Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

כבר גיליתי שבפורום הזה יש אנשים מכל התחומים ששמחים לעזור אז אמרתי למה לא 8) .

עוד חודש - חודש וחצי אני וחברתי מתכננים לטוס לאיטליה, לשכור רכב ולהתחיל להסתובב, הטיול עצמו יהיה בערך 10-14 ימים.

תכננו להתחיל ברומא ומשם להתחיל לעלות לכיוון מילאנו ולקחת טיסה חזרה משם, אשמח לקבל המלצות על מקומות כמו מפעלי רכב, אטרקציות וכבישים ששווה לנהוג בהם.

המסלול אמור להיות רומא - פירנצה - טוסקנה - ונציה - מילאנו.

תודה לעוזרים!

פורסם

ממליץ בחום לשכור רכב מחברת מג'יורה,חברה עם פריסה עצומה של סניפים עם מגוון גדול של רכבים,מאוד זולים ובדרך כלל משדרגים לך את הרכב. מעבר לזה חובה להצטייד בGPS ורצוי גם בחבילת DATA ולהתנייד בעזרת גוגל מפות (מאוד נוח ואיפורמטיבי) אם אתה מדיע לצפון איטליה אל תחמיץ את ורונה ואת ברגמו! שתי ערים מאוד אנדרייטד אבל מאוד יפות (במיוחד ברגמו) אם תרצה עוד מידע אני כאן.

פורסם

אני לא מזמן חזרתי מאיטליה, רק שהטיול שלי היה במסלול שונה ( גארדה - דולומיטים - ונציה - טוסקנה - קומו - לוגאנו - מילאנו ).

בעקרון הדבר הראשון והכי חשוב - בעיקר בערים הגדולות, היזהר משלט "TRAFFICO LIMITATO" ( בטוח שתמצא נפלאות עליו בחיפוש ) שאומר שרק לתושבי האזור מותר להיכנס.

מציע לך בחום לחפש מלונות עם חניה ברומא ומילאנו, ואם לא אז להחנות בחניון שלא במרכז ולהתנייד עם תחבורה ציבורית ( שוב, רק בערים ראשיות כמו רומא ומילאנו ).

תבחן גם נסיעה לצינ'קווה טרה ( GOOGLE IT ), איזור של כפרים שעוברים בינהם ברכבת / מעבורות וסה"כ מדובר באזור מתוייר ונחמד ( ליד החוף, ככה שצריך לבדוק גם לגבי המזג אוויר )

לגבי ונציה, אני חניתי בעיר כמה דקות ממנה ונסעתי באוטובוס. אני אעתיק את מה שיש לי בקובץ וורד ולצערי לא אתן קישור לאתר כי אין לי...

טיפ: אחרי הירידה מאוטוסטראדה A4, קצת אחרי העיר מסטרה (Mestre), חפשו בצד ימין שלט כחול, שמצויר עליו אוטובוס + P. יש הרבה חניונים, שקרובים לכביש. הם עולים 4.5 יורו ליום ומתמלאים מהר יותר. החניונים שאחריהם עולים ארבעה יורו ליום. חנינו בחניון Mondial Park ב-4 יורו לכל היום (לשם השוואה, החניון בונציה עולה 24 יורו). למי שיש G.P.S, הנה הכתובת שמופיעה על הקבלה Petroli 5, Marghera – Venezia :Via Dei. משם הלכנו לכביש הראשי ולקחנו אוטובוס לונציה (כל אוטובוס שעובר שם). נוסעים תחנה אחת בלבד.

במסטרה חפשו את החניון הקרוב לכביש המוביל לונציה בשם Parcheggi San Giuliano, משם תוכלו לקחת סירה לונציה.

אם אתה נעזר בטיפ הזה שים לב שבשביל האוטובוס צריך לחזור אחורה לכביש הראשי וכרטיסים לאוטובוס צריך לרכוש לפני ( אני וחברה שלי לא ידענו ונסענו "חינם" אבל לא בכוונת תחילה ).

פירנצה מבחינתי הייתה בזבוז זמן אחד גדול. אם אתם לא חובבי היסטוריה, וותר על ה"תענוג".

יש את הגשר המרכזי שם שאני לא זוכר את שמו, ולאן שהוא משקיף זה נהר חום ולא מטופח. לא איזור מרשים במיוחד + הרבה שלטי TRAFFICO LIMITATO ( אני נכנסתי באחד... ).

אני בטוסקנה קצת הלכתי לאיבוד, נסיעות ארוכות ומייגעות בערך לשום מקום, תאכלס גם שם לא מצאתי יותר מדיי אטרקציות.

