Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב- נפרץ לי הדוד.

מוציא הפלאנג', עם כל הג'יפה, פלסטיק ומריעין בישין, מנקה, מחזיר למקום.

המיכל מתמלא לאיטו, הכל נראה בסדר, מגיע לחצי מיכל- והופ טרללה, יצאתי קוקו והנזילה חזרה הנבלה. :?

יש פה טכנאי דודים שיכולים לכוון אותי קצת יותר טוב?

האם הבעייה במיכל, בפלסטיקה, בטרמוסטט, במה?

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתה לא מזהה מהיכן הנזילה?

לטרמוסטט יש צינור חלול הנכנס לדוד מהפלנג' ואטום בקצה. אם הוא פרוץ תראה טפטוף מהמקום לתוכו נכנס הטרמוסטט.

אחרת סביר להניח שיש חור בדוד.

אם אתה רוצה להתעמק פרק שוב את הפלנג' והכנס מנורה (השתמש בפנס לדים מלבני או משהו דומה, אל תעבוד עם פנס מחובר לחשמל). סביר שתראה את הנזק בדופן בגובה המתאים לנזילה.

את צינור הטרמוסטט תוכל לבדוק גם בעזרת צינור פלסטי שיתלבש על הקצה שלו מחוץ לפלנג' (הוא בולט בדרך כלל) וניפוח באוויר. אם יש חור תוכל לחוש בכך.

יש גם אפשרות שיש נזילה מגוף החימום עצמו (בין המרכיבים של גוף החימום, לא בינו ובין הפלנג'). כאן ניתן להחליף רק גוף חימום, אבל השאלה אם הברגים שלו עדיין חיים או שהכל מתפורר.

יוסי

פורסם

הנזילה היא מהפלנג' עצמו, ממוקדת לאיזור ספציפי לפי החלודה שיש שם.

הברגים טובים, ונראה שהחליפו את החלקים לפני יחסית לא הרבה זמן (אני גר בדירה כ-3 שנים) למרות שזה היה לפני שעברתי. היה קל מאד לפתוח את ברגי הפלנג', את האומים של חיבורי החשמל, הכל במצב תקין והרבה יותר טוב ממה שחשבתי שיהיה.

פורסם

תוודא שהגומי שבתחתית גוף החימום יושב כמו שצריך. הוא יכול לזוז במהלך ההרכבה וזה יכול לגרום לנזילה כשהלחץ גבוה, מנסיון.

פורסם

ייבדק, תודה על הטיפ.

פורסם

אחר, לא זוכר איזה שקר-כלשהוא.

טוב, זה לא הפלאנג'. צריך להחליף דוד.

כמה שאני שונא לפתוח את היום עם מקלחת קרה, אתם לא מסוגלים לדמיין לעצמכם.

תודה רבה על התגובות, קיוויתי שזה יהיה משהו פשוט, התבדיתי... ומפה כבר אוכל להמשיך לבד.

פורסם

שוב שלום לסנדלר המגעגע.

יש מקרים (ממידע שנשאב ממתקין ויצרן דוודים עתיר ניסיון) בהם נוצר נקב מקומי בדופן הדוד כתוצאה מהצמדות חומר זר היוצר תא גלווני מקומי ומאד ממוקד. לא נפוץ אבל קיים.

במקרה כזה ניתן לחתוך פתח מקומי בפח החיפוי החיצוני ובבידוד הפוליאוריטן, ולרתך טלאי מקומי. אחרכך משלימים כמובן בידוד וכיסוי פח חיפוי. זה לא תיאורטי, המתקין נהג לעשות זאת ולמכור את הדוד בזול כמשומש, כדי למזער נזק לעצמו כשדוד שמכר נכשל בצורה כזו.

לכן המלצתי לבדוק מבפנים עם תאורה חזקה ולא מסנוורת. כמובן רק אם אתה בקטע של לזחול בשלולית הג'יפה מתחת לדוד, אוהב לתקן לבד וכשיש גישה נוחה יחסית לדוד.

אם החלודה הפנימית נרחבת אז אין תקנה וצריך להחליף.

יוסי אוהב הברווזים (רק בצלחת, עם רוטב שזיפים).

• תוכן חדש...