק למה יש דברים שמוסכים ומוכרי אוטו מעלימים...

סיפור אישי: התעניינתי בסובארו בי 3 מעולה עם 40K .הקאטצ' שלא סיפרו לי: האוטו עבר תאונה, באתי לראות והבעלים של האוטו אמר לי שאני פשוט יכול להעלים את התאונה(כאילו היא לא קרתה) ולמכור את האוטו!

מוסר השכל: תמיד תבדוק לפני כל עסקה, גם אם הוא לא נסע מטר, למה לך תדע איזה פגמים יכולים להיות לו(כמו בטויוטה קאמרי חדשה של חבר שהאוטו פשוט היה גרוע ממש והוא קנה אותו מהסוכנות,ונאלץ למכור אותו...)

פורסם
למה 5-6K? זה תלוי למה אתה משווה.

אם אתה משווה לרכישה דרך איילון אז נכון ההפרש הוא "רק" 7K ש"ח, אם לעומת דלק אז ההפרש הוא 11K ש"ח.

לגבי היד-1 ליסינג, אין לדעת מה יהיה מצב השוק בעוד 5 שנים (התקופה בה אני מתכוון להחזיק את הרכב).

לדעתי, לא בטוח שבעוד 5 שנים אני אפחית במחירון עקב כך שהרכב יד-2 עם רישום במשרד הרישוי של ליסינג מימוני (אגב, ברשיון לא כתוב כלום).

ואם מישהו יתעקש על הפחתה אז אני (או אתה) תוכל להתעקש על תוספת חודשי עליה על הכביש (שגם אותה אף פעם לא מקבלים).

בסופו של דבר אין שום הבטחה למחיר אותו תוכל לממש את הרכב בעוד 5 שנים, אך בטוח כמה אתה חוסך עכשיו, במזומן.

לצורך העיניין, כמה שווים לך 10K ש"ח לתקופה של 5 שנים בקרן השתלמות בתשואה נמוכה של 5% שנתי? גם זה משהו שמתקזז עם ההפחתה שאולי תתן ואלי לא בעת שתמכור את הרכב.

בקיצור, לי התאים לרכוש מקל-אוטו, אך בהחלט יכול להיות שלך יתאים לרכוש מאיילון או ישירות מדלק.

כל אחד והשיקולים שלו.

השיקולים שלך נראים בהחלט הגיוניים. מה בנוגע לרכב, אתה מרוצה ממנו?

פורסם
השיקולים שלך נראים בהחלט הגיוניים. מה בנוגע לרכב, אתה מרוצה ממנו?

הרכב אצלי סה"כ שמונה ימים ו-310 ק"מ.

בנתיים אני סופר מרוצה, באמת רכב מרשים ביותר מבחינת איכות ונוחות.

צריכת הדלק בנסיעות שרובן עירוניות (אך ללא הרבה פקקים) עומדת כעת על 1:12.5 (היום בבוקר תדלקתי וחישבתי).

לאחר שיעבור קצת זמן אני אעלה את רשמי מהרכב.

אגב,

שים לב שעדיין לא קיבלנו אף תגובה מצד נציג איילון מוטורס לגבי השאלות שהעלנו.

חבל.

פורסם

בוקר טוב לכולם ,

ישנם אנשים שפותחים את הבוקר עם קפה ועוגיה ולא מחפשים את מי לתקוף הבוקר ( אלון !? ) .

ברשותכם עם הזמן הקצוב שיש לי אענה לשאלותיכם :

1. אחריות היצרן ניתנת ע"י פורד העולמית למשך שנתיים בלבד,גם לדלק מוטורס, אך דלק מוטורס מרחיבה את האחריות

למשך שנה נוספת. הלקוח, כמו שיוסי בדק וענה בשירשור הקודם לא מתעסק עם היצרן או המוסך ז"א מרגע שהרכב נמצא

במוסך הוא מטופל בדיוק כמו של רכב שנקנה דרך דלק מוטורס.ללא שום דופי.

2. הרכבים נרכשים ישירות מהיצרן מאותו מפעל ( גרמני ) עם דילר שלנו שנותן את התוספות שאנו בוחרים .

במידה והרכבים היו מגיעים ממקור אחר היצרן לא היה נותן את האחריות .

לכל שאלה נוספת אני כאן לרשותכם .

פורסם
הרכב אצלי סה"כ שמונה ימים ו-310 ק"מ.

בנתיים אני סופר מרוצה, באמת רכב מרשים ביותר מבחינת איכות ונוחות.

צריכת הדלק בנסיעות שרובן עירוניות (אך ללא הרבה פקקים) עומדת כעת על 1:12.5 (היום בבוקר תדלקתי וחישבתי).

לאחר שיעבור קצת זמן אני אעלה את רשמי מהרכב.

אני חייב לומר שאני מופתע לטובה מצריכת הדלק הנמוכה יחסית. חשבתי שזו נקודת התורפה של הרכב.

תהנה מהרכב ושלא תיזדקק ליצרן/יבואן/מוסך.

• תוכן חדש...