שים לב ( חשוב מאוד!!! ) - תאכלו לפני שעה 3, עדיף אפילו ב 2. אחרי השעות האלו כמעט בלתי אפשרי למצוא מקום פתוח לאכול בו ( רק בעיירות ).

ברר עם חברת ההשכרה שלך לגבי אפשרות רכישת משדר WIFI לרכב ( אני לא עשיתי זאת, אבל שמעתי מחברים ), אפשרות שיהיה לך אינטרנט ברכב בכל רגע נתון.

רצוי גם שיהיה בפלאפון בלי קשר חבילת גלישה.

תוריד את האפליקציה של BOOKING ולפני שאתה סוגר על מלון תסתכל שם כי כבר ראיתי מחירים זולים יותר באפליקציה ככה שסגרתי באפליקציה שהייתי מחוץ למלון ( עוד מקרה על מלון שהחזיר לי את ההפרש אחרי שבדקתי ).

תיצור קשר עם כמה חברות השכרה ותברר לגבי מחיר. על תצא פראייר ותגרום להם להוריד במחיר כי הם מורידים המווןןן.

אם אתה מתחת לגיל 24 תברר את העלות של תוספת הביטוח.

גם מול אל-על אתה יכול לבקש הנחה בטלפון, אני לצערי לא עשיתי זאת ועד עכשיו אני מרגיש פראייר.

אחרי שתינעלו על תאריכי טיסה ותהיו סגורים על תקופת השהות שם תוכלו לתכנן בצורה טובה יותר את המסלול.

עוד דבר אחרון, נסו כמה שפחות להיות ספונטניים מחוץ לערים הגדולות, קל מאוד ללכת לאיבוד ולהסתובב שעות ( כבישים שלא נגמרים ) ולהרגיש בזבוז של זמן. תבנו לעצמם *בערך* מסלולון של היום.

מתי שתרגישו שאין מה לעשות במקום ואתם "עומדים" בזמנים תרגישו חופשי לטיייל.

אני במשך 10 ימים של הטיול הייתי מסודר מ א ועד ת, ו-ב 4 ימים האחרונים ( טוסקנה, קומו - לוגאנו, מילאנו ) ממש איבדתי את עצמי בטוסקנה שהגעתי לא מסודר ( למרות שלקחתי ספר ), בקומו, לוגאנו ומילאנו פחות קריטי, אבל תינעלו בערך על איזה איזורים אתם רוצים לטייל ותדפיס את זה.

אם אתם בקטע של שופינג מצאנו אחלה אאוטלט חצי שעה ממילאנו שאפשר להעביר שם בכיף יום שלם. אם אתה מעוניין אני אבדוק בקבלה של חברה שלי מה הכתובת שם...

לא יודע אם הזכרתי, אבל אפשר למצוא עוד מלא מידע של אנשים בגוגל ( באתר למטייל בעיקר ), משם אני אספתי את רוב המידע שלי בטיול ( + ספר של צפון איטליה שממש עזר לי )

ואם תרצה עוד מידע בכיף, רק תשאל.... (:

פורסם

תודה רבה לכם, בדיוק לכזאת עזרה ציפיתי :wink:

אני אבדוק מתי הכי נוח לי מהעבודה לקחת חופש ולפי זה אתכנן את המסלול, שוב תודה רבה לכם, במיוחד לך יניב!!

פורסם

שלח מיילים לכל החברות שאתה רוצה לבקר בהן כדי להרשם לסיור, אחרת אתה תראה הכל מבחוץ ותפספס את כל הטיול.

יש לך את למבורגיני, פרארי, פיאט, פגאני (אמורים להיות כבר במקום החדש שלהם אם אני לא טועה) ואם יש עוד פשוט תחפש.

יש גם את דוקאטי אם אתה בעניין.

ושוב אני חוזר, להזמין סיורים כבר היום!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שלום לך, ברשותך כמה הערות מועילות:

בתקופה בה תיסע עשוי להיות קר וגשום, קח בחשבון. לעתים יש הבדל בין אזורים שונים ועדיף להתמקד באלו בהם מזג אויר סביר.

שנית, יש הבדל גדול בין תוכנית לעשרה ימים או שבועיים ולשאלה אם תתעכב גם ברומא או מילנו.

מהדולומיטים הייתי מציע להימנע כמעט או לחלוטין בעונה זו.

טיסות- אפשר לחזור גם מורונה או ברגאמו. בחר לפי המחיר.

