Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחרונה שמתי לב ברכב (יונדאי לנטרה) כי הוא מחסיר מים ממיכל "ספייר" של מי רדיאטור,ניסיתי למלא כ-3 פעמים אך לאחר יומיים-שלושה שמתי לב כי המיכל ריק.

אני חושד שמדובר בחור במיכל עצמו או בצינור ורציתי הכוונה לפירוקיה/חנות באיזור המרכז אשר מוכרת מיכל כזה וצינור (ואיזה צינור עליי לרכוש מבחינת אורך?)

בנוסף אשמח לקבל טיפים נוספים להחלפת המיכל,אם יש?

פורסם
שלום רב,

לאחרונה שמתי לב ברכב (יונדאי לנטרה) כי הוא מחסיר מים ממיכל "ספייר" של מי רדיאטור,ניסיתי למלא כ-3 פעמים אך לאחר יומיים-שלושה שמתי לב כי המיכל ריק.

אני חושד שמדובר בחור במיכל עצמו או בצינור ורציתי הכוונה לפירוקיה/חנות באיזור המרכז אשר מוכרת מיכל כזה וצינור (ואיזה צינור עליי לרכוש מבחינת אורך?)

בנוסף אשמח לקבל טיפים נוספים להחלפת המיכל,אם יש?

אתה לא בכיוון הנכון.

תוודא קודם שהנזילה באמת מהמיכל לפני שאתה רץ להוציא כסף וזמן. רוב הסיכויים שהנזילה נמצאת במקום אחר לגמרי.

תוציא את המיכל קח אותו הבייתה ותבדוק אם הוא נוזל .. מה יותר פשוט ?

פורסם

מים בודקים ברדיאטור לא במיכל!!

אני בודק כל בוקר (כשהמנוע קר) ברדיאטור.. עכשיו אתה שואל למה?

עד לפני שבועיים הייתי בודק במיכל כמוך, אבל פתאום הרכב התחמם ובנסיעה היה מתקרר, אז אמרתי בסדר.. בדקתי מים במיכל

והיה מים.. מה שקרה, שעקב בעיה במנוע המים ברדיאטור נגמרו אבל במיכל היה מלא, לא עברו מים מהמיכל לרדיאטור עצמו...

למזלי עליתי על זה מוקדם ונהרס לי רק האטמים של הראש מנוע - 5000ש"ח ... אם הייתי ממשיך לסוע כרגיל הייתי יכול להרוס את המנוע טוטלית...

פורסם

שלום,

אני מבצע בדיקה "כפולה",גם במיכל עיבוי (שמחסיר מים) וגם במיכל רדיאטור (שבו לא חסרים מים),עכשיו הפחד הוא שכאשר במיכל עיבוי לא יהיו מים וברדיאטור יחסרו מים (מסיבה כלשהי) ייגרם נזק למנוע,

חשבתי להזמין מיכל חדש(כ-80 ש"ח) ו2 צינורות ממנו לרדיאטור (עליון ותחתון) בעלות של 50 ש"ח לשניהם (מקורי).

בנוגע למיכל:המיכל היה מפוצץ בחלקו הימני העליון (סדק שנגרם מחום מנוע ושנים על הכביש ולא משהו שממנו יכולים לצאת מים (כיוון שנמצא בחלקו העליון של המיכל),אטמתי זאת עם אפוקסי וסילקון אדום שנוגד חום עוד לפני שהבעיה החלה בכלל,לכן חשבתי להחליפו.

בעיה שנייה:יכול להיות שאחד מהצינורות מחסיר מים (עקב חור בו) ולכן זאת אין דרך לבדוק אלא במוסך (בעלות של כ-100 ש"ח,בדיקה שמבוצעת בלחץ).

האם ההחלפה של הצינורות (עליון ותחתון) והחלפה של המיכל מים גוררת סוג של טיפול כלשהו (ניקוז אוויר או משהו אחר) ואם כן איך מבוצע?

תודה

פורסם

שלום רב !

לפני שאתה רץ להחליף את כל הצנרת ברכב, בדוק תחילה חשד בחוסר אטימות של מכסה הרדיאטור בגלל גומיה שחוקה/ קפיץ חלש, והחלף מכסה בלחץ המתאים של 0.9, המשך לבדוק אובדן מי קירור, וחזור ללעדכן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום,

מובן העניין ואכן ישנם סימני שחיקה/בלאי עקב השנים שהרכב על הכביש (על האטם הראשי של הרדיאטור).

היכן ניתן למצוא אטם/פקק חדש כזה באיזור המרכז (בלחץ מתאים של 0.9)?

מה העלות המשוערת של חלק כזה?

פורסם

שי שלום רב !

