Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בינתיים לא משווקת במקומותינו וגם לא באירופה.

NCAP זה חשוב, אבל בהחלט לא הכל. צריך לראות מה המכונית, היצרן והיבואן מציעים ואיך השוק יקבל את המוצר לכשיוצע. לאור הקושי להחדיר דגמים סיניים אחרים יהיה על יבואן פוטנציאלי להשגיע מאמץ גדול בנסיון לבצע מהפך לא פשוט בשוק הישראלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לקיה לקח לא מעט שנים לתפוס את מקומה בשוק הישראלי. את המהפך ביחס לתוצרת קוריאה עשתה יונדאי ומבחינה זו קיה הגיעה כבר לשוק המכיר את מדינת המוצא, והפריצה של קיה התרחשה לאחר שהפכה לחלק מיונדאי והיבואן בישראל התחלף.

גילוי נאות: הייתי מראשוני רוכשי יונדאי ב-1994. אני הכרתי את המותג מתחומים אחרים לגמרי (עוד מהימים שבהם יונדאי החרימה את ישראל בכניעה לחרם הערבי), אבל קולגות, אנשים רחבי אופקים, כאו את הסמל על מכסה המנוע חהחליטו שמדובר בחיקוי של הונדה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין סיבה שכל התהליך שעברו הקוראניות יעבור גם על הסיניות. אין סיבה שהן לא יהיו איכותיות ואמינות ( אלא אם הבעלים החליטו לחסוך ). אני מאמין שעם שיווק אגרסיבי, מחירים תחרותיים ואחרי כניסה לציי הרכב - הדלתות יהיו פתוחות בפני הסיניות ( רק אם כמובן הם יציעו עוד דגמים )

פורסם

ד"א - ההשואה לקיה לקויה כיון שיונדאי נכנסו לשוק הישראלי בהצלחה רבה מתחילת הדרך. תוצרת קוריאה לא היתה מוכרת כיון שדייהו הגיעה ארצה תקופה קצרה מאד לפני יונדאי ועדיין לא רכשה לעצמה את המוניטין הגרוע שדבק בה בהמשך. קיה עלתה ארצה כמה שנים יותר מאוחר.

ואילו תוצרת סין - כבר מספר שנים נמכרים בארץ רכבים מתוצרת סין, ולא בהצלחה יתרה. לכן יהיה על היבואן לעבוד הרבה יותר קשה, להמתודד עם הכשלון של רכבים סיניים בשוק הישראלי ועם המונח הגנרי "תוצרת סין", שאנו נתקלים בו יום יום גם בפורום זה.

פורסם
ד"א - ההשואה לקיה לקויה כיון שיונדאי נכנסו לשוק הישראלי בהצלחה רבה מתחילת הדרך. תוצרת קוריאה לא היתה מוכרת כיון שדייהו הגיעה ארצה תקופה קצרה מאד לפני יונדאי ועדיין לא רכשה לעצמה את המוניטין הגרוע שדבק בה בהמשך. קיה עלתה ארצה כמה שנים יותר מאוחר.

ואילו תוצרת סין - כבר מספר שנים נמכרים בארץ רכבים מתוצרת סין, ולא בהצלחה יתרה. לכן יהיה על היבואן לעבוד הרבה יותר קשה, להמתודד עם הכשלון של רכבים סיניים בשוק הישראלי ועם המונח הגנרי "תוצרת סין", שאנו נתקלים בו יום יום גם בפורום זה.

ההשוואה לא לקויה לדעתי כיוון שאם היית מעלה פה שאלה לרכישת קיה לפני 7-8 היו אומרים לך להתרחק (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=82903&highlight=%D7%A7%D7%90%D7%99%D7%94+%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%94 ). הסיבה שאני מעלה דווקא את קיה היא שכרגע היא מובילת המכירות. השינוי התאפשר באמצעות רכבים בוגרים יותר, וכניסה חזקה לליסינג. לובינסקי כנראה לא עובדים מספיק חזק כדי להכניס את הMG לליסינג, ולכן לא רואים הרבה ממנה. ברגע שזה ישתלם לחברות הליסינג - הן יקנו, והרבה.

כרגע נראה שלקורוס יש מוצר חזק. עליהם לנצל זאת על מנת למתג מחדש את המכונית הסינית ( אולי אפילו לנסות לקרוא לה בכלל ישראלית למרות שהיא מיוצרת על ידי צ'רי ).

פורסם

אנחנו סוטים מכותרת השרשור אבל בכל זאת אני חולק עליך: קיה היתה יצרן עצמאי שככל הנראה לא היה שיא תוצרת קוריאה. מה שקרה בשנים האחרונות הוא שילוב של שלושה דברים: קיה נרכשה על ידי יונדאי, שבהחלט לא נחשבה "זבל קוריאני" והציבור היה מודע לכך שהטכנולוגיה של ינדאי זורמת לקאיה. במקביל תוצרת קוריאה הפכה פופולרית בהרבה תחומים (מכשירי חשמל ביתיים וטלפונים של סמסונג, LG וכו') לא היתה לה יותר סטיגמה שלילית, וכן היבוא של קיה עבר מסמל"ת (תקנו אותי אם אני טועה) לטלקאר, שעשו עבודה טובה בשיווק, במיוחד עם האחריות המורחבת - אבל זה כבר על בסיס שני השינויים הקודמים.

מכאן אפשר ללמוד על המכשולים שעל יבואן תוצרת סין לעבור: לתוצרת זו יש סטיגמה של איכות ירודה, ועד כה רכבים תוצרת סין לא פרצו לתודעה של הנהג הישראלי. יבואן שירצה לייבא את הקורוס, או כל דגם אחר, אפילו אם יהיה בעל תכונות טובות יאלץ להתגבר על הסטיגמה, והדבר לא יהיה קל.

פורסם
במקביל תוצרת קוריאה הפכה פופולרית בהרבה תחומים (מכשירי חשמל ביתיים וטלפונים של סמסונג, LG וכו') לא היתה לה יותר סטיגמה שלילית

רוב האנשים בארץ לא ידעו ויודעים את זה לצערי, וקנו קיה בעיקר בגלל שהיו הרבה על הכביש ( כמובן שגם האחריות הייתה גורם משמעותי ). זה בדיוק כמו אייפון. יש לכולם אז גם אני אקנה ( נקרא קונפורמיות ). עכשיו לכולם יש גלקסי אז חוץ ממושבעי אפל - הרוב יעברו לגלקסי.

אני מסכים שזה לא יהיה קל. אבל זה אפשרי. הכל עניין של מיתוג ורצון. כמו שכבר אמרתי, יש להם מוצר שנראה טוב ומתאים. עכשיו זה תלוי איך הם יחליטו להציג אותו.

כך שאם נסכם את זה, אנחנו לא סותרים אחד את השני. שנינו מסכימים שהשינוי באיכות המוצרים והשיווק הוא זה שהעלה את קיה. כך בדיוק עם קורוס ( נחכה לראות את השיווק )

• תוכן חדש...