במוזיאוני רכב אכן צריך לקבוע לעתים ביקור , אך לא בגלריה פרארי במארנלו, קאסה פרארי במודנה וניקוליס לא רחוק מורונה.

אני לא ממליץ על צ'ינקווה טרה, אם תיסע לונציה מכיוון שלא הגיוני להתפרש לכל הכיוונים ולנסוע כל הזמן.

כדי להמליץ על נקודות בטיול צריך לדעת כמה זמן יש לך בניכוי רומא ובניכוי מילאנו המיותרת.

כפי שכתב דריש, יש מידע רב כבר זמין כאן. כתוב בחפוש למשל: ספריאל איטליה או פנדוב איטליה.

כשתשחה יותר בחומר, יהיה יותר מועיל לך לקבל מידע נוסף. פשוט תדע לעשות בו שמוש ותדע מה לשאול באופן ממוקד.

אה כן, פירנצה בסדר גמור ויותר מזה.

פורסם

לגבי אוכל, לא יודע מה אתה אוכל כשר\לא כשר ..כשר מקופסאות שימורים...או רק בלי בשר וחלב (לא יודע לישראלים יש מלא טריקים) אני לא אוכל כשר ומבחינתי היה שם גן עדן. אם לא אכפת לך ממקום שלא שומר כשרות אבל מגיש ארוחות BBQ מעולות וזולות יחסית תחפש את ROADHOUSE זו רשת שפרוסה כמעט בכל עיר בצפון איטליה ויש להם מנות מעולות במחירים מצחיקים יחסית לארץ. מבחינת בשר תמצא שם משניצל עד פילה בקר (טיפ אין צורך להשאיר טיפ פשוט קמים ומשלמים בקופה)

-אם תרצה לעשות קניות (אני ואישתי לא הפסקנו לעשות שם שופינג) אשמח להמליץ לך על אאוטלטים מעולים באזור ורונה ומודנה. זכור! כל מה שתראה במילאנו יש ביותר זול בערים אחרות כנ'ל לגבי ונציה.

-אם אתה מתכוון לנסוע לשוויץ (שעה ממילאנו) ואינך מתכוון לקנות את מדבקת הוויג'נטה תצטרך להפגין יכולות ניווט גבוהות ולנסוע דרך כבישים צדדיים וטכניים (ומהנים פי מאה מעוד אוטוסטרדה) מעכב את הנסיעה בכחצי שעה אבל שווה את החסכון וההנאה.

פורסם
-אם אתה מתכוון לנסוע לשוויץ (שעה ממילאנו) ואינך מתכוון לקנות את מדבקת הוויג'נטה תצטרך להפגין יכולות ניווט גבוהות ולנסוע דרך כבישים צדדיים וטכניים (ומהנים פי מאה מעוד אוטוסטרדה) מעכב את הנסיעה בכחצי שעה אבל שווה את החסכון וההנאה.

במקרה הזה ה WAZE ניווט מצויין ( הכניס אותי לשוויץ שלא מהכביש הראשי, אלא ממעבר בין עיירות ) ולקח אותי ללא כבישי אגרה. כל מה שצריך לעשות זה לסמן "הימנע מכבישי אגרה", אני מאמין שגם לכל GPS היום יש את האפשרות הזו.

פורסם

היי חבר,

אני אישית מאוד אוהב את טוסקנה! בזמן שאתה נוסע לא אהיו הרבה תיירים, הכבישים רייקים ויש שם כבישים מדהימים בלי סוף! כמו ss222 ss429

אם אתה מעוניין אני יכול לשלוח לך רשימה של מסעדות (באיקר) וקצת אטרקציות בטוסקנה...

הייתי ממליץ לך למקד יותר את הטיול ולנסות להיות בכל אזור לפחות 3-4 ימים כדי שתוכל להבין איפה אתה נמצא...

אני מאוד אוהב את האזורים הכפריים ופחות את הערים הגדולות

מתי בדיוק אתה נוסע לאיטליה??

זה מה שעשיתי כל בוקר :lol:

vESMekcilRk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

אם אתה מגיע לטוסקנה אני מציע את המתכון הבא:

1. כנס לאוטו והתנע אותו.

2. כבה את ה GPS

3. מצא תחנת רדיו עם מוזיקה כייפית

4. שלב לראשון וסע - בסוף תגיע לאנשהו, ובדרך תראה מקומות מדהימים.

בטוסקנה הגעתי בשיטה הזו למקומות מדהימים, כבישים צדדיים וציוריים (ומפותלים...) שעוברים בין עיירות שאין סיכוי שבכל דרך אחרת הייתי מגיע אליהן.

• תוכן חדש...