Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 323F שנת 95 2.0 ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

החיפושים שלי לאוטו חדש הובילו אותי למאזדה 323F מנוע 2 ליטר.

האוטו אחרי טיפול מנוע מלא.

אחרי חיפוש קצר בפורום ראיתי שהאוטו יחסית אמין(רק יפניות יכולות לנסוע בלי דלק ושמן), אבל מספר שאלות בנוגע למצב הנ"ל:

1. עד כמה הדגם הזה אמין (אמרו לי שמנועי 2.0 יותר 'בעייתים' ממנועי 1.5 / 1.8) ועד כמה המנוע יעבוד אמין אחרי הטיפול?

(בחיפושים חלק אומרים שטוב שעשו טיפול כזה וחלק אומרים לא להכניס ראש בריא למיטה חולה).

2. יש נפילת סל"ד כבר עכשיו באוטו כשמסובבים את ההגה (המוכר אמר שיש בעיה בהגה כח ושהוא יסדר את זה), נשמע אמין?

אני והאוטו כרגע בחול, האוטו לשנתיים מקסימום (אני סטודנט, כבר לקראת סוף הלימודים), אז אני לא צריך משהו מטורף ל10 שנה, העיקר לא ליפול להוצאות גדולות.

תודה לעונים וחג שמח!

פורסם
רק יפניות יכולות לנסוע בלי דלק ושמן

אבל במקום דלק צריך קש ובמשום שמן שני חורים בגג בשביל האוזניים. :lol:

סטיגמות, סטיגמות, סטיגמות.

מזדה מדורות האלו רכב אמין. כבר לפי מנועים שרשמת הבנתי שאתה בחו"ל. בארץ לא היה 1.5 וגם לא זכור לי ששווק דגם 2 ליטר בשנים ההם.

אתה מדבר על מזדה מדור ראשון שהייתה בארץ לפני הלאנטיס. אם אני זוכר נכון אז אפילו 626 לא שווק עדיין. כך שאין מה להגיל על מנוע 2 ליטר באותם שנים.

הרכבים בארץ רובם 1.6, הם אמינים מאוד ורכבים בני קרוב ל20 שנה עדיין נוסעים על הכביש. לגבי מנוע 2 ליטר בדגמים המאוחרים יותר, ברכבים ששווקו בארץ המנוע מראה אמינות גבוהה מאוד.

אני לא יודע איפה אתה, אבל אני מניח שמדובר על רכב שעולה עד כ400$ מתחילת שנות ה90. בתקציב כזה מזדה אמורה להיות אמינה מאוד יחסית. מקסימות תמצא גרוטאה אחרת במחיר כזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אבל במקום דלק צריך קש ובמשום שמן שני חורים בגג בשביל האוזניים. :lol:

סטיגמות, סטיגמות, סטיגמות.

מזדה מדורות האלו רכב אמין. כבר לפי מנועים שרשמת הבנתי שאתה בחו"ל. בארץ לא היה 1.5 וגם לא זכור לי ששווק דגם 2 ליטר בשנים ההם.

אתה מדבר על מזדה מדור ראשון שהייתה בארץ לפני הלאנטיס. אם אני זוכר נכון אז אפילו 626 לא שווק עדיין. כך שאין מה להגיל על מנוע 2 ליטר באותם שנים.

הרכבים בארץ רובם 1.6, הם אמינים מאוד ורכבים בני קרוב ל20 שנה עדיין נוסעים על הכביש. לגבי מנוע 2 ליטר בדגמים המאוחרים יותר, ברכבים ששווקו בארץ המנוע מראה אמינות גבוהה מאוד.

אני לא יודע איפה אתה, אבל אני מניח שמדובר על רכב שעולה עד כ400$ מתחילת שנות ה90. בתקציב כזה מזדה אמורה להיות אמינה מאוד יחסית. מקסימות תמצא גרוטאה אחרת במחיר כזה.

אני אגיד לך יותר מזה, המחירון לאוטו פה 3K יורו, המוכר רוצה 2K (מולדובה, לימודים, פפפפ).

עדיין לא קיבלתי תשובה, אחרי טיפול מלא למנוע, כדאי להכנס לאוטו הזה או שיתחילו לצוץ בעיות אחת אחרי השנייה?

+ הנפילת סלד בסיבובי ההגה.

פורסם

לא עדיף במחיר הזה לקנות איזו לאדה כימעט חדשה או דייהו נקסיה בת שנתיים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סוף סוף מצאנו מקום בו המכוניות יקרות יותר מהארץ.. ובנימה רצינית קצת יותר אני לא מאמין שאי אפשר למצוא משהו הרבה יותר חדש בתקציב הזה אולי איזה יונד אי אקסנט או משוה בסגנון .בתור סטודנט בארץ זרה אני לא הייתי נכנס להרפתקה של להחזיק רכב בן 20

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

יש פה בעיה אחת, המחירים מתחילים מסכום יחסית גבוה, אבל ב5-6K אפשר לקנות גם X5 מהדגמים הראשונים, אבל זה לא לעניין.

אין לי עוד 2 אלפיות להוציא על רכב יותר חדש (במיוחד שזה סה"כ לשנתיים מקסימום, וככל שהרכב יותר יקר, יותר בעייתי למכור אותו פה, אנשים לא שוחים בכסף).

מישהו יכול לענות לי אם המאזדות האלו אחרי אוברול מלא למנוע יחיו ואפשר בבטחון להכנס לאוטו או שהבעיות יתחילו לצוץ אחת אחרי השניה?

פורסם

במקומות האלו עדיין עושים לפעמים אוברולים מושקעים כי עלות העבודה נמוכה יחסית למחיר המכונית.

אבל יש ויש.

בהחלט יכול להיות מצב שהשמשו באוברול בחלקים ממכונות אחרות (אחרי התאמה, חריטה, כירסום ומה לא), ואם האוברול בוצע "כדי למכור", אז הכל יכול להיות שם.

ממליץ גם אני לקנות משהו חדש יותר במסגרת התקציב. ורצוי עם מנוע סגור, שהטיפול היחידי שהוא ראה זה החלפת שמנים, פילטרים ופלגים.

פורסם

לקראת סוף השיווק של ה 323 נמכרו גם בארץ רכבים עם מנוע 2 ליטר ברמת אבזור זהה ל 1.8 מלבד מדבקת ה 2.0 שהודבקה מקומית על תא המטען. לגבי המנוע, היות ואני מניח שמדובר במנוע זה למאזדה 5, מדובר במנוע מאוד אמין מהנסיון האישי שלי, כמובן שהכל יחסי לרכב בן עשר שנים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אבל הרכב בן 20 כמעט, דור או שני דורות אחורה ממאזדה 323 שהזכרת, ומי אמר לך שהמנוע שהיה אז זהה למנוע של מאזדה 5?

• תוכן חדש...