בכל חנות חלקי חילוף בארץ, תוכל למצוא מכסה לחץ של 0.9(חליפי), המחיר סמלי, מ50 שקל תקבל עודף.

לא להתפתות לקניית מכסה בלחץ של 1.1, אלא רק 0.9,(חרוט על המכסה).

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום,

אכן רכשתי את המכסה רדיאטור וכאשר אני משווה המקורי אכן חלש מאוד והקפיץ מעין תקוע (0.9 ולא 1.1 כפי שהמוכר "המליץ"),אשמח לקבל הסבר קצר לחשיבות המידה (כנראה בBAR) על המכסה רדיאטור וחשיבותו (לידע כללי).

לגבי הרדיאטור מס' דברים:

-שמתי לב לסדק בצידו השמאלי עליון של מיכל העיבוי (פתוח במס' מ"מ ונראה לעין גלויה) ואני שוקל להחליפו,האם באופן ההחלפה מדובר אך ורק בצינור אשר יוצא ממנו ישירות לרדיאטור (עילי ולא תחתון),האם ישנו גם צינור תחתון אשר מגיע ממיכל העיבוי לרדיאטור?

-בנוגע למי הרדיאטור,למרות שאני משתמש רק במים ירוקים (דוגמת "דלק שמנים" או כל נוזל ייעודי אחר) אני שם לב לחלודה בפיית הרדיאטור (וכנראה לכל אורכו הפנימי),האם מומלץ לרכוש נוזל ניקוי ייעודי של פרסטון לניקוי הרדיאטור? (על ההוראות רשום לרוקן מים קיימים,למלא מים ירוקים עם הנוזל לרדיאטור,להניע מנוע קר ל10 דק' ולאחר מכן לרוקן ולמלא מים ירוקים)

-האם קיים הפרש מהותי באיכות המים הירוקים של פרסטון (אריזה צהובה),פרסטון 50/50 (אריזה אפורה) או כל מים ירוקים אחרים יעשו את העבודה?

תודה לעונים (בנוסף לצביקה).

פורסם

שלום רב !

למרות הסדק הקל במיכל העבוי, המלצתי הרכב את המכסה החדש, בלחץ של 0.9, שמותאם ללחץ הנדרש במערכת, והמכסה משחרר לחץ הדרגתי, לעבר מיכל העבוי, וגם מונע בריחת מי קירור מפיית הרדיאטור.

הרכבת מכסה לא מתאים, בלחץ של 1.1 תגרום ללחץ עודף במערכת, אשר תגרום להרחבת הסדק במיכל העבוי, ולהתחממות יתר, משום שהלחץ במערכת, ישתחרר מאוחר מדי.

לגבי נוזל הקירור בשלב זה, אני לא ממליץ להחליף בינתים נוזל, ולהיות במעקב אחרי המחסור בצי קירור, אם בעיית המחסור נפתרה, תוכל להחליף מי קירור, אך לא פרסטון, שנחשב נוזל חזק וחריף מדי, אשר תוקף משקעים שהצטברו עם השנים, ופותח פצעים ישנים שהתאחו עם השנים, וגורם לנזילות.

חפש נוזלים איכותיים יותר.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום,

עידכון לגבי נזלית המים (הוחלף מיכל העיבוי)+פקק רדיאטור (0.9) אך ללא הועיל,עדיין הרכב מחסיר מים (רק ממיכל העיבוי) כל 2-3 ימים מתרוקן כל המיכל.

אני חושד שהבעיה נובעת מצינור מים תחתון+טרמוסטט שיושב שם,האם אפשרי לקבל הסבר מקיף איך להחליף צינור מים תחתון+טרמוסטט לחדש,או לחילופין לבדוק דברים נוספים בנוגע למע' הקירור?

תודה

פורסם

הייתי ממליץ לך לפני שאתה רץ להחליף כל מיני חלקים שיתכן והם אינם צריכים החלפה תעשה בדיקה בלחץ במוסך, ואולי תוכל לאתר את מקום הנזילה.

בחלק מהרכבים יש פקקים קטנים שממנו ניתן לנקז אויר מהערכת, וודא שכולם סגורים עד הסוף. לי היה נזילה מאחד מהם. לקחתי את המכסה של הוונטיל של המציג והברגתי אותו במקום ואין יותר נזילות מים.....

פורסם

שלום רב !

כמדומני שביונדאי לא קימים פקקי ניקוז, אלא אם הם קיימים ברדיאטור עצמו.

אני ממלץ כמו קודמי,על חובת בדיקה בעזרת מכשיר לחץ יעודי שבו אתה מנפח עד1 אטמוספרה, ובמידה ויתגלו נזילות מפקקי מים בבלוק, או מצנרת ממתכת בחיבור למערכת חימום

,(נקודה בעייתית, בעיקר ברכבים המשתמשים, במי ברז, או בנוזל קירור חזק מדי, פרסטון), ובטוחני שתתגלה נזילה נראית לעין.

בברכה

צביקה

פורסם

עידכון:

ביום שישי נסעתי עם הרכב למכון רדיאטורים שקיים אצלו ציוד בדיקה תחת לחץ,כאשר נעשתה הבדיקה (ניתן לחץ עד ל1 אטמוס' למשך מס' דקות) לא התגלתה שום נזילה נראית לעין,דבר שני אשר אמר בעל המוסך שביונדאי לנטרה המיכל "עיבוי" מתפקד כמו משפך חד צדדי אשר בעת עליית לחץ לרדיאטור נשפכים המים למיכל העיבוי אך הרדיאטור אינו יכול למשוך אותם חזרה אליו,בנוסף אמר כי אם ארצה לאחר החורף להגיע ולהוציא טרמוסטט (שוב אני מזכיר אין החסרת מים מבלוק הרדיאטור עצמו).

לדעתי לא מקובל להוציא טרמוסטט (ובייחוד כאשר הרכב אינו מצביע על בעיה כלשהי חוץ מהחסרת מים במיכל עיבוי),

דבר שני רציתי לקבל המלצה בנוגע לנוזל קירור PEAK שכרגע משווק בAUTODIPOT איך הוא (מומלץ/לא)

בנוסף רציתי ייעוץ איך ניתן לפתור את הבעיה הזו?או עדיף לא לגעת כאשר לא מתגלית נזילה נראית לעין?

פורסם
עידכון:

ביום שישי נסעתי עם הרכב למכון רדיאטורים שקיים אצלו ציוד בדיקה תחת לחץ,כאשר נעשתה הבדיקה (ניתן לחץ עד ל1 אטמוס' למשך מס' דקות) לא התגלתה שום נזילה נראית לעין,דבר שני אשר אמר בעל המוסך שביונדאי לנטרה המיכל "עיבוי" מתפקד כמו משפך חד צדדי אשר בעת עליית לחץ לרדיאטור נשפכים המים למיכל העיבוי אך הרדיאטור אינו יכול למשוך אותם חזרה אליו,בנוסף אמר כי אם ארצה לאחר החורף להגיע ולהוציא טרמוסטט (שוב אני מזכיר אין החסרת מים מבלוק הרדיאטור עצמו).

לדעתי לא מקובל להוציא טרמוסטט (ובייחוד כאשר הרכב אינו מצביע על בעיה כלשהי חוץ מהחסרת מים במיכל עיבוי),

דבר שני רציתי לקבל המלצה בנוגע לנוזל קירור PEAK שכרגע משווק בAUTODIPOT איך הוא (מומלץ/לא)

בנוסף רציתי ייעוץ איך ניתן לפתור את הבעיה הזו?או עדיף לא לגעת כאשר לא מתגלית נזילה נראית לעין?

שלום רב !

מבלי לפגוע באמינותו המקצועית של מכון הרדיאטורים, עצותיו אינם מקצועיות בלשון המעטה, והוא טועה ומטעה:

מיכל העבוי משמש אצלך כמיכל עודפים למעשה.

כאשר טמפרטורת המים בבלוק עוברת את הנדרש, קפיץ ההמכסה רדיאטור מתכווץ, ומעביר אדי מים לעבר מיכל העבוי/ עודפים, כאשר המפרטורה יורדת , נוצר תת לחץ אשר יונק חזרה את האדים שהפכו לטיפות מים עם מגעם בנוזל שמיכל העודפים ומשלימים את החסר, וחוזר חלילה.

במידה ולא קיימת נזילה במערכת, ומיכל העבוי/ עודפים אינו סדוק, אין שום סיבה שבעולפ שיהיה מחסור של מי קירור ברדיאטור, או במיכל העודפים.

לגבי ההמלצה על ביטול התרמוסטט בקיץ,היא שוב עצת אחיתופל שלא מקובלת עלי, אשר תגרום לעליה בתצרוכת הדלק, ובבלאי מואץ למנוע, שיתקשה להגיע לטמפרטורת עבודה יעילה.

שנית לא הזכרת בעיית התחממות יתר במנוע, אלא איבוד מסיבי של מי קירור למרות החלפת הפקקשל הרדיאטור.

אנא הבהר האם עדיין חסרים מים ברדיאטור , ובמיכל העבוי, או רק במיכל העבוי?

בברכה

צביקה

****מעיון נוסף בשרשור מתברר שהמיכל עבוי שלך סדוק והודבק באפוקסי, לדעתי הוא נוזל ויש להחליפו.

• תוכן חדש...